Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

«Παιχνίδι» Σκοπιανών η πρόταση του Νίμιτς

Παιχνίδι των Σκοπίων χαρακτηρίζεται από διπλωματικούς κύκλους στην Αθήνα η υποτιθέμενη ύπαρξη διαμορφωμένης πρότασης του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, με το όνομα «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», για τη γειτονική χώρα. « Δεν έχουμε υπόψη μας τέτοια πρόταση» ανέφεραν σχετικά, διαψεύδοντας τη σχετική πληροφορία.

Η είδηση δημοσιεύθηκε χθες στο σκοπιανό Τύπο με λεπτομέρειες για ρυθμίσεις που αφορούν τη γλώσσα και την ονομασία των κατοίκων της χώρας. Σύμφωνα με δημοσίευμα στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «Sloboden Pecat», υφίσταται πρόταση με το συγκεκριμένο όνομα, η οποία θα κατατεθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου στις δύο πλευρές...


Γλώσσα

Στο ίδιο δημοσίευμα προστίθεται ότι ο Νίμιτς προτείνει «λύσεις» για μεν τη γλώσσα «Μακεδονική» και για τους κατοίκους « πολίτες της Άνω Μακεδονίας». Ακόμη αναφέρεται ότι το όνομα θα προταθεί για διεθνή χρήση χωρίς αλλαγή του Συντάγματος.

Πάντως, η πάγια ελληνική θέση είναι ότι πρέπει να υπάρχει σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, έναντι όλων (erga omnes). Υπενθυμίζεται ότι η εκκρεμότητα του ονόματος και η αδιαλλαξία της σκοπιανής πλευράς έχουν στερήσει από τη γειτονική χώρα τη νατοϊκή προοπτική.


δημοκρατία
πηγη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το MAKEDONIA IS GREECE δημιουργήθηκε για τους εξής λόγους:
1)Επειδή το όνομα μας πρέπει να το βλέπει ολόκληρος ο κόσμος!
Κάντε το ίδιο και εσείς!!!
Κανένας Σκοπιανός και κανένας άλλος βάρβαρος δεν μπορεί να παίζει με την ιστορία μας!
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

2)Επειδή όλα τα Μ.Μ.Ε. μας έχουν καταφλομώσει με τα ψέμματα και με τις προπαγάνδες τους αλλά και με τον ανθελληνισμό τους.
Οτι θα διαβάζετε εδώ,θα είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!

3)Το ΜΠΛΟΓΚ αυτό δεν έχει κανένα κερδοσκοπικό συμφέρον και έχει δημιουργηθεί με το μόνο όφελος για την αγάπη της πατρίδας μας!
Επίσης είναι ακομμάτιστο μπλογκ και τα αίσχη όλων εδώ μέσα θα τα διαβάζετε...

4)Για να θυμίζει πάντα,αλλά και να αφυπνίζει τους Έλληνες για την ιστορία μας,την καταγωγή μας αλλά και τα βρώμικα παιχνίδια όλων των ΛΑΜΟΓΙΩΝ!!!

5) Το όνομά μας είναι η ψυχή μας!

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΑΜΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ Θ ΑΡΓΗΣΕΙ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ Η ΕΝΟΧΗ.
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ
ΠΑΡΩΝ, ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Μην γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλια θα σβήνονται άμεσα.

http://www.greeklish-to-greek.gr/ Για όσους δεν ξέρουν να γράφουν!
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!