Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

Σκόπια, Κοσσυφοπέδιο και Βοσνία «Φυτώρια» τζιχαντιστών – Φοβούνται την επιστροφή τους στα Βαλκάνια

Τα Βαλκάνια, τα τελευταία χρόνια, αποτελούν φυτώριο φανατικών ισλαμιστών που δεν διστάζουν να θυσιάσουν ακόμη και τη ζωή τους στον “ιερό πόλεμο” των μουσουλμάνων…

Όλο και πιο συχνά, νεαροί από το Κόσοβο, την ΠΓΔΜ και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη εκτελούν επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ιράκ και τη Συρία.

Το πρόβλημα είναι τόσο έντονο, που προσφάτως στο Κόσοβο ψηφίστηκε νόμος που ποινικοποιεί τη συμμετοχή σε ξένες στρατιωτικές ή παραστρατιωτικές οργανώσεις, ενώ ανάλογα μέτρα έλαβε και η κυβέρνηση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, με αλλαγές στον ποινικό κώδικα...


Η νομοθεσία, ωστόσο, δεν φαίνεται να μπορεί να αποτρέψει τέτοια φαινόμενα, αφού παρότι πέρασαν πέντε μήνες από τις νομοθετικές αλλαγές, δεν μειώθηκε το “κύμα” των εθελοντών που μεταβαίνουν στο Ιράκ, τη Συρία ή και αλλού για να πολεμήσουν.

Το πρόβλημα έγκειται, μάλλον, στις οργανώσεις που προετοιμάζουν πνευματικά και βοηθούν οικονομικά τους μελλοντικούς “μαχητές του Ισλάμ”. Προς αυτή την κατεύθυνση, νομοθετικά, δεν έγινε τίποτα.

Στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, από όπου προέρχονται οι περισσότεροι Βαλκάνιοι τζιχαντιστές που πολεμούν στη Συρία και το Ιράκ, απασχολεί άμεσα την κοινή γνώμη το ενδεχόμενο να εξαπλωθεί η θρησκευτική βία και στο εσωτερικό της χώρας αυτής.

“Ο κίνδυνος αυτός δεν θα πρέπει να υποτιμάται, το κακό που διαπράττουν αυτοί οι άνθρωποι στο εξωτερικό θα το συνεχίσουν και όταν θα επιστρέψουν στη χώρα” προειδοποιεί ο Μεχμέτ Μπράνταριτς, βουλευτής και μέλος της επιτροπής για την Άμυνα και την Ασφάλεια του βοσνιακού Κοινοβουλίου.

Την ίδια άποψη έχει και ο Βόσνιος αναλυτής, ειδικός για θέματα τρομοκρατίας, Τζέβαντ Γκαλιάσεβιτς. “Οι εκτιμήσεις λένε ότι περίπου 300 τζιχαντιστές από τη Βοσνία συμμετέχουν στους πολέμους, με θρησκευτικά κίνητρα. Οι περισσότεροι στη Συρία και λιγότεροι στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Αυτοί, όταν θα επιστρέψουν, θα μεταφέρουν στη Βοσνία και τον πόλεμο της Συρίας” εκτιμά ο κ. Γκαλιάσεβιτς, σε δήλωσή του στην εφημερίδα “Νεζαβίσνε Νόβινε”, που εκδίδεται στην Μπάνια Λούκα.

Στην ίδια εφημερίδα φιλοξενείται και δήλωση του δημοσιογράφου, συγγραφέα του βιβλίου “Οι Μουτζαχεντίν στη Βοσνία την περίοδο 1992-1999″ Εσάντ Χετσίμοβιτς, ο οποίος επισημαίνει ότι οι αρχές θα πρέπει, πρωτίστως, να στραφούν εναντίον εκείνων που “κάνουν πλύση εγκεφάλου στους νεαρούς μουσουλμάνους και τους σπρώχνουν στον θάνατο, πολεμώντας σε ξένους πολέμους”.

Ο Εσάντ Χετσίμοβις θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον επιθέσεις αυτοκτονίας και στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και εκτιμά ότι στο στόχαστρο τέτοιων ενεργειών θα βρεθούν ξένες πρεσβείες, πολίτες άλλων εθνών που ζουν στη Βοσνία αλλά και μουσουλμάνοι που απορρίπτουν τον ισλαμικό φανατισμό.*Φώτο από: Παρέλαση Βόσνιων μουτζαχεντίν μετά τη λήξη του εμφυλίου της Γιουγκοσλαβίας

http://www.makeleio.gr/?p=147606.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το MAKEDONIA IS GREECE δημιουργήθηκε για τους εξής λόγους:
1)Επειδή το όνομα μας πρέπει να το βλέπει ολόκληρος ο κόσμος!
Κάντε το ίδιο και εσείς!!!
Κανένας Σκοπιανός και κανένας άλλος βάρβαρος δεν μπορεί να παίζει με την ιστορία μας!
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

2)Επειδή όλα τα Μ.Μ.Ε. μας έχουν καταφλομώσει με τα ψέμματα και με τις προπαγάνδες τους αλλά και με τον ανθελληνισμό τους.
Οτι θα διαβάζετε εδώ,θα είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!

3)Το ΜΠΛΟΓΚ αυτό δεν έχει κανένα κερδοσκοπικό συμφέρον και έχει δημιουργηθεί με το μόνο όφελος για την αγάπη της πατρίδας μας!
Επίσης είναι ακομμάτιστο μπλογκ και τα αίσχη όλων εδώ μέσα θα τα διαβάζετε...

4)Για να θυμίζει πάντα,αλλά και να αφυπνίζει τους Έλληνες για την ιστορία μας,την καταγωγή μας αλλά και τα βρώμικα παιχνίδια όλων των ΛΑΜΟΓΙΩΝ!!!

5) Το όνομά μας είναι η ψυχή μας!

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΑΜΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ Θ ΑΡΓΗΣΕΙ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ Η ΕΝΟΧΗ.
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ
ΠΑΡΩΝ, ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Μην γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλια θα σβήνονται άμεσα.

http://www.greeklish-to-greek.gr/ Για όσους δεν ξέρουν να γράφουν!
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!