Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

Απίστευτο: Μετά της λεζάντες και τις φωτογραφήσεις Σαμαρά κλείνουν την Εφορεία Αρχαιοτήτων της Αμφίπολης!

Οι άνθρωποι στην κυβέρνηση "δεν παίζονται"  σε ότι αγορά το καταστροφικό τους έργο σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων στην χώρα:

Τελευταίο και "ηχηρό" κρούσμα το κλείσιμο "για για λόγους οικονομίας" της ΚΗ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων της Αμφίπολης, η οποία έφερε στην επιφάνεια το τάφο στη τύμβο Καστά στον οποίο έσπευσε να φωτογραφηθεί δίπλα από τις ακέφαλες σφίγγες ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς!

Οταν τα φώτα έσβησαν και οι κάμερες απομακρύνθηκαν ελήφθη η απόφαση: Η ΚΗ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων θα κλείσει!...


Απίστευτο; Σίγουρα όχι γι’ αυτούς που μας κυβερνούν. Οι άνθρωποι απλά εκτελούν τις εντολές της τρόικας θυσιάζοντας τα πάντα στο βωμό των μνημονίων και των περικοπών. Ακόμη και την ιστορία της χώρας.

Πιθανόν οι δανειστές να έχουν… πρόγραμμα και για τις ανασκαφές στην Ελλάδα το οποίο μπορούν να θέσουν σε εφαρμογή σε συνεργασία βέβαια με την κυβέρνηση. Ποιο είναι αυτό; Να αφήσουν τους αρχαιοκάπηλους να αλωνίζουν στην Ελλάδα και να κάνουν αυτοί ανασκαφές αντί των αρχαιολόγων.

Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι ενώ η κυβέρνηση κοιτάζει να εκμεταλλευτεί πολιτικά τα ευρήματα από την Αμφίπολη να κλείνει την Εφορεία Αρχαιοτήτων με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στις 28 Αυγούστου σύμφωνα με το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Διαβάστε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, η οποία δεν έχει διαψευστεί από κανέναν του υπουργείου Πολιτισμού:      

«Δημοσιεύτηκε το Προεδρικό Διάταγμα του Νέου Οργανισμού του ΥΠΠΟΑ στο ΦΕΚ 171/Α/28-8-2014. Χωρίς να προηγηθεί κανένας διάλογος ούτε με τους εργαζόμενους, ούτε με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ούτε με τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς –παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων εδώ και τρία χρόνια με διαρκή υπομνήματα– η αρχαιότερη Υπηρεσία του ελληνικού κράτους αλλάζει δομή, όταν ο προηγούμενος Οργανισμός θεσμοθετήθηκε μόλις το 2003, και δεν έχει αποτιμηθεί καν η λειτουργία του.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση παριστάνει ότι ρίχνει βάρος στην αρχαιολογική έρευνα εκμεταλλευόμενη πολιτικά τη συνεχιζόμενη ανασκαφική έρευνα στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης, ταυτόχρονα:

· Συρρικνώνει τις Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη χώρα, που είναι η πραγματική ραχοκοκαλιά της προστασίας και της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ακόμη και η ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, που διενεργεί τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, θα πάψει να υπάρχει στις 28 Οκτωβρίου 2014, στο βωμό της «οριζόντιας μείωσης δομών» κατά 40% που ζητάει η τρόικα και το ΥΔΜΗΔ.

· Εξαφανίζει από τα Μουσεία νευραλγικά Τμήματα, όπως αυτά των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των εκθέσεων, ανοίγοντας το δρόμο για να τα παραχωρήσει σε ιδιώτες.

· Ιδρύει πέντε νέες υπηρεσίες υπαγόμενες απευθείας στο Γραφείο Υπουργού, μιας και εκεί, φαίνεται, δεν χρειάζεται να τηρηθεί η «μείωση των οργανικών δομών». Μία από αυτές, η «Ειδική Υπηρεσία Προβολής και Αξιοποίησης» φαίνεται ότι ήδη έχει αρχίσει άτυπα να λειτουργεί με αφορμή την Αμφίπολη, εμπλέκοντας εξωϋπηρεσιακούς παράγοντες που δήθεν προσφέρουν υπηρεσίες αφιλοκερδώς, προκειμένου να υπαχθούν τα αποτελέσματα της αρχαιολογικής έρευνας με απαράδεκτο τρόπο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς!

· Καταργεί όλες τις κενές οργανικές θέσεις, σε ένα Υπουργείο που είναι ήδη υποστελεχωμένο, προσπαθώντας να διαιωνίσει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

· Θέτει σε ομηρία όλους τους προϊστάμενους Διευθύνσεων και Τμημάτων (ακόμη και αυτούς που έγιναν Τμηματάρχες μόλις ενάμιση μήνα πριν!), αφού σύμφωνα με τις τελευταίες νομοθετικές παρεμβάσεις του ΥΔΜΗΔ, με την ισχύ των νέων Οργανισμών λήγει η θητεία των Διευθυντών και… ο Υπουργός τοποθετεί προϊστάμενους στις νεοσύστατες Υπηρεσίες κατά το δοκούν!

· Η πολιτική ηγεσία παίρνει την ευθύνη να προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στα 600 έργα ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 744 εκ. ευρώ και στις εκατοντάδες σωστικές ανασκαφές στο πλαίσιο έργων τρίτων, που εκτελούνται αυτή τη στιγμή από τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ. Κι όλα αυτά στο όνομα δήθεν της «εξοικονόμησης»!

Η οικονομική επιβάρυνση που θα προκληθεί και τα σημαντικά προβλήματα που θα ανακύψουν, και οι καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών βαρύνουν εξ ολοκλήρου την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και την κυβέρνηση.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, στη βάση των αποφάσεων διαδοχικών Συνελεύσεων του, θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και σε κάθε νομική ενέργεια προκειμένου να μην εφαρμοστεί αυτό το Οργανόγραμμα».

Η κυβέρνηση κατ’ εντολή της τρόικας διευκολύνει απλά το έργο των αρχαιοκάπηλων.
Το υπουργείο Πολιτισμού πάντως διέψευσε την πληροφορία σύμφωνα με την οποία καταργεί την Εφορεία Αρχαιοτήτων της Αμφίπολης και ισχυρίζεται ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων στις Σέρρες θα είναι ισχυρότερη και θα εποπτεύει όλα τα μνημεία στην περιοχή.

«Η αλήθεια είναι ότι η νέα Εφορεία Αρχαιοτήτων που συγκροτείται στο νομό Σερρών ενισχύεται και διευρύνει τις αρμοδιότητές της καθώς περιλαμβάνει πλέον όχι μόνο την εποπτεία των Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων αλλά και των Βυζαντινών που μέχρι τώρα υπάγονταν στην αρμόδια Εφορεία του νομού Καβάλας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το MAKEDONIA IS GREECE δημιουργήθηκε για τους εξής λόγους:
1)Επειδή το όνομα μας πρέπει να το βλέπει ολόκληρος ο κόσμος!
Κάντε το ίδιο και εσείς!!!
Κανένας Σκοπιανός και κανένας άλλος βάρβαρος δεν μπορεί να παίζει με την ιστορία μας!
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

2)Επειδή όλα τα Μ.Μ.Ε. μας έχουν καταφλομώσει με τα ψέμματα και με τις προπαγάνδες τους αλλά και με τον ανθελληνισμό τους.
Οτι θα διαβάζετε εδώ,θα είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!

3)Το ΜΠΛΟΓΚ αυτό δεν έχει κανένα κερδοσκοπικό συμφέρον και έχει δημιουργηθεί με το μόνο όφελος για την αγάπη της πατρίδας μας!
Επίσης είναι ακομμάτιστο μπλογκ και τα αίσχη όλων εδώ μέσα θα τα διαβάζετε...

4)Για να θυμίζει πάντα,αλλά και να αφυπνίζει τους Έλληνες για την ιστορία μας,την καταγωγή μας αλλά και τα βρώμικα παιχνίδια όλων των ΛΑΜΟΓΙΩΝ!!!

5) Το όνομά μας είναι η ψυχή μας!

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΑΜΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ Θ ΑΡΓΗΣΕΙ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ Η ΕΝΟΧΗ.
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ
ΠΑΡΩΝ, ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Μην γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλια θα σβήνονται άμεσα.

http://www.greeklish-to-greek.gr/ Για όσους δεν ξέρουν να γράφουν!
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!