Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

Οι μύθοι του Ηροδότου που τελικά δεν ήταν μύθοι,άλλα αληθινές ιστορίες

Ο κατάλογος των «τερατολογιών του Ηροδότου», που έκαναν τους νεότερους ιστορικούς να μειδιούν ειρωνικά, είναι μακρός. Γνωστότερη- και σημαντικότερη για την ιστορία μας – η απαρίθμηση των Περσών του Ξέρξη: ήταν 1.500.000 οι αντίπαλοι των 300 του Λεωνίδα ή… 100.000; Μάλλον απίθανο να βρεθεί ποτέ έγκυρη απάντηση στο ερώτημα, αλλά για πολλά άλλα ρηθέντα υπό του ιδίου έχουν αρχίσει να προκύπτουν συγκλονιστικές επιβεβαιώσεις...


Οι μούμιες
Η πρώτη αφορούσε το θέμα των μουμιοποιήσεων: οι φοιτητές Ιατρικής των πρώτων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων θεωρούσαν ανέκδοτο το ότι «στην Αίγυπτο υπήρχαν τρεις μέθοδοι μουμιοποίησης, ανάλογα με το βαλάντιο των συγγενών του νεκρού». Όπως όμως απέδειξαν οι κατοπινές «εισαγωγές» μουμιών από τους γάλλους, γερμανούς και άγγλους αιγυπτιολόγους, ο Ηρόδοτος είχε δίκιο
.
Τα «μυρμήγκια» του χρυσού
Ανέκδοτο επίσης θεωρούσαν τη διήγησή του για το πώς ο Δαρείος αβγάτιζε τον χρυσό στο θησαυροφυλάκιό του: στα βουνά του σημερινού Πακιστάν, έλεγε, «γιγάντια μυρμήγκια με γούνα, μεγέθους λίγο μικρότερου από σκύλου, εξορύσσουν το χρυσάφι»! Είναι δυνατόν να πιστέψεις κάτι τέτοιο; Κι όμως. Όπως ανακάλυψε το 1996 ο γάλλος εθνολόγος Μισέλ Πεϊσέλ (Μichel Ρeissel), η φυλή Μινάρο του υψιπέδου Ντανσάρ συνεχίζει ακόμη και σήμερα να αντλεί χρυσό με τον ίδιο τρόπο. Το ίδιο ανακάλυψαν και αμερικανοί στρατιωτικοί όταν είδαν πακιστανούς στρατιώτες να επιστρέφουν από περιπολίες με τις χούφτες γεμάτες χρυσόσκονη. Ποιο ήταν το μυστικό; Μαρμότες! Αυτοί οι «υπερμεγέθεις σκίουροι» είχαν τις φωλιές τους σε κοιτάσματα χρυσού και συχνά-πυκνά τις… καθάριζαν. Εκείνο που θα είχε δικαιώσει τον Ηρόδοτο από αιώνες θα ήταν μια καλύτερη γνώση των ιστορικών για τη γλώσσα των Περσών: ονόμαζαν τις μαρμότες «μυρμήγκια του βουνού»!

Οι Αμαζόνες
Πανάρχαιο «ιστορικό ανέκδοτο» ήταν επίσης η περιγραφή των Αμαζόνων. Αλλά… αν δεν υπήρξαν ποτέ, γιατί οι Ελληνες είχαν τέτοια εμμονή με την «Αμαζονομαχία»; Τελικά τον Οκτώβριο του 1994 το περιοδικό «Νational Geographic»κυκλοφόρησε με κύριο θέμα μια μούμια, που βρήκε η επικεφαλής ερευνών του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας και Εθνογραφίας του Νοβοσιμπίρσκ Ναταλία Πόλοσμακ. Η μούμια βρέθηκε στο Καζακστάν, στα μέρη όπου εικάζεται η φύτρα των Ινδοευρωπαίων και όπου, στα χρόνια του Ηροδότου, κάλπαζαν οι Μασσαγέτες. Ανήκε σε μια γυναίκα που έφερε στο σώμα της πολεμικά τατουάζ (ο Ηρόδοτος έγραψε πώς οι Αμαζόνες σημάδευαν το κορμί τους για κάθε εχθρό που σκότωναν) και είχε ταφεί μαζί με τον… οπλισμό της. Από τότε, επτά ακόμη σωροί γυναικών με οπλισμό βρέθηκαν κοντά στη ρωσική πόλη Ποκρόβκα, χρονολογημένοι στην περίοδο 600 ως 200 π.Χ., αλλά και στη… Βρετανία, σε τάφους Σαρματών (Σαυροματών κατά τον Ηρόδοτο) που υπηρετούσαν ως μισθοφόροι στον ρωμαϊκό στρατό.

Οι Ετρούσκοι
Επόμενος «μύθος του Ηροδότου» ήταν η αφήγησή του περί Ετρούσκων: έλεγε ότι αποίκισαν την Ιταλία προερχόμενοι από τη Λυδία, του γνωστού βασιλιά Κροίσου, έπειτα από 18ετή λιμό. Με επικεφαλής τον Τυρρηνό, μπάρκαραν από την τωρινή Σμύρνη για την περιοχή Ούμπρια της Ιταλίας. Κανείς δεν έπαιρνε στα σοβαρά αυτή τη διήγηση έως ότου – το 1885- μια στήλη με Ετρουσκικά του 6ου αιώνα π.Χ. βρέθηκε… στη Λήμνο. Τελικά, στις 18 Ιουνίου του 2007, και έπειτα από έναν μαραθώνιο αναλύσεων DΝΑ του πληθυσμού της πρώην ετρουσκικής πόλης Μurlo της Ιταλίας, ο καθηγητής Αλμπέρτο Πιάτσα (Αlberto Ρiazza), του Πανεπιστημίου του Τορίνου, ενημέρωσε το ακροατήριο του ετήσιου συνεδρίου της Εuropean Society of Ηuman Genetics ότι «ο Ηρόδοτος είχε δίκιο».

Ο Φειδιππίδης
Μιλώντας για «μαραθώνιο», δεν αποφεύγουμε να θυμηθούμε ένα ακόμη ανέκδοτο των «Περσικών Πολέμων»: Οι ιστορικοί γελούσαν με το υπεράνθρωπο της κάλυψης της απόστασης Αθήνας- Σπάρτης (250 χλμ.) από τον Φειδιππίδη σε μόλις 36 ώρες. Το γέλιο κόπηκε στις 9 Οκτωβρίου του 1982, όταν μια παρέα… βρετανών αξιωματικών της RΑF επανέλαβε το επίτευγμα. Από το 1983, το Διεθνές Σπάρταθλον λαβαίνει χώρα με πολυεθνή συμμετοχή, αποδεικνύοντας στους «ερευνητές της πολυθρόνας» ότι οι «ελληνικοί μύθοι» αξίζουν προσεκτικότερη ανάγνωση… ιδιαίτερα όταν προέρχονται από τον «γραφικό» Ηρόδοτο!

 Τ. Καφαντάρης

πηγη.

7 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Έχω μια ερώτηση να κάνω προς τον διαχειριστή της συγκεκριμένης σελίδας!Γιατί ενώ υπάρχουν τόσα θέματα να αναλυθούν περί Μακεδονίας δεν ανεβάζετε τίποτα;Είμαι σλαβόφωνος Μακεδόνας από την Πέλλα και ακριβώς γι'αυτό τον λόγο επειδή είμαι Σλαβόφωνος έχω ψάξει λίγο το θέμα χωρίς να είμαι ο απόλυτος γνώστης τυγχάνω να ξέρω ορισμένα πράγματα καθότι τα έχω μέσα στα πόδια μου!Αν θέλετε περισσότερες αποδείξεις για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας γιατί υπάρχουν μπορείτε να μου απαντήσετε εδώ και επείδη ως καλός χωριάτης email δεν έχω ό,τι γνωρίζω θα σας το πω μέσω σχολίου τουλάχιστον ορισμένα θέματα να γίνουν γνωστά!

I AM MACEDONIAN I AM GREEK! είπε...

Ανώνυμε Σλαβόφωνα,δεν έχω να αποδείξω κάτι για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας,όταν η πραγματική ιστορία μιλάει.
Σου αφιερώνω αυτό το βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=P6F3wGBm3Dk

Καλό βράδυ

Ανώνυμος είπε...

Άκου εκεί σλαβόφωνος Μακεδόνας....απελαση άμεσα....

Ανώνυμος είπε...

Κατ' αρχάς κύριε διαχειριστά του συγκεκριμένου blog δεν ανέχομαι το ειρωνικό ύφος σας εσείς δεν είστε περισσότερο Έλληνας από εμένα και ούτε από τους συγχωριανούς μου,δεν μου χρειάζεται κανένα βιντεάκι σας για το πόσο Ελληνική είναι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ όπως είπα τις αποδείξεις τις έχω στα πόδια μου και μιλάμε για ιστορικά ντοκουμέντα και ξέρω!Σκοπός του προηγούμενου σχολιού μου ήταν δώσω περισσότερες πληροφορίες και αποδεικτικά για την Ελληνικότητα όχι μόνο της Μακεδονίας αλλά και περιοχών των Σκοπίων όπως Γεύγελη Μοναστήρι καθώς η σελίδα πραγματεύεται το θέμα της Μακεδονίας!Τέλος θα ήθελα να προσθέσω ένα μεγάλο ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

I AM MACEDONIAN I AM GREEK! είπε...

Όποιος έχει την μύγα μυγιάζετε.
Δεν σε ειρωνεύτηκα Κύριε Ανώνυμε Σλαβόφωνα.
Ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω....

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς και δεν καταλαβαίνεις όταν μπροστά σου έχεις παρωπίδες και νομίζεις πως σε όλα έχεις δίκιο.Δυστυχώς για σένα και για τους ελάχιστους αναγνώστεςσου(συμπεριλαμβανομένου και εμένα) θα μείνεις στα ιελωχιμ και τα νεφελιμ ποτέ δεν θα μάθεις και δεν θα δεχτείς να μάθεις πραγματική ιστορία.Τα συλληπητήριά μου σε εσένα και στους αναγνώστες της συγκεκριμένης σελίδας.

Ανώνυμος είπε...

3.35 είσαι ανιστόρητος όπως και ο διαχειριστής της συγκεκριμένης σελίδας η ύπαρξη σλαβόφωνων είναι γνωστή και πίστεψέ με είματε αρκετοί,ωστόσο επειδή δεν γνωρίζεις που πάνε τα 4 θα σου πω πως είμαστε σλαβόφωνοι αλλά καθαροί Έλληνες πρόσεξε ΣΛΑ-ΒΟ-ΦΩ-ΝΟΙ δεν είμαστε σλάβοι ούτε Σκοπιανοί!Η ιστορία των εντόπικων που λέμε και μεις εδώ πάνω προέρχεται από την Τουρκοκρατία και για να το διαβάσεις και συ μπες στο youtube και πάτα Ντόπιοι Μακεδόνες για να μάθεις χαμουτζή ε χαμουτζή που θα ζητήσεις απέλαση για μένα και συ στον τόπο σου φοβάσαι να πεις πως είσαι Έλληνας,αν είσαι.

Δημοσίευση σχολίου

Το MAKEDONIA IS GREECE δημιουργήθηκε για τους εξής λόγους:
1)Επειδή το όνομα μας πρέπει να το βλέπει ολόκληρος ο κόσμος!
Κάντε το ίδιο και εσείς!!!
Κανένας Σκοπιανός και κανένας άλλος βάρβαρος δεν μπορεί να παίζει με την ιστορία μας!
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

2)Επειδή όλα τα Μ.Μ.Ε. μας έχουν καταφλομώσει με τα ψέμματα και με τις προπαγάνδες τους αλλά και με τον ανθελληνισμό τους.
Οτι θα διαβάζετε εδώ,θα είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!

3)Το ΜΠΛΟΓΚ αυτό δεν έχει κανένα κερδοσκοπικό συμφέρον και έχει δημιουργηθεί με το μόνο όφελος για την αγάπη της πατρίδας μας!
Επίσης είναι ακομμάτιστο μπλογκ και τα αίσχη όλων εδώ μέσα θα τα διαβάζετε...

4)Για να θυμίζει πάντα,αλλά και να αφυπνίζει τους Έλληνες για την ιστορία μας,την καταγωγή μας αλλά και τα βρώμικα παιχνίδια όλων των ΛΑΜΟΓΙΩΝ!!!

5) Το όνομά μας είναι η ψυχή μας!

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΑΜΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ Θ ΑΡΓΗΣΕΙ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ Η ΕΝΟΧΗ.
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ
ΠΑΡΩΝ, ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Μην γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλια θα σβήνονται άμεσα.

http://www.greeklish-to-greek.gr/ Για όσους δεν ξέρουν να γράφουν!
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!