Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

« Αν θέλετε να γίνετε Μακεδονία, να προσαρτηθείτε στην Ελλάδα» !

Κεραυνοί από τον Άνθιμο για τις σκοπιανές προκλήσεις και αιχμές κατά του Βενιζέλου για την ασαφή στάση του στο καυτό θέμα.


Με αιχμές κατά του «Θεσσαλονικιού μεγάλου ρήτορα», όπως  χαρακτήρισε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έκλεισε το κυριακάτικο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών να πάρει ξεκάθαρη θέση όσον αφορά το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

« Να ρωτήσουμε τον Βενιζέλο σαν υπουργό Εξωτερικών για να μας πει ποια είναι η θέση του υπουργείου για το ζήτημα των Σκοπίων; Θέλουμε να περιλαμβάνεται ο όρος Μακεδονία στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων; Αυτό θα είναι ένα μεγάλο έγκλημα» είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης...


Ο κ. Άνθιμος, αναφερόμενος στην ηγεσία των Σκοπίων, τόνισε : « Δεν είστε Μακεδονία, αν θέλετε να είστε, προσαρτηθείτε στην Ελλάδα. Στο εθνικό θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ παρατηρείται κινητικότητα που απαιτεί  εγρήγορση. Το τελευταίο διάστημα τα Σκόπια κινητοποιούνται έντονα και επαναφέρουν στο προσκήνιο την ένταξη τους  στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Μάλιστα, 40 μέλη της κυβέρνησης των Σκοπίων απέστειλαν πριν από  λίγες ημέρες επιστολή στον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζον Κέρι με την οποία του ζητούν να υποστηρίξει την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Οι Έλληνες πρέσβεις στην Ουάσιγκτον και στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες καλούνται να εργαστούν έγκαιρα και συντονισμένα για να αποτρέψουν τα υπόγεια σχέδια των Σκοπίων».

Μάλιστα, ο μητροπολίτης αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι παρά τις προκλήσεις των «γειτόνων» σε πολιτικό επίπεδο, οι Έλληνες συνεχίζουν να ενισχύουν την τοπική οικονομία, όντας οι νούμερο ένα τουρίστες των Σκοπίων. « Ορίστε τι κάνουμε! Οι Έλληνες αφήνουν χρυσάφι στα Σκόπια! Μπορεί η ηγεσία των Σκοπίων να προκαλεί με κάθε τρόπο, αλλά τελικά αποδεικνυόμεθα  για ακόμη μία φορά αδιόρθωτοι , καθώς οι Έλληνες δεν διακατέχονται από μίζερα κόμπλεξ απέναντί τους. Βλέπουν πόσο τους βοηθούμε με αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν συγκινούνται και δεν βγαίνουν από το φανατισμό» είπε με θυμό ο κ. Άνθιμος.

δημοκρατία


πηγη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το MAKEDONIA IS GREECE δημιουργήθηκε για τους εξής λόγους:
1)Επειδή το όνομα μας πρέπει να το βλέπει ολόκληρος ο κόσμος!
Κάντε το ίδιο και εσείς!!!
Κανένας Σκοπιανός και κανένας άλλος βάρβαρος δεν μπορεί να παίζει με την ιστορία μας!
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

2)Επειδή όλα τα Μ.Μ.Ε. μας έχουν καταφλομώσει με τα ψέμματα και με τις προπαγάνδες τους αλλά και με τον ανθελληνισμό τους.
Οτι θα διαβάζετε εδώ,θα είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!

3)Το ΜΠΛΟΓΚ αυτό δεν έχει κανένα κερδοσκοπικό συμφέρον και έχει δημιουργηθεί με το μόνο όφελος για την αγάπη της πατρίδας μας!
Επίσης είναι ακομμάτιστο μπλογκ και τα αίσχη όλων εδώ μέσα θα τα διαβάζετε...

4)Για να θυμίζει πάντα,αλλά και να αφυπνίζει τους Έλληνες για την ιστορία μας,την καταγωγή μας αλλά και τα βρώμικα παιχνίδια όλων των ΛΑΜΟΓΙΩΝ!!!

5) Το όνομά μας είναι η ψυχή μας!

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΑΜΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ Θ ΑΡΓΗΣΕΙ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ Η ΕΝΟΧΗ.
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ
ΠΑΡΩΝ, ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Μην γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλια θα σβήνονται άμεσα.

http://www.greeklish-to-greek.gr/ Για όσους δεν ξέρουν να γράφουν!
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!