Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Είμαστε ένας λαός κοιμώμενος...

Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος
Δεν ξέρω πως να αρχίσω. Είναι τόσα πολλά αυτά που συμβαίνουν, που είναι δύσκολο να βρεθεί μία κατάλληλη εισαγωγή για αυτό που θα ακολουθήσει. Δε, βαριέσαι. Ας ξεκινήσουμε χωρίς εισαγωγή.

Βγαίνεις μία βόλτα και στο κοντινό περίπτερο, πέφτει το μάτι σου στις κρεμασμένες εφημερίδες. Τι διαβάζεις ; Όλο καταστροφές, την κατάντια της χώρας, νέους φόρους, απολύσεις, καταργήσεις δικαιωμάτων, κλείσιμο νοσοκομείων, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, λαμόγια πολιτικούς που ακόμα δεν μπήκαν φυλακή και ίσως δεν μπουν και ποτέ, συλλήψεις εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου και οτιδήποτε άλλο μπορεί να σου χαλάσει την διάθεση σε κλάσματα του δευτερολέπτου....


Βαριέσαι μετά, γιατί δεν έχεις και φράγκο στην τσέπη για να ευχαριστηθείς έναν καφέ της προκοπής, και αποφασίζεις να γυρίσεις στο σπίτι σου και να δεις λίγη τηλεόραση.

Επιστρέφεις. Ανάβεις ένα μόνο φως για να μην χαλάς και πολύ ρεύμα γιατί η ΔΕΗ σου έστειλε την πέμπτη ειδοποίηση για διακοπή της παροχής, αφού χρωστάς καμιά 700αριά ευρώ από τους προηγούμενους έξι μήνες, δηλαδή το χαράτσι και ότι μένει.

Κάθεσαι αναπαυτικά στον καναπέ και ανοίγεις την τηλεόραση. Αν έχει καμία ελληνική ταινία από εκείνες τις παλιές που γέλαγες και λίγο και ξεχνιόσουν, έχει καλώς. Αν δεν έχει και κάνεις το λάθος και πετύχεις κανένα δελτίο ειδήσεων, τότε κάηκες. Θα αρχίσουν πάλι να περνάνε από μπροστά σου όλα τα αρνητικά νέα της υφηλίου, φόροι, απολύσεις, χαράτσια, κατάρρευση της υγείας και της παιδείας, εγκλήματα, ψεύτες πολιτικοί που σφυράνε αδιάφορα, τρομοκρατία για τους συνταξιούχους, η τρόικα και οι εκβιασμοί της με εσένα θύμα και οτιδήποτε θα μπορεί πάλι να μην σε αφήσει να ηρεμήσεις ούτε για μία στιγμή. Καμία καλή είδηση, χρήσιμη η καθησυχαστική. Ειδήσεις = καταστροφή ή κενότητα.

Και αφού αγανακτήσεις και θυμώσεις και αρχίσεις να ξαποστέλνεις κάθε παπαγάλο και λαμόγιο που θα δεις στην τηλεόραση, αποφασίζεις να γυρίσεις κανάλι για να βρεις κάτι άλλο και να ξεχαστείς. Δυστυχώς όμως για εσένα, βρίσκεσαι στην εποχή όπου το χαζοκούτι είναι γεμάτο από κανάλια αλλά άδειο από περιεχόμενο. Αν κάνεις το λάθος και σταματήσεις σε καμία από αυτές τις κουτσομπολίστικες εκπομπές, τότε ίσως βρεις κάτι "ενδιαφέρον". Όμως δεν θα καταλαβαίνεις ότι χάνεις την ώρα σου ακούγοντας σαχλαμάρες. Γιατί τι άλλο από σαχλαμάρες μπορεί να είναι μία είδηση του τύπου "τι φόρεσε η τάδε στην τάδε εκδήλωση" ή "τι είπε ο τάδε τηλεπερσόνας στην τάδε εκπομπή". Σου χρησιμεύουν σε κάτι στην καθημερινή σου ζωή αυτές οι "πληροφορίες" ; Λύνουν μήπως το πρόβλημα της άδειας τσέπης και του άδειου ψυγείου ή του απλήρωτου λογαριασμού της ΔΕΗ ;

Σίγουρα όχι !

Όμως εσύ, εκεί ! Σταθερός !

Θα ξαναβαρεθείς και θα ξαναβγείς μία βόλτα μέχρι το περίπτερο για να διαβάσεις τις ίδιες καταστροφικές λεζάντες, θα ξανανοίξεις την τηλεόραση για να σε τρομοκρατήσουν οι ειδήσεις μέχρι να θυμώσεις και να αρχίσεις να βρίζεις και μετά να σε πεθάνουν από την βαρεμάρα τα κουτσομπολιά και τα αμερικανικού τύπου σήριαλ της δεκάρας μέχρι να βαρεθείς πάλι και να πας για ύπνο κουβαλώντας όλες τις έγνοιες και τις ανησυχίες της ημέρας.

Δεν είναι πρόβλημα να επαναλαμβάνεις καθημερινά τις ίδιες ανούσιες συνήθειες και να βυθίζεσαι συνεχώς στο ίδιο τέλμα, ενώ τριγύρω σου συμβαίνουν τόσα συνταρακτικά για την χώρα σου πράγματα που καταστρέφουν το μέλλον το δικό σου και των παιδιών σου ;

Και να σου πουν να διαμαρτυρηθείς για όσα συμβαίνουν, έχεις και την απάντηση έτοιμη : σιγά μην πάω εγώ να φωνάξω για αυτούς.......(.Άρχοντας !).....Αφού ότι και να κάνουμε αυτοί θα κάνουν αυτά που θέλουν...........(χωρίς θέση και άποψη για τα πράγματα).

Δυστυχώς, αγαπητοί φίλοι, είναι σίγουρο ότι στην παραπάνω περιγραφή, πολλοί θα βρουν ομοιότητες με την δική τους ζωή. Και δυστυχώς πάλι, γιατί καθημερινά διαπιστώνουμε ότι ο μέσος έλληνας πέρασε από την εποχή του καναπέ, στην εποχή της αναισθησίας και της ανοχής. Οι συμπολίτες μας, έμαθαν να κρύβονται και να αποφεύγουν τις "κακοτοπιές", λες και είναι "κακοτοπιά" να ζητήσει ο πολίτης να σταματήσουν οι αδικίες σε βάρος του και να τιμωρηθούν οι απατεώνες που έφαγαν το δημόσιο χρήμα και εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό επί δεκαετίες, και τώρα συνεχίζουν να τον εξαπατούν λέγοντας πάλι ψέμματα και κλέβοντας πάλι το δημόσιο χρήμα και την δημόσια περιουσία.

Ο έλληνας έχει σταματήσει να διεκδικεί τα δικαιώματά του ως πολίτης, και όσα δικαιώματα πηγάζουν από την χάρτα των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δέχεται πλέον ως "δικαίωμα" αυτό που του λένε πολιτικοί "ογκόλιθοι" όπως ο Γεωργιάδης και ο γιος του Μητσοτάκη...........

Με απλά λόγια, η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε λήθαργο. Έχουν εκλείψει τα ηγετικά και σεμνά πνεύματα ηγετών που οδήγησαν αυτό το έθνος σε δύσκολους καιρούς, προς την αξιοπρέπεια και την ελευθερία. Πλέον, τον πρώτο λόγο έχει ο κάθε υπουργίσκος με θύμα εσένα, με αιτία για κάθε απόφαση ένα "χρέος" που κανείς δεν βλέπει που τελειώνει, και με καθοδηγητή κάποιον στις Βρυξέλλες ή το ΔΝΤ, που κανείς δεν γνωρίζει στην πραγματικότητα ποιος είναι και από που κρατάει η σκούφια του............Όπως έλεγε και η γιαγιά μου.

Και το χειρότερο είναι, ότι με αυτόν τον υπάλληλο γραφειοκράτη που κανένας πολίτης δεν τον ψήφισε για την θέση που κατέχει, συνομιλεί και κλείνει συμφωνίες (σε βάρος σου) ένας πολιτικός που εσύ ψήφισες και τον έστειλες στην Βουλή για να προστατεύσει τα διακαιώματα σου ! Και αυτός τελικά, συμφωνεί με τον υπάλληλο, το πως θα περικόψει ή θα καταργήσει τα δικαιώματά σου.............

Και εσύ συνεχίζεις να κάθεσαι στον καναπέ, δεχόμενος την νέα πλύση εγκεφάλου μέχρι τις εκλογές. Αυτοί θα σου λένε ότι όλα πάνε καλά και υπάρχει ελπίδα και εσύ θα τα ακούς, θα συνεχίζεις να πεινάς και να χρωστάς της Μιχαλούς, εκτός της Εφορίας, που πλέον χρωστάς μόνιμα. Ειδικά μετά την έκτη περικοπή του μισθού ή της σύνταξης ή τον τρίτο χρόνο ανεργίας............Τώρα που έρχεται και η ανάπτυξη ! Το είπε ο Σαμαράς ! Πριν δύο χρόνια. Και πριν από αυτόν το είχαν πει και άλλοι, τους οποίους ψήφισες χαλαρά..........

Τελικά το καλύτερο το είπε ένας πολύ καλός φίλος : δύο λύκοι και ένα πρόβατο ψήφιζαν για το ποιος θα φαγωθεί και μετά κανένα πρόβατο δεν βρήκε το δίκιο του βελάζοντας !

Κατάλαβες κάτι ;

Λέτε τελικά να μας αφήνουν να φωνάζουμε για να ξεσπάμε, γιατί ξέρουν πως ότι και να κάνουν σε αυτή τη χώρα, κανένας δεν τους ζητήσει ποτέ τον λόγο;

Και τελικά η δική σου θέση για όσα συμβαίνουν ποιά είναι;

Γρηγορείτε !

πηγη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το MAKEDONIA IS GREECE δημιουργήθηκε για τους εξής λόγους:
1)Επειδή το όνομα μας πρέπει να το βλέπει ολόκληρος ο κόσμος!
Κάντε το ίδιο και εσείς!!!
Κανένας Σκοπιανός και κανένας άλλος βάρβαρος δεν μπορεί να παίζει με την ιστορία μας!
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

2)Επειδή όλα τα Μ.Μ.Ε. μας έχουν καταφλομώσει με τα ψέμματα και με τις προπαγάνδες τους αλλά και με τον ανθελληνισμό τους.
Οτι θα διαβάζετε εδώ,θα είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!

3)Το ΜΠΛΟΓΚ αυτό δεν έχει κανένα κερδοσκοπικό συμφέρον και έχει δημιουργηθεί με το μόνο όφελος για την αγάπη της πατρίδας μας!
Επίσης είναι ακομμάτιστο μπλογκ και τα αίσχη όλων εδώ μέσα θα τα διαβάζετε...

4)Για να θυμίζει πάντα,αλλά και να αφυπνίζει τους Έλληνες για την ιστορία μας,την καταγωγή μας αλλά και τα βρώμικα παιχνίδια όλων των ΛΑΜΟΓΙΩΝ!!!

5) Το όνομά μας είναι η ψυχή μας!

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΑΜΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ Θ ΑΡΓΗΣΕΙ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ Η ΕΝΟΧΗ.
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ
ΠΑΡΩΝ, ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Μην γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλια θα σβήνονται άμεσα.

http://www.greeklish-to-greek.gr/ Για όσους δεν ξέρουν να γράφουν!
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!