Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Αυστρία : ”Να σταματήσουν οι άδικες διεκδικήσεις σε βάρος της Μακεδονίας”


Ευχές να έχει επιτυχία η Προεδρία της Ελλάδας στην ΕΕ, να δει η Κύπρος τη λευτεριά της και μια δίκαιη λύση στα δίκαια αιτήματά της, αλλά και να δικαιωθεί η Μακεδονία, να σταματήσουν οι άδικες διεκδικήσεις σε βάρος της και να αναγνωριστεί η ιστορικότητα της, εξέφρασε ο μητροπολίτης Αυστρίας-Εξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιος στο χαιρετισμό του στην  μεγάλη εκδήλωση του «Διαπολιτιστικού Συλλόγου Μακεδονία» στη Βιέννη....


Την ευκαιρία που δίνει η Προεδρία της στην ΕΕ αυτό το εξάμηνο ώστε να βρεθεί η Ελλάδα στο προσκήνιο για θετικούς και όχι για αρνητικούς λόγους, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια, αλλά και την ανάγκη να υπάρξει προς τούτο συντονισμένη δουλειά και προσπάθεια, επισήμανε στο χαιρετισμό του, ο Έλληνας πρόξενος στη Βιέννη, Δημήτρης Δασκαλάκης.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του «Διαπολιτιστικού Συλλόγου Μακεδονία» της Αυστρίας, Χαρίλαος Ζήκος παρέπεμψε στην κρίσιμη εποχή για την Ελλάδα, με τους κινδύνους να αυξάνουν όλο και περισσότερο παίρνοντας πολλές μορφές, ακόμη και αν η οικονομική κρίση σε λίγα χρόνια θα είναι ένα κακό όνειρο.

Τόνισε ακόμη πως τα εθνικά προβλήματα υπάρχουν, ζητούν την επαγρύπνηση και τη συμπαράσταση όλων, ενώ δεν πρέπει να ξεχνιέται ότι «στις γειτονιές μας φυτρώνουν συνεχώς καινούρια κέντρα φιλοσκοπιανού χαρακτήρα με επίκεντρο τη γλώσσα, τη θρησκεία και τον πολιτισμό».

Ανακοίνωσε συγχρόνως την ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου (ιδρύθηκε το 1993) για την ανακήρυξη σε επίτιμο μέλος του – με την απονομή στη διάρκεια της εκδήλωσης, διπλώματος και αναμνηστικής πλακέτας – του γνωστού Έλληνα καλλιτέχνη, αρχιτέκτονα, ζωγράφου, γλύπτη και πανεπιστημιακού δασκάλου Ευθύμη (Μάκη) Βαρλάμη, που, όπως είπε, βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Συλλόγου.

Τις ευχές του για ευόδωση των στόχων του Συλλόγου απέστειλε με μήνυμά του που διαβάστηκε, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θόδωρος Καράογλου, ενώ σε μήνυμά του ο πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Στέλιος Παπαθεμελής καλούσε σε «αγώνα για τα δίκαια της Μακεδονίας και όλου του Ελληνισμού».

Στην εκδήλωση, που πλαισιώθηκε με την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας, η Ελληνίδα μεσόφωνος Ελσα Γιαννουλίδου τραγούδησε κάλαντα της Μακεδονίας, η βιολονίστα Αγγελίνα Γεωργιάδη παρουσίασε αποσπάσματα έργων Ελλήνων κλασικών συνθετών, το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου χόρεψε παραδοσιακούς χορούς της Μακεδονίας, ενώ το κύριο μουσικό πρόγραμμα, με λαϊκή, έντεχνη και παραδοσιακή ελληνική μουσική, παρουσίασε το μουσικό σχήμα της Βιέννης «Οι Έλληνες».

Παρόντες στην εκδήλωση του «Διαπολιτιστικού Συλλόγου Μακεδονία», ήταν εκπρόσωποι των ελληνικών και κυπριακών υπηρεσιών και φορέων στην Αυστρία, ανάμεσά τους ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κώστας Παπαδήμας και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΑΣΕ (Οργανισμός για Ασφάλεια και συνεργασία στην Ευρώπη), πρέσβης Ανδρέας Παπαδάκης, πλήθος μελών της Ελληνικής Ομογένειας, καθώς και πολλοί Αυστριακοί φίλοι του Συλλόγου.

Πρωταρχικοί στόχοι του Διαπολιτιστικού Συλλόγου Μακεδονία είναι ο συντονισμός δραστηριοτήτων για την προβολή των ελληνικών θέσεων και δικαίων πάνω σε εθνικά θέματα, ιδιαίτερα στο Μακεδονικό, αλλά και η παρουσίαση και προβολή του ελληνικού πολιτισμού, της ελληνικής ιστορίας και παράδοσης, καθώς και η σύσφιξη των σχέσεων με την πατρίδα αλλά και με τους απανταχού απόδημους Έλληνες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


πηγη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το MAKEDONIA IS GREECE δημιουργήθηκε για τους εξής λόγους:
1)Επειδή το όνομα μας πρέπει να το βλέπει ολόκληρος ο κόσμος!
Κάντε το ίδιο και εσείς!!!
Κανένας Σκοπιανός και κανένας άλλος βάρβαρος δεν μπορεί να παίζει με την ιστορία μας!
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

2)Επειδή όλα τα Μ.Μ.Ε. μας έχουν καταφλομώσει με τα ψέμματα και με τις προπαγάνδες τους αλλά και με τον ανθελληνισμό τους.
Οτι θα διαβάζετε εδώ,θα είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!

3)Το ΜΠΛΟΓΚ αυτό δεν έχει κανένα κερδοσκοπικό συμφέρον και έχει δημιουργηθεί με το μόνο όφελος για την αγάπη της πατρίδας μας!
Επίσης είναι ακομμάτιστο μπλογκ και τα αίσχη όλων εδώ μέσα θα τα διαβάζετε...

4)Για να θυμίζει πάντα,αλλά και να αφυπνίζει τους Έλληνες για την ιστορία μας,την καταγωγή μας αλλά και τα βρώμικα παιχνίδια όλων των ΛΑΜΟΓΙΩΝ!!!

5) Το όνομά μας είναι η ψυχή μας!

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΑΜΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ Θ ΑΡΓΗΣΕΙ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ Η ΕΝΟΧΗ.
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ
ΠΑΡΩΝ, ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Μην γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλια θα σβήνονται άμεσα.

http://www.greeklish-to-greek.gr/ Για όσους δεν ξέρουν να γράφουν!
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!