Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014

ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΑΧ!!! 2014 ξεκινά ο Γ΄ παγκόσμιος πόλεμος!!!!ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ!!!

 2014 όπως 1939!...
«Βλέπουν» οι “Financial Times” και συνέδριο Ρώσων σαμάνων!!!
Το 2014 ξεκινά ο Γ΄ παγκόσμιος πόλεμος...
1929-1939: ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΑΧ
2008-2014: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ... ΠΟΛΕΜΟΣ!!!

Παρθένα Τσαμουρίδου

 Ακούμε γύρω μας φωνές απελπισίας: «Οικονομική κρίση»... «Κοινωνικά και πολιτικά αδιέξοδα»... Ακόμα και το φοβερό: «Έρχεται Γ΄ παγκόσμιος πόλεμος»... Θαρρείς και είναι όλα αυτά σχεδιασμένα και προκαθορισμένα. Αυτή την άποψη εκφράζουν αρκετοί. Συγκρίνουν δύο αλλιώτικες μεταξύ τους εποχές: την κατάσταση που προϋπήρχε του Β΄ παγκοσμίου πολέμου και την τωρινή. Σ’ αυτές τις δύο εποχές βρίσκουν πολλές «διαβολικές» συμπτώσεις, εκπληκτικές ομοιότητες!....


Οι πιο παρατηρητικοί κάνουν μάλιστα και σύγκριση γεγονότων-«σταθμών», τρέχοντας πίσω στα ημερολόγια της ιστορίας. Το 1929 συνέβη το μεγάλο κραχ της παγκόσμιας οικονομίας. Ο «πρώτος κόσμος», ο «πολιτισμένος», γνώρισε τη δυστυχία σε Ευρώπη και Αμερική. Ποτέ δεν «συνήλθε» από αυτό το σοκ. Έπρεπε να γίνει ο Β΄ παγκόσμιος πόλεμος, το 1939, για να βγει ο κόσμος από το κραχ και από την κρίση. Με εκατοντάδες εκατομμυρίων νεκρούς και τραυματίες, με πόλεις ολότελα καμμένες και κατεστραμμένες...

Το 2008, σχεδόν εβδομήντα χρόνια μετά, άρχισε η σημερινή παγκόσμια κρίση της οικονομίας. Θεωρητικοί επιστήμονες θα μιλήσουν για «μηχανισμό» των 70 ετών. Κάθε εβδομήντα χρόνια περίπου γίνεται μία μεγάλη αλλαγή-κρίση. Πάντα έτσι, στο περίπου.


2008-σήμερα: παγκόσμια οικονομική κρίση.

1929: μεγάλο κραχ!

δεκαετία του 1850: μεγάλες κοινωνικές επαναστάσεις.

1789: η πρώτη σύγχρονη Επανάσταση.

αρχές 18ου αιώνα: Αναγέννηση...

Εντυπωσιακό. Σίγουρα. Το «αόρατο χέρι», θα πουν μερικοί. Που σημαίνει ηθελημένη μεθόδευση. Αν είναι όντως έτσι, τότε θα έχουμε πρόβλημα! Γιατί ακούγονται, όπως είπα, φωνές που μάς προετοιμάζουν για τον πόλεμο. Η ρωσική εφημερίδα “Pravda” τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολλά σχετικά δημοσιεύματα. Ακόμα και για εισβολή εξωγήινων στον πλανήτη Γη... Η “Pravda” είναι σοβαρή εφημερίδα, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, και εκφράζει τη «γραμμή» του Κρεμλίνου.

Τι είπατε; Τώρα και η αμερικανική εφημερίδα “Financial Times”, που αυτή εκφράζει οικονομικούς κολοσσούς, κάνει λόγο για Γ΄ παγκόσμιο πόλεμο εντός του 2014! Το δημοσίευμα των “Financial Times”:


«1914-2014: ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Τον Ιανουάριο του 1914, ελάχιστοι Ευρωπαίοι μπορούσαν να φανταστούν ότι, επτά μήνες αργότερα, οι πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες τους θα έριχναν τον πλανήτη σε έναν κατακλυσμιαίο πόλεμο. κόσμος
Η προσοχή των λαών στις περισσότερες πρωτεύουσες εκείνη την περίοδο, ήταν αλλού. Η Βρετανία ασχολιόταν μανιωδώς με την κρίση της στεγαστικής νομοθεσίας της Ιρλανδίας και άλλα εθνικά προβλήματα. Ολο το Παρίσι δεν μιλούσε για τίποτα άλλο παρά την υπόθεση Caillaux, στην οποία η σύζυγος Γάλλου πολιτικού πυροβόλησε θανάσιμα τον διευθυντή της εφημερίδας Le Figaro, δικάστηκε για φόνο και αθωώθηκε. Σύμφωνα με τα απομνημονεύματα του Βλαντιμίρ Κοκοβτσόφ, η ρωσική πολιτική της Αγίας Πετρούπολης στις αρχές του 2014 εκτυλισσόταν γύρω από την προσωπικότητα του Γκριγκόρι Ρασπούτιν, του υπνωτιστικού υπέρτατου σύμβουλου του Τσάρου.

Την ίδια ώρα, ένας άφραγκος 24χρονος Αυστριακός ζωγράφος περιφερόταν στο Μόναχο, προσπαθώντας πάση θυσία να αποφύγει την στρατιωτική θητεία στην γενέτειρά του. Το όνομά του ήταν Αδόλφος Χίτλερ. Πριν περάσει ένας μήνας από την δολοφονία στις 28 Ιουνίου στο Σαράγεβο του πρίγκηπα Φερδινάνδου, διαδόχου του θρόνου των Αψβούργων, οι διαμάχες ξέσπασαν σε πολλαπλά μέτωπα. Όταν τελείωσαν οι συρράξεις τον Νοέμβριο του 1918, ο πόλεμος είχε προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων στρατιωτών και αμάχων.

Αν και δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος φόβου ότι ο πλανήτης το 2014 βρίσκεται στα πρόθυρα μιας ανάλογης επικής καταστροφής, υπάρχουν κάποιες ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στο τότε και το τώρα. Είναι απαραίτητο φέτος οι κυβερνήσεις και οι λαοί να τιμήσουν την μνήμη του ξεσπάσματος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου με αξιοπρεπείς τελετές και σεβασμό προς τους νεκρούς, αλλά παράλληλα και με νηφάλια συναίσθηση των μαθημάτων που γέννησε η καταστροφή του 1914-18.

Ένα μάθημα είναι ότι οι τυχαίες αιτίες σύρραξης δεν πρέπει να συγχέονται με τις πιο βαθιές εντάσεις στις διεθνείς σχέσεις ή στις εσωτερικές υποθέσεις κάθε έθνους, που οδηγούν σε πόλεμο. Πολλοί σπόροι του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου είχαν φυτευτεί πολύ πριν την δολοφονία στο Σεράγεβο. Είναι πασίγνωστο πόσο δύσκολο είναι να αποτραπούν τέτοιου είδους τρομοκρατικές ενέργειες, τόσο στην εποχή μας όσο και στις αρχές του 20ου αιώνα, αλλά οι παγκόσμιες στρατιωτικές, πολιτικές και οικονομικές εντάσεις, είναι ζητήματα τα οποία οι ηγέτες οφείλουν και πρέπει να αντιμετωπίσουν. Εχουν την ευθύνη να δράσουν εντός των αποδεκτών διεθνών κανόνων και να διασφαλίσουν ότι κρατούν τα ηνία του ανταγωνισμού ανάμεσα στα έθνη και τους ανθρώπους.

Ένα άλλο μάθημα είναι ότι οι τριβές των ανταγωνιστικών εθνικοτήτων, τροφοδοτούμενες από περηφάνια, φιλοδοξία, άγνοια και συντηρούμενες από προαιώνιες αντιπαλότητες, δεν στερούνται σήμερα ικανότητας να προκαλέσουν πόλεμο. Ένας τέτοιος κίνδυνος είναι ιδιαίτερα έντονος όταν το διεθνές σύστημα ανασυντάσσεται λόγω της ανόδου νέων μεγάλων δυνάμεων και της συγκριτικής πτώσης των παλαιότερων. Εκατό χρόνια πριν, ήταν η Γερμανία που έψαχνε μια θέση στον ήλιο εις βάρος της βρετανικής αυτοκρατορίας.

Σήμερα είναι, όλο και πιο πολύ, η Κίνα με τις ΗΠΑ. Οι πρόσφατες εντάσεις στην Θάλασσα της Νοτίου Κίνας μεταξύ του Πεκίνου και των γειτόνων που έχουν την αμερικανική στήριξη, θυμίζουν τις τεταμένες σχέσεις της Γερμανίας με την Βρετανία, την Γαλλία και την Ρωσία πριν το 1914. Είναι αναπόφευκτο να εκδηλώνονται επιδείξεις ισχύος στις διεθνείς σχέσεις, αλλά είναι απαραίτητο επίσης να γίνονται αντιληπτά και τα κίνητρα και τα έννομα συμφέροντα της κάθε πλευράς.

Από αυτή την άποψη, η μετρημένη πρόοδος για την εύρεση συμβιβαστικής λύσης στην διαμάχη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, είναι υποσχόμενη. Ένα τρίτο μάθημα είναι ότι είναι ανόητο να ξεκινάς έναν πόλεμο με την σκέψη ότι θα είναι σύντομος, φθηνός και με διαχειρίσιμες επιπτώσεις. Το 1914, ορισμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί και στρατηγοί, που τις προοπτικές τους σχηματοποιούσαν οι περιορισμένοι πόλεμοι με τους οποίους είχαν ενοποιηθεί η Γερμανία και η Ιταλία μισό αιώνα νωρίτερα, έτρεφαν αυτή την ψευδαίσθηση.

Το ίδιο και η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο, όταν εισέβαλαν στο Ιράκ το 2003. Πόσο πολύ έσφαλλαν οι πολεμικοί ηγέτες και στις δύο αυτές περιπτώσεις… Ένα τελευταίο μάθημα είναι ότι, αν τελικά ξεσπάσει ο πόλεμος, είναι ζωτικής σημασίας να χτιστεί μια ασφαλής ειρήνευση, όταν τελειώσει. Οι συνθήκες ειρήνευσης 1919-23 των Παρισίων δεν το είχαν καταφέρει αυτό. Μέχρι το 1939, ο Αυστριακός σκιτσογράφος (σ.σ.: ο Α.Χίτλερ) είχε φτάσει στο ζενίθ της ισχύος του στο Βερολίνο, και ο πλανήτης επρόκειτο να πληρώσει ένα τίμημα πιο βαρύ και από του 1914».

Και από ρωσικής πλευράς τα ίδια! Σε ένα συνέδριο στη Ρωσία σαμάνων, παραψυχολόγων, μέντιουμ και αστρολόγων, στις 24 Μαρτίου 2011, είχαν γίνει γνωστά πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Ο αστρολόγος Αλεξέι Κολόφ είπε στην έναρξη του συνεδρίου ότι: «Το φαινόμενο που καλούν παγκόσμια οικονομική κρίση, δεν τελειώνει, όπως πιστεύουν, σε λίγο! Είναι απλώς ένας οιωνός της επικείμενης κρίσης. Η πραγματική οικονομική κρίση πρόκειται να λάβει χώρα στο μέλλον»...

Ακόμα πιο εντυπωσιακά όσα είπε ένας άλλος αστρολόγος, ο Πάβελ Γκλόμπα: «Ο νέος πόλεμος θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2014, κατά τη διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι (Ρωσία)! Είναι επίσης πολύ πιθανό ο πόλεμος να αρχίσει πέντε ημέρες μετά το τέλος των Αγώνων»...

Και η παραψυχολόγος Λαρίσα Βάις: «Η άνοιξη του 2014 πρόκειται να είναι μια μακρά άνοιξη... Το καλοκαίρι θα είναι καυτό, εξαδάκτυλα παιδιά και ζώα θα γεννηθούν! Το είδα μέσα μου».Συμπέρασμα: Κάποιοι σχεδιάζουν το μέλλον και παίζουν με τις ζωές μας; Είναι μία εξήγηση για όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια. Ζούμε καιρούς ταραχών και αλλαγών. Είναι σίγουρο. Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται ότι δεν έχουμε ζήσει ακόμα τα χειρότερα...
http://www.volcanotimes.com/.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το MAKEDONIA IS GREECE δημιουργήθηκε για τους εξής λόγους:
1)Επειδή το όνομα μας πρέπει να το βλέπει ολόκληρος ο κόσμος!
Κάντε το ίδιο και εσείς!!!
Κανένας Σκοπιανός και κανένας άλλος βάρβαρος δεν μπορεί να παίζει με την ιστορία μας!
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

2)Επειδή όλα τα Μ.Μ.Ε. μας έχουν καταφλομώσει με τα ψέμματα και με τις προπαγάνδες τους αλλά και με τον ανθελληνισμό τους.
Οτι θα διαβάζετε εδώ,θα είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!

3)Το ΜΠΛΟΓΚ αυτό δεν έχει κανένα κερδοσκοπικό συμφέρον και έχει δημιουργηθεί με το μόνο όφελος για την αγάπη της πατρίδας μας!
Επίσης είναι ακομμάτιστο μπλογκ και τα αίσχη όλων εδώ μέσα θα τα διαβάζετε...

4)Για να θυμίζει πάντα,αλλά και να αφυπνίζει τους Έλληνες για την ιστορία μας,την καταγωγή μας αλλά και τα βρώμικα παιχνίδια όλων των ΛΑΜΟΓΙΩΝ!!!

5) Το όνομά μας είναι η ψυχή μας!

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΑΜΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ Θ ΑΡΓΗΣΕΙ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ Η ΕΝΟΧΗ.
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ
ΠΑΡΩΝ, ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Μην γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλια θα σβήνονται άμεσα.

http://www.greeklish-to-greek.gr/ Για όσους δεν ξέρουν να γράφουν!
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!