Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

“MEΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ” 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΜΕΡΚΕΛ ΡΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Εξαιρετικά σημαντικά όσα γράφει σε απλή αλλά πολύ κατανοητή ανάλυση στο olympia.gr φίλος αναγνώστης του.

Τα παρακολουθούμε από κοντά και αναμένουμε τις εξελίξεις.

“Ένα σημαντικό άρθρο-σχόλιο, το οποίο ανεξάρτητα του πως θα το προσεγγίσει ο καθένας μας, θα πρέπει οπωσδήποτε να μας προβληματίσει.

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=539991

Εμένα με προβλημάτισαν και επισημαίνω τα ακόλουθα :


1. Ο βασικός στόχος της στρατηγικής ΣΑΜΑΡΑ, ήταν η ανάκτηση της αξιοπιστίας και του κύρους της Χώρας, ώστε να διαπραγματευτεί «επί ίσοις όροις» με τους δανειστές ! Φαίνεται ότι ΑΠΕΤΥΧΕ !!

2. Η αποτυχία – ανικανότητα – αδυναμία της Κυβέρνησης να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις, επέβαλλαν την αναπροσαρμογή της τακτικής Σαμαρά, προς την «πολιτική διαπραγμάτευση» (εκεί που αποτύχαμε … να παρακαλέσουμε). Όμως και εδώ διαφαίνεται ΑΠΟΤΥΧΙΑ !!

3. Οι Ευρωπαίοι δείχνουν να το εννοούν ότι, απαιτούν «Γερμανική πειθαρχία», τάξη και οργάνωση, στις χαλαρές Χώρες του Νότου, έναντι κάθε κόστους. Η «επιτυχία» των Γερμανικών προγραμμάτων, σε κάποιες Χώρες, υπό την ΙΔΙΑ Τρόικα, την εκλαμβάνουν ως απόδειξη ορθότητας και δικαίωση τους, κάνοντας τους, ακόμα ΠΙΟ ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΟΥΣ !!

4. Αν οι Ευρωπαίοι δεν χαρίζονται στον δικό τους – τον Σαμαρά – γιατί να χαριστούν σ’ οποιονδήποτε «άλλον», που δηλώνει και από πάνω … αντίπαλος τους ;

5. Το επιχείρημα ότι «αν αποχωρήσει η Ελλάδα, το ευρώ θα καταρρεύσει», φαίνεται ότι πλέον δεν πιάνει (τουλάχιστον στο εξωτερικό). Είχα αναφερθεί περισσότερες από 10 φορές (από τον Απρίλιο του 2012), ότι αυτή είναι μια παρακινδυνευμένη και επικίνδυνη «παραδοχή», που μπορεί να οδηγήσει την αντιπαράθεση στα άκρα και την Ελλάδα …. εκτός ευρώ.

6. Εξ ίσου επικίνδυνο και επισφαλές είναι το νέο επιχείρημα / παραδοχή ότι: «τα λεφτά που έχουν δώσει οι δανειστές είναι πολλά και δεν θα διακινδυνεύσουν να τα χάσουν» !! Επαναλαμβάνω (την άποψη μου) ότι, το πρόβλημα των Ευρωπαίων, δεν είναι τόσο το κόστος (χρήματα), αλλά η ομοιογένεια – το ενιαίο πνεύμα – αντίληψης και χειρισμού των Χωρών, στους κανόνες προσαρμογής, μιας ευρύτερης «Οικονομικής Ενοποίησης» !! Αυτό είναι το μέλλον της Ε.Ε. και επ’ αυτού ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ !!!

7. Εδώ που έφεραν τα πράγματα οι Ηγέτες μας, τη λύση δεν μπορεί να τη δώσει ΚΑΜΙΑ Κυβέρνηση από μόνη της, αλλά ΤΩΡΑ πλέον, ούτε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, διότι έχουν πολώσει, διχάσει και δηλητηριάσει την κοινωνία, ανεπανόρθωτα.

8. Μέσα σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον, θεωρώ ότι το ενδεχόμενο ενός οδυνηρού «ΣΟΚ» στη Χώρα μας, είναι το πλέον πιθανό, αλλά και υπό προϋποθέσεις το πλέον κατάλληλο και αποδεκτό.

9. Πέραν αυτού, το «Ελληνικό παράδειγμα» (εφόσον αποτελέσει τη μοναδική αποτυχία προγράμματος προσαρμογής), θα λειτουργήσει ως κίνητρο έντασης και ολοκλήρωσης των (Γερμανικών) προγραμμάτων στις Χώρες του Νότου. ΔΗΛΑΔΗ …. οι Γερμανοί πλήρωσαν και πήραν ότι πήραν από την Ελλάδα (με τα Μνημόνια 1-2-3) και τώρα επενδύουν, για να πάρουν τα ρέστα τους, ακόμα και από την ολοκληρωτική ΑΠΟΤΥΧΙΑ μας !!

10. Την **Μεγάλη Δευτέρα** (25/11/2013), θα διαπιστώσουμε αν …. ο αντίχειρας της Αυτοκράτειρας Μέρκελ, είναι στραμμένος προς τα πάνω ή προς τα κάτω !!

ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ”
ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το MAKEDONIA IS GREECE δημιουργήθηκε για τους εξής λόγους:
1)Επειδή το όνομα μας πρέπει να το βλέπει ολόκληρος ο κόσμος!
Κάντε το ίδιο και εσείς!!!
Κανένας Σκοπιανός και κανένας άλλος βάρβαρος δεν μπορεί να παίζει με την ιστορία μας!
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

2)Επειδή όλα τα Μ.Μ.Ε. μας έχουν καταφλομώσει με τα ψέμματα και με τις προπαγάνδες τους αλλά και με τον ανθελληνισμό τους.
Οτι θα διαβάζετε εδώ,θα είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!

3)Το ΜΠΛΟΓΚ αυτό δεν έχει κανένα κερδοσκοπικό συμφέρον και έχει δημιουργηθεί με το μόνο όφελος για την αγάπη της πατρίδας μας!
Επίσης είναι ακομμάτιστο μπλογκ και τα αίσχη όλων εδώ μέσα θα τα διαβάζετε...

4)Για να θυμίζει πάντα,αλλά και να αφυπνίζει τους Έλληνες για την ιστορία μας,την καταγωγή μας αλλά και τα βρώμικα παιχνίδια όλων των ΛΑΜΟΓΙΩΝ!!!

5) Το όνομά μας είναι η ψυχή μας!

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΑΜΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ Θ ΑΡΓΗΣΕΙ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ Η ΕΝΟΧΗ.
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ
ΠΑΡΩΝ, ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Μην γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλια θα σβήνονται άμεσα.

http://www.greeklish-to-greek.gr/ Για όσους δεν ξέρουν να γράφουν!
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!