Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

Απειλούν την Ευρώπη οι Τούρκοι!! οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να είναι οι μόνοι που τους θέλουν στην Ευρωπαική Ένωση!!!

Τουρκία σε ΕΕ: "Προσέξτε μη σας γυρίσουμε την πλάτη"!

Προκλητικός εμφανίζεται ο σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν σε αυστριακή εφημερίδα, Γιγκίτ Μπουλούτ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεται ότι η ΕΕ έχει ανάγκη την Τουρκία!

«Η Ευρώπη χάνει από την ισχύ της και για την επανάκτησή της έχει την ανάγκη των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Τουρκίας», είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής των συμβούλων του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε», καταλήγοντας πως «η Τουρκία δεν απέχει πολύ από το να στρέψει την πλάτη της στην Ευρώπη». Σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Μπλουλούτ σημείωσε πως «παλαιότερα στην Κύπρο όλοι οι Τούρκοι ήθελαν την ελληνική υπηκοότητα, σήμερα συμβαίνει το αντίστροφο»..


Ο Μπουλούτ προειδοποίησε την ΕΕ πως «για το δικό της καλό η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επανεξετάσει τη θέση της Τουρκίας», ενώ ερμηνεύοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Ερντογάν για μια «μεγάλη Τουρκία», τονίζει πως η χώρα του θέλει να έχει ηγεμονικό, αλλά όχι ιμπεριαλιστικό ρόλο και στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την κατάρρευση των μοναρχιών και την ίδρυση των εθνικών κρατών που αποφεύγουν πλέον τους μεγάλους συγκεντρωτισμούς ισχύος, η Τουρκία είναι μία από αυτές τις νέες δυνάμεις.


Όσον αφορά τα εσωτερικά προβλήματα, ο Μπουλούτ υποστήριξε πως δεν υπάρχει «κουρδικό πρόβλημα» και πως όλοι οι πολίτες είναι ίσοι ανεξάρτητα της εθνικής τους προέλευσης. Επίσης ανέφερε πως στους Κούρδους είναι ανοικτοί όλοι οι δρόμοι, από τώρα και στο εξής δεν υπάρχει από καμία άποψη καμία διαίρεση στην Τουρκία, όλοι θα στρέφονται προς την Τουρκία και για παράδειγμα, όπως σημειώνει, ενώ παλαιότερα στην Κύπρο όλοι οι Τούρκοι ήθελαν την ελληνική υπηκοότητα, σήμερα συμβαίνει το αντίστροφο.

Ισχυρίζεται ακόμη πως στην Τουρκία υπάρχει μια κίνηση στα Μέσα Ενημέρωσης ενάντια στην κυβέρνηση της στην οποία επιτίθεται ο,τιδήποτε και αν αυτή πράττει, αγνοώντας ταυτόχρονα τις επιτυχίες της κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα το γεγονός, όπως λέει, ότι ενώ πριν δέκα χρόνια Αυστρία και Τουρκία είχαν την ίδια οικονομική ισχύ σήμερα η Τουρκία έχει τη διπλάσια, ή το ό,τι η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που εκπληρώνει τα κριτήρια του Μάαστριχτ και επιπλέον το δημόσιο χρέος της είναι στο 30% του ΑΕΠ έναντι του 100% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Στο πλαίσιο αυτό ο ίδιος, τονίζοντας πως η παγκόσμια τάξη και η θέση της Τουρκίας έχουν αλλάξει, προειδοποιεί πως ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν αποδέχεται πιέσεις και θα συνεχίσει την πορεία του και πως η Γερμανία και η ΕΕ πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει πλέον η παλιά Τουρκία, που μπορεί να ελέγχεται και να χειραγωγείται, όπως δεν υπάρχει πλέον ο "ασθενής του Βοσπόρου".

Ο επικεφαλής των συμβούλων του Ερντογάν, παραθέτοντας και άλλα στοιχεία για τις οικονομικές επιτυχίες της χώρας του, όπως, την αύξηση του ΑΕΠ μέσα σε δέκα χρόνια από τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχεδόν ένα τρισεκατομμύριο δολάρια —τη στιγμή που η ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται σε στασιμότητα— με στόχο μέχρι το 2023 να αυξηθεί έως και σε 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, τονίζει πως αυτή η ισχύς της Τουρκίας φαίνεται να μην αρέσει στην Ευρώπη.

Τέλος χαρακτηρίζει σημαντική για την τουρκική ενεργειακή πολιτική την πρόσφατη επίσκεψη στην Τουρκία του ηγέτη των Κούρδων του Ιράκ Μασούντ Μπαρζανί και τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ερντογάν, σημειώνοντας ακόμη πως συνεχίζεται η ειρηνευτική διαδικασία με το PKK, που έχει αρχίσει την απόσυρση δυνάμεών του, ενώ αλλάζουν οι οικονομικές συνθήκες και αντί της φτώχειας που δημιουργεί τρομοκρατία, όπως σημειώνει, υπάρχει τώρα χρήμα και ως εκ τούτου δεν θα υπάρχει τρομοκρατία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το MAKEDONIA IS GREECE δημιουργήθηκε για τους εξής λόγους:
1)Επειδή το όνομα μας πρέπει να το βλέπει ολόκληρος ο κόσμος!
Κάντε το ίδιο και εσείς!!!
Κανένας Σκοπιανός και κανένας άλλος βάρβαρος δεν μπορεί να παίζει με την ιστορία μας!
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

2)Επειδή όλα τα Μ.Μ.Ε. μας έχουν καταφλομώσει με τα ψέμματα και με τις προπαγάνδες τους αλλά και με τον ανθελληνισμό τους.
Οτι θα διαβάζετε εδώ,θα είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!

3)Το ΜΠΛΟΓΚ αυτό δεν έχει κανένα κερδοσκοπικό συμφέρον και έχει δημιουργηθεί με το μόνο όφελος για την αγάπη της πατρίδας μας!
Επίσης είναι ακομμάτιστο μπλογκ και τα αίσχη όλων εδώ μέσα θα τα διαβάζετε...

4)Για να θυμίζει πάντα,αλλά και να αφυπνίζει τους Έλληνες για την ιστορία μας,την καταγωγή μας αλλά και τα βρώμικα παιχνίδια όλων των ΛΑΜΟΓΙΩΝ!!!

5) Το όνομά μας είναι η ψυχή μας!

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΑΜΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ Θ ΑΡΓΗΣΕΙ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ Η ΕΝΟΧΗ.
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ
ΠΑΡΩΝ, ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Μην γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλια θα σβήνονται άμεσα.

http://www.greeklish-to-greek.gr/ Για όσους δεν ξέρουν να γράφουν!
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!