Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

Πως η Τουρκία αφάνισε όλα τα μειονοτικά σχολεία

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τον αφανισμό των πάσης φύσεως μειονοτικών σχολείων στην Τουρκία - με πρώτα τα ελληνικά - περιέχει Έκθεση που ετοιμάστηκε από το Ίδρυμα Ιστορίας της Τουρκίας που δημοσιεύει η Radikal. Με τον τίτλο «Τα μειονοτικά σχολεία '‘έλιωσαν’' σε 90 χρόνια», γράφει ότι σύμφωνα με την  εν λόγω Έκθεση ( που φέρει την ονομασία «Μειονοτικά σχολεία από το παρελθόν μέχρι σήμερα»), τα μειονοτικά σχολεία στην Τουρκία ‘'έλιωσαν’' εντός 90 ετών και ο αριθμός τους , που  το 1924 ήταν 6.437, μειώθηκαν σήμερα σε 22!

Από την πλευρά της η  εφ/δα Today’s Zaman αναφέρεται στην Έκθεση του Ιδρύματος Ιστορίας, αναφέροντας ότι σύμφωνα με αυτή, τα μειονοτικά σχολεία στην Τουρκία έχουν έλλειψη από μαθητές. ...


Σύμφωνα με την έκθεση, το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα Ελληνικά σχολεία στην Τουρκία. Ένα από τα προβλήματα που εντοπίζονται είναι, υποστηρίζει,  η αρχή της αμοιβαιότητας. Για παράδειγμα, εάν ένα ελληνικό σχολείο στην Τουρκία θελήσει να προσλάβει Έλληνα δάσκαλο, τότε η Τουρκία θα απαιτήσει η Ελλάδα να προσλάβει Τούρκο δάσκαλο στα σχολεία στην Ελλάδα.

Βεβαίως, λέμε εμείς,  ο τελευταίος  ισχυρισμός δεν ισχύει σε κανένα βαθμό.Η πραγματική αιτία της εξαφανίσεως σχεδόν των ελληνικών σχολείων ήταν οι συστηματικέ διώξεις των Ελλήνων κατοίκων της Πόλης, της Σμύρνης και πάρα πολλών άλλων πόλεων από το 1922 και έκτοτε. Οι μελανές σελίδες είναι νωπές ακόμα - άλλωστε πρόσφατες είναι και οι ομολογίες των ίδιων των Τούρκων για την νύχτα των Κρυστάλλων στην Πόλη το 1955 ή τις άλλες διώξεις και εξαναγκασμός σε φυγή ( το 1964 κλπ). Ή η πολιτική αρπαγής περιουσιακών στοιχείων Ελλήνων ή της μειονότητας οι κατασχέσεις, η εξαναγκαστική πολιτική  ''Μίλα Τουρκικά'' κλπ κλπ. Τωρα, αν κάνει μια μικρή στροφή ό Ερντογαν για να πάρει θετική έκθεση από την ΕΕ είναι μεν μια πρόοδος αλλά πλέον είναι πολύ αργά, όπως πολυ αργά είναι να σβυστούν τα εγκλήματα των Τουρκων κατα όλων των μειονοτήτων στην Τουρκία : Ελλήνων, Αρμενίων, Εβραίων , γενικά Χριστιανών κλπ

πηγη:http://www.onalert.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το MAKEDONIA IS GREECE δημιουργήθηκε για τους εξής λόγους:
1)Επειδή το όνομα μας πρέπει να το βλέπει ολόκληρος ο κόσμος!
Κάντε το ίδιο και εσείς!!!
Κανένας Σκοπιανός και κανένας άλλος βάρβαρος δεν μπορεί να παίζει με την ιστορία μας!
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

2)Επειδή όλα τα Μ.Μ.Ε. μας έχουν καταφλομώσει με τα ψέμματα και με τις προπαγάνδες τους αλλά και με τον ανθελληνισμό τους.
Οτι θα διαβάζετε εδώ,θα είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!

3)Το ΜΠΛΟΓΚ αυτό δεν έχει κανένα κερδοσκοπικό συμφέρον και έχει δημιουργηθεί με το μόνο όφελος για την αγάπη της πατρίδας μας!
Επίσης είναι ακομμάτιστο μπλογκ και τα αίσχη όλων εδώ μέσα θα τα διαβάζετε...

4)Για να θυμίζει πάντα,αλλά και να αφυπνίζει τους Έλληνες για την ιστορία μας,την καταγωγή μας αλλά και τα βρώμικα παιχνίδια όλων των ΛΑΜΟΓΙΩΝ!!!

5) Το όνομά μας είναι η ψυχή μας!

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΑΜΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ Θ ΑΡΓΗΣΕΙ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ Η ΕΝΟΧΗ.
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ
ΠΑΡΩΝ, ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Μην γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλια θα σβήνονται άμεσα.

http://www.greeklish-to-greek.gr/ Για όσους δεν ξέρουν να γράφουν!
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!