Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ προΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ για ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ;

Το κόκκινο χαλί για έναν παγκόσμιο πόλεμο (πέρα από τον οικονομικό) φαίνεται πως έχει ήδη στρωθεί και φαίνεται να είναι κοινό μυστικό σε όσους ασχολούνται με αυτά τα θέματα, είτε μέσα από διαφόρων ειδών προφητείες, είτε μέσα από διάφορες συνομωσιολογικές ενδείξεις. Φαίνεται, όμως, ότι όλα αυτά συγκλίνουν και μπαίνουν σε μία κοινή τροχιά που μας οδηγεί στις ανοιχτές πύλες ενός ακόμα Παγκόσμιου Πολέμου.

Παγκόσμιοι Στρατιωτικοί Εξοπλισμοί

Ο αμυντικός ή επιθετικός εξοπλισμός μιας χώρας δεν είναι κάτι καινούργιο και ούτε θα μας προκαλούσε κάποια εντύπωση αν το τελευταίο διάστημα οι "ανταγωνισμοί" δεν οδηγούσαν σε σημαντική αύξηση των στρατιωτικών δαπανών και όχι μόνο - γνωρίζοντας, μάλιστα, ότι ένας πόλεμος, ακόμα και παγκόσμιος, δεν ξεκινά από την μια μέρα στην άλλη, ασχέτως αν οι λαοί το αντιλαμβάνονται σχεδόν την τελευταία στιγμή. Οι προετοιμασίες και από τις εμπλεκόμενες πλευρές χρειάζονται έναν ορίζοντα χρόνου περίπου δύο ετών.

Ας πάρουμε μία σφαιρική εικόνα των τελευταίων ετών ως σήμερα:


Α)
 Οι ηγέτες των πέντε παράκτιων χωρών της Κασπίας Θάλασσας  -Αζερμπαϊτζάν, Ιράν, Καζακστάν,  Ρωσία, Τουρκμενιστάν - εξοπλίζουν, αναβαθμίζουν και δείχνουν ο ένας στον άλλον τις δυνάμεις τους. Βέβαια, αυτά όλα, δεν σημαίνουν απαραίτητα προετοιμασίες για κάτι "μεγάλο" αφού πρόκειται για περιοχές με γεωστρατηγική σημασία και ενεργειακά συμφέροντα.

Β)
Σε μία περσινή μελέτη του SIPRI (Διεθνές Ινστιτούτο Μελετών για την Ειρήνη που εδρεύει στην Στοκχόλμη της Σουηδίας), επισημαίνεται, πρώτον, ο νέος γύρος εξοπλισμών που επιβάλλει η Αντιπυραυλική Άμυνα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, με βασικό εχθρό τη Ρωσία, χώρα που απαντά με κλιμάκωση των εξοπλιστικών της προγραμμάτων, θέλοντας επίσης να παίξει ρόλο στις παγκόσμιες εξελίξεις. Δεύτερον, η διεκδίκηση περιφερειακού ιμπεριαλιστικού ρόλου από το Ιράν (είναι στο παρά-πέντε ώστε να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, αν και όταν το επιθυμήσει) και η προβολή του ως κινδύνου για τις υπόλοιπες χώρες του Περσικού Κόλπου από τις ΗΠΑ, επίσης οδηγούν σε νέες παραγγελίες όπλων, με προνομιακούς προμηθευτές τις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες. Τρίτον, η διεκδίκηση παγκόσμιου ρόλου από την Κίνα συνοδεύεται από κλιμάκωση των εξοπλιστικών της προγραμμάτων συμπαρασύροντας την Ινδία, την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τις υπόλοιπες χώρες του Ειρηνικού. Σε συνδυασμό με τον πυρηνικό ανταγωνισμό Ινδίας-Πακιστάν και Β.Κορέας-Ν.Κορέας, Ασία και Ειρηνικός καθίστανται πραγματική πυριτιδαποθήκη.


Από την ίδια έκθεση μαθαίνουμε πως η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία είναι χώρες που κάνουν μεγάλες στρατιωτικές δαπάνες και τα μέτρα λιτότητας που έχουν θέσει σε εφαρμογή αναμένεται να οδηγήσουν σε μείωσή τους τα επόμενα χρόνια.

Παρότι όμως, η έκθεση προέβλεπε μειώσεις για τα επόμενα έτη -αυτά που ζούμε- στις μέρες μας βλέπουμε άλλα:

Γ)
 Η Αγγλία περνάει νόμο για υποχρεωτική στρατιωτική θητεία. Πολύ παράξενο για μία χώρα που βρίσκεται μακριά από εμπόλεμες περιοχές σαν κι αυτές που προαναφέραμε. Το δε παράδοξο είναι πως αυτό έχει ξανασυμβεί άλλες δυο φορές, λίγο πριν από τους δυο παγκόσμιους πολέμους !! Μάλιστα, οι Άγγλοι μαζεύουν υπογραφές για να το αποτρέψουν!! 

Δ)
Η Γερμανία επανεξοπλίζεται. EUROPEAN UNION DAY 2013Η σημερινή, πρώην(;) ναζιστική, Γερμανία έχει ήδη χτίσει τα θεμέλεια αστυνόμευσης σε ανατολικές περιοχές: Ήδη εργάζεται  για τη δημιουργία μιας συμμαχίας ενάντια στο Ιράν, ενώ η ενίσχυση της πώλησης των Γερμανικών όπλων στα κράτη του Περσικού Κόλπου προμηνύει μια μετατόπιση της στρατιωτικής τους κουλτούρας η οποία θα μπορούσε σύντομα να προωθήσει την ίδια την Γερμανία να επανεξοπλιστεί σύμφωνα με την δήλωση Langley Intelligence Group Network στις 24 Απριλίου.

Μια έκθεση που επικεντρώνεται στο "Δόγμα Μέρκελ", σύμφωνα με τους όρους στα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αναφέρεται κυρίως στις προσπάθειες του Βερολίνου να σχηματίσει μια ισορροπία δυνάμεων κατά του Ιράν με τον εξοπλισμό σουνιτών Εθνών και του Ισραήλ.


Το κοινοβούλιο της Νορβηγίας αποφάσισε την
υποχρεωτική στράτευση των γυναικών από το 2015

Ε)
Μέσα σε όλα αυτά, σημειώστε πως το κοινοβούλιο της Νορβηγίας ενέκρινε κατά πλειοψηφία σχέδιο νόμου για την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών από εθελοντική που ίσχυε μέχρι σήμερα.


Κάντε, τώρα, και ένα συνειρμό με τις υπόγειες πολιτείες που χτίζονται για την "elit", την συλλογή σπόρων σε κρυφά μέρη, προειδοποιήσεις της FEMA στην Αμερική και εκπαιδεύσεις σε περιπτώσεις μεγάλου εκτάκτου κινδύνου χωρίς να προσδιορίσουν τι ακριβώς, υπονοώντας απλώς φυσικές καταστροφές. Τέλος, ότι η Γερμανία υποκίνησε τους δύο πρώτους παγκόσμιους.

Μετά από όλα αυτά οι ενδείξεις που "δείχνουν" έναν ακόμα παγκόσμιο πόλεμο, φαίνεται να πληθαίνουν...

Τι γίνεται στην Ελλάδα;

Σύμφωνα με την έκθεση SIPRI που προαναφέραμε,  η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ιρλανδία, χώρες οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, μείωσαν επίσης τις στρατιωτικές τους δαπάνες.

Και, πράγματι, σε ότι αφορά την Ελλάδα, αυτή η μείωση επιδιώκεται άμεσα και με ταχείς ρυθμούς:

    Σταδιακή κατάργηση της στρατιωτικής θητείας σε Πολεμικό Ναυτικό και Αεροπορία αλλά και την κατάταξη όλων των νέων στο Στρατό Ξηράς, είχε ανακοινώσει ο Υπουργός Eθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στις 6/11/2009. Μήπως αυτό σημαίνει σταδιακή αδρανοποίηση ή μελλοντική κατάργηση του Ελληνικού Στρατού;
    
    Περιορισμό των λειτουργικών δαπανών των Ενόπλων Δυνάμεων στο 60% των στρατοπέδων από τις 27/2/2010.
    
    Απαξίωση των σωμάτων ασφαλείας που ακούσαμε από τα επίσημα χείλη του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου σε κρατικό κανάλι στις 31/10/10: «ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος του Ελληνικού λαού είναι οι στρατιωτικοί και τα σώματα ασφαλείας». Παρότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος προσπάθησε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, ενδεχομένως το ατόπημα, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, να μην ειπώθηκε από αδεξιότητα.
    
    Στις μέρες μας (2013) ετοιμάζονται να καταργήσουν τα ΕΑΣ και να μην έχουμε ούτε σφαίρες την στιγμή που οι Τούρκοι παίρνουν θέσεις μάχης στον Έβρο.


Σε περίπτωση ενός Παγκόσμιου Πολέμου ή ενός πολέμου, η Ελλάδα, ως αποικία πλέον και χωρίς επαρκείς αμυντικές δυνάμεις θα έχει το μέλλον και τον ρόλο που θα της υποδείξουν.
diadrastiko

.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το MAKEDONIA IS GREECE δημιουργήθηκε για τους εξής λόγους:
1)Επειδή το όνομα μας πρέπει να το βλέπει ολόκληρος ο κόσμος!
Κάντε το ίδιο και εσείς!!!
Κανένας Σκοπιανός και κανένας άλλος βάρβαρος δεν μπορεί να παίζει με την ιστορία μας!
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

2)Επειδή όλα τα Μ.Μ.Ε. μας έχουν καταφλομώσει με τα ψέμματα και με τις προπαγάνδες τους αλλά και με τον ανθελληνισμό τους.
Οτι θα διαβάζετε εδώ,θα είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!

3)Το ΜΠΛΟΓΚ αυτό δεν έχει κανένα κερδοσκοπικό συμφέρον και έχει δημιουργηθεί με το μόνο όφελος για την αγάπη της πατρίδας μας!
Επίσης είναι ακομμάτιστο μπλογκ και τα αίσχη όλων εδώ μέσα θα τα διαβάζετε...

4)Για να θυμίζει πάντα,αλλά και να αφυπνίζει τους Έλληνες για την ιστορία μας,την καταγωγή μας αλλά και τα βρώμικα παιχνίδια όλων των ΛΑΜΟΓΙΩΝ!!!

5) Το όνομά μας είναι η ψυχή μας!

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΑΜΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ Θ ΑΡΓΗΣΕΙ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ Η ΕΝΟΧΗ.
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ
ΠΑΡΩΝ, ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Μην γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλια θα σβήνονται άμεσα.

http://www.greeklish-to-greek.gr/ Για όσους δεν ξέρουν να γράφουν!
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!