Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013

Στην Ελλάδα..τζαμί, στη Ρουμανία 10 Εκκλησίες το μήνα!

'Πρόκειται αναμφίβολα για έναν βαθιά θρησκευόμενο λαό.'
Η φτωχή και ευρισκόμενη στην ασφυκτική αγκάλη του ΔΝΤ Ρουμανία διανύει μια οικοδομική έκρηξη ναοδομίας, με περίπου 10 καινούργιες εκκλησίες να χτίζονται κάθε μήνα και έναν τεράστιο, φαραωνικών διαστάσεων καθεδρικό ναό να κατασκευάζεται στο Βουκουρέστι. Πολλοί Ρουμάνοι κάνουν τον σταυρό τους και ανάβουν το κεράκι τους στους νέους ναούς. Κάποιοι άλλοι όμως δυσανασχετούν με αυτή την κατάσταση, κυρίως λόγω της σπατάλης πολύτιμων δημοσίων πόρων για μια πνευματική - και πολιτικά προσφερόμενη για λαϊκισμό - δραστηριότητα, την ώρα που ο λαός στενάζει κάτω από τα αλλεπάλληλα προγράμματα λιτότητας.
Εκκλησίες με στυλ παραδοσιακό, άλλες με οροφή από κασσίτερο, άλλες ξύλινες αλλά και χρωματιστές, κατασκευάζονται και είναι διάσπαρτες σε ολόκληρη τη χώρα προσδίδοντάς της μια ιδιαίτερη γοητεία...


Από την επανάσταση του 1989, ύστερα από την «κατάργηση» των εκκλησιών από το καθεστώς του κομμουνιστή δικτάτορα Νικολάε Τσαουσέσκου, η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Ρουμανία έχει εδραιώσει ξανά τη θέση της και ασκεί μεγάλη επιρροή στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.
Η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού της Ρουμανίας - περίπου το 90% - είναι ορθόδοξοι. Πρόκειται αναμφίβολα για έναν βαθιά θρησκευόμενο λαό, με τις τελετουργίες να εντάσσονται στον ιστό της καθημερινής ζωής πολλών ανθρώπων.

Αποδέκτης πακέτων διάσωσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από το 2009, η Ρουμανία, η οποία, σημειωτέον, είναι μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), ξοδεύει τεράστια ποσά για την Ορθόδοξη Εκκλησία κάθε χρόνο. Από την κυβέρνηση η ρουμανική Εκκλησία δέχεται κονδύλια της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο για να καλύψει μόνο τους μισθούς των ιερέων. Πολύ περισσότερα χρήματα δαπανώνται για την ανακαίνιση των παλαιών εκκλησιών και την ανέγερση νέων.

Η πιο εξώφθαλμη περίπτωση είναι ο νέος καθεδρικός ναός του Βουκουρεστίου, ο Ναός της Σωτηρίας του Ρουμανικού Λαού, όπως θα ονομάζεται. Θα έχει μήκος 120 μέτρων, πλάτος 70 μέτρων και ύψος 120 μέτρων. Στο εσωτερικό του θα χωρούν 5.000 πιστοί, στον προαύλιο χώρο θα χωρούν 125.000 πιστοί. Τα θεμέλια τέθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2010 και το σχέδιο προβλέπει την αποπεράτωσή του το 2015 - αν και ήδη υπάρχουν προβλήματα στη χρηματοδότηση και καθυστερήσεις στην πρόοδο των εργασιών. Μαζί με την αγορά του οικοπέδου (περίπου τα μισά λεφτά), το συνολικό κόστος προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ.

 

tovima
Πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το MAKEDONIA IS GREECE δημιουργήθηκε για τους εξής λόγους:
1)Επειδή το όνομα μας πρέπει να το βλέπει ολόκληρος ο κόσμος!
Κάντε το ίδιο και εσείς!!!
Κανένας Σκοπιανός και κανένας άλλος βάρβαρος δεν μπορεί να παίζει με την ιστορία μας!
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

2)Επειδή όλα τα Μ.Μ.Ε. μας έχουν καταφλομώσει με τα ψέμματα και με τις προπαγάνδες τους αλλά και με τον ανθελληνισμό τους.
Οτι θα διαβάζετε εδώ,θα είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!

3)Το ΜΠΛΟΓΚ αυτό δεν έχει κανένα κερδοσκοπικό συμφέρον και έχει δημιουργηθεί με το μόνο όφελος για την αγάπη της πατρίδας μας!
Επίσης είναι ακομμάτιστο μπλογκ και τα αίσχη όλων εδώ μέσα θα τα διαβάζετε...

4)Για να θυμίζει πάντα,αλλά και να αφυπνίζει τους Έλληνες για την ιστορία μας,την καταγωγή μας αλλά και τα βρώμικα παιχνίδια όλων των ΛΑΜΟΓΙΩΝ!!!

5) Το όνομά μας είναι η ψυχή μας!

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΑΜΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ Θ ΑΡΓΗΣΕΙ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ Η ΕΝΟΧΗ.
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ
ΠΑΡΩΝ, ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Μην γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλια θα σβήνονται άμεσα.

http://www.greeklish-to-greek.gr/ Για όσους δεν ξέρουν να γράφουν!
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!