Σάββατο, 4 Μαΐου 2013

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: "ΘΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΜΕ. ΝΑ ΜΙΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ"

Ο Αγιορείτης Μοναχός Παΐσιος στέλνει το δικό του επίκαιρο πασχαλινό μήνυμα στο "Αγιορείτικο Βήμα"...


Αγαπητοί μου χριστιανοί, συγχωρέστε με που τολμώ να γράψω μήνυμα για τη Μεγάλη Εβδομάδα και για το Άγιο Πάσχα, διότι εγώ είμαι στην πραγματικότητα, όπως λέει η Αγία Γραφή, "σκώληξ και ουκ άνθρωπος", αλλά θα σηκώσω λίγο το κεφάλι μου να πω λίγα λόγια στην αγάπη σας.

Δεν θέλω να γράψω θεολογικά, διότι υπάρχουν άλλοι ειδικοί, αλλά θέλω να παρομοιάσω τα Πάθη και την Ανάσταση του Χριστού με την τωρινή δοκιμασία, αλλά και με τη δόξα της Ελλάδος που ο καλός μας Θεός, μας ετοιμάζει. Γι' αυτό εύχομαι να νιώσουμε τα Πάθη Του και την Ανάσταση Του...


Πως, όμως, θα γίνει αυτό; Να μιλήσουμε μαζί Του, να επικοινωνήσουμε, να αναλογιστούμε τι υπέμεινε για μας, εκτός τις μαστιγώσεις, τους κολαφισμούς, τα εμπτύσματα, τις ύβρεις, τους χλευασμούς, τις συκοφαντίες, την Σταύρωση Του, αλλά και τη μεγάλη πίκρα και τη θλίψη από την κακία, το μίσος, την αχαριστία των ανθρώπων και ιδίως του δικού του λαού των Εβραίων και όλα αυτά τα δέχθηκε και τα πέρασε μέχρι τέλους για τη δική μας αγάπη.

Να πάμε κάτω από το Σταυρό Του και να του πούμε: "Χριστέ μου, Εσύ για μένα είσαι καρφωμένος επάνω στο Σταυρό, εγώ όμως τι μπορώ να κάνω για Σένα; To μόνο που μπορώ είναι να σου πω: σ' ευχαριστώ γλυκειά μου Αγάπη, ήμαρτον συγχώρεσε με και δέξου με στην αγάπη Σου".

Ο Χριστός έπαθε και σταυρώθηκε, έτσι και η χώρα μας με το λαό της τώρα παθαίνει και σταυρώνεται. Να μιμηθούμε και εμείς το Χριστό. Ο Χριστός τα δέχθηκε όλα για να μας ξεπλύνει από τις αμαρτίες μας κι εμείς να τα υπομείνουμε για να ξεπλυθούμε από τις αμαρτίες μας. Θα μαρτυρήσουμε, αλλά δεν θα προσκυνήσουμε. Και αν πεθάνουμε, όμως με ψηλά το κεφάλι, για την αγάπη του Χριστού.

Θέλουν να μας κάνουν σκουλήκια να σερνόμαστε και να τους παρακαλάμε να μας ταΐσουν, όμως εμείς και πάλι θα μιμηθούμε το Χριστό, που τα έβαλε με τους Φαρισαίους και τους νομικούς, τους ήλεγξε και τους εφανέρωσε.

Μπορεί να σταυρώθηκε και να πέθανε στο Σταυρό, αλλά έτσι δοξάστηκε και νίκησε το Διάβολο, την αμαρτία, το θάνατο, την κόλαση. Γι' αυτόν που Τον πιστεύει, όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία. Ο Χριστός είναι ο Σωτήρας, είναι ο Παντοκράτωρ και δεν φοβούμαστε τίποτα.

Όπως δοξάστηκε ο Χριστός, μετά τη μεγάλη ατιμία των αγίων Παθών Του, έτσι και η Ελλάδα με τους Έλληνες θα δοξασθούν μετά τη μεγάλη ατιμία που περνούν τώρα.

Ο Χριστός ανέστη και η Ελλάδα θα αναστηθεί, "πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα 'ναι".

"Προσκυνούμεν σου τα Πάθη Χριστέ, δείξον ημίν και την ένδοξον σου Ανάστασιν".

της Στέλλας Μεϊμάρη (agioritikovima).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το MAKEDONIA IS GREECE δημιουργήθηκε για τους εξής λόγους:
1)Επειδή το όνομα μας πρέπει να το βλέπει ολόκληρος ο κόσμος!
Κάντε το ίδιο και εσείς!!!
Κανένας Σκοπιανός και κανένας άλλος βάρβαρος δεν μπορεί να παίζει με την ιστορία μας!
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

2)Επειδή όλα τα Μ.Μ.Ε. μας έχουν καταφλομώσει με τα ψέμματα και με τις προπαγάνδες τους αλλά και με τον ανθελληνισμό τους.
Οτι θα διαβάζετε εδώ,θα είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!

3)Το ΜΠΛΟΓΚ αυτό δεν έχει κανένα κερδοσκοπικό συμφέρον και έχει δημιουργηθεί με το μόνο όφελος για την αγάπη της πατρίδας μας!
Επίσης είναι ακομμάτιστο μπλογκ και τα αίσχη όλων εδώ μέσα θα τα διαβάζετε...

4)Για να θυμίζει πάντα,αλλά και να αφυπνίζει τους Έλληνες για την ιστορία μας,την καταγωγή μας αλλά και τα βρώμικα παιχνίδια όλων των ΛΑΜΟΓΙΩΝ!!!

5) Το όνομά μας είναι η ψυχή μας!

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΑΜΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ Θ ΑΡΓΗΣΕΙ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ Η ΕΝΟΧΗ.
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ
ΠΑΡΩΝ, ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Μην γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλια θα σβήνονται άμεσα.

http://www.greeklish-to-greek.gr/ Για όσους δεν ξέρουν να γράφουν!
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!