Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Ανταρσία Βενιζέλου και Κουβέλη! Καταθέτουν μόνοι τους στην Βουλή το αντιρατσιστικό Ρουπακιώτη

         - Η κίνηση αυτή αποφασίσθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη
- Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των δύο κομμάτων θα καταθέσουν ως κοινή πρόταση νόμου το υπάρχον αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης
- Με την πρόταση συμφωνεί και ο ΣΥΡΙΖΑ - Φωνές υπέρ του νομοσχεδίου ακόμα και στη ΝΔ

Κι ενω όλοι νόμιζαν ότι θα έληγε αναίμακτα η κόντρα των δυο κυβερνητικών εταίρων του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τα τηλέφωνα πήραν σήμερα φωτιά και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τηλεφώνησε στον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και αποφάσισαν να χτυπήσουν την γροθιά στο μαχαίρι....


Ή τουλάχιστον έτσι να δείξουν ότι κάνουν. Όπως ανακοινώθηκε από το ΠΑΣΟΚ, μετά από επικοινωνία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, αποφασίστηκε οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των δύο κομμάτων να καταθέσουν ως κοινή πρόταση νόμου το υπάρχον αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Νωρίτερα με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης προανήγγειλε την κίνηση αυτή.

Ολόκληρη η επιστολή Μανιάτη:

Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων, καθώς και της χθεσινής συνάντησης των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία, ζητούμε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, να προωθηθεί άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής, η Πρόταση Νόμου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. «Καταπολέμηση Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας», την οποία έχουμε καταθέσει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα από 21 Μαρτίου 2013.

Η υιοθέτηση στο εθνικό Δίκαιο προβλέψεων σημαντικού αξιακού, ιδεολογικού και ιστορικού περιεχομένου για την αποτροπή και αυστηρή τιμωρία πράξεων εγκληματικότητας, βιαιοπραγίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας, με δεδομένη μάλιστα την ανάγκη εναρμόνισης με την Απόφαση – Πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της Ε.Ε., θα αποτελέσουν ισχυρό θεμέλιο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της ασφάλειας των πολιτών, καθώς και της αποτελεσματικής θωράκισης του δημοκρατικού πολιτεύματος.

«Θα ψήφιζα ένα βελτιωμένο νομικό πλαίσιο, αλλά όχι το νομοσχέδιο του κ. Ρουπακιώτη»

Την άποψη ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να τίθεται θέμα συνοχής της κυβέρνησης για το θέμα του αντιρατσιστικού νόμου, καθώς τα προβλήματα της κοινωνίας και των πολιτών είναι άλλα και πολύ σημαντικότερα, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ».
«Δεν μπορεί να τίθεται θέμα συνοχής της κυβέρνησης για ένα θέμα σίγουρα σημαντικό, αλλά όχι το πιο σημαντικό που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα και η κοινωνία» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο κ. Μητσοτάκης.
Σε ό,τι αφορά την ουσία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την άποψή του ότι η Ελλάδα έχει, από το 1979, νομικό και θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του ρατσισμού, που όμως χρειάζεται κάποιες βελτιώσεις και εναρμόνιση με τις κοινοτικές οδηγίες.
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε, ωστόσο, ότι «εγώ θα ψήφιζα ένα βελτιωμένο νομικό πλαίσιο, αλλά όχι το νομοσχέδιο του κ. Ρουπακιώτη».

http://www.newsit.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το MAKEDONIA IS GREECE δημιουργήθηκε για τους εξής λόγους:
1)Επειδή το όνομα μας πρέπει να το βλέπει ολόκληρος ο κόσμος!
Κάντε το ίδιο και εσείς!!!
Κανένας Σκοπιανός και κανένας άλλος βάρβαρος δεν μπορεί να παίζει με την ιστορία μας!
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

2)Επειδή όλα τα Μ.Μ.Ε. μας έχουν καταφλομώσει με τα ψέμματα και με τις προπαγάνδες τους αλλά και με τον ανθελληνισμό τους.
Οτι θα διαβάζετε εδώ,θα είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!

3)Το ΜΠΛΟΓΚ αυτό δεν έχει κανένα κερδοσκοπικό συμφέρον και έχει δημιουργηθεί με το μόνο όφελος για την αγάπη της πατρίδας μας!
Επίσης είναι ακομμάτιστο μπλογκ και τα αίσχη όλων εδώ μέσα θα τα διαβάζετε...

4)Για να θυμίζει πάντα,αλλά και να αφυπνίζει τους Έλληνες για την ιστορία μας,την καταγωγή μας αλλά και τα βρώμικα παιχνίδια όλων των ΛΑΜΟΓΙΩΝ!!!

5) Το όνομά μας είναι η ψυχή μας!

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΑΜΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ Θ ΑΡΓΗΣΕΙ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ Η ΕΝΟΧΗ.
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ
ΠΑΡΩΝ, ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Μην γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλια θα σβήνονται άμεσα.

http://www.greeklish-to-greek.gr/ Για όσους δεν ξέρουν να γράφουν!
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!