Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Η Τουρκία καταδικάζει την αναγνώριση της ποντιακής γενοκτονίας από την Αυστραλία

Έντονα αντέδρασε η Τουρκία στην πρόσφατη απόφαση της Βουλής της Νέας Νότιας Ουαλίας να αναγνωρίσει τη γενοκτονία Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, με σχετικό ψήφισμα. Το κοινοβούλιο της μεγαλύτερης αυστραλιανής πολιτείας, είναι το τέταρτο, μετά το ελληνικό, το κυπριακό και το κοινοβούλιο της νότιας Αυστραλίας, που αναγνωρίζει την γενοκτονία των Ποντίων, της οποίας η επέτειος μνήμης είναι η καθιερωμένη 19η Μαίου.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Weekend Australian το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε το ψήφισμα της Βουλής της Νέας Νότιας Ουαλίας και έκανε λόγο για «ομιλίες μίσους που δεν έχουν καμιά σχέση με τα πραγματικά ιστορικά στοιχεία»...


Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας το σχετικό ψήφισμα «που είναι γεμάτο ανακρίβειες και υπερβολές υιοθετήθηκε χωρίς κανένα έλεγχο», ενώ υπογραμμίζεται ότι «τέτοιες ενέργειες πλήττουν τις θερμές σχέσεις Αυστραλίας και Τουρκίας».

Εξάλλου, η πρόξενος της Τουρκίας στην Αυστραλία, Γκουλσερέν Σελίκ, έγραψε στο κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας επιστολή στην οποία τονίζεται πως «η Αυστραλία δεν έχει να κερδίσει τίποτα διατηρώντας ζωντανά αμφιλεγόμενα ιστορικά γεγονότα και μεταφέροντάς τα σε μέρη που δεν έχουν καμιά θέση».

Στο μεταξύ, ο Ποντιακός Ελληνισμός της Αυστραλίας τίμησε το περασμένο σαββατοκύριακο τη μνήμη των προγόνων του, που σφαγιάστηκαν από τους νεότουρκους  την περίοδο 1914 – 1923.

Πηγή .

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το MAKEDONIA IS GREECE δημιουργήθηκε για τους εξής λόγους:
1)Επειδή το όνομα μας πρέπει να το βλέπει ολόκληρος ο κόσμος!
Κάντε το ίδιο και εσείς!!!
Κανένας Σκοπιανός και κανένας άλλος βάρβαρος δεν μπορεί να παίζει με την ιστορία μας!
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

2)Επειδή όλα τα Μ.Μ.Ε. μας έχουν καταφλομώσει με τα ψέμματα και με τις προπαγάνδες τους αλλά και με τον ανθελληνισμό τους.
Οτι θα διαβάζετε εδώ,θα είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!

3)Το ΜΠΛΟΓΚ αυτό δεν έχει κανένα κερδοσκοπικό συμφέρον και έχει δημιουργηθεί με το μόνο όφελος για την αγάπη της πατρίδας μας!
Επίσης είναι ακομμάτιστο μπλογκ και τα αίσχη όλων εδώ μέσα θα τα διαβάζετε...

4)Για να θυμίζει πάντα,αλλά και να αφυπνίζει τους Έλληνες για την ιστορία μας,την καταγωγή μας αλλά και τα βρώμικα παιχνίδια όλων των ΛΑΜΟΓΙΩΝ!!!

5) Το όνομά μας είναι η ψυχή μας!

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΑΜΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ Θ ΑΡΓΗΣΕΙ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ Η ΕΝΟΧΗ.
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ
ΠΑΡΩΝ, ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Μην γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλια θα σβήνονται άμεσα.

http://www.greeklish-to-greek.gr/ Για όσους δεν ξέρουν να γράφουν!
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!