Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Εκρυψαν τα γυμνά ελληνικά αρχαία αγάλματα σε έκθεση στο Κατάρ!!!

 Ο πολιτισμός της Μέσης Ανατολής και ο ελληνικός είναι δύο από τους αρχαιότερους και έχουν προσφέρει πολλά στην ανθρωπότητα. Όμως η συντηρητική Ανατολή του 2013 δεν άντεξε την γύμνια των αρχαίων ελληνικώναγαλμάτων!

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού,...
Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος της έκθεσης «Ολυμπιακοί Αγώνες: Παρελθόν – Παρόν», που βρίσκεται στο Κατάρ, έψαχνε να βρει μάταια δύο αγάλματα, τον Κούρο του Πτώου και τον νεαρό αθλητή από την Ελευσίνα.

Αυτό όμως που είχε συμβεί, δεν μπορούσε να το φανταστεί:

Για να μη δουν οι γυναίκες στο Κατάρ τα γεννητικά όργανα των αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων, οι υπεύθυνοι θέλησαν με κάποιο τρόπο να τα κρύψουν.

Στη αρχή σκέφτηκαν να ρίξουν κάτι σαν μπούργκα από πάνω, αλλά η ιδέα απερρίφθη. Αυτό που τελικά έγινε ήταν να κρύψουν τα αγάλματα, πίσω από ένα παραβάν! Τόσο πολύ μάλλον προσέβαλαν τα «χρηστά ήθη» της χώρας τα ελληνικά αγάλματα.

Ο κ. Τζαβάρας πάντως ζήτησε να αποσυρθούν και να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Ωστόσο παραμένει άγνωστο τι έχει αποφασιστεί και ποιες είναι οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς.

Η συγκεκριμένη έκθεση στο Κατάρ είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί διεθνώς για την Αρχαία Ολυμπία, η οποία παρουσιάστηκε από τον Αύγουστο του 2012 έως και τον Ιανουάριο του 2013 στο Βερολίνο και από τις 28 Μαρτίου έχει μεταφερθεί στο Κατάρ.

Πηγή:  protothema.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το MAKEDONIA IS GREECE δημιουργήθηκε για τους εξής λόγους:
1)Επειδή το όνομα μας πρέπει να το βλέπει ολόκληρος ο κόσμος!
Κάντε το ίδιο και εσείς!!!
Κανένας Σκοπιανός και κανένας άλλος βάρβαρος δεν μπορεί να παίζει με την ιστορία μας!
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

2)Επειδή όλα τα Μ.Μ.Ε. μας έχουν καταφλομώσει με τα ψέμματα και με τις προπαγάνδες τους αλλά και με τον ανθελληνισμό τους.
Οτι θα διαβάζετε εδώ,θα είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!

3)Το ΜΠΛΟΓΚ αυτό δεν έχει κανένα κερδοσκοπικό συμφέρον και έχει δημιουργηθεί με το μόνο όφελος για την αγάπη της πατρίδας μας!
Επίσης είναι ακομμάτιστο μπλογκ και τα αίσχη όλων εδώ μέσα θα τα διαβάζετε...

4)Για να θυμίζει πάντα,αλλά και να αφυπνίζει τους Έλληνες για την ιστορία μας,την καταγωγή μας αλλά και τα βρώμικα παιχνίδια όλων των ΛΑΜΟΓΙΩΝ!!!

5) Το όνομά μας είναι η ψυχή μας!

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΑΜΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ Θ ΑΡΓΗΣΕΙ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ Η ΕΝΟΧΗ.
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ
ΠΑΡΩΝ, ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Μην γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλια θα σβήνονται άμεσα.

http://www.greeklish-to-greek.gr/ Για όσους δεν ξέρουν να γράφουν!
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!