Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ:«Εγώ έφερα το ευρώ στην Ελλάδα και θα το ξανάκανα». Ώσπου να μην μείνει Ελλάδα κι ΄Ελληνες ε;

«Εγώ οδήγησα τη χώρα μου στο κοινό νόμισμα και μέχρι σήμερα πιστεύω ότι ήταν η σωστή απόφαση», γράφει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου στο περιοδικό Foreign Affairs, επιμένοντας πως οι πληγές της Ελλάδας δεν υπήρξαν αναπόφευκτη συνέπεια της εισόδου στην ευρωζώνη. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι για την κρίση ευθύνονται η έκρηξη δανεισμού της Ελλάδας στα μέσα της περασμένης δεκαετίας, οι λάθος επιλογές των κυβερνώντων και η αβελτηρία τους στο να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνταν και να συνεχίσουν τις ιδιωτικοποιήσεις...

Στο άρθρο του ο Γιάννος Παπαντωνίου κάνει ιδιαίτερη μνεία στην περιβόητη «απογραφή» που εφάρμοσε η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή. «Είναι σαν να αναλαμβάνει ο νέος διευθύνων σύμβουλος σε μία εταιρεία και να αλλάζει τους κανόνες της κερδοφορίας για να φανούν αποτυχημένες οι παλιές επιδόσεις» γράφει χαρακτηριστικά. Μολονότι υπερασπίζεται το ευρώ ο πρώην υπουργός Οικονομικών επισημαίνει και τις ατέλειες του συστήματος: «Επειδή είναι μία ατελής νομισματική ένωση, οι λιγότερο ανταγωνιστικές οικονομίες της δεν μπορούν να προωθήσουν τις εξαγωγές του υποτιμώντας το νόμισμα τους ούτε να στηριχθεί σε κάποιον υπερεθνικό δανειστή», εξηγεί. Για την έξοδο από την κρίση ο Γιάννος Παπαντωνίου προτείνει μεταξύ άλλων τη μείωση των κρατικών δαπανών, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την ενθάρρυνση της μισθολογικής ευελιξίας.http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το MAKEDONIA IS GREECE δημιουργήθηκε για τους εξής λόγους:
1)Επειδή το όνομα μας πρέπει να το βλέπει ολόκληρος ο κόσμος!
Κάντε το ίδιο και εσείς!!!
Κανένας Σκοπιανός και κανένας άλλος βάρβαρος δεν μπορεί να παίζει με την ιστορία μας!
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

2)Επειδή όλα τα Μ.Μ.Ε. μας έχουν καταφλομώσει με τα ψέμματα και με τις προπαγάνδες τους αλλά και με τον ανθελληνισμό τους.
Οτι θα διαβάζετε εδώ,θα είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!

3)Το ΜΠΛΟΓΚ αυτό δεν έχει κανένα κερδοσκοπικό συμφέρον και έχει δημιουργηθεί με το μόνο όφελος για την αγάπη της πατρίδας μας!
Επίσης είναι ακομμάτιστο μπλογκ και τα αίσχη όλων εδώ μέσα θα τα διαβάζετε...

4)Για να θυμίζει πάντα,αλλά και να αφυπνίζει τους Έλληνες για την ιστορία μας,την καταγωγή μας αλλά και τα βρώμικα παιχνίδια όλων των ΛΑΜΟΓΙΩΝ!!!

5) Το όνομά μας είναι η ψυχή μας!

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΑΜΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ Θ ΑΡΓΗΣΕΙ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ Η ΕΝΟΧΗ.
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ
ΠΑΡΩΝ, ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Μην γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλια θα σβήνονται άμεσα.

http://www.greeklish-to-greek.gr/ Για όσους δεν ξέρουν να γράφουν!
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!