Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

ΕΡΕΙΠΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ! ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

 Τα χειρότερα είναι μπροστά μας και ας μιλάνε τα λαμόγια του ευρώ ότι «έρχεται η ανάπτυξη». Η καταστροφή του ευρώ σε μορφή «τυφώνα Μερκελίνα» έρχεται!
Να παραμείνουμε στο ευρώ πάση θυσία δεν επαναλαμβάνει  ο Σαμαράς; Να συνεχίσει τις μειώσει σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα δεν υπέγραψε και δεσμεύτηκε προς τους δανειστές; Αυτό δεν συνεχίζει να κάνει; Ε λοιπόν, τα αποτελέσματα ήρθαν: οι συνεχείς μειώσεις μισθών, συντάξεων, η αύξηση της ανεργίας και η διόγκωση των φόρων, είχε ως άμεσο επακόλουθο την κατάρρευση της ασφαλιστών ταμείων. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αδυνατεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές ενώ η συνεχώς αυξανόμενη  ανεργία έχει προκαλέσει ταμειακή ασφυξία στους ασφαλιστικούς φορείς. Δεν εισπράττουν εισφορές ούτε με τον ένα ούτε με τον άλλο τρόπο με αποτέλεσμα τα ταμεία να μην μπορούν οσονούπω να πληρώσουν συντάξεις. Η χώρα θα συνεχίσει να εκλιπαρεί για νέα δανεικά, η συνολική κατάρρευση της οικονομίας θα προκαλέσει νέο σοκ και ο φαύλος κύκλος θα συνεχιστεί. Η κατάσταση οδηγεί σε πρωτοφανές κραχ. Η μετατροπή της Ελλάδος σε …Σομαλία ή Νότιο Σουδάν είναι βέβαιη. Εν ονόματι του ευρώ....

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά:  H μαύρη τρύπα των ασφαλιστικών ταμείων που διογκώθηκε κυρίως εξαιτίας της δραματικής υστέρησης εσόδων εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 2,5 δισ. ευρώ ενώ σε 1,5 δισ. ευρώ θα κλείσει στο τέλος του 2013 το έλλειμμα για τον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, κατά τη διάρκεια του 29ου εκλογο-απολογιστικού συνεδρίου της ΠΟΠΟΚΠ, τα έσοδα συρρικνώθηκαν κατά 700 εκατ. ευρώ το πρώτο δίμηνο του 2013. Μάλιστα, δεν αποκλείεται η ύφεση, η ανεργία και η αδήλωτη εργασία να οδηγήσει τα ταμεία σε ακόμα πιο δεινή οικονομική θέση.
Στον ΟΑΕΕ, σχεδόν  οι μισοί ασφαλισμένοι δεν πληρώνουν εισφορές. Οι οφειλές φτάνουν φτάνουν τα 5,9 δισ. από 3 δισ. το 2011. Από τις επιχειρήσεις που διέκοψαν τις εργασίες τους 196.000 ασφαλισμένοι διέκοψαν την ασφάλισή τους στο Ταμείο αφήνοντας οφειλές 1,5 δισ.
Στον ΟΑΕΕ το έλλειμμα αναμένεται να φτάσει τα 830 εκατ. ευρώ με δεδομένη τη μείωση των εσόδων από τις εισφορές που έχει υπερβεί το 30%. Η τρόικα έχει ήδη ζητήσει τη μείωση των συντάξεων για τους δικαιούχους του οργανισμού.
Δραματική υστέρηση εσόδων καταγράφεται και στον ΟΓΑ. Οι συνολικές οφειλές μέχρι 31/12/2012 ήταν 729.242.244 ευρώ, ενώ οι καθυστερούμενες εισφορές του 2012 ανέρχονται σε 508.572.519 ευρώ.
Επικουρικά ταμεία– ΕΤΕΑ
Το νέο υπερεπικουρικό που καλύπτει Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα με 2,5 εκατομμύρια ενεργούς ασφαλισμένους και 1.025.000 συνταξιούχους, εκτιμάται ότι θα εμφανίσει έλλειμμα της τάξης των 163 εκατ. ευρώ.
ΤΠΔΥ
Με το Ν.4093/2012 προβλέπονται οι μειώσεις του εφάπαξ βοηθήματος ποσοστιαία κατά φορέα – τομέα πρόνοιας. Οι μειώσεις εφάπαξ που προβλέφτηκαν με τον ανωτέρω νόμο είναι υπέρογκες από 1,94% έως και 83% και στηρίχτηκαν σε οικονομοτεχνικές μελέτες αμφιβόλου ποιότητας. Από 1/1/2013 έως 31/3/2013 έχουν δοθεί 8.866 εφάπαξ κόστους 326.171.222 ευρώ με μέσο όρο εφάπαξ 40.259 ευρώ. Στις 31/3/2013 εκκρεμούσαν 38.140 εφάπαξ με Μ.Ο. εφάπαξ 30.551,00 κόστους 1.165.233.924 ευρώ.

 Με αυτά τα δεδομένα, η χώρα οσονούπω δεν θα έχει τη δυνατότητα να πληρώνει συντάξεις. Το εκβιαστικό δίλημμα που θα πέσει από τους ολετήρες της χώρας είναι: καλύτερα συντάξεις των 150-200 ευρώ παρά καθόλου συντάξεις. Είναι ο τρόπος με τον οποίο θα κατεδαφίσουν κι άλλο μισθούς-συντάξεις!
Να χαιρόμαστε τους πολιτικούς μας ταγούς! Θα μας σώσουν και πάλι!
πηγη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το MAKEDONIA IS GREECE δημιουργήθηκε για τους εξής λόγους:
1)Επειδή το όνομα μας πρέπει να το βλέπει ολόκληρος ο κόσμος!
Κάντε το ίδιο και εσείς!!!
Κανένας Σκοπιανός και κανένας άλλος βάρβαρος δεν μπορεί να παίζει με την ιστορία μας!
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

2)Επειδή όλα τα Μ.Μ.Ε. μας έχουν καταφλομώσει με τα ψέμματα και με τις προπαγάνδες τους αλλά και με τον ανθελληνισμό τους.
Οτι θα διαβάζετε εδώ,θα είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!

3)Το ΜΠΛΟΓΚ αυτό δεν έχει κανένα κερδοσκοπικό συμφέρον και έχει δημιουργηθεί με το μόνο όφελος για την αγάπη της πατρίδας μας!
Επίσης είναι ακομμάτιστο μπλογκ και τα αίσχη όλων εδώ μέσα θα τα διαβάζετε...

4)Για να θυμίζει πάντα,αλλά και να αφυπνίζει τους Έλληνες για την ιστορία μας,την καταγωγή μας αλλά και τα βρώμικα παιχνίδια όλων των ΛΑΜΟΓΙΩΝ!!!

5) Το όνομά μας είναι η ψυχή μας!

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΑΜΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ Θ ΑΡΓΗΣΕΙ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ Η ΕΝΟΧΗ.
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ
ΠΑΡΩΝ, ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Μην γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλια θα σβήνονται άμεσα.

http://www.greeklish-to-greek.gr/ Για όσους δεν ξέρουν να γράφουν!
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!