Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Φοβούνται για τη ζωή τους

 Ρεπορτάζ: Τριανταφύλλου Αντώνης από το real.gr

Βασανιστικά περνούν οι ώρες χωρίς κανένα ίχνος ζωής των δυο Ορθόδοξων Μητροπολιτών που απήχθησαν τη Δευτέρα στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία και πλέον εκφράζονται ανοιχτά φόβοι για την τύχη τους.

Έντονη ανησυχία επικρατεί τόσο στους εκκλησιαστικούς όσο και στους πολιτικούς κύκλους, καθώς ούτε οι δυο υψηλόβαθμοι επίσκοποι έχουν δώσει κάποιο σημάδι, ούτε ίχνος από το αυτοκίνητο που τους μετέφερε έχει βρεθεί. Την ίδια στιγμή, άγνωστη συνεχίζει να είναι τόσο η ταυτότητα των δραστών της απαγωγής, όσο και τα κίνητρά της, τα οποία πιθανότατα θα έριχναν φως στην υπόθεση...


Χαμηλούς τόνους τηρεί το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας, παρά την έκδηλη ανησυχία των στελεχών του για την τύχη του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου, που είναι και αδελφός του Πατριάρχη Ιωάννη Ι’. Ο προκαθήμενος της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στη Συρία βιώνει ένα προσωπικό δράμα, αλλά έχει πίστη στο Θεό.

«Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι. Δεν έχουμε καμία εικόνα για το που μπορεί να βρίσκονται οι δυο επίσκοποι, αλλά και για την κατάσταση της υγείας τους» δήλωσε στο Real.gr υψηλόβαθμο στέλεχος του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας, απευθύνοντας έκκληση σε όλους τους χριστιανούς να προσευχηθούν για την αίσια έκβαση της υπόθεσης.

Τα ερωτήματα

Τρία βασικά ερωτήματα προκύπτουν από την υπόθεση της απαγωγής.

Γιατί απήχθησαν οι δύο υψηλόβαθμοι κληρικοί των ορθόδοξων Πατριαρχείων;

Τόσο ο ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος, όσο και ο συρορθόδοξος Μητροπολίτης Ιωάννης είναι προβεβλημένοι επίσκοποι στη χώρα τους, αλλά και διεθνώς, ενώ είναι γνωστοί για τη δράση τους στην ανακούφιση των δοκιμαζόμενων από τον εμφύλιο πόλεμο Σύρων ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

Ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από την απαγωγή;

Αρχικά πληροφορίες, που όμως ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν, έφεραν ως δράστες αυτόνομη ομάδα μισθοφόρων ανταρτών. Μέχρι σήμερα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή, ενώ τόσο το καθεστώς Άσαντ, όσο και η αντιπολίτευση τηρούν σιγή ιχθύος.

Που μπορεί να βρίσκονται οι δυο επίσκοποι;

Η απαγωγή συνέβη κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία και δεν έχουν βρεθεί ίχνη του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι δυο επίσκοποι. Επομένως όλα συνηγορούν στο ενδεχόμενο οι απαγωγείς και οι δυο Μητροπολίτες να μετακινούνται με το όχημα εντός της επικράτειας της Συρίας, όπου πλέον στρέφονται όλες οι έρευνες.
πηγη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το MAKEDONIA IS GREECE δημιουργήθηκε για τους εξής λόγους:
1)Επειδή το όνομα μας πρέπει να το βλέπει ολόκληρος ο κόσμος!
Κάντε το ίδιο και εσείς!!!
Κανένας Σκοπιανός και κανένας άλλος βάρβαρος δεν μπορεί να παίζει με την ιστορία μας!
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

2)Επειδή όλα τα Μ.Μ.Ε. μας έχουν καταφλομώσει με τα ψέμματα και με τις προπαγάνδες τους αλλά και με τον ανθελληνισμό τους.
Οτι θα διαβάζετε εδώ,θα είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!

3)Το ΜΠΛΟΓΚ αυτό δεν έχει κανένα κερδοσκοπικό συμφέρον και έχει δημιουργηθεί με το μόνο όφελος για την αγάπη της πατρίδας μας!
Επίσης είναι ακομμάτιστο μπλογκ και τα αίσχη όλων εδώ μέσα θα τα διαβάζετε...

4)Για να θυμίζει πάντα,αλλά και να αφυπνίζει τους Έλληνες για την ιστορία μας,την καταγωγή μας αλλά και τα βρώμικα παιχνίδια όλων των ΛΑΜΟΓΙΩΝ!!!

5) Το όνομά μας είναι η ψυχή μας!

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΑΜΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ Θ ΑΡΓΗΣΕΙ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ Η ΕΝΟΧΗ.
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ
ΠΑΡΩΝ, ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Μην γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλια θα σβήνονται άμεσα.

http://www.greeklish-to-greek.gr/ Για όσους δεν ξέρουν να γράφουν!
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!