Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

«You speak Greek, you just don’t know it»

Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS, εντάσσει στο ψηφιακό της portfolio μία πρωτότυπη εφαρμογή για iPhone που βασίζεται στο βιβλίο της Annie Stefanides "You speak Greek, you just don't know it".

Η εφαρμογή, πιστή στο στόχο του βιβλίου "You speak Greek, you just don’t know it", φέρνει τους αγγλόφωνους πιο κοντά στην ελληνική γλώσσα ώστε να την εκτιμήσουν όπως της αξίζει, ενώ αγγίζει και τους Έλληνες υπενθυμίζοντάς τους το μεγαλείο της γλώσσας τους.

Στην οθόνη του iPhone, η εμπειρία των ελληνικών λέξεων στα αγγλικά, μετατρέπεται σε συμμετοχική διαδικασία, όπου ο χρήστης καλείται να παίξει και να προσεγγίσει τις 6.000 και πλέον ελληνικές λέξεις που περιλαμβάνονται στο βιβλίο και χρησιμοποιούνται σήμερα στην αγγλική γλώσσα...


Με την είσοδο στην εφαρμογή, ο χρήστης επιλέγει το περιβάλλον που θέλει να χρησιμοποιήσει ως αφετηρία: την ελληνική ή αγγλική γλώσσα. Και το παιχνίδι γνώσης ξεκινάει… μπορεί να διαλέξει τις λέξεις που καλείται να βρει στην άλλη γλώσσα, με τρεις τρόπους: αλφαβητικά, με αριθμό γραμμάτων, ή ανά κατηγορία. Κάθε λέξη μπορεί να τη βρει με τις δικές του δυνάμεις και γνώσεις ή αξιοποιώντας την προσφερόμενη βοήθεια. Όσο πιο δεινός λύτης… τόσο περισσότεροι οι βαθμοί που θα συλλέξει.

Η εφαρμογή διακρίνεται από εξωστρέφεια καθώς συνδέεται με τα Social Media, ώστε ο χρήστης να μπορεί να κοινοποιήσει το περιεχόμενο της έκδοσης σε Facebook και Twitter, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα αποστολής λέξεων που έχει βρει μέσω e-mail.

Η Άννυ Στεφανίδου, συγγραφέας του "You speak Greek, you just don’t know it" αναφέρει σχετικά με την εφαρμογή: «Η εφαρμογή βάζει το χρήστη σε διαδικασία παιχνιδιού, κάνοντάς τον να προσπαθεί να βρει μόνος του την αγγλική λέξη που προέκυψε από τα ελληνικά ή την ελληνική προέλευση της αγγλικής που εμφανίζεται στην οθόνη. Αυτή η διαδραστικότητα βοηθάει στο να εντυπωθούν καλύτερα οι λέξεις στο μυαλό του. Γνώση και ψυχαγωγία μαζί στην ίδια εφαρμογή.»

Από την πλευρά του ο IANOS, με τη συγκεκριμένη εφαρμογή αλλά και μια σειρά από στοχευμένες κινήσεις στα digital media, οι οποίες θα ακολουθήσουν και θα ανακοινωθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα, μπαίνει σε πλήρη ψηφιακή τροχιά!

Την iPhone εφαρμογή "You speak Greek you just don’t know it" μπορείτε να κατεβάσετε από το AppStore, στην τιμή των 1,79€. Η διεύθυνση στο iTunes είναι η ακόλουθη:

https://itunes.apple.com/gr/app/youspeakgreek/id566566870?l=el&ls=1&mt=8

Η αρχιτεκτονική και η ανάπτυξη της εφαρμογής πραγματοποιήθηκε από την Top Creations, ενώ το δημιουργικό σχεδιασμό της ανέλαβε η Propaganda Graphics Factory.
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=217406&catID=22#.UUB47ffxp34.email.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το MAKEDONIA IS GREECE δημιουργήθηκε για τους εξής λόγους:
1)Επειδή το όνομα μας πρέπει να το βλέπει ολόκληρος ο κόσμος!
Κάντε το ίδιο και εσείς!!!
Κανένας Σκοπιανός και κανένας άλλος βάρβαρος δεν μπορεί να παίζει με την ιστορία μας!
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

2)Επειδή όλα τα Μ.Μ.Ε. μας έχουν καταφλομώσει με τα ψέμματα και με τις προπαγάνδες τους αλλά και με τον ανθελληνισμό τους.
Οτι θα διαβάζετε εδώ,θα είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!

3)Το ΜΠΛΟΓΚ αυτό δεν έχει κανένα κερδοσκοπικό συμφέρον και έχει δημιουργηθεί με το μόνο όφελος για την αγάπη της πατρίδας μας!
Επίσης είναι ακομμάτιστο μπλογκ και τα αίσχη όλων εδώ μέσα θα τα διαβάζετε...

4)Για να θυμίζει πάντα,αλλά και να αφυπνίζει τους Έλληνες για την ιστορία μας,την καταγωγή μας αλλά και τα βρώμικα παιχνίδια όλων των ΛΑΜΟΓΙΩΝ!!!

5) Το όνομά μας είναι η ψυχή μας!

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΑΜΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ Θ ΑΡΓΗΣΕΙ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ Η ΕΝΟΧΗ.
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ
ΠΑΡΩΝ, ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Μην γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλια θα σβήνονται άμεσα.

http://www.greeklish-to-greek.gr/ Για όσους δεν ξέρουν να γράφουν!
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!