Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

PANSTARRS - Ο κομήτης που θα είναι σήμερα ορατός και στην Ελλάδα

Το όνομά του είναι PANSTARRS. Είναι κομήτης και απόψε το βράδυ, αν υψώσετε τα μάτια σας στον ουρανό, ίσως τον δείτε. Θα βρίσκετε εκεί κάπου κοντά στη Σελήνη. H επίσημη ονομασία του είναι C/2011 L4, ανακαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2011 από το τηλεσκόπιο Pan-STARRS της Χαβάης, από όπου και πήρε το ανεπίσημο όνομά του. Eίναι ορατός από κατοίκους του βόρειου ημισφαιρίου της Γης εδώ και μια εβδομάδα.

Σήμερα το βράδυ, αν υψώσετε τα μάτια σας στον ουρανό, ίσως τον δείτε. Θα κάνει ένα αργό πέρασμα κοντά σχετικά στη Γη μέχρι τον Απρίλιο. Η μέγιστη φωτεινότητα του θα επιτευχθεί με το πέρασμα του από το περιήλιο. Αρχικά θα είναι ορατός από το νότιο ημισφαίριο, και στη συνέχεια, από το βόρειο ημισφαίριο, την περίοδο μεταξύ περίπου 9 Μαρτίου μέχρι και τα μέσα του Απρίλη του 2013 (έτσι ώστε έχει λάβει ήδη το παρατσούκλι, κομήτης του Πάσχα), μετά γρήγορα θα απομακρύνθει από τον Ήλιο και θα είναι ορατός τα βράδια, λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα. Θα επιστρέψει... μετά από 106.000 χρόνια. Οι επιστήμονες λένε ότι είναι πολύ λαμπρός, σχεδόν όσο και η Σελήνη.. πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το MAKEDONIA IS GREECE δημιουργήθηκε για τους εξής λόγους:
1)Επειδή το όνομα μας πρέπει να το βλέπει ολόκληρος ο κόσμος!
Κάντε το ίδιο και εσείς!!!
Κανένας Σκοπιανός και κανένας άλλος βάρβαρος δεν μπορεί να παίζει με την ιστορία μας!
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

2)Επειδή όλα τα Μ.Μ.Ε. μας έχουν καταφλομώσει με τα ψέμματα και με τις προπαγάνδες τους αλλά και με τον ανθελληνισμό τους.
Οτι θα διαβάζετε εδώ,θα είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!

3)Το ΜΠΛΟΓΚ αυτό δεν έχει κανένα κερδοσκοπικό συμφέρον και έχει δημιουργηθεί με το μόνο όφελος για την αγάπη της πατρίδας μας!
Επίσης είναι ακομμάτιστο μπλογκ και τα αίσχη όλων εδώ μέσα θα τα διαβάζετε...

4)Για να θυμίζει πάντα,αλλά και να αφυπνίζει τους Έλληνες για την ιστορία μας,την καταγωγή μας αλλά και τα βρώμικα παιχνίδια όλων των ΛΑΜΟΓΙΩΝ!!!

5) Το όνομά μας είναι η ψυχή μας!

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΑΜΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ Θ ΑΡΓΗΣΕΙ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ Η ΕΝΟΧΗ.
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ
ΠΑΡΩΝ, ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Μην γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλια θα σβήνονται άμεσα.

http://www.greeklish-to-greek.gr/ Για όσους δεν ξέρουν να γράφουν!
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!