Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Φεύγει η McDonald’s από την Ελλάδα; Στα τσακίδια !

Επί της ουσίας λειτουργούν μόλις 3 από τα καταστήματα της αλυσίδας στην Ελλάδα.

Εντείνονται οι πληροφορίες που θέλουν την αμερικανική αλυσίδα McDonald’s να έχει δρομολογήσει την αποχώρησή της από την ελληνική αγορά, συμβάλλοντας σε αυτό και το κλείσιμο δύο κεντρικών
της καταστημάτων και συγκεκριμένα στην Ομόνοια και τα Βριλήσσια. Είναι χαρακτηριστική δε η ανακοίνωση που έχει κάνει η πολυεθνική στο site που λειτουργεί, ότι για τα επόμενα χρόνια δεν θα υπάρξει άλλο κατάστημα franchise στην Ελλάδα, καθώς και σε Βαλτικές χώρες, ενώ αντίθετα αναζητά συνεργάτες σε Αλβανία, Αλγερία και Αφγανιστάν. Κανείς επί της ουσίας δεν ξέρει πόσα είναι τα καταστήματα της αλυσίδας στην Ελλάδα, καθώς δεν υπάρχει λίστα με τα σημεία πώλησης. Παράγοντες της αγοράς τα υπολογίζουν μεταξύ 22-25 καταστήματα, αν και όπως λένε επί της ουσίας λειτουργούν μόλις τρία και συγκεκριμένα του Συντάγματος, του αεροδρομίου, καθώς και του Χαλανδρίου...


Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Κι ενώ οι ανακοινώσεις της αμερικανικής πολυεθνικής δημιουργούν πολλά ερωτηματικά ως προς το μέλλον του σήματος στην Ελλάδα, αυτά κορυφώνονται από την πρόσφατη ανάρτηση στο site της Premier Capital που είναι Developmental Licensee της McDonald’s στην Ελλάδα, ότι ετοιμάζει νεα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με στόχο τη συλλογή 20 εκατ. ευρώ. Εκτός αν υπάρξει εκτεταμένο ενδιαφέρον, οπότε και θα εκχωρηθούν επιπλέον 5 εκατ. ευρώ σε μετοχές με ονομαστική αξία 100 δολ.

Παρουσία στην Ελλάδα υπό δύο νομικές μορφές

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό σκέλος της πολυεθνικής αλυσίδας εμφανίζεται στην Ελλάδα με δύο νομικές μορφές. H μία νομική μορφή είναι εταιρεία Premier Capital, με έδρα επί της Λεωφόρου Κηφισίας 282, ενώ η άλλη είναι η Mc Donald’s Hellas Μονοπρόσωπη ΕΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το 2011, υπό το βάρος των συσσωρευμένων της ζημιών (ακούγεται ότι είχαν φθάσει τα 85 εκατ. ευρώ), η πολυεθνική άλλαξε γραμμή πλεύσης στην Ελλάδα. Πούλησε το δίκτυο των εταιρικών καταστημάτων στον Μαλτέζο επιχειρηματία Μέλο Χίλι (Premier Capital), ο οποίος μεταξύ άλλων διαχειρίζεται την ανάπτυξη του επώνυμου σήματος για τις αγορές της Μάλτας, της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας. Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι στην Premier Capital ανήκουν μόνο τα εταιρικά καταστήματα, τα οποία το 2011 εμφάνισαν τζίρο ύψους 19 εκατ. ευρώ και συγκρατημένες ζημιές της τάξεως των 199.000 ευρώ.

Στην άλλη νομική μορφή και συγκεκριμένα την McDonald’s Hellas Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, συμπεριλαμβάνονται τα καταστήματα των franchisees.

Πηγή:www.reporter.gr

olympia.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το MAKEDONIA IS GREECE δημιουργήθηκε για τους εξής λόγους:
1)Επειδή το όνομα μας πρέπει να το βλέπει ολόκληρος ο κόσμος!
Κάντε το ίδιο και εσείς!!!
Κανένας Σκοπιανός και κανένας άλλος βάρβαρος δεν μπορεί να παίζει με την ιστορία μας!
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

2)Επειδή όλα τα Μ.Μ.Ε. μας έχουν καταφλομώσει με τα ψέμματα και με τις προπαγάνδες τους αλλά και με τον ανθελληνισμό τους.
Οτι θα διαβάζετε εδώ,θα είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!

3)Το ΜΠΛΟΓΚ αυτό δεν έχει κανένα κερδοσκοπικό συμφέρον και έχει δημιουργηθεί με το μόνο όφελος για την αγάπη της πατρίδας μας!
Επίσης είναι ακομμάτιστο μπλογκ και τα αίσχη όλων εδώ μέσα θα τα διαβάζετε...

4)Για να θυμίζει πάντα,αλλά και να αφυπνίζει τους Έλληνες για την ιστορία μας,την καταγωγή μας αλλά και τα βρώμικα παιχνίδια όλων των ΛΑΜΟΓΙΩΝ!!!

5) Το όνομά μας είναι η ψυχή μας!

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΑΜΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ Θ ΑΡΓΗΣΕΙ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ Η ΕΝΟΧΗ.
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ
ΠΑΡΩΝ, ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Μην γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλια θα σβήνονται άμεσα.

http://www.greeklish-to-greek.gr/ Για όσους δεν ξέρουν να γράφουν!
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!!