Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Τσαμπουκάδες Σκοπιανών στο eRepublic

Σε παλαιότερο πόστ εντός του ιστολογίου σας είχε γίνει αναφορά σε ένα ηλεκτρονικό - διαδυκτιακό παιχνίδι το eRepublik. Σε αυτό το παιχνίδι η Ελλάδα (eGreece) σε αντίθεση με την πραγματική ζωή...
είναι μία από τις υπερδυνάμεις του κόσμου με δυνατή οικονομία και δυνατό στρατό.


Έίναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι στρατηγικής, πολέμου, οικονομίας και πολιτικής.

Προχθές οι κατασκευαστές τους παιχνιδιού αποφάσισαν να προσθέσουν στο παιχνίδι 2 χώρες. Την FYROM και την Κύπρο μας.

Προς μεγάλη μας όμως έκπληξη και ενώ αρχικά είχαν αποφασίσει να βάλουν τα Σκόπια με το όνομα FYROM τελικά μετά από δριμύτατες πιέσεις των Σκοπιανών μπήκαν στο παιχνίδι με το όνομα Republic of Macedonia. Αυτό είναι τελείως απράδεκτο και εμείς οι Έλληνες χρήστες του Internet που παίζουμε αυτό το παιχνίδι (πάνω από 6.000 άτομα) έχουμε εξοργιστεί.

Για αυτό το λόγο:Καλούμε όλους τους έλληνες που ασχολούνται με διαδικτυακά παιχνίδια να κάνουν εγγραφή στο παιχνίδι στην παρακάτω διεύθυνση:

http://www.erepublik.com/

Έτσι θα δυναμώσουμε τη φωνή διαμαρτυρίας μας μέσα στο παιχνίδι και θα κάνουμε τη χώρα μας ακόμα πιο δυνατή για να αντέξει στην επικείμενη επίθεση που θα δεχτούμε από την FYROM με τη συμπαράσταση των Τούρκων παικτών.

Επίσης με την είσοδο της Κύπρου στο παιχνίδι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για πραξικοπηματική και στρατιωτική κατάληψη της μεγαλόνησου.

Σας καλούμε όλους να έρθετε να μας βοηθήσετε:

Εγγραφτείτε εδώ:

www.erepublik.comΗ διαδικτυακή κοινότητα των Ελλήνων στο eRepublik.
πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Αμερικανικό μαγειρείο για το όνομα των Σκοπίων

Εισήγηση προς την αμερικανική διπλωματία, να κινηθεί ώστε τα Σκόπια να αποδεχθούν την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ή «Μακεδονία του Βαρδάρη» (Vardar Macedonia) και η Ελλάδα να αποδεχθεί την εθνική ταυτότητα και γλώσσα της πλειονότητας του πληθυσμού της ΠΓΔΜ, παρουσίασε σε έκθεσή του το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS). Την έκθεση δημοσίευσε η «Εδρα Μελετών Νοτιοανατολικής Ευρώπης Λαυρέντη Λαυρεντιάδη» του CSIS στην Ουάσιγκτον με την υπογραφή του διευθυντή της Γιάνους Μπουγκάλσκι.

Ειδικότερα στο κεφάλαιο ΠΓΔΜ, για το αμερικανικό Ινστιτούτο, από τις τρεις ψυχρές επιλογές (αδιέξοδο, πίεση στην Ελλάδα και αλλαγή ονομασίας) προκρίνεται η τελευταία, για το λόγο ότι αυτή η λύση θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει λιγότερο Ελλάδα, Σκόπια, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Υπό το πρίσμα αυτό, οι ΗΠΑ, σύμφωνα με το αμερικανικό think tank, είναι αναγκαίο να ακολουθήσουν την παρακάτω προσέγγιση:

«Τα Σκόπια πρέπει δημόσια να δηλώσουν την ετοιμότητά τους να αποδεχθούν την πρόταση του Μάθιου Νίμιτς, είτε είναι αυτή "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας" είτε είναι "Μακεδονία του Βαρδάρη". Η ονομασία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και στις διμερείς σχέσεις.

»Η Αθήνα με τη σειρά της πρέπει να ανταποκριθεί αποδεχόμενη την εθνική ταυτότητα και τη γλώσσα της πλειονότητας του πληθυσμού του βόρειου γείτονά της ως Σλαβομακεδόνες και να αποδεχθεί τη διαβεβαίωση ότι η χρήση του ονόματος δεν θα υποδηλώνει αποκλειστικότητα, ιστορική ή εδαφική διεκδίκηση».
πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Σάλος με φωτογραφία του Tiesto για τα Σκόπια!

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε μια φωτογραφία της σημαίας των Σκοπίων που «ανέβασε» ο γνωστός dj Tiesto στο Ίντερνετ και, μάλιστα, λίγες ημέρες πριν την εμφάνισή του στην Αθήνα!Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, oTiesto δημοσίευσε μία σημαία της ΠΓΔΜ με το σχόλιο «μου αρέσει η σημαία της Μακεδονίας».
Άμεση ήταν η αντίδραση των Ελλήνων θαυμαστών (και μη) του δημοφιλούς dj, οι οποίοι και έφτιαξαν γκρουπ στο Facebook ζητώντας να «κατέβει» η φωτογραφία. Μάλιστα, μέσα σε λίγες ώρες το «Shame on you Tiesto» ξεπέρασε τα 2.000 μέλη!«Σε καμία περίπτωση αυτό δεν νοείται ως μια πολιτική δήλωση και θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη αν θεωρήθηκε αυτή η κίνησή του άσχημη σε οποιονδήποτε από τους θαυμαστές του», ήταν η επίσημη απάντηση των ανθρώπων του καταξιωμένου μουσικού παραγωγού, που το 2004 «άνοιξε» τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Όπως προσθέτει η ίδια ανακοίνωση, που βγήκε 3 ημέρες μετά τον σάλο, «ο Tiesto παίζει σε όλο τον κόσμο για τους θαυμαστές του, οποιασδήποτε εθνικότητας είναι αυτοί και ελπίζει στην κατανόηση όλων».

Στο Ίντερνετ, πάντως, ξέσπασε ελληνο-σκοπιανός «πόλεμος», ενώ μετά την απάντηση Tiesto το γκρουπ στο Facebook διαγράφθηκε.

Να δούμε αν όλη αυτή η παρεξήγηση θα έχει αντίκτυπο στην εμφάνιση του dj στην Αθήνα, στις 2 Οκτωβρίου...
πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Βγάζουν τις πινακίδες τους, για να μην τους εντοπίζει η αστυνομία!


Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, ενώ εφευρίσκουν και νέους τρόπους, προκειμένου να συνεχίζουν τον «κλεφτοπόλεμο» με την αστυνομία. Παράλληλα, συνεχίζονται και οι επιθέσεις κατά οδηγών φορτηγών, που εκτελούν μεταφορές. Από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης είχαν καταγγελθεί περίπου 20 επιθέσεις, από τις οποίες προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα οχήματα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των φορτηγατζήδων, πάνω από 3.000 φορτηγά βρίσκονται παρατεταγμένα σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών, χωρίς ωστόσο να δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων. Ορισμένοι ιδιοκτήτες, πάνω από 400 τον αριθμό, προκειμένου να αποφύγουν τα νέα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, έσπευσαν και έβγαλαν από τα αυτοκίνητά τους τις πινακίδες με τους αριθμούς κυκλοφορίας, για να μην είναι εύκολο να εντοπιστούν από τους αστυνομικούς.Το γεγονός είναι ότι οι φορτηγατζήδες τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν την ψήφιση, αργά το απόγευμα της Πέμπτης, της επίμαχης τροπολογίας, ενώ αυτό που επίσης περιμένουν να δουν, είναι αν και με ποιόν τρόπο η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα μέτρα που προβλέπει.

Την ίδια ώρα, ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς έχει ξεπεραστεί η «κόκκινη γραμμή» και η αγορά εκπέμπει SOS, ενώ πολλοί επιχειρηματίες άρχισαν να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, υποβάλλοντας μηνύσεις.

Την Πέμπτη, επίσης, άρχισαν να εκτελούνται μεταφορές από τις Διαμεταφορικές Επιχειρήσεις, οι οποίες από την Τετάρτη διαχώρισαν τη θέση τους και κάλεσαν τα μέλη τους να επανέλθουν στην εργασία. Το μεταφορικό έργο γίνεται πλέον ομαδικά, δηλαδή συγκροτούνται κομβόι οχημάτων, τα οποία μετακινούνται συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας, για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια και ζημιές στα οχήματά τους από μεταφορείς που παραμένουν στα μπλόκα.

Σοβαρότατο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το λιμάνι του Πειραιά, στο οποίο εκτιμάται ότι είναι συσσωρευμένα πάνω από 8.000 κοντέινερ και οι αποδέκτες τους όχι μόνο δεν μπορούν να τα παραλάβουν, αλλά πληρώνουν και επιπλέον χρήματα για την αποθήκευση και φύλαξή τους.
πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Ημερίδα «Κύπρος-Μακεδονία: Ώρα Μηδέν» στην Θεσσαλονίκη


Το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης και τα περιοδικά «Πολιτική Ενημέρωση» και «Ενδοχώρα» σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα «Κύπρος – Μακεδονία: Ώρα Μηδέν». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Imperial Palace (Αντιγονιδών 11, Θεσσαλονίκη) το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, 7:30 το απόγευμα.

Πρόγραμμα

19:00-19:20 Χαιρετισμός

* Σταύρος Καρκαλέτσης, Πρόεδρος ΕΛΚΕΔΑ Αθηνών

19:20-20:40 Εισηγήσεις

* Ιωάννης Κουριανίδης, εκδότης περιοδικού «Ενδοχώρα», δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, «Η Κλιμάκωση των Σκοπιανών προκλήσεων μέσα στον Ελλαδικό χώρο»
* Στέλιος Παπαθεμελής, τέως υπουργός, υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, «Μόνον η επιστροφή του αλυτρωτισμού θα συνετίσει τα Σκόπια»
* Παναγιώτης Κλεοβούλου, Νομικός, αντιπρόεδρος ΚΕΑ, «Κυπριακό ώρα ευθύνης»
* Κρίνος Μακρίδης, πρόεδρος ΚΕΑ, «Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης - Τροχοπέδη στην συνωμοσία αφελληνισμού της Κύπρου»

20:40-21:00 Συζήτηση πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Μακεδονία του Βαρδάρη ή “βαρβαρική Μακεδονία”;

Γράφει ο Μιχαήλ Χρυσανθόπουλος

καθ. ιστορικού – συγγραφέας – δημοσιογράφος SBS Αυστραλίας

Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν έντονα φήμες για μυστικές διπλωματικές κινήσεις μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων για προτάσεις και αντιπροτάσεις, για αποδοχή από πλευράς του βόρειου γείτονά μας του όρου “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη”. Κανένας δεν πληροφορεί κανέναν για τίποτα, όλα γίνονται “κρυφά”, στο σκοτάδι, στη αγνωσία, κάτω από το τραπέζι, σαν να πρόκειται για συγκέντρωση παρανόμων, προς τη νομιμοποίηση της μεγαλύτερης και της πιο επαίσχυντης ιστορικής απάτης όλων των εποχών. Και αυτό σε βάρος των Μακεδόνων του “προφράγματος” και της ασπίδος του ελληνισμού. Ο βίαιος αποχωρισμός του όρου Μακεδών από τον όρο Έλλην, εθνολογικά, εθνοτικά, εθνογραφικά, γεωγραφικά, βοηθά στην αποδοχή οποιασδήποτε ονομασίας για να κλείσει επιτέλους το “σκοπιανό”, τώρα μάλιστα που η Ελλάδα βρίσκεται σε οικονομική ύφεση και στη σκλαβιά, την υποτέλεια του ΔΝΤ (ΤΝΤ καλύτερα), που ήδη έχει αποδομήσει τη συνοχή αυτού του ιστορικού έθνους, που την κατοικεί (του ελληνικού), σκορπώντας απογοήτευση και οργή. Και όλοι μιλάνε για δήθεν “υποχώρηση”, “μετακίνηση”, “μετατόπιση” του Νίκολα Γκρούεφσκι, του πρωθυπουργού των Σκοπίων, επειδή έκανε δηλώσεις ότι το “θέμα πρέπει να επιλυθεί, απλά φταίνε οι μαξιμαλιστικές επιδιώξεις και απαιτήσεις της Ελλάδα”. Δεν είναι καθόλου “υποχώρηση”, “μετακίνηση”, “μετατόπιση”, απλά πονηρός τακτικισμός, για να επιτραπεί η επιδιωκόμενη ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Κατά τα άλλα οι προκλήσεις συνεχίζονται στη γειτονική χώρα, σχετικά με τον ολοκληρωτικό σφετερισμό της μακεδονικής ιστορίας. Τοποθετήθηκαν αγάλματα -ύψους 6 μέτρων- λεόντων, που όπως τονίστηκε ήταν η δύναμη και η βασιλική προβολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δίπλα ακριβώς από τα ήδη ευρισκόμενα αγάλματα των αρχικομιτατζήδων Gace Delcev και Damjan Gruev. Ευφυέστατη σύζευξη! Στο αναγνωστικό της Ε’ δημοτικού, στη σελ. 32, τονίζεται ότι “ο 16ος ήλιος της Βεργίνας είναι η μοναδική, η νόμιμη και η πραγματική σημαία και έμβλημα της δημοκρατίας της Μακεδονίας παγκοσμίως, αλλά με το πείσμα της Ελλάδος αυτό κατέστη αδύνατο. Ο τέλειος συνδυασμός: κλοπή της ιστορίας και καλλιέργεια του διεθνοτικού μίσους και τα μικρά παιδιά γίνονται κάποτε μεγάλοι. Απίστευτη και ρυπαρή επιχείρηση προπαγάνδας εντός της Ελλάδας, στον μακεδονικό χώρο από το “Vino Zito” (Ουράνιο Τόξο), εκμεταλλευόμενο την καλοκαιρινή ραστώνη και την πλήρη αδιαφορία των “υπεύθυνων” ή ακόμη χειρότερα τη σιωπηρή τους συναίνεση. Την κοινή δήλωση των “ομογενειακών” οργανώσεων του εξωτερικού, της γειτονικής χώρας O.M.D., S.M.K. (“Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά”, “Παγκόσμιο Μακεδονικό Συνέδριο” του Todor Retrov) υποβοηθούμενων από το τουρκικό λόμπι, που μίλησαν ξεκάθαρα “για κατεχόμενη Μακεδονία, για τη Θεσσαλονίκη, η οποία μέχρι το 1912 ήταν τουρκοσκοπιανή” και ότι “οι Έλληνες με την εκπνοή του 2012 και την παρέλαση 100 χρόνων από τη συνθήκη του Βουκουρεστίου θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα μακεδονικά εδάφη, τα οποία κατέχουν παράνομα”.

Εορτασμοί και μνημόσυνα από τις παραπάνω οργανώσεις, που παραδέχθηκαν όμως απερίφραστα ότι οι Έλληνες του εξωτερικού κάνουν απίστευτη δουλειά και κρατούν τις “ελληνικές θέσεις ζωντανές, μάχονται κάθε μέρα και κερδίζουν” (γιατί εντός της Ελλάδας τα πάντα περιστρέφονται γύρω από την οικονομική κρίση και τις κομματικές εξελίξεις ένθεν κακείθεν), για το Γράμμο και το Βίτσι και τη συνεχιζόμενη γενοκτονία του “ψευτομακεδονικού” έθνους από τους “Έλληνες μοναρχοφασίστες”! Και εμείς σαν βρεγμένες χήνες με βλέμμα και ψυχολογία ενόχου, σαν να είμαστε εμείς οι κλέφτες της ιστορίας, χαιρόμαστε να παίρνουμε τα ψιχία “εκ της τραπέζης” του Γκρούεφσκι και ζητωκραυγάζουμε, όταν κάνει δηλώσεις, που μπορεί να σημαίνουν “κάποια κινητικότητα στο όλο θέμα”. Και σαν ζητιάνοι οι “χαρούμενοι ergaomnites”, γεωγραφίζοντες “επαΐοντες ανευθυνοϋπεύθυνοι”, δεν αντιλαμβάνονται ότι η γειτονική χώρα δεν προτίθεται να αλλάξει το όνομα. Απόδειξη είναι ότι τονίζεται σε κάθε ευκαιρία από πλευράς Σκοπίων ότι: “η Αθήνα έχει το πρόβλημα με το συνταγματικό μας όνομα, αν γίνει αποδεκτό κάποιο όνομα αυτό δεν συνεπάγεται αλλαγή του συντάγματος και της ονομασίας, ότι αυτό το καινούριο όνομα δεν θα είναι διαφορετικό για κανέναν, και ότι οι 126 χώρες που αναγνώρισαν το κράτος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας θα συνεχίσουν να το αποκαλούν έτσι”. Δηλαδή απολύτως τίποτε, η λύση και η δήθεν “υποχώρηση” του Γκρούεφσκι δεν είναι ούτε για τους αφελείς. Πρόσφατα και ο αμερικανός πρέσβης Fillip Ricker, ξεκαθάρισε ότι η αμερικανική πολιτική “δεν ευνόησε και δεν ευνοεί καμιά διπλή ονομασία και ότι το κύριο θέμα είναι η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ”, παρά το ότι το θέμα των Σκοπίων βρίσκεται πολύ χαμηλά στην ατζέντα του Μπαράκ Ομπάμα και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Όσο για τον όρο “Μακεδονία του Βαρδάρη” είναι διπλά επικίνδυνος και συνάμα δείχνει τέλεια αγνωσία και της ιστορίας και της γεωγραφικής πραγματικότητας, εκτός κι αν καταγράφεται και προτείνεται για να εξυπηρετήσει κάποιους σκοπούς, γιατί αν αναφέρεται μόνο από έλλειψη γνώσης υπάρχουν περιθώρια διόρθωσης, αν όμως γίνεται με τη συναίσθηση και επίγνωσης κάποιων, τότε αποτελεί εθνική αυτοκτονία και έγκλημα “εν ψυχρώ” του ελληνισμού. Αποδεχόμενοι αυτόν τον όρο, ουσιαστικά θα αναγνωρίζουμε και θα επιδοκιμάζουμε την “πραγματική φιλότιμη” προσπάθεια των Σκοπίων επί 51 χρόνια να καταδείξουν σε όλο τον κόσμο τρεις “Μακεδονίες”, που είναι οι εξής: “Vardaska Makedonija” (Μακεδονία του Βαρδάρη), “Egejiska Makedonija” (Μακεδονία του Αιγαίου), “Pirinska Makedonija” (Μακεδονία του Πιρίν), θεωρώντας και προπαγανδίζοντας ότι το ένα τμήμα, η “Vardaska Makedonija” έχει απελευθερωθεί και απομένει να ενωθεί με τα άλλα δύο, τα οποία βρίσκονται κάτω από τον ελληνικό και βουλγαρικό ζυγό(!) των μεγαλοηγεμονικών κύκλων σωβινισμού των γειτονικών χωρών, που καταπατούν δήθεν τα δικαιώματα του “σκοπιανού έθνους” στα εδάφη τους!
Άρα λοιπόν με την παραδοχή του παραπάνω όρου, ενστερνιζόμαστε τις απόψεις της σκοπιανής “ιστοριογραφίας” και συντελούμε στην πραγμάτωση των σκοπών εκείνων που κατηγορούν τη συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913, κατά την οποία “διαιρέθηκε η Μακεδονία αδίκως”! Έχουμε αναφέρει και πει πολλές φορές ήδη την προσφιλή σλαβική τακτική της αποεθνικοποίησης όρων, της πλήρους γεωγραφικοποίησής τους, αρχικά για να δοθούν σε αυτούς τους όρους όποιες ερμηνείες εξυπηρετούν άνομους σκοπούς. Η αφελής και πονηρή ονομασία μιας περιοχής σε “Vardaska Makedonija” από τον ποταμό Αξιό (Vardar τον ονομάζουν οι Σλάβοι, αν και ο όρος δεν προέρχεται από σλαβική λέξη, αλλά έχει ερμηνείες ως προς την υπόθεση της προέλευσής του), ο οποίος όμως διαβρέχει και την πραγματική εντός των ελληνικών συνόρων Μακεδονία και χύνεται στον Θερμαϊκό, δεν μπορεί να έχει να κάνει και με άλλο τι παρά με τις επεκτατικές βλέψεις. Δηλαδή κατά τη “λογική” των Σκοπίων, μπορεί να ονομαστεί αυτή η περιοχή “Vardaska Makedonija” με έξοδο το Αιγαίο και επομένως έχουν τα δικαιώματα εξόδου στη θάλασσα αυτή (πάγια σλαβική επιδίωξη και μην ξεχνάμε και τη σερβική ονοματοδοσία στην περιοχή του νότου της Γιουγκοσλαβίας του μεσοπολέμου ως “Vardaska Banovina” – Διοίκηση Αξιού με τις γνωστές σερβικές αξιώσεις και επιδιώξεις για τη Θεσσαλονίκη και το Αιγαίο). Η ορολογία αυτή που υιοθέτησε “κατά κόρον” η επιλογή ορισμένων επιβραβεύει το νεότερο προσανατολισμό του μακεδονικού ζητήματος όπου γίνεται προσπάθεια από όλους να δημιουργηθούν de facto δεδομένα, από ιστορικές δήθεν “αποκαλύψεις”, επιβαλλόμενα που εφαρμόζονται όμως για χάρη “ιδίων” και παρανόμων συμφερόντων. Δεν θα μπούμε στην καθαρά ιστορική τεκμηρίωση για τη μη αποδοχή του όρου “Μακεδονία του Βαρδάρη” γιατί θα χρειαστούν τόμοι, αλλά τουλάχιστον θα πρέπει να αποφευχθεί “πάση θυσία” η σλαβική γεωγραφική και ιστορική θεώρηση, γιατί θα ήταν τουλάχιστον ανόητο, καθώς οι βόρειοι γείτονές μας μάς χρωστάνε και δεν τους χρωστάμε. Ενδιαφέρθηκε κανείς για τον ελληνισμό, τους πραγματικούς Μακεδόνες της γειτονικής χώρας; Όχι! Ενδιαφέρθηκε κανείς για την καταστροφή του ελληνικού (αρχαίου – ανατολικορωμαϊκού -βυζαντινού- και νεότερου) πολιτισμού της γειτονικής χώρας με αποδείξεις; Οχι! Ενδιαφέρθηκε να πει κανείς στη διεθνή κοινότητα ότι ο βόρειος γείτονας της Ελλάδας κάνει προπαγάνδα με ελληνικά αγάλματα, ελληνικές επιγραφές, όπως αυτή η υπερμεγέθης που βρίσκεται έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο; Όχι! Οι Μακεδόνες πάντα ήταν μόνοι και αγωνίζονταν μόνοι, ως ο μόνιμος κυματοθραύστης σε κάθε επιβουλή, που απειλεί τον ελληνισμό.

Οι Μακεδόνες έχουν μάθει στα δύσκολα, στις παγίδες, στα διπλωματικά τερτίπια των σαλονιών, έχουν μάθει να δίνουν αγώνες σε πολύ δύσκολες συνθήκες με τα πάντα εναντίον τους και πάντοτε έβγαιναν νικητές. Και τώρα ο μακεδονικός ελληνισμός θα επικρατήσει, δεν θα επιτρέψει, με κανέναν τρόπο, την παγίωση της παραχάραξης της ιστορίας και της αλλαγής των συνόρων, τον διαμελισμό της Ελλάδας. Όσα σχέδια κι αν υπάρχουν και ό,τι και να απεργάζονται, η αλήθεια και η ιστορία είναι μία και δεν αλλάζουν. Η ιστορία εκδικείται και η αλήθεια δεν κρύβεται.
Καλό χειμώνα.

Πηγή
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Υπογράψτε το βροντερό ΟΧΙ προς τα Σκόπια για το όνομα "Μακεδονία"!


Υπογράψτε τώρα για το θέμα της Μακεδονίας! Σας παρακαλώ ας μην αμελήσουμε να στείλουμε το μήνυμα αυτό προς όλες τις κατευθύνσεις από όποιο σημείο της Γης κι αν βρισκόμαστε!

Υποστηρίξτε την παγκόσμια εκστρατεία για τη Μακεδονία

Η Αίτηση που ακολουθεί, μαζί με τις υπογραφές θα σταλεί στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών καθώς και στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

"Εμείς οι υπογράφοντες, δηλώνουμε ότι:Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει η διεθνής κοινότητα και το διεθνές νομικό σύστημα να επιτρέψουν την αρχή του αυτοπροσδιορισμού να επηρεάσει την πολιτιστική και ιστορική ταυτότητα που ανήκουν σε άλλο έθνος εδώ και χιλιετίες. Σε κανέναν δε θα πρέπει να επιτραπεί η χρησιμοποίηση ενός όρου εθνολογικά, ο οποίος ανήκει σε ένα άλλο έθνος, πολιτιστικά και ιστορικά για αιώνες. Στην περίπτωσή μας, θα πρέπει να εκληφθεί ως μια προφανής προσπάθεια της πΓΔΜ να οικειοποιηθεί οτιδήποτε Μακεδονικό.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αποκλειστική χρήση του ονόματος «Μακεδονία», κατά κύριο λόγο υιοθετήθηκε από τους Σλάβους της πΓΔΜ, και η προώθησή τους ως «εθνικά Μακεδόνες» είναι ένα κίνητρο για επεκτατικές αξιώσεις από την πΓΔΜ και τη Διασποράς της. Οι διεκδικήσεις τους ως προς «τα δικαιώματά τους για αυτοπροσδιορισμό" είναι αδικαιολόγητες και παραβιάζουν τα δικαιώματά μας.

Κατά συνέπεια, αντιτιθέμεθα σθεναρά στη χρήση του όρου "Μακεδόνας" από ένα Σλαβικό έθνος, βόρεια της Ελλάδας, προς προσδιορισμό των πολιτών του, ενός όρου που αποτελεί μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η αναγνώριση μιας "Μακεδονικής" εθνότητας, σαφώς και χωρίς αμφιβολία, θα μπορούσε να διεκδικήσει οτιδήποτε Μακεδονικό, συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας, του πολιτισμού, ακόμη και των εδαφών, αποσταθεροποιώντας μεταξύ άλλων, ολόκληρη την περιοχή".

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΤΙΣ 1.000.000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.

Μπορείτε να δηλώσετε τη στήριξή σας στο macedoniaontheweb.eu
πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Αναγνώριση των Σκοπίων

athina_skopia_Σε σοβαρή, οδυνηρή υποχώρηση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων έχει ήδη συμφωνήσει η κυβέρνηση,

σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έχει ήδη συμφωνήσει στην πρόταση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΓΓ του ΟΗΕ, του Μ. Νίμιτς, στα εξής σημεία:

• Ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη».
• Αυτή η ονομασία δεν θα εφαρμόζεται υποχρεωτικά «erga omnes», δηλαδή έναντι όλων, όπως μέχρι τώρα είναι η πάγια ελληνική θέση. Θα βρεθεί μια φόρμουλα (ίσως έχει κατατεθεί ήδη...) με την οποία το «erga omnes» θα παρακάμπτεται!Εντωμεταξύ, με την προσπάθεια της Τουρκίας να διευρύνει το ρόλο της στα Βαλκάνια συνδέουν κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών την αιφνιδιαστική κίνηση της Συρίας να προχωρήσει σε αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι η Άγκυρα διατηρεί ανοιχτούς διαύλους με τη Δαμασκό και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπήρξε τουρκική ενθάρρυνση προς τη Συρία στην κατεύθυνση της αναβάθμισης των σχέσεων με την ΠΓΔΜ. Μία τέτοια κίνηση δε θα αποτελούσε έκπληξη, καθώς το δόγμα Νταβούτογλου για την τουρκική εξωτερική πολιτική προβλέπει αυξημένη διείσδυση στα Βαλκάνια, ενώ η διαφωνία της Αθήνας με τα Σκόπια στο θέμα του ονόματος έχει φέρει τα τελευταία χρόνια πολύ κοντά στην Άγκυρα την ηγεσία των Σκοπιών.

Ταυτόχρονα, η αναγνώριση των Σκοπίων με το συνταγματικό τους όνομα από τη Συρία έρχεται σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία παραμένουν νωπές οι εντυπώσεις από την προσέγγιση της Ελλάδας με το Ισραήλ. Στο υπουργείο Εξωτερικών παραδέχονται ότι αυτή η εξέλιξη και ειδικότερα η έλευση στην Αθήνα του Μπέντζαμιν Νετανιάχου ενδεχομένως έπαιξε το ρόλο της, ωστόσο σημειώνουν ότι υπάρχουν και ορισμένες διαβεβαιώσεις από την πλευρά της Δαμασκού, που αναφέρουν ότι «πάντως, η πολιτική της Συρίας και η καλή σχέση με την Ελλάδα δε θα επηρεαστούν».
Αυτό ήταν μια απαίτηση της σκοπιανής πλευράς, που την έθετε ως προαπαιτούμενο για την οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση επί του θέματος.
Είναι άγνωστο αυτήν τη στιγμή με ποια φόρμουλα θα πλασαριστεί εδώ στην Ελλάδα αυτή η σοβαρότατη υπαναχώρηση από μια θέση που ήταν έως σήμερα πάγια θέση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, ώστε να περάσει.

Ωστόσο θεωρείται πάρα πολύ δύσκολο να περάσει. Και ασφαλώς η κυβέρνηση θα ρισκάρει να επωμιστεί τεράστιο πολιτικό κόστος. Να σημειωθεί δε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες:
Ενώ αυτή η πρόταση του Μ. Νίμιτς σαφώς και ικανοποιεί μια πάγια θέση των Σκοπίων, είναι η ελληνική πλευρά που έχει απαντήσει θετικά σε αυτήν την πρόταση, ήδη από τον Ιούλιο, ενώ η FYROM δεν έχει ακόμα απαντήσει!

Αυτό εξάλλου επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο ΓΓ του ΟΗΕ σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πρόσφατα. Ότι δηλαδή υπάρχει ολοκληρωμένη πρόταση του Νίμιτς, στην οποία έχει απαντήσει θετικά η Ελλάδα, ενώ αναμένεται και η απάντηση από την πλευρά των Σκοπίων!

Προφανώς η αναμενόμενη επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ, για τις εργασίες της ΓΣ του ΟΗΕ, θα αξιοποιηθεί και για το επίμαχο ζήτημα, την τελική δηλαδή φόρμουλα του επώδυνου συμβιβασμού σε αυτό το κρίσιμο εθνικό θέμα.

Τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν σοβαρότατες πολιτικές και ιστορικές ενστάσεις για τη συγκεκριμένη ονομασία, που έχει αποκαλυφτεί εδώ και καιρό, προφανώς για να αρχίσει να εθίζεται ο ελληνικός λαός...Ενστάσεις προερχόμενες και από πολιτικούς και από ιστορικούς. Και εκεί που διατυπώνονται αυτές οι ενστάσεις, έρχεται και η εγκατάλειψη του «erga omnes» για να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Είναι δε χαρακτηριστικό τού υπό διαμόρφωση κλίματος αποδοχής αυτού του επονείδιστου συμβιβασμού και το γεγονός ότι και ο πρόεδρος της ΕΕ Μπαρόζο πιέζει για «λύση» στο θέμα αυτό, και μάλιστα γρήγορα, αλλά και το ΝΑΤΟ.

Είναι προφανές ότι το ΝΑΤΟ και ειδικότερα η Ουάσινγκτον, επείγεται για «λύση» μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής που είναι προγραμματισμένη για τον Νοέμβρη. Υπενθυμίζουμε ότι από την περασμένη Κυριακή «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» είχε επισημάνει ότι βρισκόμαστε κοντά σε «λύση» και προειδοποιούσε για τα όρια τα οποία δεν μπορεί να ξεπεράσει η Ελλάδα, τις «κόκκινες γραμμές». Αλλά φαίνεται ότι όλα στο εργώδες παρασκήνιο έχουν «κανονιστεί». Οι σύμβουλοι του Γ. Παπανδρέου (εμφανείς και αφανείς...) όλα δείχνουν ότι έχουν κάνει «καλά» τη δουλειά τους! Και απομένει να δούμε τα όρια της αντίδρασης της ΝΔ, του Αντ. Σαμαρά, των άλλων κομμάτων και κυρίως του ελληνικού λαού!
πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Η ατζέντα του κυρίου Σμιθ
Ο Ντάνιελ Σμιθ επέδωσε χθες τα διαπιστευτήριά του στον Κάρολο Παπούλια και αμέσως μετά πέρασε από το Μέγαρο Μαξίμου για μία ανεπίσημη «συνάντηση γνωριμίας» με τον Γιώργο Παπανδρέου. Από σήμερα πιάνει δουλειά. Ολα δείχνουν ότι η έλευσή του σηματοδοτεί το άνοιγμα ενός νέου κύκλου στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.


Τα λέγαμε και πριν από 15 ημέρες (στο άρθρο υπό τον τίτλο «Τί μας φέρνει ο νέος Αμερικανός Πρέσβης» ). Ο κύριος Σμιθ ήταν μέχρι πρότινος το δεξί χέρι της Χίλαρι Κλίντον, εκτελεστικός γραμματέας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με ενισχυμένες αρμοδιότητες. Ενας διπλωμάτης «πρώτης κατηγορίας», που επελέγη για την Αθήνα για να κινηθεί δυναμικά και να στηρίξει τα αμερικανικά συμφέροντα. Από κοντά εκπέμπει τη σιγουριά ενός ανθρώπου που έχει έρθει με συγκεκριμένη αποστολή, γνωρίζει τί θέλει και αισθάνεται αρκετά ισχυρός για να το επιδιώξει. Στις ελάχιστες, ανεπίσημες επαφές που είχε μέχρι στιγμής με δημοσιογράφους, εμφανίστηκε απόλυτα επαγγελματίας, αποφεύγοντας να πάρει θέση για οποιοδήποτε θέμα της ελληνικής ατζέντας – πλην της οικονομίας. Ως έμπειρος διπλωμάτης, επαναλαμβάνει τα καλά λόγια για τις μεταρρυθμίσεις που επιχειρεί η ελληνική κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι θα βοηθήσουν να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς η οικονομική συνεργασία.


Για τα θέματα της ελληνικής ατζέντας, ωστόσο, θα περιμένουμε λίγο περισσότερο. Βλέπετε, πήρε αρκετό χρόνο, αλλά πλέον στην Ουάσινγκτον έχουν αντιληφθεί πώς είναι καλύτερα να μιλούν δημόσια λιγότερο – εως καθόλου για το Κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το σκοπιανό, αφού η ελληνική κοινωνία δεν εμπιστεύεται τις αμερικανικές προθέσεις. Αυτό δε σημαίνει ότι ο κύριος Σμιθ θα παραμείνει θεατής, ενόψει της (αναμενόμενης) έντονης κινητικότητας στο σκοπιανό με ορίζοντα την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα (19-20 Νοεμβρίου) ή της τελικής φάσης των απευθείας διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό (λογικά εντός του 2011). Η Ουάσινγκτον επείγεται για να κλείσει το σκοπιανό, καθώς θεωρεί εφικτό στόχο την σταθεροποίηση του status quo στα Βαλκάνια, όπου η αμερικανική πλευρά εμφανίζεται ισχυροποιημένη με τα σημερινά δεδομένα. Αντίστοιχα, θα επιχειρήσει να «σπρώξει» τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ΕΕ-Τουρκίας, που περνούν αναγκαστικά απο την Κύπρο.


Ο Ντάνιελ Σμιθ έφτασε στην Αθήνα σε μία χρονική στιγμή σχετικά ευνοϊκή, καθώς η ελληνική κυβέρνηση εγκαινίασε πρόσφατα ένα δίαυλο επικοινωνίας με το Ισραήλ και οι Αμερικανοί θεωρούν ότι ο Γ.Παπανδρέου μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες στη Μέση Ανατολή. Ο ίδιος το επιθυμεί, αλλά παραμένει το ερώτημα εάν η Ουάσινγκτον θα συμφωνήσει με τις κινήσεις του. Προς το παρόν, τίποτα δε μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ «άνοιξαν σαμπάνιες» για την ανταλλαγή επισκέψεων Παπανδρέου – Νετανιάχου, αλλά αιφνιδιάστηκαν και προβληματίστηκαν, όταν ο Ελληνας πρωθυπουργός συνάντησε τον Ιρανό Πρόεδρο Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ. Είναι προφανές, ότι θέλουν την Αθήνα κοντά στο Τελ-Αβίβ και δε συμμερίζονται τις απόψεις του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών περί πολυδιάστατης πολιτικής και ιστορικών δεσμών με το σύνολο του Αραβικού κόσμου (και με την Τεχεράνη).


Ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι Αμερικανοί έχουν θορυβηθεί από τις τάσεις αυτονόμησης της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και επιθυμούν διακαώς τη δημιουργία ενός αντίβαρου σε περιφερειακό επίπεδο. Δηλαδή, εάν τελικά η Τουρκία αρνηθεί να υποστηρίξει οποιαδήποτε κίνηση (πολιτική ή στρατιωτική) εναντίον του Ιράν, να μη βρεθούν οι ΗΠΑ χωρίς στηρίγματα στην ευρύτερη περιοχή. Το ερώτημα είναι ποιά είναι τα ανταλλάγματα που θα ζητηθούν, αν η Αθήνα έχει κάτι να κερδίσει και αν είναι σε θέση να το διεκδικήσει – τώρα ή αργότερα.
πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Μυστική διαπραγμάτευση Ρόντου με τα Σκόπια για το θέμα της ονομασίας


ΜΥΣΤΙΚΗ διαπραγμάτευση με τα Σκόπια με συμμετοχή του πρώην συμβούλου του κ. Παπανδρέου κ. Αλεξ Ρόντου, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μήνες σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας.

Εν μέσω έντονης φημολογίας και διαρροών τις τελευταίες μέρες από κυβερνητικές πηγές ότι επίκειται η επίλυση του Σκοπιανού, ο Δημήτρης Δρούτσας παραδέχθηκε την ύπαρξη παράλληλης διπλωματίας στη διαπραγμάτευση για την επίλυση του θέματος της ονομασίας, παίρνοντας ωστόσο κάποιες αποστάσεις από τον «σκιώδη» Αλεξ Ρόντο... Ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός Εξωτερικών ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον Μάθιου Νίμιτς, παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς τον ρόλο που παίζουν στη διαδικασία βοηθητικά και άλλα πρόσωπα εκτός από τον ίδιο και τον Πρωθυπουργό.

Ετσι, παρ΄ ότι διευκρίνισε ότι «η διαδικασία είναι μία και είναι η διαπραγμάτευση υπό τον ΟΗΕ και τον μεσολαβητή του Μάθιου Νίμιτς», υπογράμμισε ότι αν υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα που με τις επαφές τους μπορούν να περάσουν τα ελληνικά μηνύματα στην άλλη πλευρά και να συνδράμουν στη διαδικασία, είναι ευπρόσδεκτα να το κάνουν. Ο υπουργός Εξωτερικών επί της ουσίας επιβεβαίωσε την ύπαρξη «μυστικής» διπλωματίας και όσους φωτογραφίζουν τον σκιώδη ρόλο του Αλεξ Ρόντου, συνεργάτη και συμβούλου του Πρωθυπουργού από τις μέρες του στο υπουργείο Εξωτερικών, ο οποίος φέρεται εδώ και μήνες να ταξιδεύει στα Σκόπια και να έρχεται σε επαφή με ανώτερους παράγοντες της σκοπιανής ηγεσίας- χωρίς πάντως συνεννόηση με τον Δ. Δρούτσα- προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης, η οποία είχε «κολλήσει».

Ο Δημήτρης Δρούτσας ξεκαθάρισε μεν ότι ο Αλεξ Ρόντος «δεν έχει καμία θεσμική θέση ή θεσμικό ρόλο στο υπουργείο Εξωτερικών ή στην κυβέρνηση», σημείωσε, ωστόσο, ότι «είναι πολύ καλός γνώστης της περιοχής των Βαλκανίων και αν υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που μπορούν να μεταφέρουν τις ελληνικές θέσεις, ευχαρίστως».

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει επί της ουσίας τις διαρροές κυβερνητικών πηγών, σύμφωνα με τις οποίες επίκειται επίλυση του Σκοπιανού. Τις αποδίδει μάλιστα σε «χαλασμένο τηλέφωνο»... Οι ίδιες πηγές διαψεύδουν και την ύπαρξη νέας πρότασης από τον Μάθιου Νίμιτς- θέση που υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο ίδιος ο Δ. Δρούτσας όταν ρωτήθηκε σχετικά στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής της περασμένης εβδομάδας.

Στη συνάντηση του Μάθιου Νίμιτς με τον σκοπιανό πρόεδρο Γκιόργκι Ιβάνοφ στη Ν. Υόρκη, δεν παραδόθηκε νέα πρόταση, κάτι που, άλλωστε, αναμενόταν από πηγές των Ηνωμένων Εθνών. Πάντως μετά τη χθεσινή συνάντηση με το Δημήτρη Δρούτσα ο Μ.Νίμιτς είπε ότι δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για τελική πρόταση.
πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ελληνική γλώσσα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΕΤΡΟΣ ΛΥΚΕΙΑΡΧΗΣ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥΗ Ελληνική γλώσσα έχει ηλικία τουλάχιστον 50.000 ετών με βάση τα ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά των Σαρακατσάνων. Οι Σαρακατσάνοι είναι ένα πανάρχαιο ελληνικό φύλο μαρτυρημένο ανθρωπολογικώς εδώ και 50.000 έτη, το οποίο ανέκαθεν ομιλεί αποκλειστικά την Ελληνική γλώσσα, χωρίς καμία ξένη πρόσμειξη. Το λογικό συμπέρασμα είναι, ότι....

η Ελληνική γλώσσα έχει τουλάχιστον την ηλικία του Σαρακατσάνικου Ελληνικού φύλου.

Το πρόγραμμα «Μουσαίος» του Θησαυρού της Ελληνικής Γλώσσης, εκδόσεως του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας των Η.Π.Α. στις αρχές της δεκαετίας του 1990, περιέχει περίπου 70.000.000 γλωσσικά λήμματα. ΄Οταν ολοκληρωθεί, θα περιέχει 150.000.000 γλωσσικά λήμματα. Αυτό τι αποδεικνύει; Είναι δυνατόν ένας τέτοιος γλωσσικός πλούτος να έχει δημιουργηθεί σε τέσσερις μόνο χιλιάδες χρόνια, όπως...ισχυρίζονται μερικοί;Η Ελληνική γλώσσα και από τον πλούτο της αποδεικνύεται πανάρχαια και μητέρα όλων των υπολοίπων γλωσσών, οι οποίες είναι απλώς διάλεκτοί της. Η Ελληνική γλώσσα έχει την ακρίβεια της γεωμετρίας και την απόλυτη σαφήνεια, που απαιτούν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Εάν υπήρχε η δυνατότητα να επικοινωνήσουμε με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή πολύ μεταγενέστερης γενεάς και του γράφαμε το αγγλικό ρήμα WRITE, αυτός δεν θα αντιλαμβανόταν, τι ακριβώς εννοούμε με μιαν μόνο λέξη, διότι στα αγγλικά WRITE σημαίνει πολλά και διαφορετικά: γράφω, γράφεις, γράφουμε, γράφετε, γράφουν και γράφειν.

Αντιθέτως εάν του γράφαμε το Ελληνικό ρήμα ΓΡΑΦΩ, θα αντιλαμβανόταν αμέσως, τι εννοούμε. Εννοούμε: γράφω και μόνον γράφω και τίποτε άλλο. Απόλυτη ακρίβεια, ευκρίνεια και σαφήνεια. Αλλά θα μπορούσε κάποιος να αντιτείνει, ότι και η Λατινική γλώσσα έχει την ίδια ακρίβεια. Μήπως έχει δίκιο; Ας πάρουμε λοιπόν το «αmo», ένα ρήμα ομαλό της Λατινικής γλώσσης. Το σύνολο των μονολεκτικών τύπων του ρήματος αυτού στην ενεργητική φωνή είναι 80 και το αντίστοιχο σύνολο των τύπων του στη Μέση φωνή είναι 42. ΄Εχουμε δηλαδή ένα γενικό σύνολο 122 ρηματικών τύπων στην Λατινική.


Ας πάρουμε τώρα το «λύω», ένα επίσης ομαλό ρήμα της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσης. Το σύνολο των μονολεκτικών τύπων του ρήματος αυτού στην ενεργητική φωνή είναι 137, στην Μέση Φωνή 145 και στη Μέση με Παθητική Διάθεση 55. ΄Εχουμε δηλαδή ένα σύνολο 337 ρηματικών τύπων. Η Αρχαία Ελληνική έχει σχεδόν τριπλάσιους ρηματικούς τύπους ενός ομαλού ρήματος, από όσους διαθέτει η Λατινική γλώσσα. ΄Αρα έχει τριπλάσια ακρίβεια αποδόσεως νοήματος, από όσην διαθέτει η Λατινική. Εάν μάλιστα συγκρίνουμε την Αρχαία Ελληνική με τις σύγχρονες γλώσσες στον τομέα της ακριβείας αποδόσεως νοήματος, τα αποτελέσματα θα είναι απογοητευτικά για αυτές.

Να γιατί οι Αμερικανικές και οι Ιαπωνικές Εταιρείες Ηλεκτρονικών Υπολογιστών όταν ζητούν υψηλόβαθμα Στελέχη, απαιτούν να έχουν και γνώση της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης. Αυτοί κάτι θα ξέρουν. Αντιθέτως, εμείς οι έξυπνοι…

Εκτός αυτών δεν πρέπει να λησμονούμε και το νεολιθικό κεραμικό θραύσμα, το ευρεθέν στα Γιούρα της Αλλονήσου από τον Αδαμάντιο Σάμψων, ηλικίας περίπου 6.000 ετών π.Χ. και επί του οποίου διακρίνονται ολοκάθαρα τα κεφαλαία ελληνικά αλφαβητικά γράμματα Α,Δ,Υ, με άγνωστη βέβαια μέχρι στιγμής φωνητική αξία. Πράγματι δεν είναι βέβαιον, ότι πρόκειται περί γραμμάτων. Όμως το γεγονός, ότι παρόμοια σύμβολα υπάρχουν σε χιλιάδες νεολιθικά θραύσματα, ευρεθέντα στην κοιλάδα του βορείου Νέστου στην Μοισία (σημερινή Βουλγαρία) και ανήκοντα στην πέμπτη χιλιετία π.Χ. καθώς και το αναμφισβήτητο γεγονός, ότι παρόμοια σύμβολα ανιχνεύονται στην περίφημη πινακίδα του Δισπηλιού, η οποία φέρει γραφή του 5.250 π.Χ., αποδεικνύει, ότι ο μείζων ελληνικός χώρος είχε αλφαβητικά γράμματα τρεις και τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν από την υποτιθέμενη δημιουργία του αλφαβήτου από τους «Φοίνικες».

Πιστεύω ακράδαντα, ότι η ελληνική αλφαβητική γραφή συνυπήρχε με την εικονογραφική και την συλλαβογραφική γραφή, όπως ακριβώς και στις ημέρες μας συνυπάρχει η αλφαβητική γραφή των πινακίδων της τροχαίας, όπου ένα απλό θαυμαστικό (!) εντός τριγώνου σημαίνει: «Προσοχή απροσδιόριστος κίνδυνος.» Φαντασθείτε λοιπόν, τι θα συνέβαινε, αν μετά από χιλιάδες χρόνια ανακάλυπταν σε κάποια ανασκαφή μια τέτοια πινακίδα της τροχαίας και δεν ανακαλύπτονταν αλφαβητικές γραφές, λόγω φθοράς των φερόντων υλικών. Πολλοί επιστήμονες θα ισχυρίζονταν τότε, ότι στη σημερινή Ελλάδα του 2.000 μ.Χ. δεν υπήρχε αλφάβητο, αλλά μόνο εικονογραφική γραφή!!


Προσδοκώ, ότι εάν γίνουν ενάλιες ανασκαφές στο Αιγαίο ή ανασκαφές σε λιμναίες οικήσεις της κυρίως Ελλάδος, όπου η διαρκής υγρασία διασώζει έγγραφα οργανικά υλικά, θα ευρεθούμε προ εκπλήξεων σχετικά μες την ελληνική αλφαβητική γραφή.


πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Περίεργη υπόθεση:....


Συνελήφθησαν ζευγάρι Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών,που εκτός από Καλάσνικοφ είχαν και στολές της Ελληνικής Αστυνομίας
Αποκαλυπτική είναι η φωτογραφία για το ζευγάρι των Αλβανών που εντοπίστηκε στο Μεταξουργείο με μεγάλη ποσότητα ηρωίνης και κοκαϊνης. Το ανησυχιτικό είναι πως στο διαμέρισμα-καβάντζα βρέθηκαν αστυνομικές στολές εκστρατείας. Στην Αθήνα, από ....

Αστυνομικούς της Υποδ/νση Δίωξης Ναρκωτικών συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ένας (1) άνδρας και μία (1) γυναίκα, , ηλικίας 47 και 42 ετών αντίστοιχα, για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης, κοκαΐνης, ακατέργαστης κάνναβης, δισκίων ECSTASY και όπλων.
Ειδικότερα Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών μετά από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ένα ζευγάρι αλλοδαπών διακινεί ποσότητες ναρκωτικών (ηρωίνης, κοκαϊνης, ακατέργαστης κάνναβης και δισκίων) σε μικροεμπόρους και σε τοξικομανείς στην περιοχή του Μεταξουργείου της Αθήνας, εντόπισαν και συνέλαβαν τους παραπάνω δράστες στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:· ΗΡΩΙΝΗ: βάρους -6.227- γραμμαρίων.
· ΚΟΚΑΙΝΗ: βάρους -620- γραμμαρίων.
· ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΚΑΝΝΑΒΗ: βάρους -927- γραμμαρίων.

· Ε CSTASY : -71- δισκία.
· ΣΚΟΝΗ άγνωστης χημικής προελεύσεως βάρους: -9.353- γραμμαρίων.
· Ένα (1) πολεμικό τυφέκιο τύπου Κ ALASNIKOV AK -47 με γεμιστήρα .
· Εβδομήντα τρία -73- φυσίγγια
· Ένα -1- μαχαίρι στρατιωτικού τύπου.
· Ένα -1- ζεύγος χειροπέδες.

· Τέσσερα -4- καπέλα τζόκεϊ με διακριτικά της ΕΛ.ΑΣ.
· Δύο -2- μπλούζες με διακριτικά της ΕΛ.ΑΣ.
· Δύο -2- παντελόνια τύπου εκστρατείας χρώματος μπλε της ΕΛ.ΑΣ.
· Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

· Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά.
· Ένα -1- πλαστό διαβατήριο Βουλγαρίας.
· Ένα -1- πλαστό δελτίο ταυτότητας Βουλγαρίας.
· Μία -1-πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης Βουλγαρίας.
http://crimesonair.blogspot.com/

ΥΓ...Η υπόθεση αυτή,μόνο εμπόρους ναρκωτικών δεν δείχνει.
Πιο πολύ για UCKA δες μου πάει παρά για ναρκέμπορους.
Θυμίζω πως σε όλες τις περιπτώσεις τρομοκρατών και παραστρατιωτικών οργανώσεων,τα ναρκωτικά θεωρούνται η καλύτερη πηγή εσόδων των τρομοκρατών,όταν βρίσκονται εντός της χώρας στόχου.
Τραπεζικοί λογαριασμοί και κάρτες δεν χρησιμοποιούνται για λόγους ασφαλείας.
πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Παπαθεμελής υποστηρίζει..


Απορρίπτουμε τη λεγόμενη σύνθετη ονομασία την οποία προωθεί η κυβέρνηση και όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα της Βουλής. Σύνθετη με συνθετικό της το Μακεδονία δεν υπάρχει, δεν θα σταθεί. Στην πράξη όλοι θα χρησιμοποιούν το σκέτο Μακεδονία.
Η ιταμή απέναντί μας συμπεριφορά της σκοπιανής ηγεσίας είναι αιτία και ευκαιρία να επανέλθουμε στην στρατηγική που χάραξαν οι ιστορικοί ηγέτες της χώρας Κωνσταντίνος Καραμανλής και Ανδρέας Παπανδρέου: ονομασία χωρίς το Μακεδονία, ή παράγωγά του.
Οι προτάσεις Νίμιτς είναι απαράδεκτες και ως βάση και ως «κορυφή» συζήτησης. Δεν είναι καν σύνθετη ονομασία. Τυπικά είναι διπλή, μάλλον τριπλή και ουσιαστικά είναι σκέτο Μακεδονία. Στο εσωτερικό θα αυτοαποκαλούνται Μακεδονία και επομένως αυτό θα βγάζουν προς τα έξω. Στο εξωτερικό οι άλλες χώρες θα τα αποκαλούν όπως θέλουν, δηλαδή Μακεδονία. Μένουν οι διεθνείς οργανισμοί ΟΗΕ ΝΑΤΟ και ΕΕ για το σύνθετο που θα γίνει αμέσως απλό Μακεδονία όπως συνέβη στον ΟΗΕ με το ΠΓΔΜ.Το φοβικό σύνδρομο που διαχέεται στις ελλαδικές ελίτ και στις πολιτικές μας ηγεσίες δίνει την εικόνα χώρας που μόλις έχει ηττηθεί στρατιωτικά, και δη κατά κράτος, και τώρα σπεύδει να περισώσει ό,τι μπορέσει έναντί του… νικητή και των συμμάχων του!
Από την αρχή τα Σκόπια συμπεριφέρονται απέναντί μας με τον αέρα υπερδυνάμεως και μεις απέναντί σ’ αυτά με το σύμπλεγμα προτεκτοράτου.
Είχε απόλυτο δίκαιο ο Μανόλης Ανδρόνικος όταν έλεγε: «αντιμετωπίσαμε το θέμα των Σκοπίων με δειλία ωσάν είμεθα εμείς οι ένοχοι και οι πλαστογράφοι της ιστορίας».
Η Ελλάδα αντίθετα προς τα διεθνώς συμβαίνοντα όπου όλα γίνονται ανταποδοτικά παρέχει αφειδώς, χωρίς αντάλλαγμα στα Σκόπια τα πάντα: μεταξύ άλλων Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τεράστια δωρεάν οικονομική βοήθεια. Απορροφά επίσης τη φτώχεια και την ανεργία τους με κρατικές ΔΕΚΟ και επιχειρηματίες να έχουν δημιουργήσει εκεί πάνω από 20.000 θέσεις εργασίας.
Είπε η υπουργός Εξωτερικών: «κανείς δεν μπορεί να επιβάλει τίποτε σε μια χώρα». Αλήθεια; Μα παγκοσμίως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Ωστόσο εμείς δεν πάμε να επιβάλουμε στα Σκόπια πώς να ονομάζονται. Δικό τους ζήτημα. Δεν μπορούν όμως να ονομάζονται «Μακεδονία» γιατί αυτό από μόνο του παράγει αλυτρωτισμό και στρέφεται κατά της εδαφικής ακεραιότητάς μας. Το σκοπιανάκια που έσπαζαν πρόσφατα τα τζάμια της εκεί πρεσβείας μας είναι δημιουργήματα ενός κρατικού εκπαιδευτικού συστήματος που ενσταλάζει εκδίκηση και διεκδικήσεις κατά του Ελληνισμού.

Τα Σκόπια δεν δικαιούνται να χρησιμοποιούν το όνομα Μακεδονία διότι:
1.Μόνο το νοτιότερο τμήμα τους, ήτοι «ελάχιστα τετραγωνικά χιλιόμετρα μεταξύ των ελληνικών συνόρων και του Μοναστηρίου και περί την Δοϊράνη» (Ακαδημία Αθηνών) ανήκουν στα γεωγραφικά όρια του Βασιλείου της Αρχαίας Μακεδονίας. Δηλαδή περίπου το 10% της σκοπιανής επικρατείας.
2.Οι πρόγονοι των σημερινών Σλάβων πολιτών της γείτονος ήρθαν στην περιοχή 1000 χρόνια μετά τον Μεγαλέξανδρο. Οι αρχαίοι Μακεδόνες είναι πολλαπλώς αποδεδειγμένο φύλο ελληνικό, όσο οι Αθηναίοι και οι Σπαρτιάτες. Στην ιστορία δεν υπήρξε μακεδονικό έθνος, όπως δεν υπήρξε αθηναϊκό ή σπαρτιατικό έθνος.
3.Μακεδονική γλώσσα είναι η ελληνική γλώσσα. Η ομιλούμενη στα Σκόπια ψευδώνυμη μακεδονική είναι μεταπλασμένο βουλγαρικό ιδίωμα και φυσικά δεν τη μιλούσε ούτε ο … Βουκεφάλας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
4.Το ιδεολόγημα της διαιρεμένης Μακεδονίας είναι σταλινοτιτοϊκό κατασκεύασμα. Με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου δεν διαιρέθηκε καμία Μακεδονία. Προσαρτήθηκαν στις βαλκανικές χώρες τμήματα της οθωμανικής επικρατείας που απελευθέρωσαν οι στρατοί τους.
5.Τα περί «συνταγματικού ονόματος» φληναφήματα είναι ανάξια σχολιασμού. Το σύνταγμα των Σκοπίων (όπως και κάθε χώρας) άλλαξε, ξανάλλαξε και μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξαναλλάξει.
Η Ελλάδα παρά τα κατά συρροήν και κατ΄ εξακολούθηση λάθη μας μπορεί να κερδίσει το όνομα με άμεσες, γρήγορες και αποφασιστικές κινήσεις:

α) Veto για την ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ – Ε.Ε.

β) Καταγγελία της Ενδιάμεσης λόγω λήξεως αλλά και συνεχών και συστηματικών παραβιάσεών της από τα Σκόπια.

γ) Διακοπή της δωρεάν ελληνικής οικονομικής βοήθειας προς Σκόπια, η οποία υπήρξε ως τώρα τεράστια. Μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια έφτασε τα 74.000.000 ευρώ.

δ) Αναθεώρηση επενδυτικών προγραμμάτων των ελληνικών κρατικών και ιδιωτικών επιχειρήσεων και του πολιτικού σχεδιασμού εκ μέρους μας. Δεν είναι ανέκδοτο να είμαστε ο μεγαλύτερος επενδυτής στη γείτονα και αντί να την «αγοράσουμε» στην έκφραση του Συμβούλου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου στρατηγού Σκόουκροφτ έχουμε καταστεί όμηροί της;

ε) Απόφαση για δημοψήφισμα. Το σημερινό αδιέξοδο του πολιτικού κόσμου αν δεν μπορεί να λυθεί με ριζική αναθεώρηση των επιλογών τους ας καλέσουν τον ελληνικό λαό να αποφασίσει εκείνος.
Ο Ελληνισμός διαθέτει στις ΗΠΑ καταλυτική εκλογική δύναμη σε ψήφους και πολιτικό χρήμα που χαραμίζεται κάθε φορά άνευ ανταλλάγματος. Η ψήφος του αμερικανικού Ελληνισμού είναι οριακή και καθοριστική για το ποιος θα είναι ο αυριανός Πρόεδρος της Υπερδύναμης, αν εκπονήσουμε και εφαρμόσουμε τάχιστα το ανάλογο σχέδιο.

Στα ελληνικά κανάλια λέγονται τις μέρες αυτές σημεία και τέρατα από όψιμους «μακεδονολόγους» που κατακρεουργούν την ιστορία, την γεωγραφία και την αλήθεια.

Εμάς απαξιούν να μας καλέσουν. Φοβούνται την αλήθεια που λέμε. Αυτοί «δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα…» επιχειρούν να εκφοβίσουν τον λαό και να τον πείσουν πως δήθεν δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες και αν θέλουμε να είμαστε «σοβαροί» πρέπει να το «βουλώσουμε» και να υποταχθούμε. Θεωρούν «σοβαρή πολιτική» τον ενδοτισμό και την άνευ όρων παράδοση. Θέλουν μια Ελλάδα που δίνει χωρίς να παίρνει, που ξέρει μόνο να υποχωρεί και δεν πρέπει να μάθει ποτέ να διεκδικεί και να αγωνίζεται.
πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Γκιουλ: Ελπίζω να γίνει θάλασσα φιλίας το Αιγαίο

ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ να καταστεί το Αιγαίο θάλασσα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εξέφρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ χαιρετίζοντας τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Υποστήριξε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να λύσει «όλα τα εκκρεμή ζητήματα, σεβόμενη τα κοινά δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντα των δύο χωρών με βάση το Διεθνές Δίκαιο». Ο κ. Γκιουλ, η χώρα του οποίου προεδρεύει του Συμβουλίου Ασφαλείας αυτόν τον μήνα, χαρακτήρισε το 2010 ξεχωριστή χρονιά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς εγκαινιάστηκε το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας που ανοίγει, όπως είπε, «τον δρόμο για μια δεδομένη και θεσμικά κατοχυρωμένη πορεία στις σχέσεις των δύο χωρών και γεννά ελπίδες για το μέλλον». Την αισιοδοξία αυτή εξέφρασε ο κ. Γκιουλ και κατά τη συνάντησή του με τον έλληνα Πρωθυπουργό την Τετάρτη το βράδυ, στην οποία ήταν παρόντες και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών κ.κ. Δρούτσας και Νταβούτογλου. Η ελληνική πλευρά κάλεσε την Αγκυρα να συμβάλει εποικοδομητικά στην επίλυση του Κυπριακού. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, εξετάστηκε και το ενδεχόμενο να αναληφθεί κοινή πρωτοβουλία Ελλάδας- Τουρκίας για το Μεσανατολικό.

Με Ιβάνοφ
Κυρίως εθιμοτυπική ήταν η χθεσινή συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον σκοπιανό πρόεδρο Γκιόργκι Ιβάνοφ. Και αυτό διότι, όπως έλεγαν διπλωματικές πηγές, «δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια συνάντηση με τον Νίκολα Γκρουέφσκι, ο οποίος είναι και ο κυρίαρχος του παιχνιδιού». Αιχμές κατά του πρωθυπουργού της γείτονος χώρας και της απόφασής του να μην ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη- σύμφωνα με τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς, για να μη συναντηθεί με τον κ. Παπανδρέου και να μη δεχθεί πιέσεις για επίλυση από διεθνείς παράγοντες- άφησε και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δρούτσας. Οπως είπε, «αν η σκοπιανή πλευρά όλο αυτό τον χρόνο και όλη αυτή την ενέργεια που καταναλώνει στην προσπάθειά της να δημιουργήσει κάποιες εντυπώσεις σε λάθος κατεύθυνση τα επένδυε για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας, θα βρισκόμασταν σε διαφορετικό σημείο».
πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

«Προσευχόµαστε για τον Οσάµα» Ακραίες ισλαµικές οµάδες εξαπλώνονται στα Βαλκάνια

Ο ηγέτης των Ουαχαµπιτών στα Σκόπια αποµακρύνθηκε από το ισλαµικό συµβούλιο από το τζαµί όπου ήταν ιµάµης, προσπαθεί όµως τώρα να ανατρέψει την απόφαση αυτή Ενα µουσικό βίντεο αλβανόφωνων Σκοπιανών που επαινούν τον Οσάµα Μπιν Λάντεν αποκαλύπτει τη νέα πραγµατικότητα στα Βαλκάνια: το ακραίο Ισλάµ που υποστηρίζεται από την Αλ Κάιντα και τους Ταλιµπάν αποκτά όλο και µεγαλύτερη βάση στα Σκόπια, τη Βοσνία, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, ακόµα και τη Σερβία. Ενα «φονταµενταλιστικό τρίγωνο» που χρηµατοδοτείται από το εξωτερικό.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο ΥouΤube πέρσι, µια οµάδα Σκοπιανών τραγουδούν στα αλβανικά: «Ω, Οσάµα, εξολόθρευσε τον αµερικανικό στρατό.

Ω, Οσάµα, ανύψωσε την τιµή των µουσουλµάνων. Τον Σεπτέµβριο του 2001 κυρίευσες µια δύναµη. Προσευχόµαστε για σένα». Αυτό είναι ένα από τα παραδείγµατα που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Αssociated Ρress για να δείξει πως ο ισλαµικός εξτρεµισµός βρίσκεται σε άνοδο στα Βαλκάνια. Διευκρινίζει βέβαια ότι η αλβανική µειονότητα των Σκοπίων που είναι µουσουλµάνοι, µέχρι σήµερα παρέµεναν µακριά από τις ακραίες θέσεις, όµως σύµφωνα µε ειδικούς σηµειώνεται έξαρση του φονταµενταλισµού σε κάποια κοµµάτια της ισλαµικής κοινότητας της χώρας. Η τάση αυτή έγινε πιο έντονη µετά το 2001, όταν ένοπλα µέλη της αλβανικής κοινότητας, που αποτελεί το 1/4 των δύο εκατοµµυρίων κατοίκων των Σκοπίων, είχαν συγκρουστεί µε τις κυβερνητικές δυνάµεις. Ευρωπαίοι πολίτες
Η τάση της ενίσχυσης του ακραίου Ισλάµ φαίνεται να εξαπλώνεται σε όλα τα Βαλκάνια και προκαλεί ανησυχίες ότι η περιοχή, στην οποία ανήκει και η Βουλγαρία που είναι µέλος της Ε.Ε., µπορεί να αποτελέσει «φυτώριο» ισλαµιστών τροµοκρατών µε εύκολη πρόσβαση στη Δυτική Ευρώπη, καθώς θα έχουν διαβατήρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στο επίκεντρο της νέας τάσης βρίσκεται η σουνιτική σέκτα των ουαχαµπιτών, µια συντηρητική ισλαµική εκδοχή που ξεκίνησε στη Σαουδική Αραβία όπου είναι κυρίαρχη και την οποία ασπάζεται τόσο ο Οσάµα Μπιν Λάντεν όσο και οι Ταλιµπάν.

«Ο ουαχαµπισµός στα Σκόπια, τα Βαλκάνια και την Ευρώπη έχει γίνει πολύ πιο επιθετικός τα τελευταία 10 χρόνια», λέει ο Γιάκουµπ Σελιµόφκσι, επικεφαλής θρησκευτικής εκπαίδευσης στην ισλαµική κοινότητα των Σκοπίων. «Υπάρχουν όχι µόνο εδώ, αλλά αναπτύσσονται και στη Βοσνία, τη Σερβία, την Κροατία και τελευταία και στη Βουλγαρία». Είναι η πρώτη φορά που ένας αξιωµατούχος της χώρας αυτής µιλά ανοιχτά για την παρουσία και την πιθανή απειλή του ακραίου Ισλάµ.

Στη Βουλγαρία, όπου σχεδόν το 1/6 του πληθυσµού είναι µουσουλµάνοι σουνίτες, τα τελευταία χρόνια οι ουαχαµπίτες προσπαθούν να κερδίσουν τον έλεγχο των ισλαµικών κοινοτήτων, µε τη βοήθεια µεγάλων χρηµατικών ποσών που στέλνονται από µουσουλµανικές οργανώσεις του εξωτερικού – τα τελευταία 15 χρόνια χτίστηκαν στη χώρα περισσότερα από 150 νέα τζαµιά και «κέντρα ισλαµικής µελέτης» που προωθούν αυτή την ακραία έκφραση του Ισλάµ. Σύµφωνα µε τον πρώην µουφτή της Βουλγαρίας Νεντίµ Γκεντζέφ, ορισµένες µουσουλµανικές οργανώσεις επιδιώκουν να συγκροτήσουν ένα «φονταµενταλιστικό τρίγωνο» από τη Βοσνία, την ΠΓΔΜ και τα βουλγαρικά όρη της Δυτικής Ροδόπης. Σύµφωνα µε τις εφηµερίδες, οι ακραίοι ισλαµιστές ενισχύονται σε πόλεις και χωριά στις νότιες και βορειοανατολικές περιοχές της Βουλγαρίας.

Συλλήψεις
Πέρσι στη Σερβία, 12 µουσουλµάνοι – ουαχαµπίτες – καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 13 ετών επειδή σχεδίαζαν τροµοκρατικές επιθέσεις, µεταξύ άλλων και στην αµερικανική πρεσβεία στο Βελιγράδι. Στη Βοσνία υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 3.000 άτοµα που έχουν ασπαστεί αυτήν τη συντηρητική ερµηνεία του Ισλάµ, ενώ και στην Αλβανία η παρουσία τους είναι ενισχυµένη, χωρίς όµως να έχουν προκαλέσει προβλήµατα όπως φαίνεται ότι συµβαίνει στα Σκόπια, όπου αξιωµατούχος της κυβέρνησης δήλωσε ανώνυµα ότι «ακραίες ισλαµικές οµάδες και οι οπαδοί τους παρακολουθούνται στενά». Οι µετριοπαθείς µουσουλµάνοι στα Σκόπια λένε ότι η σέκτα ελέγχει αυτήν τη στιγµή πέντε τζαµιά παρ’ ότι η Ισλαµική Θρησκευτική Κοινότητα αποµάκρυνε τον επικεφαλής των ουαχαµπιτών Ραµαντάν Ραµαντάνι από τη θέση του ιµάµη του τζαµιού Ισα Μπεγκ στα Σκόπια και του απαγόρευσε να διοργανώνει προσευχές. Εκφράζονται πάντως φόβοι ότι η σύγκρουση για το ποια τάση του Ισλάµ θα επικρατήσει στην περιοχή εντείνεται όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό. «Ενα καταστροφικό, ακραίο και εξτρεµιστικό κύµα έχει εµφανισθεί», παρατηρεί ο Σελιµόφσκι, «µε την πρόθεση να πάρει τα ηνία της ισλαµικής θρησκευτικής κοινότητας.

ΟΥΑΧΑΜΠΙΤΕΣ
Η σέκτα έχει µέλη στα Σκόπια, τη Βοσνία, τη Σερβία, την Κροατία και τη Βουλγαρία

Πρώτη λειτουργία µετά τη γενοκτονία των Αρµενίων

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΡΜΕΝΙΟΙ από όλο τον κόσµο συγκεντρώθηκαν χθες σε µια από τις παλαιότερες εκκλησίες της Νοτιοανατολικής Τουρκίας για να παρακολουθήσουν τη λειτουργία που τελέστηκε εκεί για πρώτη φορά έπειτα από 95 χρόνια. Η εκκλησία του Τιµίου Σταυρού είχε εγκαινιαστεί το 921 µ.Χ. στο νησί Ακνταµάρ στη λίµνη Βαν της Τουρκίας και η τελευταία λειτουργία είχε πραγµατοποιηθεί λίγο πριν αρχίσει η γενοκτονία των Αρµενίων από τους Τούρκους τον Απρίλιο του 1915. Αρµένιοι από όλο τον κόσµο έφτασαν µε πλοιάρια στο Ακνταµάρ, παρ’ ότι δεν ήταν λίγοι εκείνοι που χαρακτήρισαν την τουρκική απόφαση να ξαναλειτουργήσει η εκκλησία ως «άσκηση δηµοσίων σχέσεων». Η Τουρκία ελπίζει ότι η λειτουργία αυτή θα αποτελέσει ευκαιρία για να βελτιωθούν οι σχέσεις µεταξύ των δύο χωρών, τα σύνορα των οποίων παραµένουν κλειστά.

Εκφράστηκαν πάντως διαµαρτυρίες διότι η Αγκυρα δεν τοποθέτησε εγκαίρως για τη λειτουργία σταυρό στην κορυφή του τρούλου της εκκλησίας. Οι υπεύθυνοι απέδωσαν την καθυστέρηση σε γραφειοκρατικά προβλήµατα. Ο µεταλλικός σταυρός, ύψους δύο µέτρων και βάρους 110 κιλών, στήθηκε τελικά σε µια ξύλινη βάση στην είσοδο του ναού.
πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Η Συρία αναγνώρισε την ΠΓΔΜ με τη συνταγματική ονομασία

Διπλωματικές σχέσεις, υπό το λεγόμενο συνταγματικό όνομα της ΠΓΔΜ, σύναψαν την Πέμπτη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Δαμασκός και Σκόπια.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, το κοινό ανακοινωθέν για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων υπέγραψαν ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι και ο Σύρος ομόλογός του, Ουαλίντ αλ Μουάλεμ. Το ανακοινωθέν, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΟΗΕ, θα διανεμηθεί σε όλα τα κράτη-μέλη του διεθνούς οργανισμού. Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν, οι διμερείς σχέσεις θα αναπτυχθούν στη βάση των αρχών του αμοιβαίου σεβασμού, της φιλίας, της μη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις, καθώς και της αναγνώρισης της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των δύο χωρών. Επιπλέον, αυτή η πράξη δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες συνεργασίας σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών συζήτησαν, επίσης, το ενδεχόμενο επίσκεψης του Σύρου υπουργού Εξωτερικών στην ΠΓΔΜ, κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, η πρωτοβουλία σύναψης διπλωματικών σχέσεων με τη Δαμασκό ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2007, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Μιλόσοσκι στη Συρία.

Η Συρία, τονίζεται, είναι η 129η χώρα, η οποία έχει επίσημα αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα.
πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να διαπραγματεύεστε το όνομα μου;
Με την ελπίδα η αφίσσα αυτή να φτάσει σε κάθε γωνιά του κόσμου, κυρίως όμως στον Πρωθυπουργό της χώρας, Γιώργο Παπανδρέου (στην ηλεκτρονική διεύθυνση gpapandreou@parliament.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) καθώς και στο Υπουργείο Εξωτερικών (στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.mfa.gr/www.mfa.gr/MailForm.aspx?UICulture=el-GR)
Καιρός να ενωθούν οι Έλληνες παγκοσμίως.

Εάν δεν υψώσουμε και τώρα τη φωνή μας, καλύτερα να σωπάσουμε για πάντα.

Παρακαλούμε αντιγράψτε, αναδημοσιεύστε και προωθήστε την αφίσσα σε όλους όσους γνωρίζετε. Κυρίως όμως στείλτε το κείμενο που ακολουθεί στους παραπάνω αναφερόμενους παραλήπτες.

ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΝΗ

ΗΜΑΝΤΙΚΟ

Όσες οργανώσεις, σύνδεσμοι, σύλλογοι, ιστότοποι, ιστολόγια κλπ επιθυμείτε να συμμετέχετε ενεργά στην εκστρατεία, παρακαλούμε στείλτε μας τα στοιχεία σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση campaign@macedoniaontheweb.euΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ;

Δεν μας ξεγελούν οι όροι "διεθνής, διμερής, συνταγματική"

Δεν μας ξεγελούν οι "γεωγραφικοί" προσδιορισμοί "βόρεια, άνω, Μακεδονία του Βαρδάρη" (με ή χωρίς παρένθεση)

Η "βόρεια" Μακεδονία συνεπάγεται και "νότια". Η "άνω" Μακεδονία συνεπάγεται και "κάτω".

Η συγκατάθεση στη σύνθετη ονομασία συνεπάγεται με το ξεπούλημα της εθνικής μας κληρονομιάς. Συνεπάγεται με συνένεση στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων. Συνεπάγεται με έσχατη προδοσία.

Οι χώρες που αναγνώρισαν τα Σκόπια με τη συνταγματική τους ονομασία, συμπεριλαμβανομένου και του ΟΗΕ, έχουν συμφωνήσει πως θα δεχθούν το όνομα που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών. Γιατί εκχωρείτε λοιπόν χωρίς δεύτερη σκέψη το όνομα 2,5 εκατομμυρίων Μακεδόνων;

Πείτε Όχι στη σύνθετη ονομασία. Ανατρέψτε τα δεδομένα. Δεν είναι δικό μας το πρόβλημα αλλά της πΓΔΜ. Δε χρειαζόμαστε εμείς "διμερή" λύση, αλλά αυτοί. Όσες χώρες στον κόσμο κι αν τους αναγνωρίσουν, η Ελλάδα έχει την τελευταία λέξη.

Σας απευθύνουμε έκκληση: Μην ξεπουλήσετε το όνομα μας.

Ποιός είναι αυτός που έχει το δικαίωμα, Έλληνας ή όχι, να στερήσει σε εμάς τους Μακεδόνες, το δικαίωμα μας στην ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, και να παραχωρήσει την ταυτότητα μας σε ένα νεοσύστατο Σλαβικό έθνος;

Η Μακεδονία, ένα ζωτικό τμήμα του Ελληνικού κόσμου από τις απαρχές της ιστορίας μας, είχε επανειλλημένως χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο της επεκτατικής πολιτικής των Βούλγαρων, Σλάβων και Σοβιετικών, που ήθελαν πρόσβαση στο Αιγαίο.

Η π.Γ.Δ.Μ, ήταν γνωστή ως Βαρντάρσκα έως τα μέσα της δεκαετίας του 1940, όταν ο Γιόζιπ Μπροζ Τίτο άλλαξε το όνομα της και παραχάραξε το όνομα της και την πολιτιστική της κληρονομιά στην προσπάθεια του να αρπάξει την Μακεδονία από την Ελλάδα.

Γιατί πρέπει ξαφνικά να αναγνωρίσουμε ένα "Μακεδονικό" κράτος και έθνος από τη στιγμή που η χρήση αυτού του όρου από μη-Έλληνες αποτελεί προσβολή της κληρονομιάς μας;

Όπως δήλωσε ο πρώτος πρόεδρος της πΓΔΜ, Κίρο ΓΚλιγκόρωφ: «Είμαστε Σλάβοι και ήρθαμε στην περιοχή τον 6ο αιώνα μ.Χ.… Δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων. Σοβαροί ιστορικοί γελούν με όσα συμβαίνουν στην χώρα μου. Έτσι όπως πάμε θα βγούμε απευθείας απόγονοι του Αδάμ και της Εύας και θα αποδειχτεί ότι και ο παράδεισος είναι Μακεδονικός…»

Κοινή λογική. Θα διαπραγματευόταν ποτέ κάποια άλλη χώρα την εθνική της κληρονομιά;

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ


Την εκστρατεία συνυπογράφουν έως τώρα:

Ανεξάρτητο Ελληνικό Δίκτυο - Πανμακεδονικές οργανώσεις Υφηλίου (Καναδά, ΗΠΑ, Ευρώπης, Αυστραλίας και Αφρικής) - Ελληνο-Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο

Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Πλήγμα για τα Σκόπια τα "άδεια χέρια" του Νίμιτς


Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες της πΓΔΜ ότι η πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα έφερνε ραγδαίες εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας.

Ο Μάθιου Νίμιτς δεν παρουσίασε νέο πακέτο προτάσεων όπως αναμενόταν, αν πίστευε κανείς τα όργια φημών των τελευταίων ημερών, προτρέποντας απλώς τις δυο πλευρές να συνεχίσουν τις διμερείς επαφές σε επίπεδο πρωθυπουργών. Η δήλωση του αυτή απογοήτευσε την πΓΔΜ, καθώς έσβυσε κάθε ελπιδα ότι το ζήτημα θα μπορούσε να διευθετηθεί σύντομα, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο, αν και έχει την πεποίθηση ότι "το ζήτημα της ονομασίας μπορεί να επιλυθεί μέσω διαλόγου σε υψηλό επίπεδο, μεταξύ των ηγεσιών των δύο χωρών", ο Μάθιου Νίμιτς αρνήθηκε να εικάσει σχετικά με το εάν η διένεξη θα μπορούσε να ξεπεραστεί πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ το Νοέμβριο.Όπως πάντα, ο Σκοπιανός πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνωφ επανέλαβε ότι η πΓΔΜ είναι αποφασισμένη να βρει λύση στο ζήτημα της ονομασίας. Το πόσο αποφασισμένη είναι βέβαια το βιώνουμε όλοι τα τελευταία 17 χρόνια..

Η εθελούσια (;) αποχώρηση του Μάθιου Νίμιτς ως διαμεσολαβητή από τις διαπραγματεύσεις μόνο προβληματισμούς μπορεί να γεννήσει, ως προς τους λόγους της απόφασης του, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή. Σε κάθε περίπτωση οι δηλώσεις του δείχνουν ότι δεν βλέπει τι ρόλο μπορεί να παίξει σε αυτή τη διαμάχη τη συγκεκριμένη στιγμή. Ίσως έχει καταλάβει ότι, αν και η Ελλάδα έχει παραχωρήσει πολύ περισσότερα από όσο είναι εθνικά επιτρεπτό, οι θέσεις των Σκοπίων είναι αμετάκλητες και ο ίδιος δεν βλέπει πώς θα τους κάνει να αλλάξουν γνώμη. Ίσως πάλι γνωρίζει πως η Ελλάδα θα αποδεχτεί γλώσσα και ταυτότητα "Μακεδονική" με αντάλαγμα την "ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων", μια προσφορά που οι Σκοπιανοί θα είναι πολύ ανόητοι για να αρνηθούν..
πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

ΣΚΟΠΙΑΝΟ...ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ

«Νομίζω ότι πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός στην ετοιμασία μιας νέας πρότασης, γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα στο τραπέζι, τα οποία τα δυο μέρη μπορούν να τα λάβουν υπόψη τους και να τα συζητήσουν». Αυτή ήταν η απάντηση του μεσολαβητή του ΟΗΕ αναφορικά με το χρόνο κατάθεσης νέας δέσμης ιδεών για το θέμα της ονομασίας. Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη στάση των Σκοπίων...Σε ερώτηση αν αναμένονται εξελίξεις αυτές τις μέρες (κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης), στο θέμα της ΠΓΔΜ, ο κ. Δρούτσας είπε: «Για άλλη μια φορά, η πολιτική βούληση της Ελλάδας είναι γνωστή, είναι ειλικρινής, μακάρι να ήταν το ίδιο ειλικρινής και η βούληση από πλευράς των Σκοπίων. Δυστυχώς, μέχρι αυτή την στιγμή δεν βλέπουμε μία κινητικότητα από πλευράς των Σκοπίων προς αυτή την κατεύθυνση και νομίζω ότι είναι ενδεικτικό ότι μέχρι αυτή την στιγμή που μιλάμε, ο κ. Γκρουέφσκι έχει επιλέξει να μην είναι "παρών" εδώ, κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου υπήρχε μια δυνατότητα απευθείας επαφής και κουβέντας με τον Έλληνα Πρωθυπουργό».
Ο κ. Δρούτσας συνέχισε: "Πρώτα απ’ όλα, εξέφρασα την εκτίμηση της χώρας μας στη διαδικασία του ΟΗΕ και στο ρόλο του ιδίου του κ. Νίμιτς. Και βεβαίως, αυτή η διαδικασία έχει την πλήρη στήριξη της Ελλάδας. Είχα την ευκαιρία να επαναλάβω, για άλλη μια φορά, τη θέση της Ελλάδας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Είναι μια θέση γνωστή, μια θέση καθαρή, με συνέπεια, αξιόπιστη, μια έντιμη θέση.
Πρώτον, η ελληνική κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση για μια λύση. Και δεύτερον, το πλαίσιο αυτής της λύσης, η λύση την οποία η Ελλάδα μπορεί να αποδεχτεί είναι η γνωστή κόκκινη γραμμή, γεωγραφικός προσδιορισμός για κάθε χρήση, έναντι όλων.
Είχα την ευκαιρία να επαναλάβω και προς τον κ. Νίμιτς την έκκληση της Ελλάδας και την πρόσκληση προς τα Σκόπια, προς την πολιτική ηγεσία, να προσέλθει με τον ίδιο εποικοδομητικό τρόπο, με το ίδιο εποικοδομητικό πνεύμα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ».
Από την πλευρά του ο κ. Νίμιτς ανέφερε ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών παρουσίασε τις «θέσεις και τις δραστηριότητες» της κυβέρνησής του και αντάλλαξαν απόψεις σε σχέση με το θέμα της ονομασίας.
Απαντώντας σε ερωτήσεις είπε ότι είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Ιβάνοφ, ενώ επισήμανε ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει μια «σειρά από προτάσεις», αλλά μέχρι τώρα «δεν είχαμε μια πρόταση που να γίνει αποδεκτή και από τα δυο μέρη», όπως επισήμανε, προσθέτοντας: «Νομίζω ότι πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός στην ετοιμασία μιας νέας πρότασης, γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα στο τραπέζι, τα οποία τα δυο μέρη μπορούν να τα λάβουν υπόψη τους και να τα συζητήσουν».
Τέλος, ο κ. Νίμιτς υπογράμμισε ότι «ο διάλογος ανάμεσα στους δυο πρωθυπουργούς, η σχέση ανάμεσα στις δυο χώρες, είναι σε διαφορετικό επίπεδο τώρα, από ότι ήταν μερικά χρόνια πριν», ενώ υπογράμμισε με έμφαση ότι «ο χρόνος για τελικές προτάσεις δεν είναι τώρα».
πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

ΠΓΔΜ: Η Ελλάδα ευθύνεται για τη φτώχεια στη χώρα


Ευθύνες στην Ελλάδα για την ανεπαρκή ανάπτυξη της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας επέρριψε στην ομιλία του, στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ είπε ότι η χώρα του έχει παρουσιάσει σημαντική πρόοδο στην αντιμετώπιση των κινδύνων για την υγεία, στην επέκταση της εκπαίδευσης και στη βελτίωση του περιβάλλοντος, ωστόσο σε τομείς, όπως η φτώχεια και η εταιρική σχέση ανάπτυξης, η πρόοδος που σημειώθηκε, σύμφωνα με τον κ. Ιβάνοφ, είναι πολύ μικρή.«Υπάρχει εξήγηση γιατί σε αυτούς τους τομείς η πρόοδος είναι ανεπαρκής. Σε πολλούς σε αυτήν την αίθουσα ίσως ακουστεί περίεργο ότι εν μέρει οι λόγοι για την ανεπαρκή ανάπτυξη θα πρέπει να αναζητηθούν στις ενέργειες ενός κράτους-μέλους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Δυστυχώς, πρέπει να σας πω ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας αντιμετωπίζει εμπόδια στην οικονομική της ανάπτυξη από τον πρώτο γείτονά της.

Έχουμε το επιβληθέν πρόβλημα για το όνομα της χώρας μου, το οποίο προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται άμεσα η μείωση της φτώχειας και της ανεργίας» ανέφερε ο κ. Ιβάνοφ.

«Η Μακεδονία, 15 χρόνια μετά το πρώτο εμπορικό εμπάργκο από την Ελλάδα, βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες παρεμποδίσεις, οι οποίες δεν έχουν τα χαρακτηριστικά του εμπάργκο της δεκαετίας του ΄90, αλλά έχουν τις ίδιες συνέπειες. Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, αλλά παράλληλα είναι γεγονός ότι το μπλοκάρισμα της ενταξιακής πορείας της χώρας μου εμποδίζει έμμεσα την προσέλκυση και άλλων επενδυτών και επενδύσεων» είπε ο κ. Ιβάνοφ.

«Ωστόσο, εμείς δεν αποθαρρυνόμαστε. Πιστεύουμε ότι θα βρούμε σύντομα με τον γείτονα μας μια λύση που θα εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό και ευρω-ατλαντικό μέλλον μας και, συνεπώς, την ευημερία των πολιτών μας. Είμαστε έτοιμοι για αυτό» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ.
πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Τα Σκόπια πίσω από την απουσία Σαμαρά


Κώστας Παπαχλιμίντζος

Άλλος ένας πόλεμος ανακοινώσεων έγινε σήμερα μεταξύ Ντόρας Μπακογιάννη και Νέας Δημοκρατίας, μόνο που αυτή τη φορά η αντιπαράθεση έχασε την ουσία.

Το αν έδωσε ή όχι το παρών ο Αντώνης Σαμαράς στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες έχει σίγουρα μικρότερη σημασία από το γεγονός που είχε διαδραματιστεί μία ημέρα νωρίτερα. Στη συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του ΕΛΚ έγινε σχεδόν ομόφωνα δεκτή η αναβάθμιση του VMRO σε συνδεδεμένο μέλος του ΕΛΚ. Όπου VMRO είναι η Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση, δηλαδή το εθνικιστικό κόμμα του προέδρου της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι. Και λέμε σχεδόν ομόφωνα, γιατί από τα 50 και πλέον μέλη του ΕΛΚ που έδωσαν το παρών, μόνο η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε την πρόταση.

Έτσι, το σκοπιανό κυβερνών κόμμα θα γίνει πλήρες μέλος του ΕΛΚ αυτόματα, μόλις η γειτονική μας χώρα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι εκπρόσωποι της ΝΔ εξέφρασαν τις ενστάσεις τους, με πρώτη και κυριότερη ότι η ΠΓΔΜ δεν σέβεται τη θεμελιώδη αρχή της σχέσης καλής γειτονίας, που δεν εισακούστηκαν όμως ούτε από έναν εκπρόσωπο των "αδελφών" ευρωπαϊκών κεντροδεξιών κομμάτων...
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

«Φρούδες ελπίδες δημιουργούν οι θέσεις της Ελλάδας»


Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Nicola Gruevski, δήλωσε σήμερα, στα Σκόπια, ότι «οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, στη Νέα Υόρκη, κατέδειξαν ότι οι ελπίδες για επίλυση του ζητήματος της ονομασίας που δημιούργησαν κατά την προηγούμενη περίοδο ήταν ψευδείς, διότι εκφράζουν εκ νέου εντελώς ακραίες θέσεις».«Αυτό αποτελεί μεγάλη απογοήτευση για όλους εμάς και δεν είναι προς την κατεύθυνση των εποικοδομητικών προσπαθειών για εξεύρεση λύσης », ανέφερε ακόμη ο κ. Gruevski.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, η επανάληψη της θέσης της Ελλάδας περί «erga omnes», δηλαδή για όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, και, αλλαγή του Συντάγματος, στην περίπτωση που χρειαστεί, καταδεικνύει ότι δεν υπάρχει μετατόπιση της θέσης της Ελλάδας.

Απαραίτητο, κατά τον κ. Gruevski, είναι να υπάρχει εποικοδομητική στάση και από την άλλη πλευρά. «Δεν ξέρω κατά πόσο τέτοιες δηλώσεις είναι προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των θέσεών τους ενόψει των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Εάν, όμως, πράγματι εμμένουν σε τέτοιες θέσεις, αυτό δεν αποτελεί εποικοδομητική στάση και δεν πρόκειται να συνεισφέρει στην υπέρβαση του ζητήματος. Εάν πράγματι η Ελλάδα εμμένει σε αυτή τη θέση -και φαίνεται πως εμμένει, διότι την επαναλαμβάνουν συνεχώς-, αυτό δείχνει κάτι διαφορετικό από αυτό που διακηρύσσουν. Αφενός κατά καιρούς διακηρύσσουν ότι έχουν βούληση, ότι είναι εποικοδομητικοί και θέλουν να επιλυθεί το πρόβλημα, αφετέρου παρουσιάζουν μία θέση που είναι μια εντελώς ακραία θέση, ίσως πιο ακραία από τη θέση της προηγούμενης Κυβέρνησης», είπε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι αυτό είναι αρκετά ανησυχητικό.

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε, εάν θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη στην 65η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Σχετικά με τις αναφορές ότι αποφεύγει να μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, υποστήριξε ότι μια τέτοια συνάντηση δεν είχε καν συμφωνηθεί.

Υπενθύμισε ότι απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό για συνάντηση στην ΠΓΔΜ ή οπουδήποτε αλλού και οποιαδήποτε χρονική στιγμή, εφόσον κρίνει (σ.σ. ο κ. Παπανδρέου) ότι αυτό θα συνεισέφερε στην ταχεία επίλυση του προβλήματος.

Κατά τον κ. Gruevski, η δήλωση του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Matthew Nimitz, ότι το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί με διάλογο μεταξύ των ηγεσιών των δύο χωρών, δεν σημαίνει πως ο κ. Nimitz παραιτείται της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

«Δεν νομίζω πως παραιτείται. Υποδεικνύει ότι όλες οι μορφές επικοινωνίας είναι σωστές και θα συνεισφέρουν στην υπέρβαση αυτού του προβλήματος», δήλωσε, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.
πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Με Ιβανόφ αντί Γκρούεφσκι θα συναντηθεί ο Παπανδρέου


Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκ. Ιβανόφ ζήτησε να έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου ανταποκρίθηκε θετικά και οι δύο αντιπροσωπείες βρίσκονται στη διαδικασία διευθέτησης της εθιμοτυπικής αυτής συνάντησης.

Διπλωματικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι δημιουργεί απορία το γεγονός ότι την ίδια ώρα που ο πρόεδρος Ιβανόφ ζητούσε τη συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό, ο πρωθυπουργός της ίδιας χώρας κ. Γκρούεφσκι ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να μεταβεί στη Νέα Υόρκη, κάνοντας εκ νέου αρνητικές δηλώσεις για την Ελλάδα,επιβαρύνοντας το κλίμα.Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι τυχόν παρουσία του κ. Γκρούεφσκι στη Νέα Υόρκη θα έδινε την ευκαιρία για μια συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό κάτι που τελικά δεν θα γίνει.

Η συνάντηση Παπανδρέου - Ιβανόφ θα πραγματοποιηθεί, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι, στο πλαίσιο της σταθερής και συνεχούς στάσης της Ελλάδας, που εργάζεται για βελτίωση του κλίματος στις διμερείς σχέσεις και τηρεί εποικοδομητική στάση στις διαπραγματεύσεις για ταχεία επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου της Κυβέρνησης της ΠΓΔΜ,αναφέρεται: «Μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ του πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Μακεδονίας κ. Νίκολα Γκρούεφσκι και του προέδρου της Δημοκρατίας της Μακεδονίας κ.Γκιόργκι Ιβάνοφ, συμφωνήθηκε ο πρόεδρος της χώρας να παρατείνει την παραμονή του στη Νέα Υόρκη και να αναλάβει την προγραμματισμένη ομιλία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ».

Το κρατικό πρακτορείο της ΠΓΔΜ «ΜΙΑ» μεταδίδει την παραπάνω ανακοίνωση της Κυβέρνησης και επικαλούμενο διπλωματικές πηγές αναφέρει ότι «ενισχυτικές της απόφασης αυτής είναι οι αποθαρρυντικές, σκληρές και μη ορθές (σ.σ. πολιτικά) δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Παπανδρέου, και του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών κ. Δρούτσα,οι οποίες χρησιμεύουν και για εσωτερική πολιτική κατανάλωση στην Ελλάδα, ενόψει των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο».
πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Μυστική διαπραγμάτευση Ρόντου με τα Σκόπια για το θέμα της ονομασίας

Με συμμετοχή του πρώην  συμβούλου του Γ. Παπανδρέου Αλεξ Ρόντου βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια  ΜΥΣΤΙΚΗ διαπραγμάτευση με τα Σκόπια με συμμετοχή του πρώην συμβούλου του κ. Παπανδρέου κ. Αλεξ Ρόντου, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μήνες σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας.

Εν μέσω έντονης φημολογίας και διαρροών τις τελευταίες μέρες από κυβερνητικές πηγές ότι επίκειται η επίλυση του Σκοπιανού, ο Δημήτρης Δρούτσας παραδέχθηκε την ύπαρξη παράλληλης διπλωματίας στη διαπραγμάτευση για την επίλυση του θέματος της ονομασίας, παίρνοντας ωστόσο κάποιες αποστάσεις από τον «σκιώδη» Αλεξ Ρόντο... Ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός Εξωτερικών ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον Μάθιου Νίμιτς, παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς τον ρόλο που παίζουν στη διαδικασία βοηθητικά και άλλα πρόσωπα εκτός από τον ίδιο και τον Πρωθυπουργό.

Ετσι, παρ΄ ότι διευκρίνισε ότι «η διαδικασία είναι μία και είναι η διαπραγμάτευση υπό τον ΟΗΕ και τον μεσολαβητή του Μάθιου Νίμιτς», υπογράμμισε ότι αν υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα που με τις επαφές τους μπορούν να περάσουν τα ελληνικά μηνύματα στην άλλη πλευρά και να συνδράμουν στη διαδικασία, είναι ευπρόσδεκτα να το κάνουν. Ο υπουργός Εξωτερικών επί της ουσίας επιβεβαίωσε την ύπαρξη «μυστικής» διπλωματίας και όσους φωτογραφίζουν τον σκιώδη ρόλο του Αλεξ Ρόντου, συνεργάτη και συμβούλου του Πρωθυπουργού από τις μέρες του στο υπουργείο Εξωτερικών, ο οποίος φέρεται εδώ και μήνες να ταξιδεύει στα Σκόπια και να έρχεται σε επαφή με ανώτερους παράγοντες της σκοπιανής ηγεσίας- χωρίς πάντως συνεννόηση με τον Δ. Δρούτσα- προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης, η οποία είχε «κολλήσει».

Ο Δημήτρης Δρούτσας ξεκαθάρισε μεν ότι ο Αλεξ Ρόντος «δεν έχει καμία θεσμική θέση ή θεσμικό ρόλο στο υπουργείο Εξωτερικών ή στην κυβέρνηση», σημείωσε, ωστόσο, ότι «είναι πολύ καλός γνώστης της περιοχής των Βαλκανίων και αν υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που μπορούν να μεταφέρουν τις ελληνικές θέσεις, ευχαρίστως».

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει επί της ουσίας τις διαρροές κυβερνητικών πηγών, σύμφωνα με τις οποίες επίκειται επίλυση του Σκοπιανού. Τις αποδίδει μάλιστα σε «χαλασμένο τηλέφωνο»... Οι ίδιες πηγές διαψεύδουν και την ύπαρξη νέας πρότασης από τον Μάθιου Νίμιτς- θέση που υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο ίδιος ο Δ. Δρούτσας όταν ρωτήθηκε σχετικά στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής της περασμένης εβδομάδας.

Στη συνάντηση του Μάθιου Νίμιτς με τον σκοπιανό πρόεδρο Γκιόργκι Ιβάνοφ στη Ν. Υόρκη, δεν παραδόθηκε νέα πρόταση, κάτι που, άλλωστε, αναμενόταν από πηγές των Ηνωμένων Εθνών. Πάντως μετά τη χθεσινή συνάντηση με το Δημήτρη Δρούτσα ο Μ.Νίμιτς είπε ότι δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για τελική πρόταση.
πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Π.Γ.Δ.Μ. ΔΗΛΑΔΗ ΣΚΟΠΙΑ


1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Εμείς οι Μακεδόνες της Διασποράς μετά των συμπατριωτών μας γηγενών Ελλήνων συντάξαμε αυτή την πραγματεία στα πλαίσια της ειρήνης, πιστοί στις παραδόσεις και πεποιθήσεις όπως έχουν διατυπωθεί από τον Μέγα Αλέξανδρο (Πλούταρχος, Περί Ηθικής στην Επιτυχία του Αλεξάνδρου).

"… τους παρότρυνε να θεωρούν για πατρίδα τους όλη την κατοικούμενη γη, το στρατόπεδό του για προπύργιο και προστασία, όλους τους καλούς ανθρώπους να τους έχουν κοντά τους, και να αποξενώνουν τους κακούς. Δεν πρέπει να κατατάσσουν τους ανθρώπους σε Έλληνες και ξένους και δεν πρέπει να διαχωρίζουν τους ανθρώπους με βάση τον μανδύα και την ασπίδα, ή το γιαταγάνι και το εξωτερικό τους κάλυμμα, αλλά κάθε άνθρωπος είναι Έλληνας όταν διακρίνεται με τα στοιχεία της αρετής, και ξένος κάθε κακοήθης…" Στο διάβα των χιλιετερήδων εμείς οι Έλληνες εκουσίως μοιραστήκαμε την πολιτιστική μας κληρονομιά με όλον τον κόσμο της υφηλίου, διότι πραγματικά θεωρούμε "άπασα την κατοικημένη γη" πατρίδα μας. Στο Μαντείο των Δελφών μπορεί κάποιος να βρει την αναμφισβήτητη απόδειξη των θεωριών μας σε διεθνές επίπεδο και στις παγκόσμιες πεποιθήσεις περιεκτικών δοξασιών.

Τουναντίον στην Ολυμπία στον τόπο που μόνον Έλληνες μπορούσαν να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες, υπάρχει αναμφισβήτητη ένδειξη εθνικής και αποκλειστικής συνείδησης Ελληνικότητας των αγωνιστών. Η έντονη εθνική συνείδηση επεκτεινόταν και στον σεβασμό προς την "πατρώα γη", ο οποίος σεβασμός εκφράζεται από τον Σωκράτη, ο οποίος είπε:

"… η πατρίδα μας πρέπει να εκτιμείται πιο πολύ και να θεωρείται πιο ιερή και από μητέρα, πατέρα και προγόνους, και να την μεριμνούμε στα μάτια των θεών και των ανθρώπων…"

Αυτά τα δύο Ελληνικά στοιχεία διεθνούς προσανατολισμού αφ' ενός, αλλά περιεχόντων ισχυρής εθνικής συνειδήσεως αφ' ετέρου, εισχωρούν βαθιά στο παρελθόν και επεξηγούν την κατηγορηματική και ξεκάθαρη απόφασή μας να μη μοιραστούμε το όνομα της Μακεδονίας μας με αυτούς που πρεσβεύουν και διδάσκουν "εθνικά ψεύδη". Αυτό δεν είναι, όπως κάποιοι έχουν υπαινιχθεί, μια δόση υστερίας, ή άσκοπης λατρείας προς τους προγόνους, ή ακόμα εχθρότητας προς τους βορινούς πολυεθνικούς γείτονες της Ελλάδας. Είναι θέμα νοημοσύνης και πολιτικής ακεραιότητας, στοιχεία που με δίχως αυτά, οι γείτονες της Ελλάδας ποτέ δεν θα βρουν την δική τους αυθεντική συνείδηση, και με δίχως αυτή ποτέ δεν θα μπορέσουν να κάνουν μια καινούργια αρχή και να ευδοκιμήσουν. Στο βιβλίο της Όχι από την Αφρική, η καθηγήτρια πανεπιστημίου Μαίρη Λέφκοβιτς επισημαίνει τους κινδύνους όταν ξαναγράφουμε την ιστορία προς εξυπηρέτηση "εθνικών αληθειών":

"…αν και τέτοιες καινούργιες και τολμηρές υποθέσεις για το παρελθόν μπορούν εύκολα να κερδίσουν οπαδούς, ιδιαίτερα όταν κλίνουν προς πολιτιστικούς και πολιτικούς οραματισμούς, πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε πως υπάρχουν αληθινοί κίνδυνοι αν επιτρέψουμε να ξαναγραφεί η ιστορία, ακόμη και για πολιτιστικά χρήσιμους σκοπούς. Αν και τέτοιες προσπάθειες μπορεί να υποκινούν την υπερηφάνεια και αυτοπεποίθηση των μαθητών, γράφοντας όμως τέτοιες εθνικές ιστορίες, κάθε μια ιστορία περιέχοντας μια καινούργια δόση "εθνικής αλήθειας", επικυρώνει τον όρο επινοήσεως ψευδολογίας."

Πιστεύουμε πως χτίζοντας έθνη σε ψευδολογίες, όπως ακριβώς προσπαθούν να κάνουν οι βορινοί γείτονες της Ελλάδας, είναι σαν να χτίζουμε οικοδομές πάνω στην άμμο.

Εμείς, λοιπόν, απλώνουμε το χέρι σε φιλικό χαιρετισμό και προσκαλούμε όλους τους συνανθρώπους μας "ολοκλήρου της κατοικημένης γης," συμπεριλαμβάνοντας και τους γείτονες της Ελλάδας, να γίνουν Έλληνες με την ηθική σημασία της λέξεως αντί για ξένοι παρακινούμενοι από κακοήθεια.2. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ πΓΔΜ ΚΑΙ Η ΛΟΓΟΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

Κατόπιν του διαμελισμού της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, το Σεπτέμβριο του 1991, το νοτιότερό της μέρος ανακήρυξε ανεξαρτησία από τη Γιουγκοσλαβία και αυτοονομάστηκε "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Η Ελλάδα αμέσως έφερε αντιρρήσεις για το όνομα, διότι η βόρεια περιοχή της Ελλάδας φέρει ήδη το όνομα Μακεδονία.

Το καινούργιο κρατίδιο σχεδίασε καινούργια σημαία, φέροντας τον Ήλιο της Βεργίνας και εξέδωσε καινούργιο νόμισμα το οποίο περιείχε τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, σύμβολα καθαρά παρμένα από τη Μακεδονία. Εξαιτίας αυτής της συμπεριφοράς και ακόμη διότι ορισμένα άρθρα του καταστατικού της πΓΔΜ υπονοούσαν πως το κράτος είχε δικαιώματα στην περιοχή ολοκλήρου της αρχαίας Μακεδονίας, η Ελλάδα επέβαλλε απαγόρευση εμπορίου στους βορινούς γείτονές της. Η Ελλάδα διστακτικά αναίρεσε τον αποκλεισμό εμπορίου με την πΓΔΜ όταν το κρατίδιο αυτό άλλαξε την σημαία του, σταμάτησε την κυκλοφορία του νομίσματος με τον Λευκό Πύργο και τροποποίησε ορισμένα άρθρα του καταστατικού της τα οποία έκαναν νύξεις δικαιωμάτων της Μακεδονικής περιοχής εκτός των δικών της συνόρων.

Η Ελλάδα όμως συνέχιζε να προβάλλει αντιρρήσεις στο όνομα "Μακεδονία" το οποίο η πΓΔΜ εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί. Εξαιτίας αυτών των αντιρρήσεων τα Ηνωμένα Έθνη δέχτηκαν αυτό το έθνος ως μέλος με το προσωρινό όνομα "πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (πΓΔΜ)"(Απόφαση #817 των Ηνωμένων Εθνών, στις 7 Απριλίου και Απόφαση #845 στις 18 Ιουνίου του 1993) και την Προσωρινή Συμφωνία της 13ης Σεπτεμβρίου του 1995 έως ότου βρεθεί μια μόνιμη λύση για το όνομα. Αρχικά, η πΓΔΜ έγινε δεκτή στα Ηνωμένα Έθνη χωρίς υψωμένη την σημαία της έως ότου αλλάξει στη σημαία της τα Ελληνικά σύμβολα που αρχικά έφερε και αυτό προς ικανοποίηση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις άνωθεν επίσημες αποφάσεις οι οποίες έγιναν δεκτές και υπεγράφησαν από τις δύο χώρες, η πΓΔΜ πρέπει να λάβει το συνταγματικό της όνομα έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2002, και πρέπει να γίνει αμοιβαίως δεκτό κι από τις δύο χώρες. Η παρότρυνση και γνωστοποίηση προέρχεται από την επιστολή του διαπραγματευτή των Ηνωμένων Εθνών Κύρο Βανς στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπούτρος-Μπούτρος Γκάλι, κατά την οποία "Εάν μια αμοιβαία διευθέτηση του θέματος του ονόματος δεν επιτευχθεί από τις δύο χώρες, θα διακινδυνεύσει ο θεσμός της ειρήνης στην περιοχή".

Μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί λύση ακόμα και το τέλος της διορίας της Προσωρινής Συμφωνίας έχει ήδη λήξει στις 13 Σεπτεμβρίου 2002, με τις δυο χώρες να συμφωνούν μόνον σε επεκτεινόμενες συζητήσεις πάνω στο θέμα για έναν επιπρόσθετο χρόνο ακόμη. Ευκρινώς η πΓΔΜ ωφελείται με τέτοιου είδους έπ' άπειρον αναβολές . Συνεπώς δεν χειρίζονται το θέμα στον ΟΗΕ με σοβαρότητα, εκτός αν κάποτε εξαναγκαστούν να διευθετήσουν τη λογομαχία.

Στην πραγματικότητα, η πΓΔΜ ποτέ δεν προσπάθησε να διεξάγει δραστήριες διαπραγματεύσεις για να αλλάξει το καταστατικό της ακόμη αν και η κυβέρνησή της έχει δεχτεί το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει παντελώς διαφορετικές απόψεις όσο αφορά το όνομα. Αυτό έχει εκφραστεί πάμπολλες φορές από τον Πρόεδρο της πΓΔΜ, Μπόρις Τραϊκόφσκι ο οποίος κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος της πΓΔΜ είναι ο υπεύθυνος για το όνομα της χώρας του. Μια ένδειξη ότι η πΓΔΜ ποτέ δεν έδειξε ενδιαφέρον να αλλάξει το όνομα είναι το γεγονός πως η ηλεκτρονική διεύθυνση στο Διαδίκτυο, στην Ιστοσελίδα των Ηνωμένων Εθνών, φέρει το όνομα Μακεδονία: macedonia@un.int αλλά γιατί όχι FYROM@un.int; Πρέπει όμως να σημειωθεί πως η διένεξη των δύο χωρών περί του ονόματος δεν στάθηκε εμπόδιο στις αμοιβαίες σχέσεις μεταξύ τους.

Από το 1995 μέχρι και σήμερα η πΓΔΜ δεν έδωσε σημασία ούτε στο νόημα αλλά ούτε και στη επιστολή του άρθρου 7 της Προσωρινής Συμφωνίας. Η εκ προμελέτης συστηματική εκστρατεία σε όλη την υφήλιο προωθώντας την χώρα ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας" έχει ενταθεί και συνεχίζεται και σήμερα με ακαταπόνητη ισχύ. Από το άλλο μέρος όμως ούτε η Ελληνική κυβέρνηση ούτε τα Ηνωμένα Έθνη έχουν δείξει ενδιαφέρον να απαιτήσουν εφαρμογή των ανωτέρω όρων του άρθρου κατά το οποίο τέτοιου είδους ενέργειες απαγορεύονται. Έτσι λοιπόν, αντιμετωπίζουμε σήμερα ένα επικίνδυνο ζήτημα καθ' όσον η πΓΔΜ δεν θέλει να αλλάξει το όνομα εφ' όσον όλος ο κόσμος αποκαλεί αυτό το κρατίδιο "Μακεδονία". Γι' αυτούς όσος περισσότερος καιρός περνάει τόσο καλύτερα είναι.

Η επόμενη παράγραφος που ακολουθεί είναι μέρος των πρακτικών κυβερνητικής συνεδριάσεως που έλαβε χώρα το Φεβρουάριο του 2001. Ο ομιλητής είναι ο επισταμένος της VMPO-DPMNE, Μπόρις Στοϊμένοβ: "Κανείς δεν έχει δικαίωμα ή εξουσιοδότηση να αλλάξει το όνομα αυτής της χώρας. Το ζήτημα δεν είναι κομματικό, αλλά αφορά τους υπηκόους αυτής της χώρας, καθώς και τη Διασπορά. Δεν πρέπει να συζητείται μόνον μεταξύ των δύο χωρών, της Ελλάδας και της δικής μας χώρας. Η Επιτροπή Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πρέπει να επιλύσει αυτό το ζήτημα. Μιλώντας από εμπειρία αν τυχόν βρεθούμε αντιμέτωποι σε ανεπιθύμητη λύση, τότε θα κερδίσουμε τη μάχη στα δικαστήρια…Δεν χρειάζεται να βιάζονται οι Μακεδόνες με τις διαπραγματεύσεις. Ο χρόνος είναι με το μέρος μας. Ο ζήλος της Ελλάδας να αντιτίθεται στο όνομα έχει πλέον περάσει. Αρκεί να περιμένουμε λίγο ακόμη."3. ΓΙΑΤΙ Η ΦΙΛΟΝΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

Μετά τον ατυχή διαμελισμό της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας (ΣΟΔΓ) οι πηγάζουσες απ΄ αυτήν χώρες προέβησαν με οράματα επεκτατικής πολιτικής, διεκδικώντας όχι μόνον περιοχές, αλλά και καταγωγή από αρχαίους λαούς ούτως ώστε να αποκτήσουν κι αυτοί μια ένδοξη ιστορία και μια κάποια νομιμότητα για τη σύγχρονη ύπαρξή τους.

Έτσι, οι Σλοβένοι υποστηρίζουν πως είναι οι απόγονοι της αρχαίας Ιλλυρικής φυλής των Βενέτων, οι Κροάτες λένε πως προέρχονται από τους Πέρσες, οι Σλάβοι της πΓΔΜ επιμένουν πως προέρχονται από τους αρχαίους Μακεδόνες και οι Βόσνιοι Μουσουλμάνοι λένε πως κατάγονται από τις αρχαίες Ιλλυρικές φυλές της Βοσνίας.

Όμως η περίπτωση της πΓΔΜ είναι μοναδική. Ο μοναδικός λόγος για την δημιουργία της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας με το όνομα «Μακεδονία», ήταν η εν καιρώ διεκδίκηση και ενσωμάτωση της Ελληνικής Μακεδονίας στην κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως τρόπαιο. Κατά τη διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος στη Γιουγκοσλαβία έλαβε χώρα ένας συστηματικός «εκμακεδονισμός». Εφόσον κάτι λάβαινε μέρος ονομαζόταν «Μακεδονικό», δηλαδή σλαβικό ή αν κάποιος γεννιόταν στη Γεωγραφική Μακεδονία από την αρχή του κόσμου μέχρι σήμερα ονομαζόταν «Μακεδόνας», δηλαδή Σλάβος.

Η περιοχή που αργότερα περιλάμβανε την περιφέρεια της νότιας δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας δεν ονομάζονταν Μακεδονία, αλλά λεγόταν Βαρδάρσκα Μπανοβίνα (Περιφέρεια του ποταμού Βαρδάρ). Το 1944 ο Στρατάρχης Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, ο τότε κομμουνιστής δικτάτορας της Γιουγκοσλαβίας, δημιούργησε στο νότιο μέρος της Γιουγκοσλαβίας την "Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας" και το 1963 την "Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας" για καθαρά πολιτικούς και επεκτατικούς σκοπούς. Ωστόσο το όνομα "Μακεδονία" φερόταν ήδη από τη βόρεια περιφέρεια της Ελλάδας. Στην αρχαία εποχή η περιοχή που αποτελούσε τη Μακεδονία περιέκλειε κατά 80% την περιφέρεια της σημερινής Ελληνικής Μακεδονίας, ένα μικρό ποσοστό, 5%, της Βουλγαρίας, μικρό μέρος της Αλβανίας, 5%, και ένα μικρό κομμάτι της περιοχής που ο Τίτο ονόμασε "Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας", δηλαδή 10%. Πρέπει να σημειωθεί πως τα 10% της αρχαίας Μακεδονίας που ο Τίτο ονόμασε "Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας" αποτελούσε μόνο το 1/5 αυτής της δημοκρατίας, ενώ τα υπόλοιπα 4/5 ήταν μέρος της Σλαβικής Γιουγκοσλαβίας.

Υπερβολικά ενδιαφέρον παρουσιάζει το εγκύκλιο τηλεγράφημα του Υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών από τον τότε Υπουργό Εξωτερικών Ε. Στεττίνιους, στις 26 Δεκεμβρίου 1944, στο διπλωματικό σώμα των ΗΠΑ, πληροφορώντας για ένα κίνημα να δημιουργηθεί μια ανεξάρτητη "Μακεδονία" σαν "κάλυμμα επιθετικότητας κατά της Ελλάδας". "Έχει επέλθει στην προσοχή της Υπηρεσίας οι ανησυχητικά αυξημένοι ψίθυροι περί προπαγάνδας και ημιεπίσημες ανακοινώσεις για μια αυτόνομη Μακεδονία προερχόμενες από τη Βουλγαρία, αλλά και από Γιουγκοσλάβους αντάρτες και άλλες πηγές, με το υπονοούμενο πως θα συμπεριληφθεί στο καινούργιο κράτος και μέρος της Ελληνικής περιοχής. Η Κυβέρνηση μελετά θέματα "Μακεδονικού Έθνους", "Μακεδονικής Χώρας", ή "Μακεδονικής Εθνικής Συνειδήσεως" ως αδικαιολόγητη δημαγωγία, μη αντιπροσωπεύοντας καμία εθνική ή πολιτική πραγματικότητα, και στο παρόν της αναβίωμα προβλέπει κάλυμμα επιθετικότητας κατά της Ελλάδας".

Κατόπιν της εκ προμελέτης και συστηματικής εκστρατείας του 1944 η οποία άρχισε στο νότιο γεωγραφικό χώρο της Γιουγκοσλαβίας, άρχισε και η συστηματική παραποίηση της αρχαίας Μακεδονικής ιστορίας. Διάφοροι "λόγιοι" από την "Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας" ανέλαβαν να ξαναγράψουν τα ιστορικά της βιβλία να συμπεριλάβουν την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας, ανάλογα με τις επιθυμίες των μελών του Κομμουνιστικού Συνασπισμού της Γιουγκοσλαβίας και περαιτέρω η ιστορία συνοδευόταν με διαστρεβλωμένους χάρτες οι οποίοι έδειχνα την "Μακεδονία" να περικλείει και να φτάνει έως στα μισά του όρους Ολύμπου. Επίσης μισθωτοί γλωσσολόγοι με επικεφαλής τον Βλάγκοτζ Κόνιεβ, ή αλλιώς τον Βλάζε Κονέσκι ανέλαβαν να δημιουργήσουν καινούργια γλώσσα με νέα αλφάβητο και αποκάλεσαν την γλώσσα αυτή "Μακεδονική γλώσσα" και ασφαλώς μέσω των ΜΜΕ της "Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας" διέδωσαν πως η "Μακεδονική γλώσσα" ήταν η "φυσική εξέλιξη" της αρχαίας Μακεδονικής διαλέκτου. Αξίζει να σημειωθεί πως η καινούργια γλώσσα έχει πολλές ομοιότητες με την Βουλγαρική γλώσσα και λόγω των συνεχών κυβερνητικών παρεμβάσεων το λεξιλόγιό της συμπεριλαμβάνει και Σερβο-Κροατικές λέξεις οι οποίες έχουν αντικαταστήσει το Βουλγαρικό λεξιλόγιο. Προφανώς έχουν παραβλέψει το αδιαπραγμάτευτο γεγονός ότι οι κάτοικοι της αρχαίας Μακεδονίας ήταν Έλληνες και μιλούσαν την Ελληνική γλώσσα. Αναρίθμητες αρχαιολογικές ανασκαφές σε όλη την περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας έχουν φέρει εις φως μνημεία με καθαρά Ελληνικές επιγραφές και Ελληνικά ονόματα ηγετών.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ των κάτωθι ονομάτων και τοποθεσιών ασφαλώς δεν μπορεί να αμφισβητηθεί:

Μακεδόνας-Μακεδνός = στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ, αυτός που είναι "μακρύς, ψηλός"
Αμύντας (ο πατέρας του Φιλίππου)= στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ, αυτός που "αμύνεται, υπερασπίζεται"
Φίλιππος = στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ αυτός που "αγαπάει τα άλογα"
Αλέξανδρος = στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ο "υπερασπιστής των ανδρών (ανθρώπων)"
Βουκέφαλος (το αγαπημένο άλογο του Μεγάλου Αλεξάνδρου) στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ= "κεφάλι που μοιάζει με κεφάλι βοδιού"
Αριστοτέλης (ο δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου) = στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ο "άριστος και τέλειος"
Θεσσαλονίκη = στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ η "νίκη κατά των Θεσσαλών"

Η εκ προθέσεως και συστηματική εκστρατεία παραποιήσεως, κλοπής και απορροφήσεως της ιστορίας και εθνικότητας των αρχαίων Μακεδόνων έχει ενταθεί και συνεχίζεται και σήμερα ακούραστα. Καίτοι επισήμως η χώρα αυτή ονομάστηκε η πΓΔΜ, μέσω μιας δραστήριας καμπάνιας εκ μέρους των Σκοπιανών, έχουν κατορθώσει να πείσουν τον υπόλοιπο κόσμο να αποκαλεί τη χώρα τους "Μακεδονία", αγνοώντας τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών. Το Διαδίκτυο και τα ΜΜΕ τους έχουν διευκολύνει να το καταφέρουν και αυτοί έχουν χρησιμοποιήσει κάθε είδους σύνεργο για να δημιουργήσουν ένα σωρό ψευδολογίες. Ένα παράδειγμα αυτής της ψευδολογίας τους μπορεί να βρεθεί στην Ιστοσελίδα http://faq.macedonia.org/

Ο Χίτλερ είχε κάποτε πει "Πέστε ένα μεγάλο ψέμα, πέστε το αρκετές φορές και το ψέμα γίνεται αλήθεια". Κατά ένα τρόπο το άνωθεν "απόφθεγμα" του τρομερού αυτού ανδρός παρέχει την επεξήγηση γιατί οι κάτοικοι της πΓΔΜ είναι τόσο ανένδοτοι στο όνομα "Μακεδονία". Τώρα, εδώ και πενήντα οχτώ χρόνια προπαγανδιστικής παραποιήσεως, κλοπής και απορροφήσεως της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ιστορίας και της εθνικότητας των αρχαίων Μακεδόνων, ανακαλύπτουμε πως οι κάτοικοι της πΓΔΜ είναι επί το πλείστον τα παιδιά αυτών που πρωτοστάτησαν σ' αυτή τη σκευωρία του 1944 και η μεταγενέστερη γενιά που έχει μεγαλώσει στο ψεύδος και στα παραμύθια του Τιτοϊκού κατασκευάσματος. Γι' αυτούς η κατασκευασμένη ψευδολογία είναι η ιστορική αλήθεια.

Η ανεξαρτησία της πΓΔΜ έχει επιφέρει μεγάλη αναστάτωση. Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις και παρεξηγήσεις όσο αφορά το όνομα. Ήρθε σε φως το γεγονός πως γειτονικές χώρες της Ελλάδας, άσχετες από διεθνείς συμμαχίες, ή εσωτερικά πολιτικά καθεστώτα, έχουν επιδιώξει και χαράξει επεκτατικές προθέσεις προς την Μακεδονία και Θράκη κατά τον δέκατο ένατο και εικοστό αιώνα. Επί πλέον η στάση αυτών των χωρών θέτει υπό αμφισβήτηση τον όρο ότι καμιά Βαλκανική χώρα δεν θα προκαλούσε την Ελληνική κυριαρχία στις περιοχές της Ελληνικής Μακεδονίας και Θράκης, εκτός μόνον αν υπήρχε συμμαχία με μια ή περισσότερες χώρες των Μεγάλων Δυνάμεων.

Από την εποχή που η πΓΔΜ απέκτησε την ανεξαρτησία της επεδίωξε την επεκτατική πολιτική της Κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας, διεκδικώντας ανεξαιρέτως περιοχές γειτονικών χωρών. Αναμφιβόλως οι Έλληνες δεν αισθάνονται καμιά απειλή από ένα εύθραυστο και ασθενικό κρατίδιο. Αν όμως η πΓΔΜ συνεχίσει την εθνικιστική, επεκτατική της πορεία, είναι σίγουρο πως θα αναζητήσει κάποιον "προστάτη" που θα την "βοηθήσει" να λάβει την "γη της Επαγγελίας". Οι περιπτώσεις της Ανατολικής Ρωμυλίας το 1885 και του Κοσσυφοπεδίου πρόσφατα ενισχύουν αυτούς τους διαλογισμούς

Η κυβέρνηση της πΓΔΜ έχει ήδη επισήμως καταλογίσει τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο ως «Μακεδόνες», δηλαδή Σλάβους, μόνο και μόνο γιατί γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Είναι σαν να διακηρύσσει η Γιουγκοσλαβική κυβέρνηση πως ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας, Κωνσταντίνος ο Μέγας, ήταν Γιουγκοσλάβος, γιατί γεννήθηκε στη Νύσσα της Σερβίας. Πρέπει μήπως η Ελλάδα να αποκαλέσει τον Μουσταφά Κεμάλ Έλληνα εφ' όσον γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη;


4. Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναρίθμητοι ιστορικοί και λόγιοι έχουν γράψει εκτεταμένως για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Ο Χένρυ Μοργκενθάου, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Κωνσταντινούπολη (1913-16), υπηρέτησε και ως Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Ανακουφίσεως της Μέσης Ανατολής (1919-21). Από την Συμμαχία των Εθνών διορίστηκε Πρόεδρος της Επιτροπής Εγκαταστάσεως Ελλήνων Προσφύγων (1923-28) και είναι γνωστός ως η πιο έγκυρη και αξιόπιστη πηγή ιστορικών γεγονότων της εποχής εκείνης. Το 1929 (σημειώστε πως αυτό έγινε 15 χρόνια πριν ο Τίτο αρχίσει την προπαγανδιστική εκστρατεία εναντίον της Ελλάδας) ο Χένρυ Μοργκενθάου εξέδωσε το βιβλίο του "Αποστάλθηκα στην Αθήνα", στο οποίο γράφει:

"Μετά από την εποχή κατά την οποία η Αθήνα έφτασε στο ζενίθ της δόξας της τον πέμπτο αιώνα π.Χ., και κατόπιν του Χρυσού Αιώνα του Περικλή, άρχισε και η παρακμή της και έτσι η Μακεδονία του Φιλίππου απέκτησε επιρροή σε καινούργιες περιοχές. Η δύναμη της Αθήνας μπορεί να καταλογιστεί στο ναυτικό της, αλλά οι Μακεδόνες χρωστούν την επιτυχία των κατακτήσεών τους στην τέχνη του πολέμου από ξηρά. Ο Φίλιππος ήταν εκείνος ο οποίος συνέλαβε την ιδέα δημιουργίας της αήττητης Μακεδονικής Φάλαγγας. Μετά το θάνατο του Φιλίππου, ο γιος του, ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε τον τότε γνωστό κόσμο, και εφ' όσον ο τότε γνωστός κόσμος κείτονταν ανατολικά, οι εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου έλαβαν χώρα στην Ανατολή. Σε διάρκεια λίγων ετών είχε καταφέρει να κατακτήσει τα εύφορα εδάφη και τις πλούσιες πόλεις της Μικράς Ασίας, της Συρίας, της Μεσοποταμίας και της Περσίας και έφερε τις κατακτήσεις του στην είσοδο των Δελφών. Στο διάβα του άφησε φρουρές Ελλήνων στρατιωτών σε μεσολαβούσες χώρες και πόλεις. Σε πολλές απ' αυτές τις χώρες ίδρυσε ανθηρές καινούργιες πόλεις. Σε κάθε περιοχή οι στρατιώτες του συνοδεύονταν από ένα μεγάλο αριθμό Ελλήνων αποίκων. Το αποτέλεσμα ήταν πως ολόκληρη η δυτική Ασία και η περιοχή που σήμερα ονομάζομε Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβάνοντας και την Μικρά Ασία, την Αίγυπτο, την Παλαιστίνη, τη Συρία, τη Βαβυλωνία, την Μεσοποταμία, την Περσία και την βορειοανατολική Ινδία είχε εμποτιστεί από το Ελληνικό στοιχείο και επιρροή και παντού υπήρχαν Ελληνικές αποικίες…Αυτοί οι κατακτημένοι λαοί θαμπώθηκαν με τη λάμψη της τέχνης, της λογοτεχνίας, της φιλοσοφία και των δημοτικών έργων των Ελλήνων. Αν και οι διάδοχοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τον πολιτικό έλεγχο των εδαφών που εκείνος είχε κατακτήσει, αν και αλλεπάλληλα κύματα Ρωμαϊκών, Αραβικών και Ταρταρικών κατακτητών εγκαταστάθηκαν σ' αυτόν το χώρο κατά διαδοχικά διαστήματα, κανείς από τους νεότερους κατακτητές δεν μπόρεσε να ξεριζώσει την επιρροή του Ελληνικού πολιτισμού, ή να ξεκληρίσει από την περιοχή αυτήν τον πληθυσμό που μέσα στις φλέβες του έτρεχε Ελληνικό αίμα…Η Ελληνική Επανάσταση του 1821, η οποία κατέληξε στην επιτυχή απελευθέρωση της Πελοποννήσου το 1832, επηρέασε μόνον το μισό του Ελληνικού πληθυσμού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Δεν επέφερε τη πολυπόθητη νίκη στους Έλληνες της Μακεδονίας, της Θράκης, της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου, ή στους πιο πολλούς από δύο εκατομμύρια Έλληνες της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης".


5. ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ πΓΔΜ

Η Γιουγκοσλαβική Στρατιωτική Εγκυκλοπαίδεια κατατάσσει τους προγόνους των σημερινών κατοίκων της πΓΔΜ ως Σλάβους, ανθρώπους των πρώτων Σλαβικών φυλών των Βερεζίτοι, Δραγουβίτοι, Σμόλιανοι, Ρίνχινοι, Βελεγιζίτοι και άλλων, οι οποίοι κατέφτασαν στην περιοχή τον έκτο αιώνα μ.Χ.

Μα ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Η ιστορία των Σλάβων της πΓΔΜ είναι συνδεδεμένη με την ιστορία της Βουλγαρίας μέχρι το έτος 1913, διότι αυτοί οι δύο λαοί άρχισαν να εξελίσσονται μαζί τυχαίως, αλλά αναγκάστηκαν να χωρίσουν λόγω πολιτικής. Ο Σλαβικός πληθυσμός της σημερινής πΓΔΜ δεν έχει τίποτε κοινό με τους αρχαίους Μακεδόνες. Αυτοί είναι απλώς ΣΛΑΒΟΙ.

Οι νότιοι Σλάβοι λεγόταν Venedi, αλλά οι Βυζαντινοί μετέτρεψαν το όνομά τους σε Sklavini όταν αποδήμησαν στη νοτιότερη περιοχή των Βαλκανίων. Αυτό έγινε διότι οι Σλάβοι εδραίωσαν συμμαχίες, ή συνδέσμους αναμεταξύ τους οι οποίες ονομαζόταν ‘sklavinije’. Οι νεοσύστατοι αυτοί σύνδεσμοι κυβερνιόταν με μια κανονική ιεραρχία πριγκίπων, όπως ο Χάτσον, ο Άκαμιρ, και ο Πέρβουδ. Στα μέσα του πέμπτου αιώνα μ.Χ. οι Νότιοι Σλάβοι διάβησαν τά Καρπαθία Όρη και εγκαταστάθηκαν στην πρώην Ρωμαϊκή επαρχία, την γνωστή Πανονία, (σημερινή Ουγγαρία) και στην Δακία (σημερινή Ρουμανία). Ως φαίνεται οι πρώτες Σλαβικές και Ουνικές (Τουρκικές) φυλές των Βουλγάρων άρχισαν να κάνουν μαζί εφόδους εναντίον Βαλκανικών περιοχών τον πέμπτο αιώνα μ.Χ. Στην αρχή λήστευαν την ύπαιθρο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και μετά γύριζαν στη βάση τους.

Εγκαταστάσεις διαρκείας από τους Σλάβους στην Μακεδονία άρχισαν στο τέλος του έκτου αιώνα. Στα μέσα του εβδόμου αιώνα επτά Σλαβικές φυλές είχαν σχηματίσει δεσμούς αναμεταξύ τους: ήταν οι Δραγουβίτοι, οι Βερεζίτοι (Βερσιάτσοι), οι Σαγουδάτοι, οι Ρίνχινοι, οι Στρυμόνιοι (Στρούμλιανοι), οι Σμόλιανοι, οι Βελεγεζίτοι και άλλοι. Οι Σλαβικές αυτές φυλές έγιναν ένας σπουδαίος πολιτικός και εθνικός παράγοντας στην εξέλιξη της ιστορίας των Βαλκανίων. Αυτοί είναι οι πρόγονοι του σημερινού πληθυσμού της πΓΔΜ και αρχικά κατοικούσαν στην περιοχή από το Νέστο ποταμό μέχρι τη Θεσσαλία και από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τα όρη Σαρ, Ρίλα και Οσογκόβσκα.

Στην οροσειρά της Ροδόπης εγκαταστάθηκαν οι Σμόλιανοι και ένα μέρος των Δραγουβίτοι. Οι Σαγουδάτοι και οι υπόλοιποι Δραγουβίτοι εγκαταστάθηκαν στα βόρεια της Θεσσαλονίκης. Οι Στρυμόνιοι προτίμησαν τις πεδινές περιοχές του Στρυμόνα ποταμού. Οι Ρίνχινοι κατέληξαν στη Χαλκιδική και μερικοί απ’ αυτούς εγκαταστάθηκαν στο Όρος του Άθω. Στην περιοχή της Οχρίδας και της Πρέσπας εγκαταστάθηκαν οι Βερσιάτσοι μαζί με τους Βελεγεζίτοι. Υπήρχαν ακόμη μερικές φυλές, όπως οι Τιμότσανοι, οι Αβοδρίνοι και οι Μοράβλιανοι οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στο νότιο μέρος της σημερινής Σερβίας και αργότερα ενσωματώθηκαν με τον Σερβικό Έθνος. Οι Τιμότσανοι έζησαν στα πεδινά μέρη του Τίμοκ ποταμού, οι Αβοδρίνοι κατοίκησαν στην δυτική πεδιάδα του ποταμού Τίμοκ και οι Μοράβλιανοι προτίμησαν την περιοχή του ποταμού Μοράβα, στο κέντρο της σημερινής Σερβίας που λέγεται Σουμαδία. Με την πάροδο του χρόνου ο αποκλεισμένος Θρακο-Ιλλυρικός πληθυσμός εκδιώχθηκε στις ορεινές περιοχές ή αργότερα αφομοιώθηκε από τις Σλαβικές φυλές.

Ο Ελληνικός πληθυσμός όμως επειδή είχε δυνατούς δεσμούς με την πολιτιστική του κληρονομιά, διατήρησε την ελληνική του συνείδηση και δεν αφομοιώθηκε με τις Σλαβικές φυλές. Οι περιοχές λοιπόν με γερή Ελληνική παρουσία παρέμειναν Ελληνικές. Έτσι, αν και υπήρχαν Σλαβικά και Βουλγαρικά στοιχεία στην Μακεδονία και στη Θράκη ο κύριος πληθυσμός ήταν Ελληνικός. Οι Ιλλυρικές περιοχές της σημερινής Αλβανίας και των γειτονικών τόπων παρέμειναν απρόσιτες από τους Σλάβους και Βουλγάρους.

Λοιπόν, αυτοί είναι οι Σλάβοι κάτοικοι της πΓΔΜ. Αυτό που πραγματικά προκαλεί ενδιαφέρον όμως στην όλη υπόθεση, είναι πως λίγοι απ’ αυτούς τους ίδιους ξέρουν την ιστορία τους. Και αυτοί που την ξέρουν δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν την προσωπική τους ασφάλεια και το στίγμα του «προδότη». Το γεγονός πως αξιόλογοι πολίτες του πΓΔΜ, όπως ο πρώην Πρόεδρος Κίρο Γκλίγκοροφ, η πρώην Πρέσβης της πΓΔΜ στην Ουάσιγκτον Λιούμπιτσα Ατσέφσκα και ο πρώην Πρέσβης του πΓΔΜ στον Καναδά, Γυόρδαν Βεσελίνοφ έχουν παραδεχτεί ότι είναι απόγονοι των πρώτων Σλαβικών φυλών.

26 Φεβρουαρίου 1992: Ο Πρόεδρος της πΓΔΜ, Κίρο Γκρηγκόροφ σε μια συνέντευξή του με τον Οργανισμό Πληροφοριών Αλλοδαπών, της Ανατολικής Ευρώπης, είπε: "Είμαστε Σλάβοι και ήρθαμε στην περιοχή τον έκτο αιώνα. Δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων."

22 Ιανουαρίου 1999: Η Πρέσβης της πΓΔΜ στην Washington D.C., κυρία Λιούμπιτσα Ατσέφσκα, σε μια ομιλία της επί της πρόσφατης καταστάσεως στα Βαλκάνια , τόνισε: "Δεν απαιτούμε να μας αναγνωρίζουν ως απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εμείς είμαστε Σλάβοι και μιλούμε μια Σλαβική γλώσσα. Η Ελλάδα είναι ο δεύτερος εμπορικός συνέταιρος της πΓΔΜ και ο ύπ' αριθμόν ένα "επενδυτής".

24 Φεβρουαρίου 1999: Ο Πρέσβης της πΓΔΜ στον Καναδά Γυόρδαν Βεσελίνοφ, σε μια συνέντευξή του με την εφημερίδα "Πολίτης της Οτάβας", παραδέχτηκε: "Εμείς δεν έχουμε συγγένεια με τους βόρειους Έλληνες οι οποίοι έχουν αποδώσει ηγέτες σαν τον Φίλιππο και τον Μέγα Αλέξανδρο. Είμαστε Σλάβοι και η γλώσσα μας συγγενεύει στενά με τη Βουλγαρική. Υπάρχει μια σύγχυση με την ταυτότητά μας."

29 Δεκεμβρίου 2001: Μόλις πρόσφατα ο Υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ Σλομπόταν Τσάσουλε, σε συνέντευξή του με την εφημερίδα Ουτρίνσκι ανέφερε στον Βούλγαρο Υπουργό Εξωτερικών, Σολομών Πάσι ότι "ανήκουν στην ίδια Σλαβική φυλή".

Και εδώ τίθεται το ερώτημα, που κανείς δεν έχει θέσει: "γιατί τότε ο παροξυσμός με το όνομα;" Οι μόνοι που πιστεύουν ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων είναι αυτοί που έχουν λάβει την μόρφωσή τους απ' το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα του "Τιτοϊκού Σχολείου Ιστορίας" κάτω από την αιγίδα της κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας.


6. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Οι δικοί μας πρόγονοι είναι οι εξ αρχής Μακεδόνες, οι Έλληνες Μακεδόνες, οι οποίοι αφίχθηκαν στην περιοχή γύρω στα 2000 π.Χ. Οι Έλληνες Μακεδόνες ήταν οι απόγονοι των Ηρακλήδων και γνωρίζουμε πως οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν μέρος από έναν μεγαλύτερο όμιλο Ελλήνων, ο οποίος όμιλος έφτασε στην περιοχή της σημερινής Καστοριάς (Ορεστιάδος), μαζί με τους Δωριείς, τους Αιτολείς και Ακαρνανούς γύρω στο 2000 π.Χ. Ο Ηρόδοτος, ο πατέρας της ιστορίας, περιγράφει πολύ προσεχτικά τις περιπλανήσεις αυτού του μεγάλου ομίλου, οι οποίες διάρκεσαν 800 ολόκληρα χρόνια. Ο όμιλος τελικά χώρισε σε τρεις μικρότερες ομάδες. Αμέσως μετά τον Τρωικό Πόλεμο, η πρώτη ομάδα κάτω από την ηγεμονία του Δώρου, εγκαταστάθηκε στην Πελοπόννησο, και οι Αιτωλείς και Ακαρνανοί πήγαν προς τα νότια του Ελλαδικού χώρου (εξ ου και Αιτωλοακαρνανία). Και τελικά η τρίτη ομάδα, αφού εξεδίωξε τους Φρύγους, ίδρυσε το Μακεδονικό Βασίλειο στην καμπύλη του Αλιάκμονα ποταμού. Ο πρώτος Μακεδόνας βασιλιάς ήταν ο Καρανός, ο οποίος ηγεμόνευσε μεταξύ 813 και 786 π.Χ. Τα ευρήματα των τελευταίων αρχαιολογικών ανασκαφών στον τάφο του Βασιλιά Φιλίππου (πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου), στη Βεργίνα, και τελευταία η ανακάλυψη υπολειμματικών μνημείων του Μυκηναϊκού Πολιτισμού από τα 600 π.Χ., προσθέτουν στην αδιαπραγμάτευτη απόδειξη περί της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν τόσο Έλληνας, όσο και οι Έλληνες της νότιας περιοχής της Ελλάδας, μιλούσε την ίδια γλώσσα με αυτούς, λάτρευε τους ίδιου θεούς και ένωσε όλους τους Έλληνες εναντίον των κοινών εχθρών τους, των Περσών. Αυτός ήταν που μετέδωσε την Ελληνική γλώσσα και πολιτισμό στα πέρατα της γης, αφήνοντας πίσω του, κατά τη διάρκεια της τόσο μικρής ζωής του, τίποτε άλλο από Ελληνικά ίχνη.

Ο Ηρόδοτος, (Ιστορίες, 9.45) αναφέρεται στα λόγια του Αλεξάνδρου 1ου, του Αμύντα: "Άνδρες Αθηναίοι…αν δεν είχα στην καρδιά μου το συμφέρον της Ελλάδας δεν θα είχα έρθει να σας το πω. Αλλά και η δική μου καταγωγή είναι Ελληνική, και δεν θα ήθελα εκουσίως να δω την Ελλάδα να ανταλλάσσει αντί ελευθερίας την σκλαβιά…Εάν επιτύχετε σ' αυτό τον πόλεμο, μην ξεχνάτε να κάνετε κάτι και για την δική μου ελευθερία. Σκεφθείτε τον κίνδυνο που αντιμετώπισα με τον ζήλο μου προς το Ελληνικό θέμα, να σας γνωστοποιήσω τις προθέσεις του Μαρδόνιου, και να σταματήσω μια δυσάρεστη για σας έκπληξη από τους Βαρβάρους. Είμαι ο Αλέξανδρος, ο Μακεδόνας."

Ο Ισοκράτης (Προς Φίλιππο 127) γράφει: "…Να θεωρείς όλη την Ελλάδα για πατρίδα σου, όπως και ο ιδρυτής του γένους σου…"

Το 324 π.Χ. και εφ' όσον η αυτοκρατορία του είχε πλέον εδραιωθεί, ο Μέγας Αλέξανδρος όρκισε τους αξιωματούχους και στρατιώτες της κοινοπολιτείας του. Ο όρκος επίσης απευθυνόταν σε όλες τις φυλές που υπήρχαν στην αυτοκρατορία του, δόθηκε δε στην Όπη, κοντά στη Βαβυλώνα και μας τον μετέφερε ο φιλόσοφος Ερατοσθένης. Από τον όρκο του Μεγάλου Αλεξάνδρου μπορεί κανείς να αντιληφθεί πόσο υπερήφανος ήταν ο Αλέξανδρος για την Ελληνικότητά του.

"Σας εύχομαι, τώρα που τέλειωσαν οι πόλεμοι, να ευτυχήσετε με την ειρήνη. Όλοι οι θνητοί από δω και πέρα να ζήσουν σαν ένας λαός, μονιασμένος, για την κοινή προκοπή. Θεωρείστε την Οικουμένη πατρίδα σας, με κοινούς τους νόμους, όπου θα κυβερνούν οι άριστοι, ανεξάρτητα φυλής. Δεν ξεχωρίζω τους ανθρώπους, όπως κάνουν οι στενοκέφαλοι, σε Έλληνες και σε βαρβάρους. Δεν μ' ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών, ούτε η ράτσα που γεννήθηκαν. Τους καταμερίζω μ' ένα μόνο κριτήριο - την αρετή. Για μένα κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας, και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρο. Αν ποτέ σας παρουσιαστούν διαφορές, δε θα καταφύγετε ποτέ στα όπλα, παρά θα τις λύνετε ειρηνικά. Στην ανάγκη θα σταθώ εγώ διαιτητής σας. Το Θεό δεν πρέπει να τον νομίζετε σαν αυταρχικό Κυβερνήτη, αλλά σαν κοινό Πατέρα όλων, ώστε η διαγωγή σας να μοιάζει με τη συζωή που κάνουν τ' αδέλφια στην οικογένεια. Από μέρους μου σας θεωρώ όλους ίσους, λευκούς και μελαψούς και θα ήθελα να μην είστε απλά μόνον υπήκοοι της Κοινοπολιτείας μου, αλλά όλοι μέτοχοι, όλοι συνεταίροι. Όσο περνάει απο το χέρι μου, θα προσπαθήσω να συντελεστούν αυτά που υπόσχομαι. Τον όρκο που δώσαμε με τη σπονδή απόψε κρατήστε τον σαν συμβόλαιο αγάπης."
Αλέξανδρος Ι - Όπις (324 π.Χ.)

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η περιοχή της Μακεδονίας υπέστη πολλές κατοχές από διάφορους κατακτητές. Αλλά ακόμα και κατά την περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, την οποία επακολούθησε η Βυζαντινή Εποχή - μια περίοδος που κράτησε σχεδόν χίλια χρόνια - αυτή λοιπόν η Ρωμαϊκή περιοχή, με πρωτεύουσα τη Βασιλεύουσα (Κωνσταντινούπολη) και τη Θεσσαλονίκη ως πολιτιστικό και εμπορικός κόμβο της Αυτοκρατορίας, παρέμεινε πάντοτε Ελληνική. Άλλωστε στην εποχή του Ιουστινιανού, υιοθετήθηκε η Ελληνική γλώσσα ως η επίσημη γλώσσα της Αυτοκρατορίας, αντικαθιστώντας τη Λατινική. Μπορεί οι Ρωμαίοι να ήρθαν σαν κατακτητές, αλλά κατακτήθηκαν από τον Ελληνικό πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα.

Κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας ήταν διαχωρισμένη σε τρεις διοικητικές περιοχές οι οποίες λεγόταν Βιλαέτια. Κάθε Βιλαέτι χωριζόταν σε μικρότερες περιοχές που λεγόταν σαντζάκια και με τη σειρά του κάθε σαντζάκι χωριζόταν στις κάζες. Έτσι κατά την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας υπήρχαν τρία βιλαέτια που περιείχαν, αλλά δεν περιόριζαν την περιοχή της γεωγραφικής Μακεδονίας. Ένα Βιλαέτι ήταν του Μοναστηριού με πρωτεύουσα την πόλη του Μοναστηριού (σημερινή Μπίτολα της πΓΔΜ). Το άλλο ήταν το Βιλαέτι του Κοσόβα, με πρωτεύουσα την πόλη Πρίζρεν (σημερινό Κοσσυφοπέδιο). Το τρίτο ήταν το Βιλαέτι της Σελανίκ με την Σελανίκ για πρωτεύουσα ( σημερινή πρωτεύουσα της Ελληνικής Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη). Η περιοχή αυτή περιείχε μέρος της Ελληνικής Μακεδονίας, μέρος της πΓΔΜ και μέρος της νότιο-δυτικής Βουλγαρίας.

Μετά την πτώση της Οθωμανικής Τουρκίας και με τους όρους της Συνθήκης του Βουκουρεστίου το 1913, η Ελλάδα έλαβε το νότιο μέρος της γεωγραφικής Μακεδονίας, η Σερβία το βόρειο και η Βουλγαρία πήρε ένα μικρό κομμάτι της νότιο-δυτικής γεωγραφικής Μακεδονίας. Οι Σέρβοι ονόμασαν την δική τους περιοχή Νότιο Σερβία και αργότερα την μετονόμασαν Βάρδαρσκα Μπανοβίνα και αυτή η περιοχή περιείχε ολόκληρο το κομμάτι της πΓΔΜ, το Κόσοβο και μέρος της σημερινής νότιο-ανατολικής Σερβίας.

Κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας στον Ελλαδικό χώρο, η οποία διάρκεσε τετρακόσια χρόνια, οι Έλληνες συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Μακεδονίας, δεν έχασαν ποτέ την Ελληνική τους συνείδηση. Είκοσι γενεές Ελλήνων μπόρεσαν να διατηρήσουν την γλώσσα τους, την θρησκεία τους και το πιο σημαντικό, την Ελληνική τους συνείδηση κάτω από τις πιο αντίξοες καταστάσεις που αντιμετωπίζει ένα σκλαβωμένο έθνος. Η Νότια Ελλάδα επαναστάτησε το 1821 και το 1832 απελευθερώθηκε από τον Τουρκικό ζυγό και στην περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13, η Ελλάδα απελευθέρωσε και την Μακεδονία.7. Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ πΓΔΜ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Αν ολόκληρη η περιοχή της πΓΔΜ ανήκε στο γεωγραφικό χώρο της αρχαίας Μακεδονίας, τότε η χώρα αυτή θα είχε ένα κάποιο νόμιμο αίτημα να αποκαλεστεί "Μακεδονία". Αλλά ολόκληρη η περιοχή δεν ανήκει στο γεωγραφικό χώρο της αρχαίας Μακεδονίας. Παραπάνω από 90% της περιοχής της αρχαίας Μακεδονίας κείτεται έξω από τα σύνορα της πΓΔΜ και λιγότερο από το 1/5 της περιοχής της αρχαίας Μακεδονίας βρίσκεται μέσα στα σύνορα της χώρας αυτής. Η πΓΔΜ είναι καθαρά Σλαβική περιοχή.

Εάν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της πΓΔΜ ήταν Έλληνες, τότε το κράτος αυτό θα είχε νόμιμο αίτημα να ονομαστεί "Μακεδονία". Αλλά οι κάτοικοί του δεν είναι Έλληνες. Ο Ελληνικός πληθυσμός στην πΓΔΜ είναι μια πολύ μικρή μειονότητα. Επίσημα δεν υπάρχει.

Λοιπόν, από πού προέρχεται αυτή η απαίτηση της πΓΔΜ να αποκαλεστεί Μακεδονία; Δεν υπάρχουν βάσεις που να στηρίζουν τις αιτήσεις ούτως ώστε η χώρα αυτή να χρησιμοποιήσει ένα όνομα που να περιέχει τον όρο "Μακεδονία".

Αν κάποιος λαός θα μπορούσε να ονομαστεί Μακεδονικός, αυτός ο λαός είναι ο Ελληνικός Μακεδονικός λαός, ο οποίος προέρχεται από τους αρχαίους Μακεδόνες.

Ακόμη και αν ο υπόλοιπος κόσμος τους αναγνωρίσει ως Μακεδόνες και η Ελλάδα δεν τους αναγνωρίσει, τότε ΔΕΝ είναι Μακεδόνες, και οι Σλάβοι το ξέρουν αυτό αρκετά καλά.


8. ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΕΠΟΝ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ πΓΔΜ

Το έδαφος της πΓΔΜ ποτέ δεν περικλειόταν στο γεωγραφικό χώρο της αρχαίας Μακεδονίας, εκτός από ένα πολύ μικρό κομμάτι. Επιπλέον το κράτος αυτό δεν υπήρχε πριν το 1944 όταν ο Μάρσιαλ Τίτο το δημιούργησε ως μια από τις περιοχές που αποτελούσαν την κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία. Η πΓΔΜ, έχοντας μόνον τα 10% της αρχαίας γεωγραφικής Μακεδονίας και απαιτώντας την εθνικότητα και τον πολιτισμό της Μακεδονίας γίνεται ένα γελοιώδες και εκνευριστικό θέμα για αυτούς που μένουν στα λοιπά 90% της περιοχής της αρχαίας Μακεδονίας. Εξ άλλου εφ' όσον αυτά τα 10% αποτελούν μόνον το 1/5 ολοκλήρου του εδάφους της πΓΔΜ, αποκαλώντας ολόκληρη τη χώρα "Μακεδονία", είναι γελοιώδες και εκνευριστικό για τους ίδιους τους κατοίκους των λοιπών 4/5 του κράτους των Σκοπίων. Επομένως το πιο λογικό για την πΓΔΜ θα ήταν να αλλάξει το όνομα στο όνομα που έφερε πριν το 1944, δηλαδή (Βαρδάρσκα) Δημοκρατία της Βαρδάρσκα, ή Δημοκρατία Βαρδάρ. Μια τέτοια προϋπόθεση θα αποτελούσε ενοποιητικό κρίκο για τις διάφορες κομματικές φατρίες στην πολυεθνική αυτή χώρα. Θα εξάλειφε τη διαμάχη για το όνομα με την γειτονική της χώρα και θα τοποθετούσε τους κατοίκους της πΓΔΜ στην οδό προς το καλύτερο, διότι μόνον έτσι θα μπορέσουν να υιοθετήσουν την δική τους ταυτότητα, εθνικότητα, πολιτιστική κληρονομιά και πάνω απ' όλα αξιοπρέπεια!

Στην πραγματικότητα ο όρος "Μακεδονία" επίσημα χρησιμοποιούταν στη Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας από τις 30 Απριλίου του έτους 1944. Τώρα όμως η πΓΔΜ ως ανεξάρτητη χώρα θα απαιτήσει, όπως και στο παρελθόν, αποκλειστικότητα του ονόματος "Μακεδονία" και παράγωγων του. Η χώρα αυτή, η οποία επιθυμεί να ονομάζεται "Μακεδονία" θέλει αποκλειστικά δικαιώματα στο όνομα "Μακεδονία" και στα παράγωγά του. Ο κίνδυνος εδώ κείτεται στο γεγονός πως η πΓΔΜ μπορεί κάλλιστα να βρει "προστάτες" οι οποίοι θα την "βοηθήσουν" να απαιτήσει τη γειτονική Μακεδονική περιοχή, με λάφυρο τη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Ελληνικής Μακεδονίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κάτοικοι της πΓΔΜ και οι συμπατριώτες τους της Διασποράς επιμένουν στο όνομα "Μακεδονία", αν και αξιόλογοι και διαπρεπείς πολίτες της χώρας τους ομολογούν πως είναι Σλάβοι.

Το ζήτημα που θα πρέπει οπωσδήποτε να απασχολεί την Ελλάδα δεν αφορά μόνον το θέμα της ονομασίας της νεοσύστατης χώρας. Εάν η πΓΔΜ υιοθετήσει ένα σύνθετο όνομα που θα περιέχει το όνομα "Μακεδονία", ή και παράγωγα του ονόματος, ο υπόλοιπος κόσμος δεν θα εκτιμήσει το γεγονός πως το όνομα, ή μέρος του συνθέτου ονόματος δεν μπορεί να μεταφραστεί στα Σλαβικά. Το όνομα "Γιουγκοσλαβία" στα Σέρβο-Κροατικά μεταφράζεται σε "Νότια Σλαβία". Στην περίπτωση που θα υπάρξει σύνθετο όνομα στην ονομασία της πΓΔΜ μέρος του ονόματος θα παραμείνει με δίχως μετάφραση και επομένως το πρώτο σύνθετο του ονόματος θα εξαφανιστεί όταν η μελάνη είναι ακόμη νωπή.

Το όνομα "Μακεδονία" όμως είναι μέρος της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των Ελλήνων. Η ιστορία της Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένου και του ονόματός της, δεν ήταν, δεν είναι και ΠΟΤΕ δεν θα γίνουν διαπραγματεύσιμα στοιχεία για οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στην υφήλιο.
πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης