Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Τα σχέδια της Bilderberg και του Gates για βίαιη μείωση του πληθυσμού


Ιδρυτής της Microsoft και ένας από τους πλουσιότερους ανδρες στον κόσμο, ο Bill Gates, καταβάλλει προσπάθειες, εδώ και χρόνια, προκειμένου να δημιουργήσει για τον εαυτό του, την εικόνα ενός καλοήθους φιλάνθρωπου που διαθέτει τα δισεκατομμύρια του ιδρύματος (γέμισε ο κόσμος με ιδρύματα και ΜΚΟ) Bill & Melinda Gates, για την αντιμετώπιση ασθενειών, την επίλυση της έλλειψης τροφίμων στην Αφρική και τη μείωση της φτώχειας.Πρόσφατα έκανε και την παρθενική του εμφάνιση (η σύζυγός του Μπελίντα έχει συμμετάσχει αρκετές φορές) στην συνεδρίαση της λέσχης Bilderberg (όλοι οι λύκοι στην ίδια την αγέλη). Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι εισηγήθηκε στα υπόλοιπα οικονομικά ελιτίστικα γεράκια της λέσχης. Μπορούμε όμως να υποθέσουμε, αν λάβουμε υπόψη την είδηση σύμφωνα με την οποία ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε σε πρόσφατο συνέδριο της TED, μιας οργάνωσης η οποία επιχορηγείται από έναν από τους μεγαλύτερους ρυπαίνοντες με τοξικά αποβλήτα τον πλανήτη, ότι τα εμβόλια θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού, προκειμένου να επιτευχθεί μείωση των εκπομπών CO2 που οδηγούν στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Στην ομιλία του με... τίτλο «Καινοτομία στο μηδέν» αναφέροντας ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός θα αυξηθει σε 9 δισεκατομύρια, ο Gates είπε, "Αν κάνουμε μια πραγματικά σπουδαία δουλειά με τα νέα εμβόλια, την υγειονομική περίθαλψη και τις υπηρεσίες υγείας που σχετίζονται με την αναπαραγωγή (έκτρωση), θα μπορούσαμε να μειώσουμε τον πληθυσμό κατά ίσως 10 ή 15 τοις εκατό."

Πως η βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης και τα εμβόλια που υποτίθεται σώζουν ζωές, θα οδηγήσουν σε.. μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού είναι σχήμα οξύμωρο, εκτός αν ο Gates αναφέρεται σε εμβόλια που στειρώνουν τους ανθρωπους, το οποίο είναι ακριβώς η ίδια μέθοδος που προτείνεται στο βιβλίο του σύμβουλου του Λευκου Οίκου John P. 1977 Holdren ,Ecoscience, το οποίο απαιτεί ένα δικτατορικό "πλανητικό σύστημα" για την εφαρμογή δρακόντειων μέτρων μείωσης του πληθυσμού μέσω των κάθε λογής τεχνικών, συμπεριλαμβανομένης της στείρωσης.

Δεν αποτελεί κάτι νέο ο ζήλος με τον οποίο μέλη της λέσχης έχουν υποστηρίξει τις δρακόντειες πολιτικές του ελέγχου πληθυσμών στις δημόσιες ομιλίες και τις γραφές τους. Πράγματι, η οικογένεια Rockefeller χρηματοδότησε την έρευνα ευγονικής στη Γερμανία μέσω των ιδρυμάτων kaiser-Wilhelm στο Βερολίνο και το Μόναχο. Το ίδρυμα Rockefeller εγκωμίασε τον Χίτλερ για το πρόγραμμα στειρώσεων στη ναζιστική Γερμανία. Ο Δαβίδ Rockefeller συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση Bilderberg το 1954 και είναι τώρα ο προϊστάμενος της «οργανωτικής επιτροπής» Bilderberg.

Ένα κοινό πρόγραμμα εμβολιασμού οργάνωση-Rockefeller παγκόσμιας υγείας ενάντια στον τέτανο στη Νικαράγουα, τοGatesCO2-d250px Μεξικό και τις Φιλιππίνες ήταν στις αρχές του 1990 στην πραγματικότητα μια συγκεκαλυμμένη δοκιμή στη χρησιμοποίηση των εμβολίων για να αποβάλει ιατρικά τα μωρά των γυναικών.


Μετά την παρουσίαση μιας εξίσωσης από τον Γκέητς, στο εν λόγω συνέδριο, που περιλαμβάνει τον αριθμό των ανθρώπων στον πλανήτη και τις εκπομπές CO2, ο Gates είπε, "Πιθανόν ένας από αυτούς τους αριθμούς πρόκειται να φτάσει πολύ κοντά στο μηδέν." Τί εννοούσε ;

Παρακολουθείστε το βίντεο που αναφέρεται στην λέσχη Bilderberg και στα σχέδια για μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού της γης.

πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Δήλωση για το Σκοπιανό


Ο επιχειρηματίας Νίκος Ευθυμιάδης, ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες την υποψηφιότητά του για το Δήμο Θεσσαλονίκης και θεωρείται -όχι άδικα- ένα από τα δυνατά χαρτιά. Γνωρίζουμε στο taxalia, ότι είναι φίλος του Νίμιτζ. Υπήρξε μαζί του και ιδρυτικό μέλος του CDRSEE. Για αυτό και σε προσωπική μας επικοινωνία του ζητήσαμε τις απόψεις του για το "Σκοπιανό". Στο θέμα αναρφέθηκε στη συνέντευξη τύπου, λέγοντας:

Δήλωση του Ν. Ευθυμιάδη σχετικά με το «Σκοπιανό», σε ερώτηση που του έγινε στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου στις 22.6.2010, όπου ανακοίνωσε το ενδιαφέρον του για τη διεκδίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης

«Πρόκειται για την μεγαλύτερη παραχάραξη της ιστορίας που έχει γίνει ποτέ στον κόσμο. Η αλήθεια είναι με το μέρος μας, η ιστορία είναι με το μέρος μας, καταφέραμε όμως να μην φτάνει αυτό!
Καταφέραμε να είμαστε πίσω από όλους παρακαλώντας για την αλήθεια. Διότι όταν μπορούσαμε να κοντράρουμε τα ψέματα και να αντιμετωπίσουμε τα σαθρά επιχειρήματα, εμείς είχαμε τον Τίτο στην Θεσσαλονίκη και του ρίχναμε λουλούδια! Δεν αντιδράσαμε τότε που έπρεπε, όταν οι Σκοπιανοί προπαγανδιστές παραχάρασσαν την ιστορία στα βιβλία του Harvard του Καναδά και της Αυστραλίας. Εμείς αλλού κοιτούσαμε και γελούσαμε.
Τώρα στριμωχτήκαμε από λάθη τα οποία κάναμε. Αυτή είναι η άποψή μου. Η αλήθεια και η ιστορία στηρίζουν απόλυτα τις Ελληνικές θέσεις. Όλοι στο εξωτερικό, όταν τους μιλάς με επιχειρήματα τα αντιλαμβάνονται πλήρως, αλλά σου επισημαίνουν ότι και στα Σκόπια λειτουργούν εδώ και 50 χρόνια με μια τελείως διαφορετική νοοτροπία, για την οποία εμείς δεν τοποθετηθήκαμε και δεν αντιδράσαμε σωστά. Είναι λοιπόν ένα δύσκολο θέμα το οποίο δεν μπορεί να χειριστεί ένας άνθρωπος, ούτε ένας δήμος, είναι ένα θέμα εθνικό στο οποίο δεν υπάρχουν μοντέλα και fix ιδέες. Διότι, βέβαια, το κύριο πρόβλημα είναι ο «αλυτρωτισμός» μέσα από την ταυτότητα που οι Σκοπιανοί επιμένουν να διατηρήσουν ως «Μακεδονική». Αυτό είναι το κύριο θέμα που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα με τους γείτονές μας. Η Θεσσαλονίκη έχει πολύ σημαντικά θέματα κι αυτό είναι ένα από αυτά που θέλει πολύ σύνθετο και δυναμικό χειρισμό, αλλά δεν πρέπει να είναι η επικεφαλίδα της προόδου αυτής της πόλης. Η πόλη πρέπει να αναπτύσσεται, η πόλη πρέπει να προοδεύει, νέες δουλειές να δημιουργούνται, θέσεις εργασίας να υπάρχουν και η ποιότητα ζωής να βελτιώνεται, ευελπιστώντας ότι οι πολιτικοί θα μπορέσουν να το λύσουν αυτό το θέμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010

Τελικά εμείς οι Έλληνες, είμαστε μεγάλοι μαλάκες

Με μετάθεση σε παραμεθόριο, παραμονή στο πειθαρχείο για 30 ημέρες και 30 ημέρες στέρησης εξόδου τιμωρήθηκε ο ναύτης Γεράσιμος Ζαγορίτης, για τη νυχτερινή "έφοδό" του με τη Τζούλια Αλεξεναδράτου, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι ...


πότε θα υπηρετήσουν στη μαγευτική Καβύλη, στο εξωτικό Ορμένιο, στο μαγευτικό Πρωτοκκλήσι, στην τροπική Καρωτή, στην κοσμποπολίτικη Νέα Βύσσα, στα "ιν" Μαράσια και στη "χάι" Λυκόφη, όλοι οι γόνοι επώνυμων και ακόμη χειρότερα, πότε θα προσφέρουν στην πατρίδα, αυτοί που δεν μας κάνουν την τιμή να υπηρετήσουν ούτε μια μέρα.
Η είδηση από τα ΜΜΕ διαδίδεται ως προς το πικάντικό της μέρος, το οποίο είναι ΑΣΗΜΑΝΤΟ (ένας πιτσιρικάς μαγκίτης, πήδηξε τη Τζούλια. Είναι είδηση αυτό;) και παραβλέπεται το σημαντικό: ότι σε κάθε στραβοπάτημα ή στραβοπήδημα αποκαλύπτεται ότι οι ευγενείς γόνοι Κολωνακίου και πέριξ, συνεχίζουν προκλητικά να υπηρετούν ...μια ανάσα από την ποδίτσα της Φιλιππινέζας που τους μεγάλωσε.
Και αυτό πρέπει να το τελειώσει ο λαός με τη βία ! Εδώ, ναι! αξίζει η λαϊκή βία. Αξίζει μια βίαιη επίθεση του λαού, στα κοπρόσκυλα της εξουσίας, που χαιδεύουν τους "επώνυμους". Σε όλο αυτό το σάπιο σύστημα, που κατάντησε την Ελλάδα, καταχρεωμένη. Σ'αυτά τα φανταιζί "λαμπερά" κοπρόσκυλα, που δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή (και κυριολεκτικά και μεταφορικά) για την Ελλάδα.
Να τελειώνει το κατάπτυστο καθεστώς της εύννοιας στα μαμόθρεφτα.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αδικία στην Ελλάδα, από αυτή την ξεφτίλα που συμβαίνει στο στρατό. Οι άνθρωποι που μια ζωή εισπράττουν από την πατρίδα, δεν υπηρετούν καν ή ψευτοϋπηρετούν. Το γεγονός και μόνο, ότι αυτό γίνεται ανεκτό από τους Έλληνες τόσα χρόνια, αδιαμαρτύρητα, δείχνει ότι τελικά, εμείς οι Έλληνες, είμαστε μεγάλοι μαλάκες!!!
Που δεν παίρνουμε με τις πέτρες όλο αυτό το ξεφτιλισμένο σύστημα, που εξασφαλίζει ότι οι μοδίστρες γόνοι επώνυμων, δεν θα ζορίσουν τα αφράτα κωλαράκια τους, σε "σκηνάκια" και ασκήσεις.

πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Τι έλεγε ο Θουκιδίδης για τη Μακεδονία;

Λίγος Θουκιδίδης, ποτέ δεν έβλαψε! Αν τον διάβαζαν οι Σκοπιανοί θα καταλάβαιναν γιατί οι Μακεδόνες, ήταν και είναι μια από τις εκατοντάδες υποδιαιρέσεις του Εληνισμού.
Διαβάστε το:


95. Ο Σιτάλκης και το Θρακικόν του βασίλειον. Η Μακεδονία
Εις τον ίδιον περίπου καιρόν, κατά τας αρχάς του νέου χειμώνος, ο Οδρύσης Σιτάλκης, υιός του Τήρεω, βασιλεύς των Θρακών, εξεστράτευσεν εναντίον του Περδίκκα, υιού του Αλεξάνδρου, βασιλέως της Μακεδονίας, και των πόλεων της Χαλκιδικής, επιθυμών να επιβάλη την εκτέλεσιν μιας υποσχέσεως και να εκτελέση ο ίδιος μίαν άλλην. Διότι αφ' ενός μεν ο Περδίκκας, ο οποίος ευρισκόμενος εις τας αρχάς του πολέμου εις πολύ δύσκολον θέσιν, είχε δώσει υποσχέσεις προς τον Σιτάλκην, υπό τον όρον, ότι ο τελευταίος θα τον συνεφιλίωνε με τους Αθηναίους, και ότι δεν θα επανέφερε τον αδελφόν του Φίλιππον, ο οποίος ήτο εχθρός του, δια να τον εγκαταστήση βασιλέα, δεν εξετέλει τας υποσχέσεις του αυτάς. Εξ άλλου, ο ίδιος ο Σιτάλκης, όταν συνωμολόγησε την συμμαχίαν με τους Αθηναίους, είχεν αναλάβει απέναντί των την υποχρέωσιν να τερματίση τον Χαλκιδικόν πόλεμον, Ένεκα λοιπόν των δύο αυτών λόγων, επεχείρει την εκστρατείαν, έχων μαζί του και τον υιόν του Φιλίππου Αμύνταν, δια να τον εγκαταστήση βασιλέα των Μακεδόνων, και τους πρέσβεις των Αθηναίων, οι οποίοι είχαν έλθει προς αυτόν εξ αφορμής ακριβώς της εκστρατείας, και ως στρατηγόν τον Άγνωνα. Διότι και οι Αθηναίοι επρόκειτο, κατά τα συμφωνηθέντα, να συμπράξουν εναντίον των πόλεων της Χαλκιδικής δια της αποστολής όχι μόνον στόλου, αλλά και στρατού, όσον το δυνατόν περισσοτέρου.

96. Ο Σιτάλκης, λοιπόν, αρχίζων από την χώραν των Οδρυσών, εκάλεσε πρώτον υπό τας σημαίας του τους εντεύθεν του όρους Αίμου και της Ροδόπης, μέχρι των ακτών του Ευξείνου Πόντου και του Ελλησπόντου Θράκας, επί των οποίων εβασίλευεν, έπειτα πέραν του Αίμου τους Γέτας και όσα άλλα φύλα ήσαν εγκατεστημένα εντεύθεν του Ίστρου προς τα παράλια ιδίως του Ευξείνου Πόντου. Οι Γέται και τα άλλα φύλα των μερών αυτών είναι όχι μόνον γείτονες των Σκυθών, αλλά και έχουν όμοιον με αυτούς οπλισμόν, είναι δηλαδή όλοι ιπποτοξόται. Εκάλεσε προς τούτοις να τον ακολουθήσουν πολλούς από τους ορεινούς μαχαιροφόρους Θράκας, οι οποίοι είναι ανεξάρτητοι, επονομάζονται Δίοι, και κατοικούν οι περισσότεροι την Ροδόπην. Από αυτούς άλλοι εστρατολογήθησαν ως μισθοφόροι και άλλοι ηκολούθησαν ως εθελονταί. Εκάλεσεν ακόμη υπό τας σημαίας του τους Αγριάνας και τους Λαιαίους και όλα τα Παιονικά φύλα, επί των οποίων εβασίλευε, και τα οποία ήσαν οι τελευταίοι προς το μέρος τούτο υπήκοοί του. Διότι εις την επικράτειάν του περιλαμβάνονται και οι Λαιαίοι Παίονες και ο ποταμός Στρυμών, ο οποίος πηγάζει από το όρος Σκόμβρον και διασχίζει την χώραν των Αγριάνων και Λαιαίων. Εκεί και πέραν αρχίζει η χώρα των ανεξαρτήτων Παιόνων. Προς το μέρος των Τριβαλλών, εξ άλλου, οι οποίοι είναι επίσης ανεξάρτητοι, το όριον του κράτους του αποτελούν οι Τρήρες και οι Τιλαταίοι, οι οποίοι κατοικούν προς βορράν του όρους Σκόμβρου, εκτεινόμενοι δυτικώς μέχρι του ποταμού Οσκίου. Ο ποταμός αυτός πηγάζει από την ιδίαν οροσειράν, από την οποίαν πηγάζουν και ο Εύρος και ο Νέστος, και είναι η οροσειρά αυτή, η οποία συνέχεται με την Ροδόπην, μεγάλη και ακατοίκητος.


97. Ως προς το μέγεθός του, το βασίλειον των Οδρυσών εξετείνετο προς το μέρος μεν της θαλάσσης από την πόλιν των Αβδήρων μέχρι του Ευξείνου Πόντου, έως τας εκβολάς του ποταμού Ίστρου. Την έκτασιν αυτήν ημπορεί κανείς, ακολουθών την συντομωτέραν πορείαν, να περιπλεύση με εμπορικόν σκάφος εις τέσσαρα ημερονύκτια, εάν ο άνεμος είναι διαρκώς ούριος. Κατά ξηράν, την απόστασιν από τα Άβδηρα έως τα εκβολάς του Ίστρου ημπορεί καλός πεζοπόρος να διανύση εις ένδεκα ημέρας, ακολουθών επίσης τον συντομώτερον δρόμον. Τόση ήτο η έκτασις του κράτους των Οδρυσών από θάλασσαν εις θάλασσαν. Προς την διεύθυνσιν του εσωτερικού, η απόστασις από το Βυζάντιον έως την χώραν των Λαιαίων και τον ποταμόν Στρυμόνα (δηλαδή η μακροτέρα απόστασις από την θάλασσαν προς το εσωτερικόν) ημπορεί να διανυθή από καλόν πεζοπόρον εις δέκα τρεις ημέρας. Ως προς τον φόρον, εξ άλλου, τον οποίον επλήρωναν τα υπό των βαρβάρων κατοικούμενα εδάφη και αι Ελληνικαί πόλεις, επί των οποίων εξετείνετο η κυριαρχία των Οδρυσών, επί Σεύθου (ο οποίος, βασιλεύσας μετά τον Σιτάλκη, ηύξησε τα μέγιστα τωόντι την εξ αυτού πρόσοδον), η αξία του ανήρχετο εις τετρακόσια περίπου τάλαντα νομίσματος, κατεβάλλετο δε σίτος εις χρυσόν και άργυρον. Και δώρα χρυσά και αργυρά αξίας όχι μικροτέρας του φόρου προσεφέροντο, εκτός από τα παντός είδους υφάσματα κεντημένα και απλά και άλλα είδη οικιακής χρήσεως, και μάλιστα όχι μόνον εις τον ίδιον τον βασιλέα, αλλά και εις τους υπ' αυτόν άρχοντας και τους ευγενείς Οδρύσας. Διότι εις τους Οδρύσας, αντιθέτως προς τα κρατούντα εις το βασίλειον των Περσών, εισήχθη και το έθιμον να λαμβάνουν μάλλον παρά να δίδουν. Ήτο δε μεγαλυτέρα εντροπή να μη δίδη κανείς, όταν του εζήτουν, παρά ζητών να μη λαμβάνη. Το έθιμον αυτό ίσχυε βεβαίως και μεταξύ των άλλων Θρακών, οι Οδρύσαι όμως βασιλείς, λόγω της μεγαλυτέρας δυνάμεώς των, το εξεμεταλλεύθησαν περισσότερον. Διότι δεν ημπορούσε κανείς να κατορθώση τίποτε χωρίς να δίδη δώρα. Ως εκ' τούτου, η βασιλεία των Οδρυσών απέβη ισχυροτάτη, και υπό έποψιν χρηματικών προσόδων και γενικής ευημερίας υπερέβαινεν όλα τα μεταξύ του Ιονίου κόλπου και του Ευξείνου Πόντου βασίλεια, μολονότι υπό έποψιν δυνάμεως και πλήθους στρατού ήτο πολύ υποδεεστέρα από το βασίλειον των Σκυθών. Διότι εάν υποτεθή ότι οι τελευταίοι αυτοί συμφωνούν όλοι μεταξύ των, όχι μόνον τα έθνη της Ευρώπης δεν ημπορούν να εξισωθούν με την δύναμίν των, αλλ' ούτε εις την Ασίαν ακόμη υπάρχει κανέν έθνος που να ημπορή μόνον του ν' αντιταχθή προς αυτούς. Άλλωστε, ούτε ως προς την κατά τα λοιπά ορθοφροσύνην και την αντίληψιν των χρησίμων εις την ζωήν ημπορούν να συγκριθούν με άλλους.


98. Ως βασιλεύς λοιπόν χώρας τόσον μεγάλης, παρεσκεύαζεν ο Σιτάλκης τον στρατόν του. Και μετά την συμπλήρωσιν των ετοιμασιών του, εξεκίνησε δια την Μακεδονίαν, πορευόμενος κατ' αρχάς δια της ιδικής του χώρας, και έπειτα δια του ερήμου όρους της Κερκίνης, το οποίον κείται μεταξύ των Σιντών και των Παιόνων. Το όρος αυτό διήλθεν ακολουθών τον δρόμον, τον οποίον ο ίδιος είχεν ανοίξει προηγουμένως δια μέσου του δάσους, όταν είχεν εκστρατεύσει εναντίον των Παιόνων. Εξελθών από το έδαφος των Οδρυσών ο στρατός και διερχόμενος δια του όρους, είχε δεξιά μεν τους Παίονας, αριστερά δε τους Σιντούς και τους Μαιδούς. Αφού δε επέρασε το όρος, έφθασεν εις Δόβηρον της Παιονίας. Κατά την πορείαν, ο στρατός του όχι μόνον δεν ηλαττώθη, εκτός από ασθενείας σποραδικάς, αλλά και ηύξανε. Διότι πολλοί από τους ανεξαρτήτους Θράκας ηκολούθουν απρόσκλητοι χάριν διαρπαγής, ώστε η ολική δύναμις ανήλθεν, ως λέγεται, εις εκατόν πενήντα τουλάχιστον χιλιάδας, από τους οποίους το μεγαλύτερον μέρος ήσαν πεζικόν και το εν τρίτον περίπου ιππικόν. Το περισσότερον ιππικόν παρείχαν οι ίδιοι οι Οδρύσαι και κατά δεύτερον λόγον οι Γέται. Από τους πεζούς, μαχιμώτατοι μεν ήσαν οι μαχαιροφόροι, οι οποίοι είχαν προσέλθει από τους ανεξαρτήτους ορεινούς κατοίκους της Ροδόπης, οι λοιποί δε ηκολούθουν ως άτακτα στίφη και ήσαν τρομεροί, κυρίως ως εκ του μεγάλου των πλήθους.

99. Ο στρατός λοιπόν του Σιτάλκου συνεκεντρώνετο εις την Δόβηρον και ητοιμάζετο να κατέλθη από τα υψώματα, δια να εισβάλη εις την Κάτω Μακεδονίαν, επί της οποίας εβασίλευεν ο Περδίκκας. Διότι υπάρχει και Άνω Μακεδονία, εις την οποίαν κατοικούν οι Λυγκησταί και οι Ελιμιώται και άλλα φύλα, τα οποία είναι μεν σύμμαχα και υπήκοα των κάτω Μακεδόνων, αλλ' έχουν βασιλείς ιδικούς των. Αλλά την περί την θάλασσαν εκτεινομένην χώραν, η οποία καλείται σήμερον Μακεδονία, κατέκτησαν πρώτον και εβασίλευσαν επ' αυτής ο πατήρ του Περδίκκα Αλέξανδρος και οι πρόγονοί του Τημενίδαι, οι οποίοι κατήγοντο αρχικώς από το Άργος, και οι οποίοι εξεδίωξαν δια της βίας των όπλων από μεν την Πιερίαν τους Πίερας, οι οποίοι εγκατεστάθησαν βραδύτερον εκείθεν του Στρυμόνος εις Φάγρητα και άλλα μέρη υπό το Παγγαίον (και μέχρι σήμερον δ' ακόμη η εις τους πρόποδας του Παγγαίου προς την θάλασσαν χώρα καλείται κοιλάς της Πιερίας), και από την καλουμένην Βοττίαν τους Βοττιαίους, οι οποίοι είναι σήμερον γείτονες της Χαλκιδικής. Κατέκτησαν ωσαύτως από την Παιονίαν λωρίδα γης, εκτεινομένην από το εσωτερικόν κατά μήκος του Αξιού προς την Πέλλαν και την θάλασσαν, και εξουσιάζουν ήδη πέραν του Αξιού μέχρι του Στρυμόνος την καλουμένην Μυγδονίαν, εκδιώξαντες απ' αυτήν τους Ηδώνας. Επίσης εξεδίωξαν από την καλουμένην σήμερον Εορδίαν τους Εορδούς, εκ των οποίων οι μεν πολλοί κατεστράφησαν, ολίγοι δε έχουν εγκατασταθή περί την Φύσκαν, και από την Αλμωπίαν τους Άλμωπας. Το ούτω συγκροτηθέν βασίλειον των Τημενιδών κατέκτησε και εξουσιάζει μέχρι σήμερον τα διαμερίσματα άλλων φύλων, όπως τον Ανθεμούντα, την Γρηστωνίαν, την Βισαλτίαν, και πολύ μέρος της καθαυτό Μακεδονίας. Ολόκληρον, εν τούτοις, το κράτος τούτο ονομάζεται Μακεδονία, και βασιλεύς αυτού, κατά τον χρόνον της εισβολής του Σιτάλκου, ήτο ο υιός του Αλεξάνδρου Περδίκκας.


100. Οι Μακεδόνες αυτοί, μη δυνάμενοι ν' αμυνθούν εναντίον της εισβολής τόσον μεγάλου στρατού, απεσύρθησαν εις τας εκ φύσεως οχυράς θέσεις και τα φρούρια, όσα υπήρχαν εις την χώραν. Τοιαύτα όμως φρούρια δεν υπήρχαν πολλά, διότι βραδύτερον μόνον ο υιός του Περδίκα Αρχέλαος, όταν έγινε βασιλεύς, οικοδόμησεν όσα σήμερον υπάρχουν εις την χώραν, εχάραξεν ευθείς δρόμους, και καθ' όλα τα άλλα ερρύθμισε τα του πολέμου δι' οργανώσεως του ιππικού και της προμηθείας όπλων και των λοιπών εφοδίων, καλλίτερα από όλους τους προ αυτού οκτώ βασιλείς. Ο στρατός των Θρακών, εκκινήσας από την Δόβηρον, εισέβαλε πρώτον εις την χώραν, η οποία ήτο προηγουμένως υπό την εξουσίαν του Φιλίππου, και εκυρίευσεν εξ εφόδου την Ειδομενήν, ενώ εξ άλλου η Γορτυνία, η Αταλάντη και μερικά άλλα μέρη υπετάχθησαν δια συνθηκολογίας, λόγω συμπαθείας προς τον υιόν του Φιλίππου Αμύνταν, ο οποίος ηκολούθει την εκστρατείαν. Τον Ευρωπόν, εξ άλλου, επολιόρκησαν μεν, δεν ημπόρεσαν όμως να κυριεύσουν. Μετά τούτο ήρχισε προελαύνων και εις την άλλην Μακεδονίαν, την προς τ' αριστερά της Πέλλης και του Κύρρου. Νοτιώτερον όμως δεν επροχώρησε μέχρι Βοττιαίας και Πιερίας, αλλ' ήρχισε να ερημώνη την Μυγδονίαν, την Γρηστωνίαν και τον Ανθεμούντα. Οι Μακεδόνες, εξ άλλου, ούτε εσκέφθησαν καν ν' αντισταθούν δια του πεζικού, αλλά προσκαλέσαντες τους συμμάχους των της Άνω Μακεδονίας να ενώσουν το υπάρχον ήδη ιππικόν των, καίτοι ολίγοι εναντίον πολλών, ενήργησαν επελάσεις κατά του στρατεύματος των Θρακών, οπουδήποτε ενόμιζαν ότι παρουσιάζεται κατάλληλος ευκαιρία. Και οπουδήποτε μεν εγίνετο η πρώτη κρούσις, κανείς δεν ημπορούσε ν' αντισταθή εναντίον ιππέων,όχι μόνον γενναίων, αλλά και φερόντων θώρακα, αλλ' οσάκις περιεκυκλώνοντο υπό μεγάλου πλήθους, περιήρχοντο εις σοβαρόν κίνδυνον, λόγω του ότι αι εχθρικαί δυνάμεις ήσαν πολλαπλάσιαι,εις τρόπον ώστε τελικώς κρίνοντες, ότι δεν είναι εις θέσιν να επιχειρούν τοιαύτα τολμήματα απέναντι τόσης αριθμητικής υπεροχής, τα παρήτησαν.


101. Ο Σιτάλκης ήλθεν εις διαπραγματεύσεις προς τον Περδίκκαν περί των λόγων, οι οποίοι επροκάλεσαν την εκστρατείαν, και επειδή οι Αθηναίοι δεν προσήλθαν με τον στόλον των προς βοήθειαν, διότι δεν επίστευαν ότι θα ήρχετο και εκείνος (περιωρίσθησαν δε μόνον εις την αποστολήν δώρων και πρέσβεων), απέστειλεν εν μέρος του στρατοί εις την Χαλκιδικήν και την Βοττικήν, και αφού ηνάγκασε τους κατοίκους να κλειστούν εντός των τειχών των, ήρχισε να ερημώνη την χώραν των. Αλλ' ενώ ήτο στρατοπεδευμένος εις τα μέρη αυτά, οι προς Νότον κατοικούντες Θεσσαλοί και οι κάτοικοι της Μαγνησίας και οι άλλοι υπήκοοι των Θεσσαλών και όλοι οι μέχρι των Θερμοπυλών Έλληνες εκυριεύθησαν από φόβον, μήπως ο στρατός του προελάση και εναντίον των, και ήρχισαν να ετοιμάζωνται. Και προς βορράν άλλωστε, εκυριεύθησαν επίσης από φόβον οι πέραν του Στρυμόνος κατοικούντες ανεξάρτητοι πεδινοί Θράκες, οι Παναίοι δηλαδή, οι Οδόμαντοι, οι Δρώοι, και οι Δερσαίοι. Αλλά και μακρότερον ακόμη, μεταξύ των Ελλήνων, όσοι ήσαν εχθροί των Αθηναίων, επροκάλεσεν ανησύχους συζητήσεις, μήπως παρασυρόμενος από αυτούς, λόγω της συμμαχίας, προελάση και εναντίον των. Αλλ' ο Σιτάλκης, εις το μεταξύ, ησχολείτο εις την ερήμωσιν όχι μόνον της Χαλκιδικής και της Βοττικής, αλλά και της Μακεδονίας συγχρόνως, την οποίαν εξηκολούθει κατέχων. Και επειδή όχι μόνον κανείς από τους σκοπούς της εισβολής του δεν επετύγχανεν, αλλά και ο στρατός του και τρόφιμα δεν είχε και, από την κακοκαιρίαν εταλαιπωρείτο, επείσθη επί τέλους από τον Σεύθην, τον υιόν του Σπαραδόκου, ο οποίος ήτο ανεψιός του και είχε την μεγίστην μετ' αυτόν επιρροήν, να επιστρέψη εις τα ίδια άνευ αναβολής. Τον Σεύθην, εξ άλλου, είχε προσεταιρισθή ο Περδίκας, υποσχόμενος εις αυτόν κρυφίως να του δώση εις γάμον την αδελφήν του και επί πλέον και προίκα. Πεισθείς ο Σιτάλκης, επέστρεψε με τον στρατόν του εσπευσμένως εις τα ίδια, αφού είχε μείνει εν συνόλω τριάντα ημέρας, από τας οποίας οκτώ κατηνάλωσεν εις την Χαλκιδικήν. Και ο Περδίκκας ύστερον έδωσεν εις γάμον την αδελφήν του Στρατονίκην εις τον Σεύθην, σύμφωνα με την υπόσχεσίν του. Τοιαύτη υπήρξεν η πορεία και το τέλος της εκστρατείας του Σιτάλκου.

πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Τρίζει η καρέκλα του Γκρούεφσκι, στο προσκήνιο ο Τσερβένκοφσκι

Μεγάλη συγκέντρωση κατά της κυβερνητικής πολιτικής του Νίκολα Γκρούεφσκι πραγματοποίησε, χθες το βράδυ, μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο, στα Σκόπια, το...

μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση" (SDSM).
Ο αρχηγός του SDSM, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, άσκησε δριμεία κατηγορία κατά της πολιτικής του Νίκολα Γκρούεφσκι σε όλους τους τομείς και ζήτησε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, μετά το Νοέμβριο.
πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

C4I - ΗΠΑ - Ολυμπιακοί - Τρομοκρατία - Χρυσοχοΐδης ... και πως εξαφανίζονται αθόρυβα 255 εκατομμύρια Ευρώ από τις τσέπες των ΕλλήνωνΣτις 6 Μαΐου του 2005 η ΝΔ σκεφτόταν να συστήσει εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο του C4I προκειμένου να προκαλέσει πολιτικό πλήγμα στο ΠΑΣΟΚ που είχε συνάψει την συμφωνία-απάτη για το C4I.
Έναν χρόνο μετά δέχεται επίθεση ο Βουλγαράκης από τους "αριστερούς" του Επαναστατικού Αγώνα και με την προκήρυξή τους τον κατηγορούν ως ... Στις 6 Μαΐου του 2005 η ΝΔ σκεφτόταν να συστήσει εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο του C4I προκειμένου να προκαλέσει πολιτικό πλήγμα στο ΠΑΣΟΚ που είχε συνάψει την συμφωνία-απάτη για το C4I.
Έναν χρόνο μετά δέχεται επίθεση ο Βουλγαράκης από τους "αριστερούς" του Επαναστατικού Αγώνα και με την προκήρυξή τους τον κατηγορούν ως ... ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ (!) , ενώ επιτίθενται σε υπουργούς της ΝΔ για τις παραχωρήσεις στα ΕΘΝΙΚΑ θέματα (!) όπως το Κυπριακό (!) η ονομασία της ΠΓΔΜ (!) και η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας ! Ζαλιστήκατε;;;
Διαβάστε το παρακάτω άρθρο από το in.gr του Λαμπρακιστάν για να μην νομίζετε ότι είναι ... πρωταπριλιάτικο αστείο...εσείς που ξέρετε την θεματολογία του αναρχικού χώρου.

Ακόμα μία απόδειξη της ατελείωτης μπουρδολογίας που κατακλύζει τις προκηρύξεις των δήθεν αυθόρμητων επαναστατών προκειμένου να αποπροσανατολιστεί ο κοσμάκης και να πιστέψει ότι υπάρχουν ΕΝΟΠΛΟΙ, ρομαντικοί , ιδεολόγοι, έτοιμοι να θυσιαστούν για τις ριζοσπαστικές τους ιδέες.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ μας βγήκαν οι "αυθόρμητοι αναρχο-αριστεροί" του Επαναστατικού Αγώνα.
Λίγο αργότερα μας παρουσίασαν τους θρήσκους αναρχο-αριστερούς της "Σέχτας (!) των Επαναστατών"
... και κατόπιν εμφανίστηκαν αυτοί της "Λαϊκής Θέλησης".
http://antinwo.org/wp-content/uploads/2010/02/siemens.jpg
Επίσης διαβάστε συμπληρωματικά αυτό το άρθρο από το zougla.gr (Φεβ 2010) που έχει μερικά χρήσιμα στοιχεία για την συγκεκριμένη υπόθεση του C4I.
Σε κάποιο σημείο στο συγκεκριμένο άρθρο γράφουν:
Επίσης διαβάστε συμπληρωματικά αυτό το άρθρο από το zougla.gr (Φεβ 2010) που έχει μερικά χρήσιμα στοιχεία για την συγκεκριμένη υπόθεση του C4I.
Σε κάποιο σημείο στο συγκεκριμένο άρθρο γράφουν:
Στις 20 Μαΐου 2009, μία έκρηξη συγκλόνισε την οδό Λυκαβηττού στο Κολωνάκι. Η οργάνωση «Λαϊκή Θέληση» είχε τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στα γραφεία της εταιρείας Profit Investment. Η εταιρεία αντιπροσώπευε την αμερικανική κοινοπραξία SAIC που πούλησε στη χώρα μας έναντι 255 εκ ευρώ, το περιβόητο σύστημα ασφαλείας C4I, για να χρησιμοποιηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο όμως δεν λειτούργησε ποτέ. Ως αμοιβή, είχε καταβληθεί το ποσό των 6,3 εκ ευρώ, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «μίζα».

Όπως καταλαβαίνετε ... το C4I συνοδεύεται πάντα με κάποια ΒΟΜΒΑ ... αμερικάνικων υπηρεσιών με αναρχο-αριστερή παραλλαγή ώστε να ΜΗΝ πιάνει το μήνυμα ο κοσμάκης του οποίου τα χρήματα καταλήγουν στις τσέπες πρακτόρων και ξένων εταιριών που χρησιμοποιούν ως βιτρίνες "συμπαθητικούς" εξωτερικά αλλά ... αηδιαστικά ρουφιάνους και αδίστακτους Έλληνες πολιτικούς.
Άντε να συνέλθει κανείς μέσα από αυτό το νοηματικό αλαλούμ και να μπορέσει να συνδυάσει γεγονότα και καταστάσεις που προέρχονται από τους ίδιους αρρωστημένους εγκεφάλους.
Παρόλα ... αυτά οι γκαζοτενεκέδες αναρχο-αριστεροί ... ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ με τις "επαναστατικές" δράσεις των ψεύτικων οργανώσεων , που δημιουργούν μυστικές υπηρεσίες και ταυτίζονται με τις αρλούμπες των προκηρύξεών τους που προδίδουν αβίαστα την ΜΗ αριστερή προέλευσή τους και την ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ πραγματικού ιδεολογικού υποβάθρου ακόμα και στον πιο άσχετο ή ηλίθιο συμπολίτη μας! Η περίεργη κι ανεξήγητη επιλογή στόχων... που ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει με τα συμφέροντα του κοσμάκη, της κοινωνίας και το λαϊκό αίσθημα ... δεν φαίνεται να δημιουργεί υποψίες στον χώρο των αναρχικών. Κι αυτή η παράλογη επιλογή στόχων στα χτυπήματα της τρομοκρατίας ξεκινάει από τις μέρες της 17ΝΟΕ. Τότε που τη μίζα από Κοσκωτά ... έφαγε ο Κουτσόγιωργας αλλά τη σφαίρα της 17ΝΟΕ ο Μπακογιάννης.

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Χ.Μόρφου που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τι σημαίνει C4I-SAIC.

Έχουν πλέον μεταβληθεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε μια περιφερόμενη ανά τον πλανήτη επιχείρηση εγκαθίδρυσης και εγκατάστασης των μεθόδων και των αρχών της Νέας Παγκόσμιας Τάξης Πραγμάτων;

Οι πέντε έγχρωμοι κύκλοι του ολυμπιακού συμβόλου (που αποτελεί ιδιοκτησία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, και που μόνον αυτή έχει το προνόμιο εμπορικής εκμετάλλευσής του), συμβολίζουν τις πέντε ηπείρους του πλανήτη μας. Σημαντικότερος αυτών των πέντε κύκλων, ωστόσο, είναι ένας έκτος, αόρατος, που, τουλάχιστον στην περίπτωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, δεν συμβολίζει παρά ένα παγκόσμιο δίκτυο φανερών και μυστικών υπηρεσιών και «ιδιωτικών» εταιρειών που προσφέρουν αφειδώς –και με το αζημίωτο– «προστασία» για την ασφαλή διεξαγωγή των Αγώνων. Οι κυβερνήσεις της χώρας μας υποχωρώντας στους ωμούς εκβιασμούς των «προστατών της –ολυμπιακής– νύχτας» και στα κατευθυνόμενα τρομο-υστερικά δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου, όχι μόνον «κατάφεραν» να σπαταλήσουν για την ολυμπιακή ασφάλεια ποσό υπερ-εξαπλάσιο του αρχικά προβλεφθέντος, αλλά και να μετατρέψουν τη χώρα σε ξέφραγο –ηλεκτρονικό– αμπέλι, υποθηκεύοντας αμετάκλητα τα όποια δικαιώματα των «ιθαγενών». Δηλαδή, ημών των ιδίων…

Πρώτο Περιστατικό

Πειραιάς, Δευτέρα 21 Ιουνίου 2004. Στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά βρίσκεται σε εξέλιξη άσκηση ασφαλείας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, παρουσία πρακτόρων από τις μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ, Ισραήλ, Μεγάλης Βρετανίας, Αυστραλίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Ισπανίας, που συναποτελούν τη γνωστή «Ολυμπιακή Συμβουλευτική Ομάδα». Ένας νεαρός άνδρας που σκέκεται ανύποπτος στην προβλήτα του Αγίου Διονυσίου μιλάει στο κινητό του. Επιλέγεται τυχαία από τους χειριστές του συστήματος ασφαλείας ως στόχος για την επίδειξη των δυνατοτήτων του προγράμματος. Μέσα σε τρία δευτερόλεπτα σε δύο οθόνες του συντονιστικού κέντρου του Λιμεναρχείου εμφανίζονται μία ολόσωμη φωτογραφία του νεαρού και μία στην οποία διακρίνεται καθαρά το πρόσωπό του από απόσταση ενός μέτρου. Σε πέντε δευτερόλεπτα οι χειριστές του συστήματος άκουγαν αυτά που έλεγε ο «ύποπτος». Μέσα σε 17 δευτερόλεπτα άκουγαν τη συνομιλία του «υπόπτου» νεαρού ενώ στην οθόνη του υπολογιστή είχαν εμφανιστεί τόσο ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου του όσο και ο αντίστοιχος αριθμός του συνομιλητή του.

Δεύτερο Περιστατικό

Ραβαλπίντι, Πακιστάν, 1η Μαρτίου 2003 [σ.σ. εκ παραδρομής στο περιοδικό το 2003 έγινε 2004], λίγο πριν το χάραμα. Πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν, υποστηριζόμενοι από συναδέλφους τους της CIA, εισβάλλουν σε ένα χαμόσπιτο. Μετά από σύντομη ανταλλαγή πυροβολισμών, συλλαμβάνεται ο Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ, ο ιθύνων νους των επιθέσεων της Αλ Κάιντα στις 11 Σεπτεμβρίου 2001. Ελάχιστες πληροφορίες έχουν γίνει γνωστές για τον τρόπο με τον οποίο εντοπίστηκε ο Μοχάμεντ, αλλά είναι κοινό μυστικό ότι η σύλληψή του ήταν αποτέλεσμα ενός ηλεκτρονικού κυνηγητού που διήρκεσε μήνες. Τελικά εντοπίστηκε παρά το γεγονός ότι επικοινωνούσε με το δίκτυό του στέλνοντας μηνύματα από 20 διαφορετικά κινητά τηλέφωνα.

Πρωταγωνιστής και των δύο προαναφερθέντων περιστατικών είναι μία αμερικανική εταιρεία, που το 2003 ήταν ο μεγαλύτερος προμηθευτής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ και μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων προμηθευτών της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA): η Science Applications International Corp. (SAIC), που επικεφαλής κοινοπραξίας εταιρειών της αλλοδαπής και της ημεδαπής έχει αναλάβει και το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας.

Θα έλεγε κανείς ότι η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας βρίσκεται σε «καλά χέρια». Με την ίδια σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι και τα προσωπικά δεδομένα όλων των Ελλήνων βρίσκονται επίσης στα ίδια «καλά χέρια»…

SAIC

Η SAIC ιδρύθηκε το 1969 από τον πυρηνικό φυσικό J. Robert «Bob» Beyster, που μέχρι τότε εργαζόταν στα Εθνικά Εργαστήρια του Λος Άλαμος. Τίποτε το ασυνήθιστο για τις ΗΠΑ. Αποτελεί κοινό τόπο το γεγονός να αποχωρεί κάποιος από τη θέση του στον κρατικό μηχανισμό, να ιδρύει μία ιδιωτική εταιρεία, και μέσω των γνωριμιών του να αποσπά συμβόλαια από κάποια κυβερνητική υπηρεσία – το ένα εκ των δύο πρώτων συμβολαίων της SAIC συνήφθη με τα Εθνικά Εργαστήρια του Λος Άλαμος. Στη συνέχεια, οι κυβερνητικοί υπάλληλοι που αναθέτουν στην εταιρεία κάποιο συμβόλαιο προσλαμβάνονται από αυτή μόλις συνταξιοδοτηθούν και, με τη σειρά τους, χρησιμοποιούν τις προσβάσεις τους στον κρατικό μηχανισμό για να υπογραφούν νέα συμβόλαια.

Υπολογίζεται ότι το 70% περίπου του τζίρου της SAIC προέρχεται από συμβόλαια με κυβερνητικές υπηρεσίες. Ειδικότητά της; Οι τεχνολογίες κατασκοπίας. Το λογισμικό συγκέντρωσης και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων (data-mining), το λογισμικό που χρησιμοποιούν οι κατασκοπευτικοί δορυφόροι, η κατασκευή υποθαλάσσιων αισθητήρων για τον εντοπισμό υποβρυχίων, η κατασκευή μηχανημάτων που με τη βοήθεια ακτίνων Γάμα «ακτινοσκοπούν» το περιεχόμενο κοντέινερς κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ. Αποτελεί άλλωστε γεγονός ότι η SAIC έχει αναλάβει για λογαριασμό του αμερικανικού δημοσίου την εκτέλεση διαφόρων συμβολαίων τόσο στο μετα-ταλιμπανικό Αφγανιστάν όσο και στο μετα-σανταμικό Ιράκ.

Έχει γραφτεί για μία ανταγωνιστική της SAIC εταιρεία ότι διαθέτει περισσότερους στρατηγούς ανά τετραγωνικό μέτρο από ό,τι το ίδιο το Πεντάγωνο. Ωστόσο, και η SAIC δεν υστερεί. Κατά καιρούς έχουν διατελέσει ανώτατα στελέχη της (ο κατάλογος δεν είναι εξαντλητικός):

● οι Γουΐλλιαμ Πέρρυ και Μέλβιν Λαιρντ, πρώην υπουργοί Άμυνας των ΗΠΑ,

● δύο πρώην διευθυντές της CIA –Τζων Ντόυτς (μοναδικό παράδειγμα αρχηγού μυστικής υπηρεσίας που, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, υποχρεώθηκε να επισκεφθεί σχολεία σε γειτονιά του Λος Άντζελες και να απολογηθεί σε εξοργισμένους γονείς επειδή πράκτορες της Υπηρεσίας συμμετείχαν –«επισήμως»– στο εμπόριο κρακ στις φτωχογειτονιές της πόλης για να χρηματοδοτήσουν τους αντάρτες Κόντρας της Νικαραάγουας) και Ρόμπερτ Γκέιτς (με «προϊστορία» στο σκάνδαλο Ιράν-Κόντρας, όταν διάφοροι μεγαλόσχημοι της κυβέρνησης, των μυστικών υπηρεσιών και των επιχειρήσεων πουλούσαν παράνομα τη δεκαετία του 1980 όπλα στο Ιράν για να χρηματοδοτούν τους Κόντρας),

● ο περιβόητος Μπόμπυ Ραίυ Ίνμαν, πρώην διευθυντής της NSA, υποδιευθυντής αργότερα της CIA και παρ’ ολίγον υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, που θα μας απασχολήσει και στη συνέχεια,

● ο Γουέιν Ντάουνινγκ, πρώην ανώτατος διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, που είναι και σήμερα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας,

● ο Τζάσπερ Γουέλς, πρώην συντονιστής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ,

● ο Μπιλ Όουενς, ναύαρχος, πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, πρώην βοηθός του Ντικ Τσέινι και του πρώην υπουργού Άμυνας Φρανκ Καρλούτσι,

● ο Ντέιβιντ Καίυ, που στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ήταν επιθεωρητής του ΟΗΕ για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ, διετέλεσε αντιπρόεδρος της εταιρείας από το 1993 μέχρι το φθινόπωρο του 2002, όταν και προσελήφθη από την κυβέρνηση Μπους (CIA), ως «ανεξάρτητος» σύμβουλος για να «ανακαλύψει» τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ, και

● τελευταίοι, αλλά όχι έσχατοι, ο Ντόννι Μάρσαλ, διευθυντής της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA) την περίοδο 2000-2001, είναι σήμερα επικεφαλής της Παγκόσμιας Ομάδας Λύσεων Ασφαλείας και Υπηρεσιών της εταιρείας που κατέστρωσε το σχέδιο ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, και ο Ντέιβιντ Τιουμπς, επικεφαλής του γραφείου της SAIC στην Αθήνα (Regus Center, Λεωφόρος Κηφισίας 90, Μαρούσι, 151 25), που υπήρξε επί 24 χρόνια στέλεχος του FBI.

Όσον αφορά τους στενούς δεσμούς της SAIC με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ουίλλιαμ Μπ. Μπλακ του νεώτερου. Ο Μπλακ εργαζόταν στην NSA από το 1959 μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 1997 όταν και προσελήφθη από τη SAIC ως αναπληρωτής αντιπρόεδρος και διευθυντής πληροφοριών. Τρία χρόνια αργότερα επέστρεψε στην NSA ως υποδιευθυντής της, θέση που κατέχει μέχρι σήμερα.

Μελετώντας κάποιος τον κατάλογο εκείνων που κατά καιρούς έχουν διατελέσει στελέχη της SAIC σχηματίζει την εντύπωση ότι ξεφυλλίζει το «Who’s Who» των ενόπλων δυνάμεων και των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Ποια ακριβώς είναι η ασφάλεια που (θα) προσφέρουν οι αξιότιμοι αυτοί κύριοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Μα η ίδια ακριβώς που, στη γλώσσα των συναδέλφων τους του υποκόσμου, ονομάζεται «προστασία».

Υπηρεσίες Πληροφοριών και λογισμικό…

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, η αμερικανική εταιρεία, η Inslaw, ο ιδιοκτήτης της οποίας Ουίλλιαμ Χάμιλτον είχε εργαστεί τη δεκαετία του 1970 στην NSA, ανέλαβε για λογαριασμό του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης την κατασκευή ενός προγράμματος, που θα επέτρεπε στο υπουργείο να συλλέγει και να επεξεργάζεται πληροφορίες από όλες τις υπηρεσίες που υπάγονταν σ’ αυτό [φυλακές, εισαγγελικά γραφεία κ.λπ.]. Η δυσκολία στην κατασκευή αυτού του προγράμματος, που ονομάστηκε Promis, βρισκόταν στο ότι θα έπρεπε να συγκεντρώνει, να οργανώνει και να κωδικοποιεί πληροφορίες που προέρχονταν από υπηρεσίες που χρησιμοποιούσαν υπολογιστές με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα και με διαφορετικά προγράμματα καταγραφής αυτών των δεδομένων. Σύμφωνα με τον Χάμιλτον, το πρόγραμμα αυτό, παρά τις δυσκολίες, γράφτηκε πράγματι από τους προγραμματιστές της εταιρείας. Το υπουργείο Δικαιοσύνης, ωστόσο, παρότι παρέλαβε το πρόγραμμα αρνήθηκε να πληρώσει την εταιρεία, και έκτοτε η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια, χωρίς να έχει ληφθεί μέχρι σήμερα κάποια τελεσίδικη απόφαση.

Μία άλλη παράμετρος αυτής της ιστορίας παρουσιάζει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Οι δυνατότητες που είχε το Promis να κωδικοποιεί στοιχεία από διαφορετικά προγράμματα και υπολογιστές δεν ίσχυε μόνον για τις βάσεις δεδομένων των υπηρεσιών του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και για κάθε βάση δεδομένων όλων των υπηρεσιών και των εταιρειών (τραπεζών, εφορίας, ιδιωτικών εταιρειών κ.λπ.) της αμερικανικής επικράτειας, και όχι μόνον.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες {Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) και Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA)] «άρπαξαν την ευκαιρία»: έκλεψαν το Promis, και άρχισαν να το χρησιμοποιούν για λογαριασμό τους – και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε να πληρώσει την Inslaw, ισχυριζόμενο ότι το πρόγραμμα δεν λειτούργησε ποτέ.

Η NSA, ωστόσο, σε συνεργασία με τη Μοσάντ, τη μυστική υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, άρχισε να πουλάει το κλεμμένο πρόγραμμα, «πακέτο» μαζί με τους σχετικούς υπολογιστές, σε πλήθος μυστικών υπηρεσιών ανά τον πλανήτη, αλλά και σε εταιρείες (τράπεζες κ.λπ.). [Αυτή τη στιγμή, ο σχετικός εξοπλισμός θα πρέπει να λειτουργεί στα κεντρικά γραφεία μερικών δεκάδων μυστικών υπηρεσιών του πλανήτη.] Βέβαια, η NSA και η Μοσάντ δεν θα πουλούσαν αυτό το εξαιρετικής αποτελεσματικότητας πρόγραμμα αν δεν είχαν και άλλα οφέλη – πέραν του χρηματικού: οι υπολογιστές που συνοδεύουν το πρόγραμμα, είναι έτσι «φτιαγμένοι» ώστε να τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν πλήρη πρόσβαση στα αποθηκευμένα σ’ αυτούς στοιχεία, χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό από την υπηρεσία ή την εταιρεία που κατέχει το σχετικό υπολογιστή.

Οι κωμικοτραγικές καταστάσεις που αφορούν την εμπορία του κλεμμένου Promis θα ήταν απλώς κωμικές (όπως, για παράδειγμα, το γεγονός ότι η μυστική υπηρεσία του Καναδά, που είχε αγοράσει από την NSA το κλεμμένο σύστημα, κατέφυγε για service, όταν αντιμετώπισε κάποιες δυσλειτουργίες του προγράμματος, στην… Inslaw, που φυσικά δεν είχε πουλήσει ποτέ το πρόγραμμα στον Καναδά), αν δεν είχαν στοιχίσει τη ζωή σε αρκετούς ανθρώπους, ανάμεσά τους και στον αμερικανό δημοσιογράφο Ντάννυ Καζολάρο, που ερευνούσαν την υπόθεση… Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία.

Όλα τα στοιχεία, πάντως, δείχνουν ότι η ελληνική ΕΥΠ έχει πέσει θύμα (;) της NSA και της Μοσάντ, και ότι τα συστήματα πληροφορικής που χρησιμοποιεί είναι κυριολεκτικά διάτρητα και στο έλεος της οποιασδήποτε «συμμάχου» μυστικής υπηρεσίας…

Όσον αφορά, τέλος, στην παράμετρο των τρομοκρατικών χτυπημάτων της 11ης Σεπτεμβρίου, φημολογείται ότι η Αλ Κάιντα του Οσάμα Μπιν Λάντεν αγόρασε το Promis από τη μυστική υπηρεσία της Ρωσίας (FSB), στην οποία το είχε πουλήσει ένας υπερπράκτορας του FBI, και έτσι οι τρομοκράτες κατάφεραν να έχουν πρόσβαση στους υπολογιστές των σημαντικότερων μυστικών υπηρεσιών των χωρών της Δύσης!

Bobby Ray Inman

Την εποχή που ο Ίνμαν ήταν επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Ναυτικού, στα μέσα της δεκαετίας του 1970, λέγεται πως έπαιξε το ρόλο του «βαθιού λαρυγγιού», του ανθρώπου που είχε καθοδηγήσει τις έρευνες των δημοσιογράφων της Washington Post Γούντγουορντ και Μπερνστάιν για το σκάνδαλο Γουώτεργκεϊτ, που οδήγησαν σε παραίτηση τον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον.

Ο γεννημένος το 1931 Ίνμαν, μετά από θητεία δεκαετιών σε διάφορες υπηρεσίες πληροφοριών του αμερικανικού ναυτικού, διορίστηκε το 1977, επί προεδρίας Κάρτερ, διευθυντής της NSA, όπου και παρέμεινε μέχρι το 1981. Από το Φεβρουάριο του 1981 μέχρι τον Ιούνιο του επόμενου έτους ο Ίνμαν υπήρξε υποδιευθυντής της CIA. Μετά την αποχώρησή του από τη CIA δραστηριοποιήθηκε στον ιδιωτικό τομέα: ιδιοκτήτης και συνεταίρος σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, αλλά και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων εταιρειών όπως η SAIC (μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας την περίοδο 1982- Οκτώβριος 2003, όταν και αποχώρησε λόγων «ορίου ηλικίας»), η Wackenhut (διεθνής εταιρεία security, «ανεπίσημο πρακτορείο» της CIA ανά τον κόσμο) και η Xerox (Διεθνής Χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας). Σήμερα είναι μέλος και του Δ.Σ. της Fluor, που επίσης εκτελεί, για λογαριασμό του αμερικανικού δημοσίου, έργα στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

Το 1993, ο Ίνμαν είχε προταθεί από τον τότε πρόεδρο Μπιλ Κλίντον για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο Ίνμαν, ωστόσο, τα «θαλάσσωσε» στις δύο ακροάσεις του από την αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσσου, που θα ενέκρινε την τοποθέτησή του, και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη διεκδίκηση του αξιώματος…

Ο δημοσιογράφος Ντάννυ Καζολάρο, που βρέθηκε νεκρός το 1981 κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες και ενώ ερευνούσε την υπόθεση Promis, ισχυριζόταν ότι είχε στην κατοχή του έγγραφο που αποδείκνυε ότι ο Ίνμαν και ο Ρόμπερτ Μακ Φάρλεϊν είχαν πουλήσει το Promis στο Ισραήλ. Ο Μακ Φάρλεϊν ήταν επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ επί προεδρίας Ρήγκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και άμεσα μπλεγμένος με το σκάνδαλο Ιράν-Κόντρα,

Ο πράκτορας της CIA και προγραμματιστής Μάικλ Ρικονοσιούτο σε συνεργασία με τον Ίνμαν είχαν τροποποιήσει το Promis με τρόπο ώστε ο υπολογιστής στον οποίο ήταν εγκατεστημένο το πρόγραμμα να εκπέμπει σήματα που εμφανίζονταν ως θόρυβος. (Τα στατικά κύματα που εκπέμπονται περιγράφονται από μαθηματικές εξισώσεις γνωστές ως συναρτήσεις Walsh.) Το πρόγραμμα στη συνέχεια ανέλαβε να το διαθέσει, πάντα με το αζημίωτο, σε διάφορες χώρες ένας άλλος πράκτορας της CIA ο Ερλ Μπράιαν, μέσω της εταιρείας Hadron (ανταγωνιστικής της Inslaw) της οποίας ήταν ιδιοκτήτης. Μεταξύ άλλων, ο Μπράιαν πούλησε το πρόγραμμα στη Βραζιλία και στην Ιορδανία. Στη δεύτερη περίπτωση συνεργαζόταν με τον Ραφί (Ραφαήλ) Εϊτάν, στελέχους των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ, ειδικού βοηθού του πρωθυπουργού της χώρας σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, που ήταν γνωστός σε όλο το Ισραήλ σαν «Ραφί ο βρωμιάρης», και είχε συμμετάσχει το 1960 στην απαγωγή του ναζί εγκληματία Άντολφ Άιχμαν από το Μπουένος Άιρες και την παράνομη μεταφορά του στο Ισραήλ. Ο Γκόρντον Τόμας αναφέρει στο βιβλίο του ότι οι πληροφορίες που απέσπασαν, για τους Παλαιστίνιους, οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες από το σύστημα Promis της Ιορδανίας χρησιμοποιήθηκαν για την καταστολή της Ιντιφάντα…

Μία άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή της πολυσχιδούς δραστηριότητας του Ίνμαν, που έχει χαρακτηριστεί, από εχθρούς και φίλους, ως «ο ευφυέστερος αμερικανός πράκτορας όλων των εποχών», έχει να κάνει με τα Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ-UFO). Κάποιοι ουφολόγοι (William Morrow, Whitley Streiber) θεωρούν πως ο Ίνμαν ήταν από τους λίγους ανθρώπους του στρατιωτικο-βιομηχανικού κατεστημένου των ΗΠΑ την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, που αποκάλυψαν πληροφορίες σχετικά με τη χρήση εξωγήινης τεχνολογίας σε αεροσκάφη των ΗΠΑ, τεχνολογία που είχε αποκτηθεί από UFO που είχαν συντριβεί στο έδαφος των ΗΠΑ. Προφανώς πρόκειται για άλλη μία επιχείρηση παραπληροφόρησης στην οποία συμμετείχε ο Ίνμαν, συντηρώντας έτσι έναν βολικό urban legend…

Ο βουλευτής και η ΕΥΠ

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2000, ο τότε βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Χρυσανθακόπουλος σε ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, προς την –τότε– υπουργό Εσωτερικών και πολιτικό προϊστάμενο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Βάσω Παπανδρέου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση είχε αναθέσει «την παρακολούθηση απόρρητων κρατικών πληροφοριών για την ασφάλεια της χώρας στην ισραηλινή εταιρεία Efrat, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε γνώστες ηλεκτρονικών υπολογιστών να γνωρίζουν τα πάντα για την Ελλάδα». «Το παράδοξο της όλης υπόθεσης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής, «είναι το ότι η ΕΥΠ –σε περίπτωση δυσλειτουργίας του συστήματος– δεν έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης των στόχων της μέχρις ότου οι Ισραηλινοί αποκαταστήσουν τυχόν βλάβες του ηλεκτρονικού υπολογιστή», και συνέχιζε λέγοντας, ότι «αφού η εταιρεία του Ισραήλ έχει το software και τους κωδικούς μπορεί να καταγράφει ταυτόχρονα όλους τους στόχους που παρακολουθεί η ΕΥΠ και να διαθέτει το υλικό της σε όσους έχουν ενδιαφέρον». Η ερώτηση του βουλευτή προς την υπουργό κατέληγε με την εξής διαπίστωση: «Είναι γνωστό ότι –τουλάχιστον για την ισραηλινή εταιρεία– δεν έχει μυστικά εθνικής ασφαλείας η Ελλάδα».

Όπως ήταν φυσικό, η ερώτηση του Α. Χρυσανθακόπουλου αγνοήθηκε από το σύνολο των μέσων ενημέρωσης στη χώρα μας, με τη φωτεινή εξαίρεση της Αθηναϊκής (27-9-2000) του Σπύρου Καρατζαφέρη, που έκανε πρωτοσέλιδο το θέμα με τίτλο «Στη Μοσάντ η εθνική μας ασφάλεια – Μέσω Τελ Αβίβ οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ».

Η ιστορία αυτή για τις σχέσεις ΕΥΠ-Ισραηλινών είχε δύο ακόμα παραμέτρους: μία παλαιότερη –ελληνική– και μία ακόμα πιο παλιά – αμερικανική.

Πριν από χρόνια (δυστυχώς δεν έχω καταγράψει την ημερομηνία), ο Γιώργος Καρατζαφέρης (αδελφός του Σπύρου), βουλευτής τότε της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος και ευρωβουλευτής σήμερα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, είχε αναφέρει στην τηλεοπτική του εκπομπή στο κανάλι Telecity (Τηλεάστυ), ότι είχε μείνει κατάπληκτος όταν επισκεπτόμενος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής τα γραφεία της ΕΥΠ είχε πληροφορηθεί ότι ο κεντρικός υπολογιστής της Υπηρεσίας καθώς και το απαραίτητο για τη λειτουργία του λογισμικό (software) είχαν αγοραστεί από ισραηλινή εταιρεία.

EFRAT

Περί ποιας, λοιπόν, εταιρείας πρόκειται;

Η Efrat ιδρύθηκε στο Ισραήλ το 1982, ως εταιρεία υψηλής τεχνολογίας. Δύο χρόνια αργότερα στελέχη της ίδρυσαν στις ΗΠΑ την εταιρεία Comverse. Σήμερα, η Efrat αποτελεί θυγατρική της Comverse (ποσοστό ιδιοκτησίας 99%). Η Efrat αποτελεί κορυφαία εταιρεία στον τομέα «εξειδικευμένων συστημάτων επεξεργασίας τηλεπικοινωνιών». Κύριος τομέας δραστηριότητάς της τα «φωνητικά δεδομένα»: Αναγνώριση λέξεων-κλειδιών σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, φωνητική ενεργοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, voice-mail κ.λπ. Η Efrat έχει εγκαταστήσει τα συστήματά της σε περισσότερες από 125 τηλεφωνικές εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ συνεργάζεται στενά με εταιρείες όπως οι Siemens, Lucent, Nokia, Ericsson και Motorola.

Η Efrat «εφοδιάζει επίσης διάφορες υπηρεσίες δίωξης και υπηρεσίες πληροφοριών με ένα “περιβάλλον αυτοματοποίησης γραφείου” για την παρακολούθηση, την καταγραφή και την ψηφιακή αρχειοθέτηση ακουστικού υλικού σε μαγνητικούς και οπτικούς δίσκους».

Η ΕθνικήΥπηρεσία Πληροφοριών της Ελλάδας, λοιπόν, πιθανότατα έχει προμηθευτεί από την Efrat ένα τέτοιο «περιβάλλον αυτοματοποίησης γραφείου». Δεδομένων και των άλλων τομέων στους οποίους εξειδικεύεται η Efrat, μπορούμε να εικάσουμε ότι η ΕΥΠ προμηθεύτηκε υπολογιστές και προγράμματα που της επιτρέπουν να παρακολουθεί τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, στις οποίες αναφέρονται κάποιες λέξεις-κλειδιά. Προφανώς για «λόγους εθνικής ασφαλείας»…

Τίποτε καινόν υπό τον ήλιον. Τέτοιου είδους παρακολουθήσεις πραγματοποιεί εδώ και δεκαετίες, σε πλανητικό επίπεδο, και η αμερικανική NSA, επικεφαλής μιας «κοινοπραξίας» μυστικών υπηρεσιών που, «όλως τυχαίως», δραστηριοποιούνται όλες αποκλειστικά σε αγγλοσαξωνικές χώρες (ΗΠΑ, Καναδάς, Μεγάλη Βρετανία, Νότιος Αφρική, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία). Πρόκειται για το γνωστό πρόγραμμα πλανητικών παρακολουθήσεων των επικοινωνιών Echelon.

Άραγε στο «πακέτο» που αγόρασε η ΕΥΠ συμπεριλαμβάνονται και κάποια «δωράκια»; Όπως, για παράδειγμα, κάποια εξελιγμένη έκδοση του Promis ή κάποια τσιπάκια (κατασκευασμένα από εταιρείες του Ισραήλ) που, ακόμα και όταν ο υπολογιστής είναι αποσυνδεμένος από το ηλεκτρικό δίκτυο, μπορούν και μεταδίδουν σε απόσταση τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σ’ αυτόν;

Η εμπλοκή των ισραηλινών στην υπόθεση Promis δείχνει ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανόν. Κι αν αυτό δεν συνέβη με το «πακέτο» της ΕΥΠ, σίγουρα έχει συμβεί με το «πακέτο» της ολυμπιακής (αν)ασφάλειας, το C4I.

Για τις σχέσεις Efrat και ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, ένα μικρό παράδειγμα. Ο Γιάακοβ Στάιν εργαζόταν στην Efrat την περίοδο 1989-1995, όπου ήταν επικεφαλής της ομάδας Εφαρμογών Νευρωνικού Δικτύου (Οπτική Αναγνώριση Χαρακτήρων –OCR– και Αυτόματη Αναγνώριση Ομιλίας –ASR). Ο Στάιν την περίοδο 1986-1995 ήταν σύμβουλος του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ και είχε τιμηθεί με το ανώτερο βραβείο για έρευνες σχετικές με την άμυνα… Αργότερα εργάστηκε και για την Comverse.

Τίποτα το αξιοπερίεργο. Αυτό που συμβαίνει με τη SAIC, τις ένοπλες δυνάμεις και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ συμβαίνει και με διάφορες εταιρείες στο Ισραήλ. Στο επίσημο site του ισραηλινού υπουργείου Εμπορίου αναφέρονται μεταξύ άλλων: «Η μετάβαση από τη στρατιωτική στην πολιτική αγορά. Τεχνολογίες που αρχικά αναπτύχθηκαν από την ισραηλινή αμυντική βιομηχανία αποτέλεσαν σημαντικό καταλύτη ανάπτυξης για τον ιδιωτικό τομέα των ηλεκτρονικών στο Ισραήλ. Κορυφαίες ιδιωτικές εταιρείες όπως η Tadiran Telecommunications, η ECI Telecom και η Efrat Future Technology έχουν όλες εισαγάγει με επιτυχία στην αγορά τεχνολογίες που αρχικά αναπτύχθηκαν ως αμυντικές εφαρμογές…»

Συ(μ)ΦορΆ(ι) μας!

Το σχέδιο διοίκησης, ελέγχου, συντονισμού, επικοινωνιών και πληροφοριών (Command, Control, Coordination, Communication & Intelligence – C4 I– που οι ελληνικής υπηρεσίες αποκαλούν «συμφοράι») εκπονήθηκε από τη SAIC και αποτελεί το σημαντικότερο τμήμα του σχεδιασμού Ολυμπιακής Ασφάλειας, καθόσον αφορά και καλύπτει όλα τα επιχειρησιακά σχέδια και τις δράσεις ασφάλειας που θα υλοποιηθούν την περίοδο διεξαγωγής των Αγώνων. Οι κύριες ενότητες που περιλαμβάνονται στο σχέδιο αυτό είναι:

1. Το Πρότυπο Διοίκησης Ολυμπιακής Ασφάλειας.

2. Το Σύστημα Διοίκησης Περιστατικών και Κρίσεων.

3. Το πλαίσιο Οργάνωσης και Επιχειρησιακής Λειτουργίας Κέντρων Επιχειρήσεων.

4. Οι Επικοινωνίες και τα συστήματα C4I Ολυμπιακής Ασφάλειας.

Από τις τέσσερις αυτές ενότητες θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα η τέταρτη, αφού οι τρεις πρώτες αφορούν κυρίως το οργανωτικό και διοικητικό πλαίσιο του σχεδίου ασφαλείας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο site της SAIC, «το σύστημα C4Ι αποτελείται από 30 υποσυστήματα που θα επιτρέψουν στις ελληνικές αρχές τη συλλογή, ανάλυση και τη διάδοση πληροφοριών». Tο πληροφοριακό επικοινωνιακό σκέλος του C4I αποτελείται από πέντε υποσυστήματα: 1. Κέντρα επιχειρήσεων, 2. Συστήματα-προγράμματα πληροφορικής, 3. Ψηφιακό συγκαναλικό ραδιοδίκτυο επικοινωνιών (ΤΕΤΡΑ), 4. Συστήματα φυσικής ασφάλειας και 5. Εξειδικευμένα συστήματα ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ίδια τη SAIC, «με τη χρήση των εν λόγω πληροφοριακών συστημάτων θα διασφαλίζεται ότι το σύνολο της πληροφόρησης σε ό,τι αφορά τη δημόσια τάξη και τις επιχειρήσεις ασφάλειας, κατά τη διάρκεια των αγώνων, θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους φορείς που εμπλέκονται με το έργο της ασφάλειας». Το C4Ι «με τα τεχνολογικά μέσα επικοινωνιών, πληροφορικής και φυσικής ασφάλειας θα παρέχει σε ένα ενιαίο και διαλειτουργικό περιβάλλον πληροφόρηση (εικόνα, ήχο, δεδομένα) σε πραγματικό χρόνο», δηλαδή οι εμπλεκόμενοι φορείς θα έχουν μία πλήρη εικόνα ολόκληρου του δικτύου των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Το σύστημα θα καλύπτει του 10.500 αθλητές, τους 6.700 συνοδούς των αθλητικών αποστολών, τους δεκάδες χιλιάδες εθελοντών, τους δημοσιογράφους, το προσωπικό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, τα μέλη της ευρύτερης ολυμπιακής οικογένειας καθώς και τους χιλιάδες επισκέπτες που θα βρεθούν στη χώρα. Α! Και τους εκατοντάδες χιλιάδες θεατές των αγώνων, αφού τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και για συγκεκριμένες θέσεις. Το σύστημα θα «γνωρίζει» ανά πάσα στιγμή το ονοματεπώνυμο του συγκεκριμένου θεατή που θα κάθεται στη συγκεκριμένη θέση κάποιου ολυμπιακού γηπέδου…

Πρόκειται, εν ολίγοις, για ένα τεραστίου εύρους «φακέλλωμα». Η τεράστια αυτή βάση προσωπικών δεδομένων θα φέρει τον «πολιτικά ορθό» τίτλο «Ιστορικό Αρχείο Εγκληματικότητας» και θα βρίσκεται στη διάθεση των ελληνικών αρχών αλλά και των ξένων υπηρεσιών που συνεργάζονται με την Ελλάδα. Τα στοιχεία θα παρασχεθούν από το υπουργείο Δικαιοσύνης, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, την Αστυνομία κ.ά. Σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αυτό το αρχείο θα πρέπει να καταστραφεί μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρά (κατά Γιάννη Καλαϊτζή) και των Παρααολυμπιακών.

Όμως, όπως αναφέρει και ενημερωτικό φυλλάδιο της SAIC, «οι πλήρεις λειτουργικές δυνατότητες ωστόσο από τη λειτουργία του πρωτοφανούς σε μέγεθος συστήματος ασφαλείας θα γίνουν κατανοητές στα επόμενα χρόνια. Το σύστημα θα αποτελέσει μια σημαντική κληρονομιά για τη μετα-Ολυμπιακή Αθήνα...» Και από τα μισόλογα του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργου Βουλγαράκη, που κόπτεται μεν για τη συνταγματικότητα όλων αυτών των μέτρων και ταυτόχρονα δηλώνει «ότι το σύστημα θα παραμείνει και μετά τους Αγώνες μόνον αν εξασφαλιστεί η συναίνεση όλων των αρμόδιων ανεξάρτητων αρχών», καταλαβαίνουμε ότι το C4I θα μας συνοδεύει και στα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μας.

Το φακέλλωμα

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποιος να είναι συνταγματολόγος για να αντιληφθεί ότι ήδη έχουν ανασταλεί βασικά άρθρα του Συντάγματος της χώρας, και αυτό θα συνεχιστεί και μετά τους Αγώνες. Αποτελεί, ναι ή όχι, παραβίαση θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος η παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, ακόμη και «χάριν επιδείξεως» όπως στην περίπτωση του νεαρού στον Πειραιά, χωρίς εισαγγελική άδεια; Εκτός και αν υπάρχει τέτοια άδεια για την παρακολούθηση όλων των συνδιαλέξεων κινητών και σταθερών τηλεφώνων αλλά και την ταυτόχρονη παρακολούθηση εκατομμυρίων συνδιαλέξεων με τη χρήση λέξεων-κλειδιών (κάτι που «εξασφαλίζει» το C4I), οπότε τότε μπορούμε να μιλάμε για συνταγματικό πραξικόπημα.

Πέραν της παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων (τομέας στον οποίο έχει διαπρέψει η NSA, μέσω του παγκόσμιου συστήματος Echelon) με λέξεις-κλειδιά (τομέας στον οποίο ειδικεύεται η ισραηλινή Efrat, προμηθευτής της ΕΥΠ), η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει ήδη πρόγραμμα «αυτόματης αναγνώρισης προσώπων» μέσω των καμερών που έχουν εγκατασταθεί για την «ασφάλεια» των Ολυμπιακών Αγώνων. Μέχρι το 2006 θα υπάρχουν στη σχετική βάση δεδομένων τα στοιχεία και οι ψηφιακές φωτογραφίες τουλάχιστον 10.000 «υπόπτων». Οι κάμερες θα αναγνωρίζουν αυτόματα τον «ύποπτο», θα τον παρακολουθούν και θα καταγράφουν τις κινήσεις του.

Το ερώτημα, βέβαια, είναι αν το C4I θα συλλέγει πληροφορίες (η δυνατότητα πάντως υπάρχει…) και από άλλες βάσεις δεδομένων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα (οικονομικά και φορολογικά στοιχεία, αγορές μέσω πιστωτικών καρτών, ταξίδια, τραπεζικοί λογαριασμοί κ.λπ. κ.λπ.). Δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι καταφατική…

Ιδιωτεία

Πώς θα χαρακτηρίζαμε κάποιον ο οποίος, τοποθετώντας ένα σύστημα συναγερμού στο σπίτι του, παραδίδει στο συνεργείο που τον εγκαθιστά τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών του και των πιστωτικών καρτών του, τα PIN αυτών των καρτών και των καρτών αυτόματης ανάληψης μετρητών, τους αριθμούς των τηλεφωνικών συσκευών του, φωτοαντίγραφα των φορολογικών του δηλώσεων και των συμβολαίων των ακινήτων που του ανήκουν, καταλόγους όλων των ανθρώπων με τους οποίους επικοινωνεί τηλεφωνικά, αντίγραφο του ποινικού του μητρώου κ.ο.κ.;

Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα τον χαρακτηρίζαμε «ηλίθιο».

Από την άλλη πλευρά πώς θα χαρακτηρίζαμε την πολιτική, αστυνομική, στρατιωτική και επιχειρηματική ηγεσία μιας χώρας που θα παραχωρούσε όλα αυτά τα στοιχεία, όλων των κατοίκων του τόπου, σε ξένες υπηρεσίες;

Απλώς, θα τους χαρακτηρίζαμε «καλούς και άξιους ηγέτες». Εξάλλου, αν δεν ήταν «καλοί και άξιοι» δεν θα κατείχαν εκείνοι τις θέσεις που κατέχουν και εμείς δεν θα βρισκόμασταν στη θέση που βρισκόμαστε.

«Ναιναίκοι» οι μεν, «ύποπτοι» οι δε…

Λεζάντες Φωτογραφιών

[Για τους γνωστούς λόγους μη-ταχύτητας του ελληνικού διαδικτύου οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό δεν υπάρχουν σ' αυτή τη σελίδα, αλλά οι λεζάντες παρουσιάζουν το ενδιαφέρον τους]

Foto 1, 2

Το κτιριακό συγκρότημα και το σήμα της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ. Η NSA είναι η μεγαλύτερη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών με προσωπικό και προϋπολογισμό πολλαπλάσια εκείνων της CIA. Η NSA (γνωστή και ως «No such agency – Δεν υπάρχει τέτοια υπηρεσία») δεν ελέγχεται από κανένα νομοθετικό σώμα των ΗΠΑ, αφού η ίδρυσή της και η λειτουργία της δεν καθορίζονται από νόμο αλλά από προεδρικό διάταγμα. Η NSA υπάγεται απευθείας στον πρόεδρο των ΗΠΑ, δηλαδή σε εκείνους που τον «διορίζουν». Βασική αποστολή της η προστασία και η παρακολούθηση των επικοινωνιών σε ολόκληρο τον πλανήτη, μέσω και του προγράμματος Echelon.

Foto 3

Ντέιβιντ Καίυ. Επιθεωρητής του ΟΗΕ για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ μετά τον Α΄ Πόλεμο του Κόλπου, αντιπρόεδρος της SAIC (1993-2002), και αμέσως μετά ξανά επιθεωρητής στο Ιράκ, αυτή τη φορά για λογαριασμό της CIA και του Πενταγώνου. «Το Ιράκ παραβιάζει τις διεθνείς συμφωνίες όσον αφορά την καταστροφή των όπλων μαζικής καταστροφής που διαθέτει», είχε δηλώσει πριν από τον Β΄ Πόλεμο του Κόλπου. Λεπτομέρεια: ακόμα δεν έχουν ανακαλυφθεί τέτοιου είδους όπλα στο Ιράκ.

Foto 4

Φωτογραφία που δημοσιεύεται στην Ετήσια Έκθεση της SAIC για το 2004 και συνοδεύεται από την εξής λεζάντα: «Η SAIC παρέχει εφαρμοσμένη μηχανική υποστήριξη στα ανώτατα κλιμάκια του υπουργείου Δικαιοσύνης, του FBI, της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), όπως επίσης και σε πολιτειακές ή τοπικές υπηρεσίες τήρησης της τάξης για την εφαρμογή του ομοσπονδιακού νόμου περί Επικοινωνιακής Βοηθείας για την Τήρηση της Τάξης, σχετικά με τη νόμιμη παγίδευση τηλεφώνων, κάτι που εξασφαλίζει ότι οι τηλεπικοινωνιακοί φορείς όλων των ειδών –επίγειοι, ασύρματοι, καλωδιακοί, διαδικτυακοί και δορυφορικοί– καθιστούν τα δίκτυά τους ικανά για την παροχή νόμιμης ηλεκτρονικής παρακολούθησης».

Foto 5

Το αερόπλοιο, που με τον υπερσύγχρονό του ηλεκτρονικό εξοπλισμό θα περιπολεί την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων στον αττικό ουρανό, ενοικιάστηκε από τις ελληνικές αρχές αντί του ευτελούς ποσού των δύο περίπου εκατομμυρίων ευρώ. Το κόστος της ενοικίασης του αερόπλοιου, που λόγω των «πρωτοφανών» μελτεμιών παρέμεινε καθηλωμένο επί ημέρες στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, είναι παρωνυχίδα μπροστά στο συνολικό ποσό που στοίχισε η επιχείρηση «Ολυμπιακή Ασφάλεια» στη χώρα μας. Ο αρχικός προϋπολογισμός προέβλεπε δαπάνη της τάξης των 200 εκ. δολαρίων. Η SAIC ανέλαβε την εκτέλεση του έργου, μειοδοτώντας στο σχετικό διαγωνισμό με 255 εκ. δολάρια έναντι της άλλης κοινοπραξίας (TRS, με επικεφαλής τη Raytheon. Φημολογείται ότι τόσο η SAIC όσο και η Raytheon είναι χρήστες του προγράμματος Promis). Το συνολικό κόστος της επιχείρησης «Ολυμπιακή Ασφάλεια», έχει, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Θοδωρή Ρουσσόπουλο, ξεπεράσει μέχρι στιγμής τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση –σπατάλη, αν προτιμάτε– που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας. Το συνολικό κόστος των Ολυμπιακών αγώνων κυμαίνεται κάπου μεταξύ 7 και 10 δισεκατομμυρίων ευρώ. Άγνωστο το ακριβές ποσό. Το μόνο σίγουρο είναι το ποιοι «θα πληρώσουν το μάρμαρο».

Foto 6

Ο δρ. Στήβεν Χάτφιλλ, πρώην ερευνητής του Αμερικανικού Στρατού σε θέματα βιολογικών όπλων, υπέστη τα πάνδεινα μετά το φθινόπωρο του 2001 όταν οι αμερικανικές αρχές άφησαν υπονοούμενα ότι αυτός είχε αποστείλει εκείνη την περίοδο ταχυδρομικά επιστολές που περιείχαν το βάκιλλο του άνθρακα και είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 5 ανθρώπων. Εκπρόσωποι των αμερικανικών αρχών είχαν δηλώσει τότε ότι ο Χάτφιλλ αποτελούσε «ενδιαφέρουσα περίπτωση», ωστόσο το FBI παρά τις έρευνες και τις μακροχρόνιες παρακολουθήσεις δεν κατάφερε να βρει το παραμικρό στοιχείο σε βάρος του Χάτφιλλ. Την ίδια περίοδο της τρομο-υστερίας για τον κίνδυνο των βιολογικών όπλων, η SAIC πίεζε την αμερικανική κυβέρνηση ώστε να αναλάβει την κατασκευή εργοστασίου όπου θα παρασκευάζονταν εμβόλια κατά διαφόρων ασθενειών που προκαλούν τα βιολογικά όπλα. Λεπτομέρεια: ο Χάτφιλλ είχε εργαστεί στη SAIC επί δύο χρόνια στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Στις αρχές του περασμένου Ιουλίου ο Χάτφιλλ κατέθεσε αγωγές κατά του FBI, του υπουργείου Δικαιοσύνης, του υπουργού Δικαιοσύνης Τζων Άσκροφτ και κατά της εφημερίδας The New York Times, για συκοφαντική δυσφήμηση.
πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Ο Αμερικανός Πρέσβης, η οικογένεια Μητσοτάκη και ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Ενδιαφέρουσες μαρτυρίες ... για κουκουλώματα και γρήγορους πλουτισμούς.

Watch live video from Flash TV on Justin.tv
πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Οι Μαρτυρικοί Ήρωες από την Σκοπιά Φλώρινας


Τούτες τις ημέρες της βαριάς προσβολής προς το Έθνος και την κυριαρχία του, αλλά και του διωγμού των Ελλήνων τόσο με την σύνθλιψη των εργασιακών δικαιωμάτων όσο και την παράδοση των δικών του πολιτικών δικαιωμάτων σε αλλοφύλους λαθρομετανάστες, επιδιώκεται η παράδοση της χώρας με τις επερχόμενες ήττες στα εθνικά μας ζητήματα. Κι αν αφήσουμε να συμβεί αυτό, τότε θα οδηγηθούμε σε οδό οδυνών για την Ελληνική Πατρίδα και τα παιδιά μας. Δεν λέω ότι θα τα καταφέρουν οι εχθροί της Ελλάδος να κατακτήσουν την πατρίδα μας και κυριολεκτικά αφού πολιτικά και οικονομικά το έχουν ήδη πετύχει. Λέω όμως ότι θα κινδυνεύσουμε να χάσουμε ζωές που οφείλουμε να προστατεύσουμε από τώρα. Λέω ότι κάποιοι βιάζονται να ανοίξουν το τρελάδικο ενός ανορθόδοξου πολέμου όταν πιέζουν να κλείσουν τα θέματα για Σκόπια και Κύπρο εντός του 2010 την στιγμή που Αλβανοί και Σκοπιανοί έχουν αρχίσει να τρώγονται, ενώ οι ΗΠΑ, οι ύπατοι αρμοστές του Νεοταξισμού, θέλουν τα Σκόπια και το Κοσσυφοπέδιο μέσα στο ΝΑΤΟ για να διατηρηθούν ως ορμητήρια των σκοπών τους.Αλλά λέω επιπλέον και κύρια ότι δεν δέχομαι τα προπαγανδιστικά πανηγυράκια που ετοιμάζονται σε λίγες ημέρες να στήσουν, την ημέρα του Προφήτη Ηλία, τα ενεργούμενα των Σκοπίων εντός των συνόρων μας μαζί με τα αδελφάκια τους από τα Σκόπια. Από την κατεχόμενη δηλαδή ελληνική Βόρεια Μακεδονία. Πανηγυράκια φολκλορικού και προπαγανδιστικού περιεχομένου με τραγουδάκια για μια δήθεν μη ελληνική «Αιγαιακή Μακεδονία». Λέω τέλος ότι δεν δέχομαι να ασελγήσουν αυτοί οι ανθέλληνες επάνω στο Τίμιο Αίμα των υπέροχων αυτών Ελλήνων που θα δούμε στο παρακάτω βίντεο, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τους κομιτατζήδες προγόνους των βουλγαροσκοπιανών που θέλανε να αρπάξουνε την Ελεύθερη Μακεδονία Μας. Δεν δέχομαι τα γυφτοσκοπιανά πανηγύρια στα ίδια εδάφη. Δεν δέχομαι εχθρικό ποδάρι εκεί που μαρτύρησαν οι Ήρωες αδελφοί μας από την Σκοπιά Φλώρινας.

Και να σταθούμε στο όνομα της συγκεκριμένης περιοχής. Σκοπιά. Να θυμηθούμε ακόμη ότι το όνομα Σκόπια προέρχεται ετυμολογικά από την ελληνική λέξη σκοπιά. Και επειδή τα τοπωνύμια μιλάνε για την ιστορία και την πραγματική προέλευση των τόπων, ας το καταλάβουνε όλοι. Εχθροί και «φίλοι». Ότι τα Σκόπια είναι ελληνικά. Γευγελή, Μοναστήρι, Δοϊράνη, Αχρίδα κλπ. Τα ονόματα, τα μνημεία, ακόμη και οι τρομοκρατημένοι πληθυσμοί μας εκεί πάνω είναι Ελλάδα. Αφιερώνουμε το παρακάτω βίντεο στους Ήρωες της Σκοπιάς Φλώρινας των οποίων η θυσία δεν θα πάει χαμένη. Γιατί για εμάς δεν υπάρχει υποχώρηση παρά μόνον Νίκη ή Θάνατος. Νίκη για την Μεγάλη Ελλάδα και Θάνατος για τον κάθε εχθρό μας.

http://www.youtube.com/watch?v=VQEmd4d94aE&feature=player_embedded


ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/
πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Η «Οικολογική Παρέμβαση» του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει τα Σκόπια ως Μακεδονία!


Δελτίο Τύπου της Νεολαίας Ορθόδοξου Συναγερμού
Την «ευαισθησία» του στα εθνικά μας θέματα και κυρίως στο ζήτημα του ονόματος της Μακεδονίας μας έδειξε για μία ακόμη φορά ο Συνασπισμός! Συγκεκριμένα, η «Οικολογική Παρέμβαση» η οποία αποτελείται από άτομα και μέλη οικολογικών ομάδων, αγωνίζεται για την πολιτική και κοινωνική οικολογία, και είναι ισότιμο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στην επίσημη ιστοσελίδα της αναγράφει τα εξής απίστευτα: «Η δεξιά κυβέρνηση της Ελλάδας, λίγες μόνο μέρες μετά την οριακή νίκη της στις εκλογές, ξεκίνησε εθνικιστική επίθεση εναντίον του γειτονικού κράτους της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, και αλλάζοντας το βιβλίο ιστορίας όπως ακριβώς ζητούσε το ακροδεξιό κόμμα. Η επίθεση αυτή γίνεται σε συνδυασμό με μια νεοφιλελεύθερη επίθεση σε κοινωνικό επίπεδο, ανακοινώνοντας δεξιά μέτρα για τις συντάξεις και τα όρια ηλικίας, καθώς και εφαρμογή του Νόμου-Πλαισίου (νεοφιλελεύθερα μέτρα για τα πανεπιστήμια και μαζικές διαγραφές φοιτητών).

Διακηρύσσουμε την φιλία και αλληλεγγύη μας προς τον λαό της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, τον λαό της Αλβανίας, της Τουρκίας, της Κύπρου (Ε/Κ και Τ/Κ), τον λαό της Βουλγαρίας, και προς όλους τους Βαλκανικούς λαούς, οι οποίοι και είναι αδέλφια μας! Χρειάζεται να αγωνιστούμε για ενότητα των Βαλκανίων και την δημιουργία Βαλκανικής ομοσπονδίας, για ειρήνη - αποστρατιωτικοποίηση - κατάργηση υποχρεωτικής θητείας, ελεύθερη διακίνηση των πολιτών στα Βαλκάνια, Ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων...»

Του λόγου το αληθές μπορεί να διαπιστώσει κανείς με μία απλή επίσκεψη στην ιστοσελίδα τους.
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Εχθρική ενέργεια κατά του Ελληνικού Λαού, η εκχώρηση της ονομασίας της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς.Εχθρική ενέργεια κατά του Ελληνικού Λαού, χαρακτηρίζει το Πατριωτικό Μέτωπο, την όποια πολιτική απόφαση για εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας ή παραγώγου της στους Σκοπιανούς. Δεδομένης της αρχής η οποία σαφώς εκφράσθηκε και οριοθετήθηκε από τον ...πανεπιστημιακό κ. Κώστα Ζουράρι, πως, εκχώρηση ονόματος, συνεπάγεται και εκχώρηση εδάφους.
Η όποια εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας ή παραγώγου της στα Σκόπια, αποτελεί εργαλείο για την περαιτέρω ανάπτυξη της Σκοπιανής επιθετικότητας, η οποία εκφράζεται σε πολλαπλά επίπεδα από την οργανωμένη πολιτική αλυτρωτισμού του καθεστώτος Γκρουέφσκυ. Παράλληλα, αποτελεί πράξη εθνικής μειοδοσίας, την οποία ουδείς πολιτικός έχει δικαίωμα να υλοποιήσει, αφήνοντάς την ως εκρηκτική για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων παρακαταθήκη.
Η σημερινή πολιτική συμμαχία, που παρανόμως παρέδωσε την εντολή του Ελληνικού Λαού σε κέντρα εξουσίας πέραν των εθνικών ορίων, ήδη βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί και δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε οποιαδήποτε συμφωνία με τον Γκρουέφσκυ, πέραν αυτήν της απόφασης των πολιτικών αρχηγών του 1992. Σύμφωνα με την οποία, «η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνο εάν τηρηθούν οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ στις 16 Δεκεμβρίου 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη Μακεδονία».

Το νομικό τμήμα του Πατριωτικού Μετώπου, επεξεργάζεται εξάλλου σχέδιο προσφυγής στα αρμόδια δικαστήρια, για την αντισυνταγματικότητα της συμφωνίας που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την τρόϊκα, βάσει της οποίας εκχωρείται το δικαίωμα στους «δανειστές να προχωρήσουν με βάση το αγγλικό δίκαιο σε κατάσχεση της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου».
Μετά την επιτυχημένη δρομολόγηση μαζικών προσφυγών στον Γενικό Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το Πατριωτικό Μέτωπο, κινούμενο σε πολλαπλά επίπεδα (οργάνωση του Λαού σε κοινό μέτωπο, δράσεις όπως η δημιουργία πολυχώρου πολιτισμού στο Μέγα Δέρειο, «Στέκι του Πατριώτη» στην Αθήνα κλπ) προχωρά σε αυτήν την φάση στην προσφυγή κατά και αυτής της παράνομης απόφασης της κυβέρνησης, εκφράζοντας παράλληλα την αποφασιστικότητά του να θέσει με όλες του τις δυνάμεις φραγμό στην κατηφόρα στην οποία σπρώχνει η σημερινή κατοχική πολιτική συμμαχία την Πατρίδα και τον Λαό μας

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ακαδημίας 88
Αθήνα
Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν!____ksipnistere1@gmail.comalt
πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Σκοπιανή τηλεόραση: Μέχρι το 2013 η Μεγάλη Αλβανία;«Ένας νέος ‘οργανισμός’ ιδρύθηκε στην Αλβανία, με τη δημοσίευση του «Καταλόγου των φυσικών Αλβανών», όπου συμπεριλαμβάνονται όλοι οι Αλβανοί της Αλβανίας, του Κοσσυφοπεδίου, της πΓΔΜ και άλλων περιοχών».
Τα παραπάνω αναφέρει χαρακτηριστικά η σκοπιανή τηλεόραση ‘Κανάλι 5’, τονίζει, μάλιστα, ότι σύμφωνα με....το πρακτορείο INA, ο εμπνευστής αυτής της σύνδεσης είναι ο πολιτικός Κότσο Ντανάι, ο οποίος ανακοίνωσε τη συμμετοχή όλων των Αλβανών –Αλβανίας, Κοσσυφοπεδίου, πΓΔΜ και άλλων περιοχών- σε μελλοντικές τοπικές και βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν στην Αλβανία.
« Ο στόχος μας είναι μέσα από θεσμικές διαδικασίες να επιδιώξουμε την ενοποίηση όλων των Αλβανών σε ένα κράτος το 2013. Μέσα από τον κατάλογο αυτόν θα εκλεγούν εκπρόσωποι των Αλβανών στην Αλβανία, στο Κοσσυφοπέδιο, στην πΓΔΜ, στην κοιλάδα του Πρέσεβο, στο Μαυροβούιο και του συνόλου της διασποράς» δήλωσε ο Ντανάι.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί ένα ενιαίο αλβανικό κράτος και επεσήμανε ότι :
«Μια πρόσφατη δημοσκόπηση της ‘Gallup International’ έδειξε ότι το 74% των πολιτών του Κοσσυφοπεδίου και το 72 % των πολιτών της Αλβανίας είναι υπέρ της εθνικής ενοποίησης. Για τη συμμετοχή στις εκλογές όλου αυτού του μεγάλου ποσοστού των πολιτών, απαιτείται η θεσμική ενοποίηση όλων των αλβανικών εδαφών»

Ο άμεσος στόχος είναι η υλοποίηση του σχεδίου αυτού, με την 100ή επέτειο της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, στις 28 Νοεμβρίου 2012 ώστε να εορτασθεί η «Συνομοσπονδία Αλβανίας –Κοσσυφοπεδίου».
Το σλόγκαν του οργανισμού ενοποίησης προς τη διεθνή κοινότητα θα ήταν «Ειρήνη στον κόσμο, φιλία με την Ευρώπη, αγάπη προς τις Ηνωμένες Πολιτείες» ενώ το μήνυμα προς τις χώρες της περιοχής «Ειρήνη και σεβασμός στους γείτονες, αλλά ο καθένας να κοιτάζει στο σπίτι του».
echedoros-a.blogspot
Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν!____ksipnistere1@gmail.comalt
πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Γκρούεφσκι: “Mε τoν Παπανδρέoυ βελτιώνουμε τo κλίμα”

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ανέφερε, χθες, στα Σκόπια, ότι ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς,... έχει εντατικοποιήσει τις διαβουλεύσεις με την Αθήνα και τα…Σκόπια, σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας.«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο μεσολαβητής, Μάθιου Νίμιτς, έχει εντατικοποιήσει τις δραστηριότητες και τις διαβουλεύσεις με τα δύο μέρη και αυτό αφήνει ελπίδες για εξεύρεση λύσης (σ.σ του ζητήματος της ονομασίας) », ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι, κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών του Βελγίου, Στέφεν Φανάκερε, ότι οι δυο πλευρές διεμήνυσαν ότι είναι δυνατόν να βρεθεί λύση σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Γκρούεφσκι είπε ότι οι συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, σκοπό έχουν την βελτίωση του κλίματος και την διευκόλυνση των προσπαθειών του κ.Νίμιτς.

«Έχουμε τακτικές επαφές με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, με σκοπό να βελτιώσουμε την γενικότερη ατμόσφαιρα και το σύνολο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, να καλλιεργήσουμε το έδαφος, έτσι ώστε ο μεσολαβητής κ. Νίμιτς να μπορέσει να συνεχίσει με τις ιδέες του και με την επικοινωνία και πιθανόν να προκύψει κάποια πρόταση η οποία θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από τις δύο πλευρές, όπως φυσικά και από τους πολίτες της Μακεδονίας. Ενθαρρύνουμε τον κ. Νίμιτς να συνεχίσει τις ενέργειες του και εμείς θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε καλύτερη ατμόσφαιρα», ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι.

Πρόσθεσε ότι «είναι θετικό που η Ελλάδα κατανόησε τελικά ότι η χώρα μας και η κυβέρνηση μας επιθυμεί την εξεύρεση λύσης, κάτι που σημείωσε και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, στην ομιλία του στην Σύνοδο Κορυφής της Διαβαλκανικής στην Κωνσταντινούπολη».

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ανέφερε χθες, από την πόλη Πρίζρεν του Κοσόβου, ότι οι συναντήσεις των πρωθυπουργών της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας συμβάλουν προς την κατεύθυνση οικοδόμησης εμπιστοσύνης, αποτέλεσμα της οποίας μπορεί να αποτελέσει η εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος

ΠΗΓΗ:
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

"Στα Τίρανα ο «Ζορμπάς», στους Αγίους Σαράντα τα τύμπανα τoυ εθνικισμoύ των Tσάμηδων""Ενώ το κοινό στην Όπερα της πρωτεύουσας της Αλβανίας, μαγεύονταν από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ζορμπάς», σε μουσική του άλλου μεγάλου Κρητικού Μίκη Θεοδωράκη και μάλιστα από αλβανούς καλλιτέχνες, την ίδια ώρα στους Αγίους Σαράντα λαλούσαν τα τύμπανα του αλβανικού εθνικισμού.Η εβδομάδα της Τσαμουριάς, που καθιερώθηκε από την ομώνυμο ένωση, να οργανώνετε την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, ολοκληρώνεται με «πολιτιστικές» εκδηλώσεις, στους...

Αγίους Σαράντα και με πορεία προς τα σύνορα την Κυριακή το πρωί.Με τις εκδηλώσεις τους - που μόνο πολιτιστικές δεν είναι - δεν θα ασχολούμασταν καθόλου γιατί δεν θέλουμε να αναπαράγουμε ένα θέμα που φτάνει στα όρια της ηλιθιότητας. Η πολιτικo κοινωνικo οικονομική διάσταση του προβλήματος αναλύθηκε σε άλλο ιστολόγιο πολύ εύστοχα από το γνωστό αναλυτή Ευθύμιο Κώτσια και δεν θέλω να προσθέσω τίποτα. Υπάρχουν όμως και δύο άλλες διαστάσεις στο πρόβλημα και θα ήθελα να αναφερθώ.
1. Η εκδηλώσεις αυτές, όσο αφορά τη συμμετοχή και περιεχόμενο, έχουν ξεφύγει από την Αλβανική επικράτεια και δώσανε ρόλο και βήμα στους εθνικιστές Αλβανούς του Κοσσόβου και των Σκοπίων. Δεν ήταν τυχαία άλλωστε και η επίσκεψη του προέδρου του PDU πριν από μία εβδομάδα στο Κόσσοβο. Ο χρόνος που επέλεξε ήταν ακριβώς για να κάνει το "promotion" των εκδηλώσεων. Ο Idrizi που έγινε δεκτός από όλη την πολιτική ηγεσία του Κοσσόβου, δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί και με ένστολους βετεράνους στρατιώτες του UCK. Η Ελληνική εξωτερική πολιτική αρνείται – και καλά κάνει - να συζητήσει θέμα «Τσάμικο». Όταν όμως το θέμα παίρνει αυτές τις διαστάσεις δεν μπορείς να το παραβλέπεις. Το ελάχιστο που θα έπρεπε να κάνει ήταν ένα διάβημα καθώς οι εκδηλώσεις πλαισιώνονται από κρατικούς φορείς.
2. Η σημερινή Δημοτική αρχή των Αγίων Σαράντα, είχε και την στήριξη της Ομόνοιας. Ο κ. Εντμοντ Γκιόκα, είναι σίγουρο ότι δεν θα κέρδιζε το δήμο, αν δεν είχε και την στήριξη των Ελλήνων της πόλης. Ποια ήταν όμως τα ωφέλει του Ελληνισμού από αυτή τη συνεργασία; Στο δήμο και στις πλατείες της πόλης μπορεί να δεις σημαίες της Αμερικής, της Ευρώπης, της Ιταλίας κλπ. δεν υπάρχει όμως ούτε μια ελληνική σημαία. Δεν υπάρχει ούτε μια ελληνική πινακίδα και σα να μην έφτανε αυτό οι ονομασίες των δρόμων δόθηκαν σε κάθε λάμπο και τσάμη τσέλιγκα. Είναι αλήθεια ότι το ποσοστό των ελλήνων που έμειναν στην πόλη των Αγίων Σαράντα είναι χαμηλό, είναι όμως ικανό να παίξει ρυθμιστικό ρόλο στη ανάδειξη τοπικού άρχοντα.
πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Οι Αρχαίοι Μακεδόνες, οι πρόγονοί μας, ήταν Έλληνες διότι:

1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά

ες Λαγκαδάν, πόλιν οικουμένην, ευδαίμονα και μικράν !! Οι Αρχαίοι Μακεδόνες, οι πρόγονοί μας, ήταν Έλληνες διότι:Οι Αρχαίοι Μακεδόνες, οι πρόγονοί μας, ήταν Έλληνες διότι:

1. Ο ιστορικός Ελλάνικος ο Μυτιληναίος, που έζησε στην αυλή του βασιλιά της Μακεδονίας Αλεξάνδρου του Α, έγραψε ότι συνεννοούνταν με άνεση με τους Μακεδόνες και ότι η μιλιά τους έμοιαζε με τη δική του διάλεκτο, την Αιολική.

2. Μια Περσική επιγραφή του 513 πΧ καταγράφει τις Ευρωπαϊκές χώρες που κατέχονταν τότε από τον Μεγάλο Βασιλέα. Ανάμεσα σ' αυτές είναι και το όνομα "Yuna Takabara". Yuna σημαίνει Ίωνας. Είναι το όνομα που δίνουν ακόμη και σήμερα οι ανατολικοί λαοί στους Έλληνες. Takabara σημαίνει αυτόν που η περικεφαλαία του μοιάζει με ασπίδα. Όπως εύκολα αναγνωρίζεται από αρχαία νομίσματα, μόνο οι Μακεδόνες είχαν τέτοια περικεφαλαία. Άρα οι Πέρσες θεωρούσαν τους Μακεδόνες Έλληνες. Μάλιστα ανάλογες επιγραφές μετά το 479 πΧ δεν αναφέρουν την ίδια ονομασία, αφού η Μακεδονία είχε πια απελευθερωθεί από τον Περσικό ζυγό.

3. Όλα τα Μακεδονικά ονόματα μηνών, γιορτών, πόλεων, τόπων και ανθρώπων ( περίπου 300 ) είναι Ελληνικά: Πέλλα, Αιγαί, Θεσσαλονίκη, Δίον, Άργος, Παγγαίον, Αλέξανδρος, Φιλώτας, Φίλιππος, Δρύκαλος, Άρπαλος, Πευκέστας, Βερενίκη κλπ. Ειδικά, τα ονόματα των μηνών δεν υπάρχουν στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά η Δωρική τους προέλευση είναι προφανής. Μερικές Μακεδονικές λέξεις υπάρχουν και σε άλλες Ελληνικές διαλέκτους με διαφορετική σημασία: Πχ χάρων στη Μακεδονική είναι το λιοντάρι. Αυτό σημαίνει ότι οι Μακεδόνες είχαν τη δική τους Ελληνική διάλεκτο και δεν δανείστηκαν τα Ελληνικά τους από τους νότιους Έλληνες.

4. Μια επιγραφή του 600 πΧ σε ένα πιθάρι που βρέθηκε στην περιοχή της Αιανής Κοζάνης, γράφει σε άπταιστα Ελληνικά: " Άρπαλος έρια " Ήταν βοσκός ο άνθρωπος και φύλασσε τα μαλλιά των προβάτων του στο πιθάρι !!!

5. Ο Βασιλιάς των Μακεδόνων Αλέξανδρος ο Α' έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες. Μάλιστα έγινε προσπάθεια από τους συναγωνιστές του να αποκλειστεί σαν βάρβαρος. Αυτός όμως απέδειξε την Ελληνική του καταγωγή από τους Τημενίδες του Άργους, έλαβε μέρος στους αγώνες και κέρδισε ( Ηρόδοτος)

6. Οι Μακεδόνες, με την ηγεσία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κατέκτησαν τον τότε γνωστό κόσμο και μετέδωσαν εκεί τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ Πολιτισμό και την Ελληνική γλώσσα. Ο Πλούταρχος γράφει: " Αλέξανδρος, παίδας Περσών τρισμυρίους επιλεξάμενος, εκέλευσε γράμματά τε μανθάνειν Ελληνικά και Μακεδονικοίς όπλοις εντρέφεσθαι" ( Ο Αλέξανδρος, αφού διάλεξε τριάντα χιλιάδες Περσόπουλα, διέταξε να μάθουν Ελληνικά γράμματα και Μακεδονικά όπλα ). Δεν θα δέχονταν οι Μακεδόνες να μεταδώσουν έναν ξένο πολιτισμό!!

7. Όλοι οι λαοί ( Ρωμαίοι, Εβραίοι, Καρχηδόνες, Πέρσες…) που γνώρισαν τους Μακεδόνες τους θεωρούσαν Έλληνες.

8. Όλες οι πόλεις που έχτισε ο Αλέξανδρος στην πορεία του είχαν το όνομα Αλεξάνδρεια εκτός από δύο που λέγονται η μία Βουκεφάλα και η άλλη Νίκαια. Όλα αυτά τα ονόματα είναι Ελληνικά.

9. Ο προφήτης Δανιήλ που η προφητεία του περιλαμβάνεται στην Παλαιά Διαθήκη γράφει λυπημένος για τον Έλληνα κατακτητή που θα κατακτήσει την πατρίδα του και ...

10. Ο Στράβων, ο μεγαλύτερος Γεωγράφος της αρχαιότητας γράφει: " Έστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία"

11. Στην Αττική κωμωδία οι άλλοι Έλληνες παρουσιάζονταν να μιλούν τη τοπική τους διάλεκτο για να προκαλέσουν γέλιο. Σε μια κωμωδία λοιπόν, υπάρχει διάλογος ενός Αθηναίου με έναν Μακεδόνα. Ρωτάει ο Αθηναίος: "σφύραινα δ' έστι τίς; " ( Τί είναι σφύραινα; ) και απαντά ο Μακεδόνας " κέστραν μεν ύμμες ωττικοί κικλήσκετε" ( αυτό που εσείς οι Αττικοί λέτε κέστρα ) !! Είναι φανερό ότι ο Μακεδόνας μιλάει Ελληνικά !! Από τη λέξη σφύραινα έχουμε σήμερα το σφυρί αλλά και τη σφυρίδα !!

12. Είναι γεγονός ότι σε πολλούς Έλληνες, οι Αρχαίοι Μακεδόνες φαίνονταν βάρβαροι. Αυτό οφείλεται στην πολιτισμική καθυστέρηση των Μακεδόνων λόγω της απομόνωσής τους στη Μακεδονία για περισσότερους από 6 αιώνες ( 1200-700 πΧ)

13. Όλοι οι αρχαίοι Έλληνες γλωσσολόγοι δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν την Μακεδονική διάλεκτο για να επισημάνουν τις ιδιορρυθμίες της Ελληνικής γλώσσας. Έτσι ο Ησύχιος που έζησε τον 5 μΧ αιώνα μας δίνει περίπου 150 Μακεδονικές λέξεις αφού στο λεξικό του περιλαμβάνονται μόνο ιδιωματικές λέξεις. Ελάχιστες από αυτές δεν έχουν ακόμη συσχετιστεί με την Ελληνική γλώσσα.

14. Μια επιγραφή του 352 πΧ που βρέθηκε στην Επισκοπή Πέλλας σημαιώνει " Αρτεμιν αγροτέραν Γαζωρείτιδα και Βλουρείτιν" !. Στην 'Αρτεμι της αγροτιάς από τον Γάζωρο και τα βουνά !! ( βλουρείτις = φιλορείτις κατά τον κ. Θαβώρη )

15. Το πρώτο ιδιωματικό Μακεδονικό κείμενο που έχουμε μέχρι τώρα βρέθηκε πρόσφατα στην Πέλλα. Είναι ένας κατάδεσμος ( ευχές και κατάρες) του 425 πΧ σε κοινή Δωρική διάλεκτο.

16. Ο Αλέξανδρος κάλεσε τον Φιλώτα να απολογηθεί στην Μακεδονική κατά τη δίκη του ενώπιον του στρατού. Ο Φιλώτας απάντησε: "Εκτός από τους Μακεδόνες, υπάρχουν πολλοί άλλοι γύρω μας που θα με καταλάβουν ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ αν απολογηθώ στην Κοινή". Η καίρια λέξη στην απάντηση αυτή είναι το "ευκολότερα". Ο Φιλώτας υπονοεί ότι αν μιλούσε Μακεδονικά τότε οι άλλοι, που ήταν Έλληνες στην πλειονότητα, θα τον καταλάβαιναν αλλά δυσκολότερα. Αυτό όμως σημαίνει ότι η Μακεδονική ήταν μια Ελληνική διάλεκτος.

Έτσι, αφού οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες και η γλώσσα τους μια Ελληνική διάλεκτος, δεν επιτρέπεται σήμερα μια ξένη γλώσσα να ονομάζεται Μακεδονική και ο λαός που την μιλά Μακεδόνες. Οι φίλοι μας Σκοπιανοί, πρέπει να βρουν άλλο όνομα για τη γλώσσα, τη χώρα και το λαό τους.
Θερμή παράκληση, κάθε φορά που ακούτε κάποιον να αποκαλεί την Σκοπιανή διάλεκτο, Μακεδονική και τους Σκοπιανούς Μακεδόνες, να διαμαρτύρεστε έντονα και να το γνωρίζετε σε μας, για να κάνουμε το ίδιο.
πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ Ο ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

To ΣαββατοKύριακο 12 και 13 Ιουνίου 2010
πραγματοποιήθηκε στο Γήπεδο της Γαλατά σαράι
στο κατάμεστο ALI SAMI YEN
της Κωνσταντινούπολης η Μεγάλη Γιορτή
των Παντουρκιστών από όλες
τις Βαλκανικές χώρες .
Την εκδήλωση διοργάνωσε το κόμμα Μ.Η.Ρ.

To κόμμα δηλαδή των Γκρίzων Λύκων που

είναι κόμμα Εξουσίας στην Τουρκία και

παρεβρέθησαν Μογγολότουρκοι από

την Βοσνία – Ερzεγοβίνη , την Βουλγαρία ,

Γυφτοσκοπιανοί , Τουρκαλβανοί αλλά υπήρχε αποστολή με
καλεσμένους με πρόεδρο τον Ψευτομουφτή
Ξάνθης Αχμετ Μετέ και
από την Ελληνικότατη Θράκη μας !!!!!!!!


Στο Festival αυτό των Γκρίzων Λύκων για να

Ξεφτυλίσουν την Ελλάδα μαζί με τις άλλες

σημαίες με θράσος αναρτήσανε και την

Γαλανόλευκη ως σημαία των Τούρκων της

Ελλάδας λες και η Ελλάδα είναι Τουρκική

Επαρχία !!!!!!!

Όταν ανέβηκε στο βήμα ο Πρόεδρος

των Γκρίzων Λύκων Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί

σηκώθηκε όλο το γήπεδο ALI SAMI YEN

στο πόδι.


Εκείνος χαιρέτισε το πλήθος

των χιλιάδων Παντουρκιστών

Με το χέρια ψηλά και κάνοντας

το χαρακτηριστικό χαιρετισμό

Των Γκρίzων Λύκων λαμβάνοντας

το παρατεταμένο χειροκρότημα

Συν των άλλων

και του Ψευτομουφτή Ξάνθης

Αχμέτ Μετέ !!!!!!!Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί αναφέρθηκε

στην ιστορία του

Τουρκικού Έθνους και χαρακτήρισε

Ευλογία την Νίκη των Τούρκων το 1453


Μίλησε για τον σημαντικό Ρόλο

Που έπαιξε η Οθωμανική Αυτοκρατορία

Στην Ειρήνη των Βαλκανίων !!!!!!!!!!!!!!!!

Ζήτησε όλοι οι Τούρκοι όπου και

Αν κατοικούν να zουν και να μαθαίνουν

Τα παιδιά τους να zουν με την Τουρκική

Παράδοση και Εξαπέλυσε επίθεση στους

Κούρδους και σε όλους όσους βάλουν

Το Τουρκικό Έθνος .
Τέλος αναφέρθηκε στις ΙΣΤΟΡΙΚΈΣ

ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ,ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ ,ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΕΣ ΧΩΡΕΣΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ

ΣΗΜΕΡΑ 28/6/2010 ΤΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΠΟ

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ

ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ ΞΑΝΘΗΣ


ΕΔΩ ΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΑLI SAMI YEN

ME ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΗ ΤΗΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΩΣ ΥΠΟΔΟΥΛΗΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ >>>

ΕΔΩ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ >>>
ΕΔΩ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΠΑΝΤΟΥΡΚΙΣΤΕΣ

ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ >>>


ΕΔΩ Ο ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ >>>

Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΝ ΤΩΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ


ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ

ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ

ΑΠΕΛΑΣΕΤΕ ;;;;;;;;;
πηγη

Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Salt Range μια περιοχή την οποία επισκέφτηκαν οι Έλληνες Μακεδόνες, χιλιάδες χρόνια πριν!


Αλέξανδρος: από την Πέλλα στο Jalalpur!.Το μισο-τελειωμένο(!) Μνημείο τιμής του Μακεδονικού Ελληνισμού!


Το Salt Range είναι μία ορεινή περιοχή στο Πακιστάν. Πήρε το όνομά της από τις μεγάλες αποθέσεις άλατος σε μορφή βράχων (ένα είδος ασβεστολιθικού πετρώματος). Στην περιοχή βρίσκει κανείς απομεινάρια από οχυρά και ναούς.
Στην συγκεκριμένη περιοχή βρίσκει κανείς
απομεινάρια πολιτισμών, που στην πραγματικότητα μαρτυρούν την ροή της… ιστορίας του τόπου!

Αυτά τα οχυρά αλλά και οι ναοί είναι μία ένδειξη -αν όχι απόδειξη- για το πόσο άθικτα είναι πολλά από τα μνημεία της εποχής.


Ο Αλέξανδρος ο Μακεδόνας (όλοι οι Έλληνες ξέρουμε τι σημαίνει αυτό, σαν να λέμε Περικλής ο Αθηναίος δηλαδή!) πήγε στην περιοχή αυτή δύο φορές.

Μία από την περιοχή Ταξίλα και μία αργότερα όταν οι άνδρες του ανρήθηκαν να συνεχίσουνε πέρα από τον ποταμό Μπεας. Από εκεί ο Αλέξανδρος όδευσε προς την Αραβική θάλασσα στον δρόμο του προς την Βαβυλώνα.

Εκεί κατασκευασμένο από μία ΜΚΟ υπάρχει το πολύ όμορφο μνημείο το οποίο και σας παρουσιάζουμε –σε αποκλειστικότητα- από το TaXalia!

Το μνημείο του Έλληνα στρατηλάτη βρίσκεται στην περιοχή Salt Range κοντά στην πόλη Jalalpur.


Δείτε μερικές φωτογραφίες από το μνημείο!
πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης