Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Σκόπια: η αρνητική δημοσκόπιση τρόμαξε ΕΕ και ΝΑΤΟ

Όπως αναφέρουν ΜΜΕ της ΠΓΔΜ, τα αποτελέσματα της πρόσφατης δημοσκόπησης της εφημερίδας Dnevnik άφησαν άναυδους τους ξένους Πρέσβεις στην ΠΓΔΜ, καθώς και την πλειοψηφία των πολιτικών της χώρας, παρά το γεγονός πως δεν είναι η πρώτη αυτού του είδους, ενώ βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με ανάλογες δημοσκοπήσεις πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.
Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, τα αποτελέσματα προκάλεσαν ανησυχία στους κύκλους της Διεθνούς Κοινότητας, διότι καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη την επίτευξη συμβιβασμού, και ως εκ τούτου εκφράστηκαν αμφιβολίες για το πόσο έξυπνη κίνηση ήταν η δημοσιοποίηση μιας τέτοιας δημοσκόπησης.

«Δεν ξέρω τί να πω. Πράγματι μου φαίνεται αντιφατική ως προς τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις. Δεν ξέρω πού οφείλεται αυτό και εάν υπάρχει χώρος για ανησυχία ή γίνεται λόγος για κάτι άλλο. Η δημοσκόπηση αυτή αντιφάσκει στην προηγούμενη, η οποία έδειξε ότι το 94% των πολιτών στηρίζουν την ένταξη της “Μακεδονίας” στην ΕΕ, ενώ τώρα το 51% τάσσεται υπέρ της διακοπής των διαπραγματεύσεων για το όνομα», δήλωσε, εχθές, ο Γάλλος Πρέσβης στην ΠΓΔΜ, Ζαν Κλοντ Σλουμπερζέ. Ο Αμερικανός Πρέσβης στην ΠΓΔΜ, Φιλίπ Ρίκερ, έκρινε ότι δεν έχει να πει τίποτε το καινούργιο σε σχέση με αυτό που ως θέση έχει ήδη λεχθεί από τον ίδιο, αλλά και από τον βοηθό ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, κ. Γκόρντον. «Η θέση μας είναι η ίδια, η απόφαση είναι δική σας», σχολίασε εν συντομία ο κ. Ρίκερ επί δημοσιογραφικής παρατήρησης ότι αυτή η ριζοσπαστικοποίηση της κοινής γνώμης, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, είναι αποτέλεσμα και των ισχυρών πιέσεων που ασκούνται στην ΠΓΔΜ. Ισπανός διπλωμάτης δήλωσε ότι από τις ηγεσίες αναμένεται στη σύντομη χρονική περίοδο που απομένει να σημειώσουν κάποια πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το όνομα. Σχετικά με το θέμα της ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την ΠΓΔΜ θα διεξαχθεί συζήτηση στις 17 Ιουνίου, ωστόσο, παραμένει αβέβαιο ποιό θα είναι το σχετικό πόρισμα, ανέφερε ο ίδιος διπλωμάτης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις Ευρωπαίων διπλωματών, η κατάσταση στην ΠΓΔΜ ακολουθεί καθοδική, ανησυχητική πορεία. Η ΕΕ θα ήθελε να δει από την πλευρά της ΠΓΔΜ εντατικότερη δραστηριότητα όσον αφορά στην επίλυση του ζητήματος της ονομασίας και λιγότερες αποθαρρυντικές δηλώσεις από την πλευρά της κρατικής ηγεσίας της χώρας.
Διπλωμάτης από τις Βρυξέλλες, ενημερωμένος για τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της “Dnevnik”, έκρινε ότι είναι λογικό η πλειοψηφία των πολιτών της ΠΓΔΜ να τάσσεται κατά του συμβιβασμού για το όνομα, δεδομένης της σκληρής πολιτικής της Κυβέρνησης της χώρας επ’ αυτού του ζητήματος. Ωστόσο, οι Βρυξέλλες θέλουν στο επίκεντρο της προσοχής να βρεθεί το μέρος της δημοσκόπησης το οποίο καταδεικνύει πως επίσης η πλειοψηφία των πολιτών συνεχίζει να στηρίζει την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. «Αυτό το στοιχείο πρέπει να αξιοποιήσει η πολιτική προκειμένου να αλλάξει το αρνητικό κλίμα στη χώρα σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας. Πιστεύω πως υπάρχει αρκετός χρόνος έως τα τέλη του έτους για βελτίωση του κλίματος, κάτι που είναι ακόμη πιο απαραίτητο και λόγω της ζητούμενης ένταξης στο ΝΑΤΟ», δήλωσε Ευρωπαίος διπλωμάτης. Άλλος διπλωμάτης από τις Βρυξέλλες δήλωσε ότι πολλοί προσδοκούν ότι στη Διάσκεψη των Δυτικών Βαλκανίων στο Σαράγιεβο ( στις 2 Ιουνίου) θα ακούσουν από την ηγεσία της ΠΓΔΜ ενθαρρυντικά νέα -πως υπάρχουν πιθανότητες για εξελίξεις στη διαδικασία εξεύρεσης λύσης για το όνομα, κάτι που ίσως δεν επιτρέψει τον καθορισμό ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, θα επιτρέψει, όμως, τουλάχιστον, την υιοθέτηση συμπεράσματος πως αυτό θα συμβεί έως τα τέλη του έτους.
Μέχρι τον Ιούνιο απέμειναν τρεις εβδομάδες και στις Βρυξέλλες κανείς δεν πιστεύει πως μέχρι τότε μπορεί να υπάρξει λύση για το όνομα. Ωστόσο, υπάρχουν ελπίδες ότι τις επόμενες εβδομάδες θα σημειωθεί κάποια μετακίνηση που θα επιτρέψει στον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, κ. Νίμιτς, να έρθει κομίζοντας νέα πρόταση για την επίλυση του ζητήματος. Στις Βρυξέλλες ελπίζουν σε μια τέτοια έκβαση, καθώς πολλές χώρες-μέλη επιθυμούν στη Σύνοδο της ΕΕ τον Ιούνιο να προωθήσουν ένα θετικό πόρισμα για την ΠΓΔΜ. «Θετικό πόρισμα θα ήταν ένα κείμενο, δια του οποίου θα ασκούνται εξίσου πιέσεις στη “Μακεδονία” και την Ελλάδα για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους», πρόσθεσε ο ίδιος διπλωμάτης, εκφράζοντας την άποψη ότι θα ήταν άκρως ανεύθυνο εκ μέρους της ΕΕ εάν δεν θέσει την ΠΓΔΜ στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου του Ιουνίου εξαιτίας του ανεπίλυτου ζητήματος. Κατά τον ίδιο, δεν πρέπει να δοθεί η εντύπωση ότι η ΕΕ έχει ξεχάσει την ΠΓΔΜ. «Είναι αλήθεια πως στην ΕΕ υπάρχει κρίση με το ευρώ. Αυτό, όμως, δεν αποτελέσει δικαιολογία ώστε να αφεθεί μόνη της η “Μακεδονία”, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που είναι προφανές πως οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν», είπε ο ίδιος διπλωμάτης. Στις Βρυξέλλες επικρατεί ανησυχία και όσον αφορά στην περίοδο που θα ακολουθήσει μετά τη Σύνοδο του Ιουνίου, σε περίπτωση που δεν καθοριστεί ημερομηνία ενταξιακών διαπραγματεύσεων. «Η πολιτική κατάσταση στη χώρα παρουσιάζει ενδείξεις μη σταθερότητας και γι’αυτό είναι αναγκαίο η ΕΕ να ασχοληθεί πιο σοβαρά με τη “Μακεδονία”. Η πολιτική της αναμονής για να διαπιστωθεί τί θα συμβεί δεν αποδεικνύεται ως ορθή», δήλωσε ο διπλωμάτης από τις Βρυξέλλες, διατυπώνοντας, ωστόσο, την πεποίθηση πως η ΕΕ έχει τα απαραίτητα κίνητρα και ενέργεια ώστε να αφιερώσει αρκετό χρόνο για το ζήτημα της ονομασίας.
Όσον αφορά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ για τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της ε/φ, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της “Dnevnik”, εχθές, οι εκπρόσωποι Τύπου της Κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE, μετά από διαβουλεύσεις με την ηγεσία, ανακοίνωσαν εν συντομία πως δεν πρόκειται να σχολιάσουν επί των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης. Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης (SDSM), Γκόρνταν Γκεοργκίεβ, «σε ερωτήσεις που αποσκοπούν στην έρευνα της ετοιμότητας για αλλαγή του ονόματος για ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι λογικό και ορθό να δοθούν τέτοιες απαντήσεις. Κανείς σε αυτό το κράτος δεν θα ήθελε να αλλάξει το όνομα προκειμένου να ικανοποιηθούν ανορθολογικές αξιώσεις κάποιων. Το ερώτημα-κλειδί είναι εντελώς διαφορετικό: Πώς θα εξασφαλίσουμε το μέλλον και την ευμάρεια γι’ αυτή τη χώρα με την πλήρη ένταξή της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και τί κάνει σχετικά με αυτό η Κυβέρνηση, η οποία προωθεί συνεχώς διχασμούς σε εθνοτική και εθνική βάση». Εξαιρετικά έντονη ήταν η αντίδραση του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, το οποίο θεωρεί πως την ευθύνη για τη διάθεση των πολιτών φέρει το VMRO-DPMNE. Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ερμίρα Μεχμέτι Ντεβάγια, διεμήνυσε ότι οι διαφορές για το όνομα μεταξύ Σλαβομακεδόνων και Αλβανών προειδοποιούν για την επιδείνωση των διεθνοτικών σχέσεων. «Η απομάκρυνση από τη λύση για το όνομα αυξάνει το διχασμό σε εθνοτική βάση. Ελλοχεύει ο κίνδυνος οι κοινότητες να κλειστούν σε δικούς τους ομογενείς κύκλους και να βιώνουν την δική τους υπόθεση με δικούς τους μύθους. Έτσι, οι κοινές αξίες καθίστανται ασήμαντες, ενώ έτσι ανοίγουν διλήμματα όσον αφορά το κοινό μέλλον. Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει κάτι τέτοιο και γι’ αυτό χρειάζεται να ξεκινήσει επειγόντως νέα κυβερνητική εκστρατεία, η οποία θα αλλάξει την κοινή γνώμη σχετικά με τον συμβιβασμό με την Ελλάδα. Μια τέτοια εκστρατεία για ένα κόμμα με απόλυτη πλειοψηφία και απόλυτη εξουσία σε όλα τα επίπεδα είναι μια εύκολη διαδικασία, ενώ τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά θετικά», εξήγησε η κα Μεχμέτι.
Όσον αφορά σχετικές αναλύσεις ειδικών της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με την “Dnenvik”, αυτές κινούνται μεταξύ συμπερασμάτων ότι γίνεται λόγος για τάσεις που απορρέουν από την σκληρή και συνεχή πολιτική που ασκεί το VMRO-DPMNE και εκτιμήσεων ότι η κοινή γνώμη παραμένει η ίδια από το 1993.


Πηγη
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Διχασμένοι οι Σκοπιανοί για την ονομασία

Διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες της ΠΓΔΜ για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Dnevnik.

Στην ερώτηση, εάν η ΠΓΔΜ θα πρέπει να καταλήξει σε συμβιβασμό με την Ελλάδα για το θέμα της ονομασίας, το 51% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να σταματήσουν, ενώ το 48% τάχθηκε υπέρ συμβιβαστικής λύσης.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πολίτες της ΠΓΔΜ ηλικίας 18 έως 29 ετών τάσσονται στην πλειοψηφία τους υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στο θέμα της ονομασίας, ενώ τα άτομα άνω των 65 ετών επιθυμούν τη διακοπή των διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα, το 60% των ερωτηθέντων εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα τους θα μπορούσε να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ χωρίς να αλλάξει την ονομασία της.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.080 ατόμων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Σκόπια: Καυτά ερωτήματα, καυτές απαντήσεις


Τι είναι τώρα και τι θα είναι τα Σκόπια όταν τελικά πάρουν τη λέξη Μακεδονία; Το ερώτημα είναι πολύ σοβαρό, αλλά οι αναγνώστες μας το αντιμετωπίζουν με σκληρό χιούμορ για τους «ταγούς» των εθνικών μας θεμάτων (Ντόρα, Αλέξης, Αλέκος και σία –όπως λέμε Σόρος).
Σε σχόλιο ένας αναγνώστης άφησε μία σειρά ερωτημάτων, σοβαρών, που δυστυχώς δεν έχουν περάσει από κανέναν «εγκέφαλο» του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Ερωτήματα που γίνονται στο χθες, το σήμερα και το αύριο, τόσο των Σκοπίων, όσο και της Ελλάδας απέναντι στα Σκόπια. Τα «think-tank» της κυρίας Μπακογιάννη, όμως, λειτουργούν χωρίς το think (σκέψη, σκέπτομαι) και ξέμειναν με το tank (δεξαμενή, στην περίπτωση αυτή άδεια και αχρησιμοποίητη), δημιουργώντας έτσι μία σωρεία ζητημάτων στα οποία η χώρα μας (λέγεται ακόμη Ελλάδα και δεν ζήτησε κανείς –ευτυχώς- να αλλάξουμε όνομα!) θα κληθεί να αποδεχτεί ως de facto χωρίς καν δικαίωμα συζήτησης!!!
Οι απαντήσεις στα ερωτήματα του αναγνώστη δίνονται από e-mail που στάλθηκε στο ιστολόγιο, από έναν άλλο αναγνώστη μας, που συμβάλλοντας στην διαλεκτική μας τονίζει την σκληρή πραγματικότητα, την οποία δεν γνωρίζουν οι ομιλούντες την Αγγλική στο Ελληνικό ΥΠΕΞ (σύμφωνα με πληροφορίες, η Αγγλική είναι η επίσημη γλώσσα των υπαλλήλων της κυρίας Μπακογιάννη).
Να τονίσω πως οι ερωτήσεις έχουν σαν κύριο αποδέκτη τον λαό των Σκοπίων.
Ερώτηση 1η: Τι είδους λαός είναι; (βορειομακεδονικός ή σλαβομακεδονικής ή κάτι άλλο); Τι έθνος είναι; (αν είναι)
Απάντηση: Δεν είναι τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από : Σλάβους, Βούλγαρους, Έλληνες, Σέρβους, Τούρκους, Τουρκοσλάβους, Αλβανούς , Κοσοβάρους, Βλάχους, Σαρακατσάνους, Ρομα, κλπ. Ο καθένας με τα ποσοστά του. Τώρα πες μας εσύ αν είναι… και τι είναι!
Ερώτηση 2η: Τι είδους γλώσσα μιλάνε;
Απάντηση: Φυσικά και μιλάνε ένα Σλαβικό ιδίωμα το οποίο είναι μείγμα Σέρβικων και Βουλγαρικών. Βασικά όπου και να πάνε (Σερβία, Βουλγαρία, Κροατία, Σλαβικά κράτη) κλπ. ) μπορούν να συνεννοηθούν άνετα. Στην περίπτωση μας όμως (δεν υπάρχει άλλος δρόμος, κατά το άσμα…. Βορειομακεδονικά, που μάλλον είναι η οριστική απόφαση για το όνομα, οπότε…
Ερώτηση 3η: Τι ήταν τελικά ο Μέγας Αλέξανδρος και οι υπόλοιποι Μακεδόνες βασιλείς; (Μήπως Νοτιομακεδόνες);
Απάντηση: Αυτό το ξέρουν και οι κότες. Και οι πιο μεγάλοι ανθέλληνες. Πρακτικά όμως την ίδια απορία έχω και εγώ. Και σιγά μην πούνε οι Σκοπιανοί ότι ήταν Έλληνες (Νοτιομακεδόνες ). Το τελευταίο μου άρεσε ιδιαίτερα … Νοτιομακεδόνες!!!
Ερώτηση 4η: Πως θα ορίζουν την «μειονότητα» τους στην Ελλάδα;
Απάντηση: Φυσικά ως Βορειομακεδόνες που καταπιέζονται από τους Νοτιομακεδόνες!!!
Ερώτηση 5η: Σαν Βορειομακεδόνες , έχουν το δικαίωμα στα δικά τους συγγράμματα να αναφέρονται στους πραγματικά Έλληνες Μακεδόνες;
Απάντηση: Λογικά!!! Θα είναι προγονοί τους και μέρος από την ιστορία τους… (ά ρε γλέντια…). Εξάλλου, το δικαίωμα θα τους το έχουμε ήδη παραχωρήσει εμείς, για να μην νιώθουν άβολα οι γείτονες. Εξάλλου, η Ελληνική ιστορία είναι παγκόσμια ιστορία. Ευτυχώς που η Βολιβία και το Μεξικό δεν ζήτησαν κανέναν Σωκράτη, Θεμιστοκλή, κανέναν Δημόκριτο ή Αρχιμήδη… Ευτυχώς να λέμε… Γιατί με την δεδομένη «ευγένειά» μας θα τους παραχωρούσαμε μέχρι και την… Ακρόπολη!
Ερώτηση 6η: Είναι πρακτικά δυνατόν να επιβάλλουμε στους Σκοπιανούς αλλαγή συνταγματικής ονομασίας και αλλαγή στα διαβατήρια τους;
Απάντηση: Ρώτα την Ντόρα , τον Γιωργάκη, τον Αλαβάνος και Σια, και τον Ομπάμα….Αυτοί ξέρουν. Μην ρωτάς τον Κωστάκη, αυτός δεν ξέρει τίποτα… Το πιθανότερο πάντως είναι να αντιστραφεί το συγκεκριμένο θέμα και να προσπαθήσουν μέσω της διεθνούς κοινότητας να μας επιβάλλουν να αλλάξουμε εμείς το δικό μας σύνταγμα. Έτσι κι αλλιώς, οι εδώ κυβερνήσεις και τα θεσμικά όργανα το έχουνε κάνει κουρέλι και το χρησιμοποιούν κατά το «δοκούν» ή σύμφωνα με το «λαβείν»… Εξάλλου, η δημοκρατία εξελίσσεται και θα πρέπει να αποδεχθούμε την εξέλιξη που θα μας ζητήσουν οι «καλοί» μας γείτονες… Και αυτό, για να αποδείξουμε πως είμαστε προοδευτικός λαός και όχι περιχαρακωμένοι σε εθνικισμούς και τα άλλα συναφή…
Ερώτηση 7η: Πώς ξέρουμε ότι αυτήν την φορά θα σεβαστούν αποφάσεις και μετά από 20-30 χρόνια δεν θα μιλούν για την απελευθέρωση της » Μακεδονίας του Αιγαίου»;
Απάντηση: Εδώ δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν ερώτημα. Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα σεβαστούν τίποτα απολύτως! Μην χολοσκάς γι αυτό και μην περιμένεις 20-30 χρόνια. Από την πρώτη μέρα θα το κάνουν. Αν δεν το κάνουν ήδη, δηλαδή, στις διάφορες συγκεντρώσεις και συζητήσεις με τους αντιπροσώπους του Λευκού Οίκου με τον μαύρο ένοικο… Οι αποφάσεις εξάλλου και οι συμφωνίες παίρνονται για να αλλάζουν και για να καταπατώνται. Μπορούν να αλλάξουν τον κανόνα οι Σκοπιανοί; Θα ζητήσουν την «Μακεδονία του Αιγαίου», τη νότια Μακεδονία (Στερεά Ελλάδα), την Μακεδονίτισσα μάνα μαζί με την κόρη, τον περιπτερά τον Τάκη και τον ντιλιβερά τον Αμέτ (από το Αφγανιστάν)… Όλοι Μακεδόνες είναι, αφού ο Μέγας Αλέξανδρος έφτασε στα άκρα της γης… Άρα…
Οι απαντήσεις ελπίζουμε να ήταν διαφωτιστικές για όλους τους αναγνώστες ή τους πιθανά ενδιαφερόμενους, αλλά σε αυτό ακριβώς το σημείο, ο απαντών αναγνώστης έθεσε ένα δικό του Σωκρατικό (δια της μαιευτικής μεθόδου) ερώτημα:
Μπορούμε να στείλουμε όλους τους παραπάνω (Ντόρα, τον Γιωργάκη, τον Αλαβάνος και Σια, κλπ. ανθέλληνες ) στο ΙΡΑΚ; Κι αυτό, επειδή εκεί διατηρούν ακόμη τα χρώματα και τις ομορφιές του πολιτισμού τους (που ως πολυπολιτισμικός λαός οφείλουμε να σεβόμαστε και να ασπαστούμε, όπως λένε όλοι οι προοδευτικοί της χώρας μας) και εφαρμόζουν το ΠΑΛΟΥΚΩΜΑ!
Και για τους μη γνώστες της ανατολίτικης αυτής τιμωρίας ακολουθεί μία λιτή περιγραφή: Σου βάζουν ένα παλούκι στον κώλο και σου βγαίνει από το στόμα…! Για εκεί είναι όλοι τους… κύριε Παυλόπουλε, στείλε τους με μία φορτωτική για να τελειώνουμε… και μην ξεχάσεις να τους… συνοδεύσεις!!!

kostasxan.blogspot.com


Πηγη εδω
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Mακεδονικό: Δεν θα παραδοθούμε ποτέ!

Δες εδω!
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Νέα ανθελληνική Πρόκληση των ΗΠΑ προς την Ελλάδα


Προς: κ. Hillary R. Clinton Υπουργό Εξωτερικών Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ
Εξοχότατη κυρία Υπουργέ,

Ως αντιπρόσωποι της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, μια από τις μεγαλύτερες Ελληνοαμερικανικές οργανώσεις με αυτή την επιστολή θέλουμε να αναφερθούμε σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στην έκδοση του Απριλίου 2010 http://www.state.gov/documents/organization/138927.pdf (σελ. 20-25) το οποίο βρίσκουμε ιδιαίτερα δυσάρεστο και προκλητικό. Το εν λόγω άρθρο γράφτηκε από τη Stephanie Rowlands, σύζυγο του Αμερικανού Διπλωμάτη στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια, Ryan Rowlands. Το άρθρο με τίτλο «Σκόπια, Η Αρχαία Μακεδονία χτίζει μια Σύγχρονη Δημοκρατία», βρίσκεται στη σελίδα 20 αλλά περιέργως περιγράφεται ως το "άρθρο του Μηνός" και εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα του περιοδικού. Θα επικεντρωθούμε σε μερικά σημεία που θεωρούμε πως είναι απαράδεκτα να προέρχονται από δημοσίευση του Υπουργείου Εξωτερικών του κράτους.


Η αναφορά στην «Αρχαία Μακεδονία» και η πρώτη πρόταση του άρθρου που αναφέρει: «Μακεδονία, το όνομα μας θυμίζει εικόνες αρχαίων πολιτισμών, άνδρες ντυμένους με χιτώνες και σανδάλια οι οποίοι κουβαλούν δόρατα και ασπίδες», είναι γελοία. Μπορούμε επίσης να παραπέμψουμε το Υπουργείο Εξωτερικών στην επιστολή των πάνω από 360 παγκοσμίου φήμης κλασικιστών προς τον Πρόεδρο Ομπάμα οι οποίοι με λύπη εξέφρασαν την γελοιότητα της αναθεωρητικής εκστρατείας της εθνικιστικής κυβέρνησης των Σκοπίων να αρχαιοποιήσουν τα Σκόπια. Ωστόσο, δεν μπορούμε να γελάσουμε ούτε να αγνοήσουμε την εξής φράση: «Σήμερα, μεγάλα τμήματα της ιστορικής Μακεδονίας βρίσκονται εντός των ορίων των γειτονικών χωρών».


Με αυτή την ατυχή φράση, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει νομιμοποίησε τις ανησυχίες της Ελλάδας στα Βαλκάνια μετά την πτώση της Γιουγκοσλαβίας, και προωθεί την ιδέα των αλυτρωτικών διεκδικήσεων των Σκοπίων. Δηλαδή το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ καλλιεργεί την ιδέα ότι η ΠΓΔΜ είναι η κληρονόμος της ιστορικής Μακεδονίας; Θα θέλαμε να γνωρίζουμε εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αμφισβητούν τα Ελληνικά σύνορα. Η Ιστορική Μακεδονία βρίσκεται στην Ελλάδα και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ελλάδα - τελεία και παύλα. Η Μακεδονία χωρίς την Πέλλα, τη Βεργίνα, το Δίον, τους Φιλίππους, τη Θεσσαλονίκη δεν είναι πραγματικά Μακεδονία. Η φράση αυτή από το περιοδικό του Υπουργείου Εξωτερικών είναι χωρίς καμιά αμφιβολία προκλητική για να μην πούμε προκλητικότατη.


Επιπλέον, εκτός από την προφανή απόπειρα προώθησης των Σκοπίων στον κόσμο (δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μ'; αυτό) ο τόνος και το μήνυμα του άρθρου υπονοούν ότι η «Μακεδονία» είναι μια σταθερή χώρα των Βαλκανίων και το πρόβλημα είναι ότι οι γείτονές της είναι αυτοί που προσπαθούν να την αποσταθεροποιήσουν. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για το ρόλο των Σκοπίων στην αστάθεια των Βαλκανίων. Επιπλέον, υπάρχουν αρνητικά υπονοούμενα που αφορούν στην Ελλάδα σε κάθε πρόταση του άρθρου. Ξεκάθαρα τονίζεται πως η Ελλάδα είναι ένας αμφιλεγόμενος γείτονας που έχει εμποδίσει την ευρωατλαντική πορεία των Σκοπίων και, συνεπώς, το φταίξιμο είναι της καπριτσιόζας Ελλάδας η οποία παρουσιάζεται με αρνητικό φως. Η αρθρογράφος νομίζει πως είμαστε ανίδεοι, δηλαδή λες και δεν γνωρίζαμε με τι ονομασία κατέφθασαν τα Σκόπια στο τραπέζι διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, το Μάρτιο του 2008. Επιπλέον υπάρχουν συγκρίσεις της πολυπολιτισμικής ΠΓΔΜ με τις Ηνωμένες Πολιτείες και μια απροκάλυπτη προσπάθεια να αναδειχτούν τα Σκόπια ως το αγαπημένο παιδί των Βαλκανίων. Ο δε τίτλος του εξωφύλλου «Το Μαργαριτάρι των Βαλκανίων» εμφανίζεται με έντονους χαρακτήρες. Ακόμα και αν γνωρίζουμε πως οι ντόπιοι ονομάζουν τη λίμνη της Οχρίδας ως το Μαργαριτάρι των Βαλκανίων, αυτός είναι επίσης και ο τίτλος ενός δημοφιλούς αλυτρωτικού τραγουδιού στην ΠΓΔΜ: «Ε, Μακεδονία, Είσαι το Μαργαριτάρι των Βαλκανίων, ενωθείτε Μακεδονία του Πιρίν και του Αιγαίου με τα πεντακάθαρα νερά του Βαρδάρη. Υπάρχει μόνο μία αλήθεια ... μόνο μία Μακεδονία, Μοιραστείτε την - διαιρέστε την, αλλά και πάλι η αγαπημένη μας θα γίνει δική μας. Στην καλύτερη περίπτωση ο τίτλος αυτός ήταν μια ατυχής επιλογή.


Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν την κατασκευή έθνους στα Σκόπια μπορούν να το κάνουν, αλλά όχι εις βάρος της ελληνικής ιστορίας και τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού. Επαναφέρουμε στη μνήμη μας τα λόγια του Edward Stettinius του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, το 1944 στην εγκύκλιο που κυκλοφόρησε στους διπλωματικούς κύκλους (βλ. Συνημμένο) των ΗΠΑ: «Η Κυβέρνησή μας θεωρεί κάθε συζήτηση περί Μακεδονικού «Έθνους», Μακεδονικής «Πατρίδας», ή Μακεδονικής «εθνικής συνειδήσεως» ως αδικαιολόγητη δημαγωγία, χωρίς εθνική ή πολιτική υπόσταση, και στην παρούσα επαναφορά της υποκρύπτει επιθετικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδος».


Ζητάμε μια δημόσια εξήγηση για την προπαγάνδα αυτή που προέρχεται από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Επιπλέον ζητούμε η επιστολή των 362 πανεπιστημιακών και ερευνητών προς τον Πρόεδρο Ομπάμα να συμπεριληφθεί στο εγγύς μέλλον σε μια από τις εκδόσεις του περιοδικού του Υπουργείου Εξωτερικών http://macedonia-evidence.org/obama-letter.html Ο σύζυγός σας κατανόησε τις θέσεις της Ελλάδας, επίσης ο Πρόεδρος Ομπάμα κατανοεί τις ευαισθησίες των Ελλήνων σχετικά με την ιστορία τους. Θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι κι εσείς επίσης τις κατανοείτε .


Ειλικρινά και με λύπη,


Νίνα Γκατζούλη/Πρόεδρος Μαρία Χατζηνάκου/Γραμματέας


Κοινοποίηση:Πρόεδρο των ΗΠΑ Βαράκ Ομπάμα

Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ

Γερουσιαστή Ολυμπία Σνόου

Τζίνη Σιαχίν

Βουλευτή Γκας Μπιλιράκη

Βουλευτή Κάρολυν Μαλόνεη

Βουλευτή Γιάννη Σαρμπάνη

Βουλευτή Ζακ Σπέης

Νίκκη Τσόγκα

Πηγή: http://taxalia.blogspot.com
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Η Mακεδονία ως άξονας της Ελλάδας και των Βαλκανίων

Συγγραφέας:
Γιώργος Καραμπελιάς
Άρδην τ. 73
Πολλοί φίλοι επικρίνουν τις απόψεις μας για το ζήτημα των Σκοπίων, με το επιχείρημα πως δεν κατανοούμε την τεράστια σημασία που έχει για τους Μακεδόνες στη Βόρειο Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη. Σε πλήρη αντίθεση με αυτό το σχήμα, οι απόψεις μας καθορίζονται από μια αντίστροφη θεώρηση: εκείνη που θεωρεί πως το μέλλον της Ελλάδας κρίνεται σε δύο περιοχές, στον Βορρά (με κέντρο τη Θεσσαλονίκη) και στη νοτιότερη εσχατιά του ελληνισμού, την Κύπρο.
Η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, η Θράκη, η Ήπειρος, γενικότερα ο βόρειος άξονας του ελληνισμού, καθορίζουν τη μοίρα του συνόλου. Διότι, αν αυτός ο βόρειος χώρος πάσχει, ή αλωθεί, τότε ολόκληρος ο ελληνικός χώρος είναι ανοικτός. Αυτό διδάσκει η ιστορία μας σε όλη τη μακρά της διαδρομή. Γι’ αυτό και ο ελληνικός χώρος στην αρχαιότητα ενοποιήθηκε μόνον από τους Μακεδόνες, πράγμα που δεν κατόρθωσαν ούτε οι Αθηναίοι ούτε οι Σπαρτιάτες, ενώ στη χιλιόχρονη ιστορία του Βυζαντίου το κέντρο του ελληνισμού είχε μεταφερθεί εδώ, από την Κωνσταντινούπολη μέχρι τη συμβασιλεύουσα Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη, τον 11ο αιώνα, είχε 200.000 πληθυσμό (εποχή για την οποία δεν μιλάει καθόλου ο κύριος Μαζάουερ αλλά αρχίζει την ιστορία της Θεσσαλονίκης από τους Οθωμανούς, για να αποκρύψει τον ελληνικό της χαρακτήρα), όταν την ίδια στιγμή η Αθήνα είναι ζήτημα αν είχε 20.000 πληθυσμό, ενώ η Σπάρτη ήταν ένας σωρός ερειπίων, μια και ακόμα δεν είχε καν κτιστεί η Νέα Σπάρτη, ο Μυστράς. Ακόμα και μετά, επί Οθωμανών, η Θεσσαλονίκη θα μεταβληθεί και πάλι σταδιακά στη μεγαλύτερη πόλη της ελληνικής χερσονήσου.
Αυτός ο στρατηγικός ρόλος της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας είχε μια προϋπόθεση: πως η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία αναφέρονταν σε μια ευρύτερη βαλκανική ενδοχώρα. Η Θεσσαλονίκη, η Καστοριά, η Σιάτιστα, η Μοσχόπολη, το Μοναστήρι, η Δράμα, οι Σέρρες, τα Γιάννενα, το Μέτσοβο, αποτελούσαν το επίκεντρο μιας εμπορικής και πνευματικής κίνησης που έφθανε μέχρι το Βουκουρέστι, το Ιάσιο, την Οδησσό και τη Βιέννη. Τότε ο βόρειος χώρος αποτελούσε τον πνεύμονα του ελληνισμού και θεμελίωνε τις φιλικές μας σχέσεις με τους βαλκανικούς λαούς. Τα πράγματα άλλαξαν μόνο όταν η εθνική απελευθέρωση της Ελλάδας περιορίστηκε σε ένα τμήμα του ελληνισμού, το νότιο ενώ ο βόρειος χώρος απελευθερώθηκε σχεδόν έναν αιώνα μετά, και μάλιστα όχι στο σύνολό του.
Μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, η σύγκρουση γύρω από το λεγόμενο «Μακεδονικό ζήτημα» μείωσε την ακτινοβολία της στο σύνολο του βαλκανικού χώρου. Γιατί οι συγκρούσεις με τον βουλγαρικό φασισμό στη διάρκεια του Πολέμου και η λυκοφιλία με τη Γιουγκοσλαβία του Τίτο, που δημιούργησε για πρώτη φορά ένα κράτος με την ονομασία «Μακεδονία» στα βόρεια σύνορά μας, καθώς και το γεγονός ότι η Ελλάδα και οι γείτονές της ανήκαν σε διαφορετικά στρατόπεδα, περιόρισε τον ρόλο της Μακεδονίας στον ελλαδικό χώρο αποκλειστικά, με αποτέλεσμα να επιτρέψει το γιγάντωμα της Αθήνας, ιδιαίτερα στη μεταπολεμική περίοδο. Γιατί, όταν και όσο η Βαλκανική ήταν ανοικτή στην δραστηριότητα των Ελλήνων και την επικοινωνία μεταξύ των βαλκανικών λαών, η Βόρειος Ελλάδα, η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη άνθιζαν. Όταν, αντίθετα, έκλεινε, έτεινε να συρρικνωθεί.
Τα πράγματα μπήκαν και πάλι σε κίνηση μετά την κατάρρευση του Ανατολικού στρατοπέδου και τη γιουγκοσλαβική κρίση –κίνηση που, όπως συμβαίνει πάντοτε, εμπεριείχε δύο στοιχεία: ευκαιρίες και κινδύνους. Η μεγάλη ευκαιρία ήταν το άνοιγμα και πάλι των επαφών με τα Βαλκάνια και η δυνατότητα επικοινωνίας με τους γείτονές μας. Και από την άλλη, ο κίνδυνος προήλθε από την κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας, η οποία όχι μόνο προκάλεσε μια γενικευμένη αποσταθεροποίηση στην περιοχή, αλλά και ανέδειξε και το γνωστό ζήτημα του Μακεδονισμού και του μικροϊμπεριαλισμού των Σκοπίων. Το Σκοπιανό ζήτημα, το οποίο φρόντισαν καταλλήλως οι ποικίλοι εχθροί της Ελλάδας να αναδείξουν σε βασικό αγκάθι στα νώτα μας, την ίδια ακριβώς στιγμή που από τα ανατολικά μας και στην Κύπρο αντιμετωπίζουμε τον τουρκικό επεκτατισμό, σκόπευε ακριβώς να εμποδίσει μια στενότερη βαλκανική συνεργασία και επομένως να διαιωνίσει τη διάσπαση των Βαλκανίων – που από πέντε διαφορετικά κράτη έχουν φθάσει αισίως τα δέκα, ενώ η κατάτμηση μοιάζει να συνεχίζεται.
Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, η ελληνική πολιτική και πνευματική ηγεσία φάνηκε εντελώς ανέτοιμη. Και δεν διέθετε ένα βαλκανικό όραμα –το μόνο που μπορεί να αποτελέσει μια νέα «μεγάλη ιδέα» για την Ελλάδα– δηλαδή η πραγματοποίηση του οράματος του Ρήγα για ενωμένα Βαλκάνια, και δεν είχε την απαραίτητη διορατικότητα για να κατανοήσει τις συνέπειες του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας. Έτσι, όταν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, ο Αντώνης Σαμαράς, υπέγραφε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, κάτω από τους γερμανικούς εκβιασμούς, δεν φανταζόταν ότι έτσι θα επέτρεπε να τεθεί σε ακόμα μεγαλύτερη κλίμακα το ζήτημα των Σκοπίων και του αλυτρωτισμού τους.

Το βαλκανικό «όραμα»
Γιατί επιμένουμε στο βαλκανικό όραμα; Διότι είμαστε πεπεισμένοι πως το «ελληνικό ζήτημα», δηλαδή η διατήρηση της ελληνικής αλλά και της βαλκανικής ανεξαρτησίας συνολικότερα περνάει από τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα Βαλκάνια, για έναν πολύ απλό λόγο: Απέναντι στον μεγάλο κίνδυνο που αντιπροσωπεύει ο τουρκικός επεκτατισμός στη νεο-οθωμανική του διάσταση, η Ελλάδα έχει να αντιτάξει δύο πράγματα, αν θέλει να μην πάει χαμένη η ανεξαρτησία που κατακτήσαμε με ποταμούς αίματος: πρώτον, μια σταθερή και αταλάντευτη γραμμή στις τουρκικές προκλήσεις και η συμπαράταξη με τις άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις που δεν επιθυμούν την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και δεύτερον, τη δημιουργία ενός βαλκανικού πόλου στα πλαίσια της Ε.Ε., μόνου ικανού να αντιμετωπίσει τη νεο-οθωμανική απειλή. Ο μεγάλος Στήβεν Ράνσιμαν, αναφερόμενος στη σταδιακή κατάληψη του ύστερου Βυζαντίου από τους Τούρκους, αφού πρώτα είχαμε δεχτεί την επίθεση των Σταυροφόρων, λέει:
«Αν τα ορθόδοξα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης θα ήσαν ποτέ σε θέση να συνενωθούν σε μια πραγματική συμμαχία, θα μπορούσαν ν’ ανθέξουν εναντίον της Δύσεως και εναντίον των Τούρκων. Αλλά οι εμφύλιοι πόλεμοι και η αντιπάθεια των Σλάβων της Βαλκανικής εναντίον των Ελλήνων εμπόδισε κάθε τέτοια συμμαχία1».
Η Τουρκία υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το μεγαλύτερο μέρος των Βαλκανίων μόνο όταν οι βαλκανικοί λαοί την αντιμετώπισαν από κοινού, στον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο. Κι όμως, το Μακεδονικό ζήτημα αποτέλεσε από το τελευταίο τρίτο του 19ου αιώνα το αποφασιστικό ζήτημα για τη διάσπαση των Νοτίων Βαλκανίων και εν τέλει για τη διάσωση της Τουρκίας, διότι, αμέσως μετά τον Α΄ Βαλκανικό, ακολούθησε ο Β΄ ενδο-βαλκανικός πόλεμος.
Γι’ αυτό εδώ και είκοσι χρόνια υποστηρίζουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε πως το κέντρο της Ελλάδας πρέπει να μετατεθεί προς τα βόρεια, γι’ αυτό έχουμε προτείνει και τη μεταφορά της πρωτεύουσας από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, γι’ αυτό ήμασταν ενάντια στην Ολυμπιάδα, που συσσώρευσε νέες επενδύσεις και πάλι στην Αθήνα αντί να τις κατευθύνει στην περιφέρεια, και ιδιαίτερα στον Βορρά.
Κάτω από αυτό το πρίσμα αντιμετωπίζουμε και το ζήτημα των Σκοπίων: Ως ένα αγκάθι που στοχεύει στον αποπροσανατολισμό μας από τη βαλκανική μας προοπτική.
Μια έντιμη λύση –την οποία έχουμε ήδη ορίσει δηλαδή η αποδοχή από τους Σκοπιανούς μιας ενιαίας ονομασίας γεωγραφικού ή εθνοτικού χαρακτήρα –Άνω Μακεδονία ή Σλαβομακεδονία– η οποία να ορίζει και την εθνότητα («σλαβομακεδονική»), και η εγκατάλειψη κάθε αλυτρωτισμού σε Σύνταγμα και εκπαίδευση θα αποτελούσαν ένα εφαλτήριο ώστε: α) να επανασυνδεθούμε με τη Σερβία, β) να κατασιγάσουμε τους υπαρκτούς αλυτρωτικούς κύκλους της Βουλγαρίας, που θα ήθελαν να εκμεταλλευτούν πιθανή διάλυση των Σκοπίων, γ) να ενταχθεί και η Βουλγαρία μαζί με τη Ρουμανία σε έναν βαλκανικό πόλο στα πλαίσια της Ευρώπης. Η απόρριψη της ένταξης της Τουρκίας μάς προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για τη διαμόρφωση ενός βαλκανικού πόλου, που θα στηρίζεται κατ’ εξοχήν στους ορθόδοξους λαούς της περιοχής και θα ανοιχτεί στη συνέχεια και στους υπόλοιπους Βαλκάνιους.
Μόνο αυτός ο πόλος μπορεί να διασφαλίσει την ανεξαρτησία μας. Θα τη χάσουμε αυτή την ευκαιρία επιτρέποντας σε δίπολα τύπου Ντόρας - Καρατζαφέρη και Συνασπισμού - Άνθιμου να μας οδηγήσουν σε ήττα; Προφανώς, όπως τονίσαμε, τίποτε δεν είναι διασφαλισμένο∙ ωστόσο, εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτύχει κάθε απόπειρα περικύκλωσης!

Ο «βορράς» ως επίκεντρο
Η αγωνία αυτού του περιοδικού, που με αταλάντευτη συνέπεια, για δώδεκα χρόνια, υπερασπίζεται την εθνική ταυτότητα και το «κοινόν των Ελλήνων», από την Κύπρο έως τη Μακεδονία και τη Βόρειο Ήπειρο, είναι να αποφύγουμε την περικύκλωση.
Σήμερα, το κύριο μέτωπο βρίσκεται στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη. Για να αντιμετωπίσουμε τη νεο-οθωμανική Τουρκία και το δυτικό της εξάρτημα, τον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό, που απειλούν να μας εγκλωβίσουν σε μια θανατηφόρα τανάλια απομόνωσης, πρέπει να «σπάσουμε την περικύκλωση» προς τα Βαλκάνια, και παραπέρα προς τον βορειότερο ορθόδοξο χώρο, τη Ρωσία, την Ουκρανία, κ.λπ.
Το Άρδην έχει υποστηρίξει από πολύ παλιά πως η επικυριαρχία της Αθήνας πάνω στην Ελλάδα θα πρέπει να λάβει τέλος, και ακόμα πως η πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους θα πρέπει να μεταφερθεί προς Βορράν. Δηλαδή, για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της εποχής και του «ανοίγματος» των Βαλκανίων, θα πρέπει η οικονομική και πολιτική ζωή της Ελλάδας να μετακινηθεί βορειότερα. Κατά συνέπεια, αντί να απομακρυνθεί η Μακεδονία από την υπόλοιπη Ελλάδα, θα πρέπει, αντίθετα, «να πλησιάσει», δηλαδή ο «μακεδονισμός» να ταυτιστεί με τον «ελληνισμό»! Δεν διαθέτουμε την πολυτέλεια της απομάκρυνσης ή της «περιφερειοποίησης», διότι ο ελληνισμός απειλείται συνολικά με συρρίκνωση, κατ’ εξοχήν δε η Βόρεια Ελλάδα!
Σε ένα τέτοιο πλαίσιο εντάσσεται και η αγωνία μας για «λύση» στο Σκοπιανό. Η αδυναμία λύσης και η μόνιμη εχθρότητα με τα Σκόπια, ή η διάλυση του κράτους τους, είναι το χειρότερο σενάριο, προπαντός για τη Βόρειο Ελλάδα, που θα την αποκλείσει από τη φυσική της βαλκανική ενδοχώρα. Ένα τέτοιο σενάριο θα ενισχύσει στο εσωτερικό της Ελλάδας ακόμα περισσότερο την Αθήνα, και όχι το αντίστροφο.
Το δυστύχημα είναι πως ένα μεγάλο μέρος του πατριωτικού χώρου δεν διαθέτει όραμα για το μέλλον, μένει απλώς στην υπεράσπιση του παρελθόντος μας. Αλλά, όπως δεν μπορείς να έχεις μέλλον χωρίς παρελθόν και μνήμη, έτσι και δεν μπορείς να υπάρξεις δίχως όραμα και στρατηγική. Ας διδαχθούμε από το μάθημα της Κύπρου, όπου η ακινησία και η απλή υπεράσπιση των κεκτημένων οδήγησε σε ήττα τον πρόεδρο Παπαδόπουλο. Ας πάψουμε να είμαστε απλώς ο χώρος που αντιστέκεται στα ξεπουλήματα, γεγονός ήδη σημαντικό αλλά, από ένα σημείο και μετά, ανεπαρκές, και ας γίνουμε η φωνή ενός νέου οράματος για την Ελλάδα. Είναι η προϋπόθεση μιας οποιασδήποτε νίκης.
Και αυτό το όραμα, η νέα «μεγάλη ιδέα» της Ελλάδας στον 21ο αιώνα, έχει ένα και μόνο όνομα, το άνοιγμα στα Βαλκάνια, την ανασυγκρότηση του βαλκανικού χώρου, προϋπόθεση για την ίδια μας την ύπαρξη ως αυτόνομου έθνους, τόσο των Ελλήνων όσο και των άλλων ιστορικών Βαλκανικών λαών. Διαφορετικά, θα υποταχθούμε και πάλι. Όπως έγινε μετά το τέλος του Βυζαντίου. Μόνο μια ενιαία βαλκανική μπορεί να αντιταχθεί αποτελεσματικά στην πίεση από τη νεο-οθωμανική Τουρκία και να την υποχρεώσει μακροπρόθεσμα σε μια ειρηνική συμβίωση μαζί μας. Αυτή η «μεγάλη ιδέα» πρέπει να μεταβληθεί στο επίκεντρο των προβληματισμών και των προσπαθειών μας.

Είναι δυνατή μια πολιτική αναδίπλωσης;
Τέλος, ένα επιχείρημα που προβάλλεται συχνά είναι πως αυτό το βαλκανικό όραμα του υποφαινομένου και του Άρδην είναι έωλο, δεν διαθέτει καμία βάση σε πραγματικά δεδομένα και αποτελεί εν τέλει έναν «ευσεβή πόθο». Κατά συνέπεια, δεν μπορεί να στηριχτεί πάνω του καμία ρεαλιστική πολιτική, και η μόνη διέξοδος για την Ελλάδα παραμένει ακόμα η «στρατηγική του σκαντζόχοιρου», δηλαδή η αμυντική στρατηγική έναντι όλων των γειτόνων μας. Σύμφωνα με μια τέτοια αντίληψη, και η πολιτική μας έναντι των Σκοπίων δεν πρέπει να προβεί σε καμία «παραχώρηση», διότι το αντίκρυσμα θα είναι μηδαμινό και θα έχουμε πουλήσει τα διαμάντια του στέμματος για ένα τίποτε.
Όντως, εάν η βαλκανική συνεργασία παρέμενε ένα μακρινό όραμα, αυτή η άποψη θα διέθετε –και πάλι– κάποια βάση. Ωστόσο, μια τέτοια στρατηγική όχι μόνο είναι επιβεβλημένη στην Ελλάδα εξ αιτίας της τουρκικής επιβουλής και του αλβανικού αλυτρωτισμού, αλλά και στηρίζεται ήδη σε υπαρκτά γεωπολιτικά και οικονομικά δεδομένα.
Η στρατηγική του «σκαντζόχοιρου» στηρίζεται στην άποψη πως οι αποσυνθετικές διαδικασίες στα Βαλκάνια δεν έχουν ακόμα λάβει τέλος και πως κάθε «ανακάτεμα» της Ελλάδας με τα βαλκανικά ζητήματα δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε βαλκανοποίηση και της ελληνικής πολιτικής.
Ωστόσο, πιστεύουμε πως η μεγάλη κρίση, που είχε ως επίκεντρο τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, οδηγείται στο τέλος της, και τα Βαλκάνια θα μπορούσαν να εισέλθουν σε μια περίοδο αυξημένης συνεργασίας. Η Γιουγκοσλαβία έχει πλέον διαμελιστεί και οι μόνες υποθήκες παραμένουν το ζήτημα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και του Κοσόβου, τα οποία όμως δεν μπορούν να πυροδοτήσουν νέους πολέμους.
Ίσως η σημαντικότερη γεωπολιτική υποθήκη των Βαλκανίων να παραμένουν τα Σκόπια, τόσο με τον παρανοϊκό επεκτατισμό των Σλαβομακεδόνων, όσο, και κυρίως, με την εσωτερική αντιπαράθεση Αλβανών και Σλαβομακεδόνων και με ό,τι αυτή μπορεί να πυροδοτήσει.
Κατά συνέπεια, ο ιστορικός και οικονομικός χώρος των Βαλκανίων θα αρχίσει και πάλι να ανασυγκροτείται. Και τα οικονομικά δεδομένα είναι ήδη μπροστά μας. Στο σύνολο των ελληνικών εξαγωγών, στις 20 πρώτες χώρες περιλαμβάνονται το 2007 έξι βαλκανικές χώρες: Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Σερβία, ΠΓΔΜ και Σλοβενία, ενώ η Βουλγαρία βρίσκεται στην 4η θέση με 1.110 εκ. ευρώ και το 6,5% των ελληνικών εξαγωγών. Η Ρουμανία βρίσκεται στην 6η θέση, και το σύνολο των Βαλκανίων ξεπερνάει το 16%, με ισχυρές ανοδικές τάσεις. Ταυτόχρονα, οι ελληνικές επενδύσεις στα Βαλκάνια ξεπερνούν τα 20 δισ. ευρώ, ενώ τα τελευταία χρόνια ενισχύεται και πάλι ο τουρισμός από τις βαλκανικές χώρες. Ιδιαίτερα ο τουρισμός της Βόρειας Ελλάδας στηρίζεται όλο και πιο πολύ στους Βαλκάνιους και Ανατολικοευρωπαίους τουρίστες. Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Τορνιβούκα, αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής: «Περίπου το 35% των τουριστών στη Χαλκιδική προέρχεται από τη Ρωσία, το 50% από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης (Γερμανία, Αγγλία, Αυστρία, Γαλλία κ.ά.) και το υπόλοιπο 15% από τις χώρες των Βαλκανίων, κυρίως τη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, οι τουρίστες από την Αγγλία και τη Γερμανία ξεπερνούσαν το 65% της συνολικής τουριστικής κίνησης της Χαλκιδικής»2.
Και βέβαια, δεν χρειάζεται καν να αναφερθούμε στο ζήτημα της μετανάστευσης, που μέσα σε είκοσι χρόνια άλλαξε την εικόνα της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα, με το 65% των μεταναστών να προέρχονται από βαλκανικές χώρες και μαζί με τις υπόλοιπες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης να φθάνουν το 80% του συνόλου των μεταναστών.
Δηλαδή, μέσα σε είκοσι χρόνια η Ελλάδα ανασυνδέθηκε δραματικά, ανεπαίσθητα ή ανεπίγνωστα, με τον βαλκανικό χώρο, και προφανώς αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί και θα επιταθεί. Κατά συνέπεια, το ζήτημα δεν είναι εάν τα Βαλκάνια θα μεταβληθούν εκ νέου σε κεντρικό ζήτημα της ελληνικής πραγματικότητας, διότι αυτό έχει ήδη συμβεί, το πρόβλημα είναι, αντίθετα, εάν αυτή η νέα πραγματικότητα θα γίνει συνείδηση τόσο από τις ελληνικές ελίτ, που παραμένουν προσκολλημένες αποκλειστικά στη Δύση, όσο και από τον ελληνικό «πατριωτικό χώρο», που παραμένει, στην πλειοψηφία του, προσκολλημένος σε αντιβαλκανικά και φοβικά σύνδρομα.
Διότι βέβαια η πολιτική του σκαντζόχοιρου είχε ίσως ένα νόημα, ή τουλάχιστον μια αντικειμενική βάση, όσο το «σιδηρούν παραπέτασμα» χώριζε την Ελλάδα από την πλειοψηφία των βαλκανικών χωρών και επομένως η ελληνική στρατηγική ήταν υποχρεωμένη να αναπτύσσεται μέσα σε μια λογική περιχαρακωμένου φρουρίου. Είκοσι χρόνια μετά όμως, το τοπίο έχει αλλάξει άρδην και τα Βαλκάνια βρίσκονται εγκατεστημένα ήδη στην καρδιά της Ελλάδας. Το ζήτημα είναι να το συνειδητοποιήσουν και οι… Έλληνες∙ διότι, εάν δεν το συνειδητοποιήσουν, η νέα πραγματικότητα κινδυνεύει να μεταβληθεί σε κατάρα και στρατηγική απειλή: Εάν η Ελλάδα δεν παρέμβει σταθεροποιητικά στα Βαλκάνια έτσι ώστε να αποδυναμωθεί π.χ. ο αλβανικός αλυτρωτισμός, ο τελευταίος κινδυνεύει να πυροδοτήσει εθνικιστικά μειονοτικά κινήματα στους Αλβανούς μετανάστες. Εάν η Ελλάδα δεν αναπτύξει μια στρατηγική συμμαχία με τη Βουλγαρία, το μειονοτικό ζήτημα των μουσουλμάνων της Βουλγαρίας θα συμπαρασύρει ή θα επιτείνει το ανάλογο ζήτημα στην Ελλάδα. Και βλέπουμε ήδη τις προσπάθειες των Σκοπίων να ανακινήσουν μειονοτικό ζήτημα στη Μακεδονία.
Κατά συνέπεια, είναι πολύ αργά για οποιαδήποτε πολιτική παριχαρακωμένου φρουρίου. Τα Βαλκάνια είναι ήδη εδώ, και, ή θα τα δούμε σαν πρόκληση για μια νέα στρατηγική, για ένα βαλκανικό όραμα της Ελλάδας και ως απάντηση στον τουρκικό νεο-οθωμανισμό, ή θα γίνουν βρόχος στον λαιμό της Ελλάδας, με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Στην απευκταία δε περίπτωση που τα πράγματα στραβώσουν στα Βαλκάνια και πυροδοτηθεί ένας νέος γύρος συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων, με ψυχρούς ή και θερμούς πολέμους, οι πρώτοι που θα τον πληρώσουν, απ’ όλες τις απόψεις, θα είναι οι Βορειοελλαδίτες, οι Μακεδόνες, οι Ηπειρώτες, οι Θρακιώτες.

1. Στήβεν Ράνσιμαν, Η Μεγάλη Εκκλησία εν αιχμαλωσία, εκδ. Μπεργαδή, Αθήνα 1979, τόμ. Α΄, σ. 213.
2. Εφημερίδα Η Γνώμη, αρ. φύλλου: 6012, http://www.gnomi-evros.gr.

λεπτομερειες εδω
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ = ΕΛΛΑΔΑ


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ = ΕΛΛΑΔΑ

του Στέφανου Ληναίου

Στο αμερικανικό περιοδικό "Αρχαιολογία" φιλοξενήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2009 επιστολή του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μπέρκλευ της Καλιφόρνια, κ. Stephen G. Miller. Η επιστολή αυτή που μεταφράσαμε και την δημοσιεύουμε αυτούσια, εστάλη ως απάντηση σε δημοσίευμα του ίδιου περιοδικού με τίτλο "Γράμμα από την Μακεδονία" του κ. Matthew Brunwasser. Να σημειώσουμε εδώ πως η παρακάτω επιστολή έχει σημαίνουσα βαρύτητα, δεδομένου ότι, το περιοδικό "Αρχαιολογία", είναι έκδοση του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας των ΗΠΑ.Προς τον Δ/ντή Σύνταξης του Περιοδικού Αρχαιολογία

36-36 33rd Street

Long Island City, NY 11106

ΗΠΑ

Κύριε Διευθυντά,

Διάβασα στην έκδοση του περιοδικού Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου Αρχαιολογία, μια "Επιστολή από τη Μακεδονία", για να διαπιστώσω ότι αυτή ήταν γραμμένη από την Αρχαία Παιονία, την περιοχή βόρεια των Ορέων Βάρμους και Όρβηλο. Οι υπολογισμοί του Livy για τη δημιουργία της Ρωμαϊκής Επαρχίας της Μακεδονίας, ξεκαθαρίζουν ότι οι Παίονες, ζούσαν βορείως αυτών των ορέων (τα οποία αποτελούν σήμερα και τα γεωγραφικά σύνορα με την Ελλάδα) και νοτίως των Δαρδάνων, οι οποίοι κατοικούσαν στο σημερινό Κόσσοβο. Ο Στράβων γίνεται πιο συγκεκριμένος λέγοντας ότι, η Παιονία ήταν βορείως της Μακεδονίας και ότι ο μόνος σύνδεσμος από τη μια πλευρά στην άλλη ήταν και παραμένει η κοιλάδα του Αξιού ποταμού. Με άλλα λόγια, η περιοχή η οποία προσδιορίζεται από τον επιστολογράφο σας Matthew Brunwasser στην αναφορά του Owning Alexander, ήταν η αρχαία Παιονία.

Ενώ θεωρείται αληθές ότι αυτός ο λαός ήταν υποτελής του Φιλίππου του Β', πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το 359 π. Χ., δεν υπήρξε ποτέ μακεδονικό φύλο και ποτέ δεν έζησε στη Μακεδονία. Ο Δημοσθένης μας λέει ότι είχαν υποδουλωθεί από τον Φίλιππο τον Μακεδόνα, και γι' αυτόν τον λόγο είναι σαφές ότι δεν ήταν Μακεδόνες. Ο Ισοκράτης υποστηρίζει το ίδιο επιχείρημα. Όπως για παράδειγμα οι Αιγύπτιοι, οι οποίοι υποδουλώθηκαν από τον Μέγα Αλέξανδρο, μπορεί να κυβερνήθηκαν από τους Μακεδόνες, συμπεριλαμβανόμενης και της περίφημης Κλεοπάτρας, ποτέ δεν αποδέχθηκαν τον εαυτό τους ως Μακεδόνα και η Αίγυπτος ποτέ δεν ονομάστηκε Μακεδονία (και μέχρι σήμερα υποθέτω πως δεν έχει τεθεί από την πλευρά των Αιγυπτίων τέτοιο ζήτημα).

Σίγουρα όπως μας λέει ο Θουκυδίδης, οι Μακεδόνες είχαν καταλάβει μια στενή λωρίδα της Παιονίας, που περικλείονταν από την κοιλάδα του Αξιού Ποταμού, μέχρι το εσωτερικό της Μακεδονίας, την Πέλλα και την θάλασσα. Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος να δεχθεί ως λογική προσέγγιση, εάν οι λαοί που κατοικούν στην σημερινή Δημοκρατία με κέντρο τα Σκόπια, επιθυμούσαν να ονομάζονται Παίονες και διεκδικούσαν την περιοχή που περιγράφει ο Θουκυδίδης.

Αλλά γιατί θα έπρεπε οι σημερινοί κάτοικοι της αρχαίας Παιονίας να αποκαλούν τον εαυτόν τους Μακεδόνες; Ο κ. Brunwasser αναφέρεται στα επιχειρήματα των Ελλήνων, πως "αυτή η εμμονή των σκοπιανών καλλιεργεί την επιθυμία τους για ελληνικά εδάφη" επισημαίνοντας ότι "η βόρεια επαρχία της Ελλάδας ονομάζεται επίσης Μακεδονία".

Πέρα από το γεγονός ότι αυτή η βόρεια επαρχία της Ελλάδας ονομάζεται για 2.500 χρόνια Μακεδονία, διαπιστώνει κανείς ότι οι ελληνικοί ισχυρισμοί είναι θεμιτοί.

Για παράδειγμα, ένας χάρτης που χαράχθηκε στα Σκόπια το 1992, δείχνει καθαρά τις αξιώσεις των σκοπιανών ότι, η Μακεδονία εκτείνεται έως νοτίως του όρους Όλυμπος. Συνενώνει δηλαδή τις περιοχές της αρχαίας Παιονίας και της αρχαίας Μακεδονίας σε μια μοναδική γεωγραφική οντότητα. Η ίδια αξίωση διαπιστώνει κανείς ότι γίνεται σαφέστερη από ένα χαρτονόμισμα της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" το οποίο δείχνει ως ένα από τα μνημεία της χώρας, τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης. Και υπάρχουν εδώ να αναφέρουμε πολλά παρόμοια παραδείγματα τυπωμένα σε χριστουγεννιάτικες κάρτες, διαφημιστικά κλπ που δηλώνουν τις ίδιες αξιώσεις.

Ακόμη παραπέρα ο κ. Brunwasser αναφέρει με την έγκρισή του "Μακεδονικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Ερευνών" (International Herald Tribune 10/1/08), το όνομα στο οποίο αναφέρεται στις πράξεις των Αποστόλων, μια ρήση στην Καινή Διαθήκη, στην οποία ένας Μακεδόνας εμφανίζεται στον Απόστολo Παύλο και τον παρακαλεί: "Έλα στην Μακεδονία και βοήθησέ μας". Αλλά σε ποιά Μακεδονία πήγε ο Απόστολος Παύλος; Στη Νεάπολη της Καβάλας, στους Φίλιππους, την Αμφίπολη, στην Απολλωνία, στη Θεσσαλονίκη και στην Βέροια. Τι αξίωση είναι αυτή που προβάλει ένα σκοπιανό ινστιτούτο που έχει την έδρα του στα Σκόπια, το οποίο αναφέρεται σε ένα ταξίδι σε αυτήν την περιοχή που ήταν η αρχαία Μακεδονία και είναι η βόρεια επαρχία της Ελλάδας;

Αναρωτιέμαι τι θα γίνονταν εάν ένα συγκεκριμένο μεγάλο νησί (σ.σ. Κούβα) στη νοτιοανατολική ακτή των ΗΠΑ, άρχιζε να αποκαλεί τον εαυτό του Φλόριδα, εμφάνιζε στα χαρτονομίσματά του εικόνες από την Disney World και τύπωνε χάρτες που έδειχναν να συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς η Μεγάλη Φλώριδα.

Οπωσδήποτε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Edward Stettinius ήξερε τι έλεγε τον Δεκέμβρη του 1944, όταν έγραφε: "Το Υπουργείο Εξωτερικών, έχει διαπιστώσει σοβαρότατη ανάπτυξη προπαγάνδας και ημιεπίσημες δηλώσεις προς την κατεύθυνση της δημιουργίας αυτόνομης Μακεδονίας, προερχόμενης από την Βουλγαρία αλλά και από τους Γιουγκοσλάβους παρτιζάνους, με υπονοούμενα ότι, ελληνικά εδάφη θα έπρεπε να συμπεριληφθούν στο κρατίδιο αυτό. Αυτή η κυβέρνηση θεωρεί τις συζητήσεις για "Μακεδονικό έθνος" "Μακεδονικό Πατρικό Έδαφος" και "Μακεδονική εθνική συνείδηση" ως απαράδεκτη δημαγωγία που δεν αντιπροσωπεύει εθνικό ή πολιτικό ρεαλισμό ενώ διαβλέπει σε αυτές την πιθανότητα να κρύβονται επιθετικές διαθέσεις εναντίον της Ελλάδας".

Ο κ. Brunwasser (κάτοικος Βουλγαρίας) εντούτοις, τονίζει με έμφαση πως η Ελλάδα διεκδικεί τον Αλέξανδρο τον Γ' ως ...Έλληνα.

Αυτή η συμπεριφορά με κάνει να αισθάνομαι αμήχανος. Τι έχουμε εδώ ως διεκδίκηση; Ο προπροπάππους του Αλέξανδρου, ο Αλέξανδρος ο Α', ήταν διαπιστευμένος ως Έλληνας στην Ολυμπία, όπως γράφτηκε από τον πατέρα της ιστορίας Ηρόδοτο: "Τυχαίνει να γνωρίζω πως οι πρόγονοι του Αλέξανδρου είναι Έλληνες". Ο πατέρας του Αλέξανδρου ο Φίλιππος, κέρδισε διάφορους ιππικούς αγώνες στην Ολυμπία και στους Δελφούς (Πλούταρχος), στα δύο πιο Ελληνικά Ιερά της αρχαίας Ελλάδας, όπου οι μη Έλληνες, δεν επιτρέπονταν να συμμετέχουν. Εάν λοιπόν ο Φίλιππος ήταν Έλληνας, ο γιός του δεν ήταν Έλληνας;

Όταν ο Ευριπίδης - ο οποίος πέθανε και ετάφη στην Μακεδονία- έγραψε το έργο του "Αρχέλαος" προς τιμή του θείου του Αλέξανδρου, το έγραψε στην σλαβική γλώσσα; Όταν έγραψε τις "Βάκχες" όντας στην αυλή του Αρχέλαου δεν έγραψε στα ελληνικά; Ή πρέπει να φανταστούμε ότι ο Ευριπίδης ήταν "Μακεδόνας" ο οποίος έγραψε στα Σλαβικά (μια γλώσσα που εκείνη την εποχή δεν υπήρχε) και μεταφράστηκε στη συνέχεια στα ελληνικά;

Σε ποιά γλώσσα δίδαξε τον Αλέξανδρο ο Αριστοτέλης; Ποιά γλώσσα χρησιμοποιήθηκε στις εκστρατείες του στην ανατολή από τον Αλέξανδρο; Γιατί έχουμε αρχαίες επιγραφές στα ελληνικά σε αποικίες έως το μακρινό Αφγανιστάν και δεν τις έχουμε στα σλάβικα; Γιατί η ελληνική ήταν η επίσημη γλώσσα της αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου εάν αυτός ήταν "Μακεδόνας". Γιατί η Καινή Διαθήκη γράφηκε στα ελληνικά και όχι στα σλαβικά;

Στην σελίδα 57 του λεγομένου "Γράμματος από την Μακεδονία" υπάρχει μια φωτογραφία του συγγραφέα που κάθεται "μπροστά από ένα μπρούτζινο άγαλμα του Αλέξανδρου στην πόλη Πρίλεπ. Το άγαλμα είναι σύγχρονο, αλλά το ερώτημα είναι εάν ο πραγματικός Αλέξανδρος θα είχε σλαβική επιγραφή κάτω από τα πόδια του. Με δεδομένη την ιστορία της μετοίκησης των σλάβων από το 600 μ. Χ. και εντεύθεν στην περιοχή, η απάντηση είναι αυτονόητη.

Αν και η αρχαιολογική δουλειά του κ. Brunwasser είναι καλοδεχούμενη στην Παιονία, η αποδοχή από την πλευρά του και η προώθηση των σημερινών πολιτικών σχεδιασμών που γίνονται στην περιοχή για το όνομα Μακεδονία, όχι μόνο δεν είναι καλοδεχούμενη, αλλά και κακή υπηρεσία στους αναγνώστες του περιοδικού Αρχαιολογία, οι οποίοι φαντάζομαι πως ενδιαφέρονται για την ιστορική αλήθεια. Και επίσης, η απόφαση να φιλοξενηθεί από το περιοδικό αυτή η ιστορική ανοησία, σε μια έκδοση του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας των ΗΠΑ δηλαδή, είναι κακή υπηρεσία για την αξιοπιστία του ίδιου του περιοδικού.

Ας ειπωθεί για μια ακόμη φορά: Η περιοχή της αρχαίας Παιονίας, ήταν τμήμα της Μακεδονικής αυτοκρατορίας. Όπως ήταν η Έφεσος, η Τύρος, η Παλαιστίνη, η Μέμφις, η Βαβυλώνα και πολλές άλλες περιοχές. Μπορεί να γίνανε προσωρινά "Μακεδονικές" δεν έγιναν ποτέ όμως "Μακεδονία".

Επιτρέψτε μου να ολοκληρώσω την εξήγηση αυτή, με μια πρόταση για να λυθεί το ερώτημα της χρησιμοποίησης του ονόματος Μακεδονία σήμερα. Η Ελλάδα θα πρέπει να προσαρτήσει την Παιονία, όπως έκανε ο Φίλιππος ο Β΄το 359 π.Χ. Και αυτό φαίνεται πως θα γίνει αποδεκτό και από τους σύγχρονους κατοίκους της περιοχής, αφού κατ' ουσία αποδέχονται πως είναι Έλληνες, αποδεχόμενοι το όνομα Μακεδονία και του διάσημου στρατηλάτη της. Αμέσως μετά οι σύγχρονοι κάτοικοι αυτής της νέας ελληνικής επαρχίας θα έπρεπε να εργασθούν σκληρά για να μάθουν να ομιλούν, διαβάζουν, γράφουν στην Ελληνική, με την ευχή να μάθουν να το κάνουν όπως ο Μέγας Αλέξανδρος...

Ειλικρινά δικός σας,

Stephen G. Miller

Professor Emeritus,

University of California,

Berkeley


λεπτομερειες εδω
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Αιματηρή επίθεση του Ισραήλ στα πλοία που μετέφεραν εφόδια στη Γάζα


Τελ Αβίβ, Ισραήλ
Επίθεση στον διεθνή στολίσκο που μετέφερε εφόδια στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησαν ισραηλινοί καταδρομείς, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες να έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 10-15 άτομα, ενώ 60 έχουν τραυματιστεί. Μεταξύ των τραυματιών φέρεται να είναι και ένας Έλληνας. Υπό κατάληψη βρίσκεται και το εμπορικό πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος», με ελληνική σημαία και το «Σφενδόνη» με 34 Έλληνες. Ενεργοποιείται η μονάδα διαχείρισης κρίσεων του ΥΠΕΞ. Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στην Τουρκία.

Το τηλέφωνο που έχει δώσει το ΥΠΕΞ για πληροφορίες σχετικά με την τύχη των Ελλήνων είναι το 210 3681730.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Γ.Δελαβέκουρα, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από το Ισραήλ.

Το ΥΠΕΞ έχει καλέσει τον Ισραηλινό πρέσβη για ενημέρωση, ενώ έχει προχωρήσει και σε διαβήματα προς την ισραηλινή κυβέρνηση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δ.Δρούτσας συναντήθηκε στο ΥΠΕΞ με τον πρέσβη του Ισραήλ και του ζήτησε εξηγήσεις για το περιστατικό και ενημέρωση για την κατάσταση των Ελλήνων.

Εν τω μεταξύ, διεκόπη η ελληνο-ισραηλινή άσκηση με την επωνυμία «Μίνωας 2010», που επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 3 Ιουνίου, όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Ταυτόχρονα, δόθηκαν οδηγίες προς την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ να έρθει σε επαφή και να ζητήσει επίσημη ενημέρωση και εξηγήσεις από τις ισραηλινές αρχές σχετικά με την επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Ο επίκουρος καθηγητής του ΕΜΠ και ειδικός συντονιστής της προσπάθειας «Ένα Καράβι για τη Γάζα», Γιάννης Μαΐστρος, μιλώντας στο in.gr δήλωσε ότι η επίθεση των Ισραηλινών ξεκίνησε τα ξημερώματα, ενώ υπό κατάληψη βρίσκονται το εμπορικό πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος» υπό ελληνική σημαία και το πλοίο «Σφενδόνη» με ελληνικό πλήρωμα και επιβάτες από πολλές χώρες.

Όπως είπε ο κ.Μαΐστρος στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα, ζητώντας «να σταματήσει η διεθνής τρομοκρατία και να ληφθούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση για να επιστρέψουν τα πλοία, να απελευθερωθούν οι αιχμάλωτοι και να σταματήσουν οι ελληνο-ισραηλινές ασκήσεις».

'Ηδη από το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή γύρω από την ισραηλινή πρεσβεία.

Η ισραηλινή τηλεόραση μεταδίδει ότι υπάρχουν 10 νεκροί, οι περισσότεροι εκ των οποίων Τούρκοι, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

Ο ισραηλινός στρατός κάνει λόγο για 10 νεκρούς ακτιβιστές. «Κατά την επιχείρηση, οι ισραηλινοί στρατιώτες αντιμετώπισαν ισχυρή σωματική βία. Ορισμένοι από τους επιβάτες χρησιμοποίησαν μαχαίρια και σιδηρογροθιές και επιχείρησαν επίσης να αρπάξουν το όπλο ενός στρατιώτη. Μπροστά στην αναγκαιότητα να υπερασπιστούν τη ζωή τους, οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Κομμάντος κατέλαβαν έξι πλοία που επιχείρησαν να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό [της Λωρίδας της Γάζας]... Κατά τη διάρκεια της κατάληψης, οι στρατιώτες αντιμετώπισαν σθεναρή αντίσταση από τους ακτιβιστές οι οποίοι επιτέθηκαν με αληθινά πυρά», προσθέτει η ανακοίνωση.

«Από τις συγκρούσεις αυτές, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες μεταξύ των επιβατών. Τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένας από σφαίρα, και μεταφέρθηκαν στα ισραηλινά νοσοκομεί»", προσθέτει η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Το πρώτο πλοίο που δέχτηκε επίθεση ήταν ένα τουρκικό σκάφος. Η επίθεση έγινε γύρω στις 3-4 τα ξημερώματα της Δευτέρας από αέρος με ελικόπτερο και από θαλάσσης από πολεμικά και πλωτά σκάφη του Ισραήλ. Ισραηλινοί κομάντος ανέβηκαν στο σκάφος και ακολούθησαν συμπλοκές με πραγματικά πυρά. Μαρτυρίες επιβαινόντων στο πλοίο «Ελέυθερη Μεσόγειος» αναφέρουν ότι πυρά δέχτηκε το έτερο ελληνικό πλοίο, η «Σφενδόνη», αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί.Η Τουρκία εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της για την ισραηλινή στρατιωτική επίθεση. Με ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει: «Είναι απαράδεκτη (η επιχείρηση)...Το Ισραήλ θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες της συμπεριφοράς του».

Ο διεθνής στολίσκος με 700 ακτιβιστές και 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας ξεκίνησε την Κυριακή με προορισμό την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα εμποδίσει διά της βίας αν χρειαστεί το στολίσκο εάν επιχειρήσει να προσεγγίσει τις ακτές της Λωρίδας της Γάζας. Οι Ισραηλινοί απείλησαν ότι θα καταλάβουν τα πλοία, θα συλλάβουν και θα απελάσουν τους ακτιβιστές.

in.gr » Ειδήσεις » Ελλάδα

Ελλάδα

Δημοσίευση: 31 Μαϊ. 2010, 07:39 | Τελευταία ενημέρωση: 31 Μαϊ. 2010, 14:39

Υπό κατάληψη όλα τα σκάφη

σχετικο θεμα εδω!
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Χρειαζομαι ανθρωπους που ειναι περηφανοι που ειναι Ελληνες να με βοηθησουν στην διαχειρηση της σελιδας αυτης!


Η Μακεδονια ειναι μια και ειναι Ελλαδα και πρεπει να ενημερωνουμε ολους τους συνελληνες για αυτο!εχετε χρονο και μερακι να βοηθησετε?αν ναι στειλτε μου σε μηνυμα το e-mail σας και τι θελετε να κανετε και θα σας κανω διαχειρηστες αμεσως!
mkdisgreek@pathfinder.gr
Ευχαριστω.
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Κόκκινη γραμμή – Κόκκινο πανί: ΟΧΙ “Μακεδονία” στα Σκόπια


ΟΧΙ ! “Μακεδονία” στους Σλάβους των Σκοπίων. Αυτη είναι η κόκκινη γραμμή που κληρονομήσαμε, και αυτό πρέπει να καταλάβουν και οι 300 βουλευτές. Πέραν αυτού είναι και το κόκκινο πανί που θα πρέπει να μας ερεθίσει.
Συνεχίζουμε μια διαπραγμάτευση έχοντας δώσει τα μισά απο την αρχή. Δεν υπάρχει τίποτα όμως που να έχει το δικαίωμα να διαπραγματευτεί η ελληνική Κυβέρνηση, και με κανένα. Πρέπει να αποσυρθεί αμέσως από την ανύπαρκτη διαδικασία της “διαπραγμάτευσης”.

Καμμία ελληνική Κυβέρνηση δεν πρέπει να υπογράψει τίποτα, και χωρίς την συναίνεση της δεν πρόκειται να χάσουμε τίποτα. Εκεί είναι και το πρόβλημα. Εκεί είναι και η λύση. Εκεί έχουμε και πρέπει να έχουμε έλεγχο σαν Ελληνες πολίτες.

Η κόκκινη γραμμή της Ελλάδας πρέπει είναι η οποιαδήποτε χρήση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από τα Σκόπια, σε σύνθετο η όχι, ενώ οι γεωγραφικοί προσδιορισμοί δεν είναι τίποτα άλλο απο έπικίνδυνες πολιτικές ακροβασίες που μέχρι τώρα βλάπτουν εμάς..

Οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες ενάντια κυβερνήσεων που γιά τους δικούς τους λόγους αναγνώρισαν τα Σκόπια με το όνομά μας είναι λάθος: Οι διαδηλώσεις πρέπει να γίνουν ενάντια στις ελληνικές αρχές και στους Ελληνες πολιτικούς οι οποίοι διαπραγμεύονται τα μη διαπραγματεύσιμα.

Τα πλατειά ελληνικά διαπραγματευτικά χαμόγελα, και τα “να αναλάβουν τις ευθύνες τους” και η “στήριξη στις ευρωατλαντικές πορείες” των άκρως προκλητικών και επιθετικών γειτόνων και της Διασποράς τους, δεν είναι παρά επικοινωνιακά βεγγαλικά χαμηλής ποιότητας που προσβάλουν την νοημοσύνη του κάθε Ελληνα πολίτη.

ΟΧΙ ! “Μακεδονία” στους Σλάβους των Σκοπίων.

Αυτη είναι η κόκιννη γραμμή που κληρονομήσαμε, και αυτό πρέπει να καταλάβουν και οι 300 βουλευτές.

Πέραν αυτού είναι και το κόκκινο πανί που θα πρέπει να μας ερεθίσει.

Ας πάρουμε τηλεφωνο τους Ελληνες πολιτικούς τώρα. Μέχρι τις επόμενες εκλογές ίσως είναι αργά.
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Μίκης: Να κινητοποιηθούν οι διανοούμενοι για τα Σκόπια


Την αγωνία του για το Σκοπιανό και ιδιαίτερα για τους ισχυρισμούς της ΠΓΔΜ περί ύπαρξης μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας εκφράζει ο Μίκης Θεοδωράκης σε επιστολή του προς «ΤΑ ΝΕΑ», στην οποία αναρωτιέται γιατί η ελληνική πλευρά δεν χρησιμοποιεί επιστημονικά επιχειρήματα για να αποκαλύψει αυτή τη «γελοιότητα», όπως τη χαρακτηρίζει.
O μεγάλος συνθέτης θεωρεί «μέγα εθνικό λάθος» να χαριστεί το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Θέλω να εκφράσω μια μεγάλη απορία που με βασανίζει εδώ και καιρό: Σκοπιανοί και ορισμένοι Αμερικανοί φίλοι τους μας έχουν ζαλίσει εδώ και πολλά χρόνια ότι είναι τάχα οι μοναδικοί Μακεδόνες και ότι η γλώσσα τους είναι η Μακεδονική, δηλαδή αυτή περίπου που μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος. Κι αυτά

ΠΩΣ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

οι επιστημονικές αναλύσεις και μελέτες ειδικών που αποδεικνύουν περίτρανα την αλήθεια των δικών μας θέσεων

τα τερατώδη ψέματα διδάσκονται σαν αλήθειες σε ξένα Πανεπιστήμια, ενώ πάνω από 100 κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο τα έχουν εμπράκτως αποδεχθεί σαν ιστορικές αλήθειες.

Ιδού λοιπόν η απορία μου: Υπήρξε έως τώρα από την πλευρά μας η οφειλόμενη επιστημονική αποκάλυψη όλης αυτής της γελοιότητας; Αν ναι, με ποιους επιστημονικούς τρόπους και αν όχι, γιατί; Αφού είναι βέβαιο πως αυτοί οι άνθρωποι είναι καθαρόαιμοι Σλάβοι και η γλώσσα τους είναι καθαρά Σλαβική. Πού είναι η Βουλή των Ελλήνων, η Ακαδημία Αθηνών, τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, οι Έλληνες ιστορικοί και γλωσσολόγοι, ώστε με ακλόνητες επιστημονικές αναλύσεις να αποκαλύψουν την αλήθεια στην παγκόσμια κοινή γνώμη, τις κυβερνήσεις, τα Πανεπιστήμια, τα ΜΜΕ των άλλων κρατών, όπως ακριβώς κάνουν οι Σκοπιανοί ανενόχλητοι και μόνοι εδώ και δεκάδες χρόνια; Πώς αξιοποιούνται οι επιστημονικές αναλύσεις και μελέτες ξένων καθηγητών και ειδικών που αποδεικνύουν περίτρανα την αλήθεια των δικών μας θέσεων και γελοιοποιούν τους ισχυρισμούς των Σκοπιανών;

Ιδιαίτερα σε χώρες όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία, όπου κυριολεκτικά “σαρώνουν” οι Σκοπιανοί, οι δυστυχείς συμπατριώτες μας μένουν ακάλυπτοι και παραπονεμένοι, εγκαταλελειμμένοι από την Πατρίδα Μητέρα τους που... σφυρίζει αδιάφορα.

Οι Σκοπιανοί έχουν γεμίσει τις μεγάλες Βιβλιοθήκες όλου του κόσμου με χιλιάδες βιβλία, έτσι που στο τέλος, μπροστά σ΄ αυτή τη σιωπηλή αντιμετώπιση αυτών των παραμυθιών, να αρχίζουν να πιστεύουν και οι ίδιοι ότι είναι... κατ΄ ευθείαν απόγονοι του Φιλίππου και της Ολυμπιάδος! Κι έτσι φτάσαμε ώς εδώ, να μας κατηγορούν ότι είμαστε... κατακτητές της Θεσσαλονίκης!

Σας παρακαλώ, κάντε κάτι, γιατί εγώ όπως ξέρετε θεωρούμαι... εθνικιστής και επομένως προκατειλημμένος αφού πιστεύω ότι αποτελεί μέγα εθνικό λάθος να τους χαρίσουμε τουλάχιστον εμείς ένα τόσο ιερό όνομα όπως είναι η Μακεδονία, που τόσο ιστορικά όσο και πολιτιστικά είναι δικό μας, όπως η Θράκη, η Θεσσαλία, η Ήπειρος και η Κρήτη».


Συλλήψεις για το πεδίο βολής

ΤΕΣΣΕΡΙΣ κάτοικοι των Λόφων Φλώρινας συνελήφθησαν χθες και οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της παρακώλυσης συγκοινωνιών, της απείθειας και της αντίστασης. Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια επεισοδίων όταν οι κάτοικοι των Λόφων προσπάθησαν να διακόψουν στρατιωτική άσκηση, διαμαρτυρόμενοι για τη λειτουργία πεδίου βολής στην περιοχή τους. Ανάλογα επεισόδια είχαν γίνει και πριν από δύο εβδομάδες. Τότε, μάλιστα, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ν. Γκρούεφσκι είχε προκλητικά μιλήσει για «τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται οι Μακεδόνες», λόγω της διεξαγωγής της στρατιωτικής άσκησης. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Λόφων, που ανήκει στον Δήμο Μελίτης. Να σημειωθεί ότι το πεδίο βολής λειτουργεί από τις αρχές της δεκαετίας του ΄50.
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Οι κότες, τα αυγά και η λογική Παπαχελά


Από το άριστο Macedonia-Greece αναδημοσιεύονται δύο κείμενα, χαρακτηριστικά της ποιότητας και της διαφορετικής πνευματικής διαύγειας μεταξύ δύο ανθρώπων στο ζήτημα των Σκοπίων.
Το παρακάτω κείμενο απαντήθηκε από τον Σίμο Σταυρακίδη στην εφημερίδα "Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ" στις 13 Οκτ 2007. Το κείμενο της απάντησης ακολουθεί το άρθρο του κ. Παπαχελά.

Ο loser των Βαλκανίων

Tου Aλεξη Παπαχελά
από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»27 Μαΐου 2007

Ενα βασικό ερώτημα με απασχολεί εδώ και χρόνια. Είναι πραγματικό ζήτημα εθνικής ασφάλειας η ονομασία των Σκοπίων ή απλά ένα ξέσπασμα εθνικού εγωισμού, που ξέφυγε από τις πραγματικές του διαστάσεις; Τείνω να πιστέψω το δεύτερο.
Για μια χώρα που έχει πραγματικά ζητήματα ασφάλειας είναι εντυπωσιακό να ξοδεύει με τόση ευκολία γεωπολιτικό κεφάλαιο σε μια υπόθεση που είναι (α) χαμένη από χέρι και (β) χωρίς ιδιαίτερη σημασία γιά τα ζωτικά μας εθνικά συμφέροντα. Τα υπαρκτά θέματα ασφάλειας έχουν να κάνουν με την Τουρκία και εν δυνάμει με το φαινόμενο του αλβανικού εθνικισμού. Δεν έχω όμως καταλάβει ποτέ γιατί ένα ανασφαλές κρατίδιο μπορεί να μας απειλήσει όταν είμαστε ο βασικός Ευρωπαίος παίκτης στη γειτονιά του. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί δεν αρκεσθήκαμε σε μια ειρηνική εισβολή του ελληνικού κεφαλαίου στα Σκόπια, απλώνοντας παράλληλα το χέρι σε μια χώρα που ένιωθε ότι δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της χωρίς την Ελλάδα;

- Στο Σκοπιανό μάς βγήκαν όμως και όλες οι ρωμαίικες συνήθειες στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής. Ολα τα λάθη που έχουμε κάνει παλιότερα στο Κυπριακό τα επαναλάβαμε προς εμπέδωση στο Σκοπιανό:
- Λειτουργήσαμε με το συναίσθημα, έχοντας τη βεβαιότητα ότι έχουμε το απόλυτο δίκιο, έστω και αν δεν μας καταλάβαινε κανείς.
- Φτάσαμε κοντά σε ρεαλιστικούς συμβιβασμούς, δεν μας έφταναν, επιχειρήσαμε να πετύχουμε το τέλειο, «φάγαμε τα μούτρα μας» και τώρα κλαίμε για όσα δεν δεχθήκαμε προ 15 ετών.
- Αντιληφθήκαμε τη διαπραγμάτευση όπως τη φανταζόμαστε πάντοτε εμείς οι Ελληνες. Παγιδευθήκαμε σε μιαν απόλυτη θέση, βάλαμε και τον αντίπαλο στη γωνία και ο... Θεός βοηθός.
- Αφήσαμε τα ΜΜΕ, και ιδιαίτερα τη νεόκοπη τότε ιδιωτική τηλεόραση, να βάλουν φωτιά στα τέλια των εθνικιστικών μας ενστίκτων και οι πολιτικοί μας έτρεχαν από πίσω τους πλειοδοτώντας σε κορώνες.
Με ενοχλεί βαθύτατα, ως Ελληνα, ότι 15 χρόνια μετά τις τεράστιες διαδηλώσεις είμαστε εγκλωβισμένοι σε μια χαμένη ιστορία. Πίστευα πάντα ότι ο Ελληνας «πετάει» όταν δεν φοβάται τίποτα, όταν αγκαλιάζει τον όποιο γείτονά του για να κάνει μαζί του μπίζνες και όταν ξέρει να «παίζει» τις Μεγάλες Δυνάμεις που έχει απεναντί του. Ο,τι πήραμε διπλωματικά το πήραμε με εξωστρέφεια, με δημιουργική διπλωματία και όχι παριστάνοντας τον Χατζηαβάτη που κλαίει στη γωνία γιατί όλοι τον κυνηγάνε. Με ενοχλεί ότι η χώρα μου εμφανίζεται ως loser να παλεύει ακόμη για μια υπόθεση που είναι χαμένη, που δεν έχει καμία πρακτική επίπτωση στα ζωτικά μας συμφέροντα. Με εξοργίζει που κανείς πολιτικός δεν τολμάει να εκστομίσει τις βασικές αλήθειες γι' αυτήν την υπόθεση, παρά μόνο πίσω απο κλειστές πόρτες. Και στο τέλος τέλος, θέλω τις όποιες γεωπολιτικές «μάρκες» με αντίκρισμα στις ΗΠΑ ή τις Βρυξέλλες έχουν ο σημερινός πρωθυπουργός ή η υπουργός Εξωτερικών ή ο κ. Παπανδρέου να τις εξαργυρώσουν σε μια στιγμή που θα μετράει, σε μια κρίση με την Τουρκία αύριο ή μια μεγάλη Αλβανία μεθαύριο.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ετεροχρονισμένη απάντηση στο άρθρο του κυρίου Αλέξη Παπαχελά
Στο ερώτημά σας κύριε Παπαχελά , εάν αποτελεί ζήτημα Εθνικής Ασφάλειας η ονομασία των Σκοπίων θα σας απαντήσω θέτοντας αντίστοιχα μερικά ερωτήματα σ' εσάς:
- Για ποιον λόγο τα Σκόπια απέκτησαν τέτοιο μεγάλο «ΚΟΛΛΗΜΑ» με την Μακεδονία;
- Αν δηλαδή αρκούνταν να ονομάσουν το κράτος τους VARDARSKA ...; θα αποκτούσαν πιστεύετε σοβαρό εσωτερικό πρόβλημα ενότητας;
- Γιατί μετονόμασαν το αεροδρόμιό τους σε «ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ»;
- Γιατί ετοιμάζονται να αλλάξουν όνομα σε ολόκληρες πόλεις και να τις αποκαλούν «ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ» και «ΝΕΑ ΠΕΛΛΑ»;
- Γιατί κυκλοφορεί στην Βόρεια Ελλάδα Σκοπιανό Αναγνωστικό με Κυριλλικούς χαρακτήρες το οποίο μάλιστα το παρουσίασε και η ΕΣΗΕΑ στην οποία ίσως είστε μέλος;
- Νοιάζεται άραγε για το όνομα της χώρας αυτής, το ένα τέταρτο των κατοίκων της που είναι φανατικοί Αλβανοί (περίπου 500.000 ) ή μήπως νοιάζονται οι υπόλοιποι που έχουν αρχίσει να ΑΛΛΑΖΟΥΝ υπηκοότητα και να παίρνουν Βουλγαρικά Διαβατήρια κατά χιλιάδες μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός τους;
- Εσείς ...; για ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ λέτε να επιμένουν σε ένα Ελληνικό όνομα που τους στοίχισε ένα, καταστροφικό για την οικονομία τους εμπάργκο, επί Ανδρέα Παπανδρέου και που τους στοιχίζει μία πολυετή αναμονή στις λίστες υποψηφίων μελών του ΟΗΕ, της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ;
- Για ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ έχουν γραμμένα στα παλιά τους τα παπούτσια τις Ελληνικές επενδύσεις στα Σκόπια που ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ και εμφανίζονται ΑΥΤΟΙ αδιάλλακτοι κι όχι εμείς;
Μπορείτε να σκεφτείτε μερικές απαντήσεις που να αρμόζουν στην ευφυΐα σας;
- Πιστεύετε ότι είναι για αυτούς θέμα τιμής;
- Αν, ναι ...; τότε για εμάς, ΤΙ πρέπει να είναι;
- Βρίσκετε λογικό λοιπόν να ΑΠΩΛΕΣΟΥΜΕ την τιμή μας από ένα κρατίδιο των 2.000.000 συγχυσμένων εθνικά πολιτών;
Σας ενοχλεί μεν που παλεύουμε για μία υπόθεση που είναι χαμένη αλλά ΔΕΝ σας ενοχλεί δε, το ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ που χάθηκε. Και χάθηκε από ένα σύστημα πολιτικών που παρέλαβαν την υπόθεση σχεδόν κερδισμένη ,από τον Ανδρέα Παπανδρέου, για την αφήσουν να χαθεί λόγω βλακείας είτε και λόγω ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ. Παραμένει ένα μεγάλο ερώτημα ο πραγματικός λόγος αυτής της ήττας.
- Εσείς όμως σαν δημοσιογράφος, πέραν του λυπηρού συμπεράσματος αυτής της ήττας , πράξατε κάτι προς την κατεύθυνση της προστασίας των Εθνικών μας συμφερόντων ή απλά ασχοληθήκατε με άλλα ανώδυνα θέματα που δεν θα επηρέαζαν τα κρατικά διαφημιστικά πακέτα που κατέληγαν στον εκάστοτε εργοδότη σας;
- Θυμάστε ποτέ να «κολλήσατε στον τοίχο», τους υπεύθυνους αυτής της αποτυχημένης εξωτερικής πολιτικής ή απλά προτιμήσατε να ασχοληθείτε με άσχετα ρεπορτάζ από την Αμερική;
Και φυσικά δεν υποτιμώ την δημοσιογραφία σας, αλλά στην συγκεκριμένη κατεύθυνση ΔΕΝ μπορώ να την χαρακτηρίσω ...; ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ αλλά μάλλον ...; αδιάφορη. Κι επειδή το ίδιο κάνουν όλοι οι συνάδελφοί σας στην μακρινή Αθήν ...; δεν σας προσάπτω φυσικά τίποτα το προσωπικό. Δεν είναι trendy το Μακεδονικό Ζήτημα, το διαπιστώσαμε.
- Σκεφθείτε απλά, αν εσείς, πέρα από τα εισοδήματά σας, προστατέψατε και την τιμή σας, ως Έλληνας;
Οι πολιτικοί μας κάθε άλλο παρά μας κάνουν υπερήφανους με τις τραγικές τους επιλογές. Εννοείται ότι οι ίδιοι αλλά κι όλοι όσοι επωφελούνται της συγκεκριμένης «σούπας» του πολιτικού συστήματος, έχουν καταθέσεις στην Ελβετία και πολλούς φίλους με ιδιωτικά αεροπλάνα που σε περίπτωση «ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ» θα τους μεταφέρουν σώους και αβλαβείς μακριά από τον κίνδυνο. Την ίδια στιγμή τα Ελληνόπουλα θα «πηγαίνουν αδιάβαστα» στη μάχη , εξαιτίας αυτών των πολιτικών και μίας σειράς λανθασμένων χειρισμών των κυβερνήσεων που προηγήθηκαν.
Τέλος σχετικά με την άποψή σας ότι η χρήση της λέξης Μακεδονία από τους Σκοπιανούς, ΔΕΝ έχει επίπτωση στα ζωτικά μας συμφέροντα, (!) μας αφήνει ΑΝΑΥΔΟΥΣ.
Επειδή ΔΕΝ ζείτε εδώ, επειδή πιθανόν να ΜΗΝ έχετε χάσει του παππούδες σας από Βουλγαρικό τσεκούρι, θα σας δώσω ένα μικρό παράδειγμα ώστε να μας καταλάβετε κι εμάς τους «περίεργους» κι «εθνικιστές» εδώ στον Βορρά.
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ένας τρελός, βρίσκει ένα κόκκινο γυναικείο εσώρουχο , το κάνει κόμπο στην κεραία του αυτοκινήτου του κι αρχίζει να πηγαίνει από καφενείο σε καφενείο, ισχυριζόμενος ότι του το χάρισε, για ενθύμιο, ένα πολύ κοντινό σας πρόσωπο.
Είναι σίγουρο ότι λέει ψέματα αλλά αυτό ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ. Είναι σίγουρο ότι είναι ψυχασθενής, αλλά ο συμβολισμός αυτής της κίνησης είναι τεράστιος. Θα βρεθούν πολλοί που ΔΕΝ σας συμπαθούν και που θα διαδώσουν ως αλήθεια αυτό το ψέμα, προκειμένου να σας επιφέρουν την μέγιστη ηθική βλάβη. Εσείς, ο πασίγνωστος κ. Παπαχελάς , θα φανείτε παντελώς ανίσχυρος μπροστά σ' αυτό το απίθανο σενάριο παρόλο που ...; ΟΥΤΕ ζωτικής σημασίας είναι, ΟΥΤΕ έχει κάποιο υλικό κόστος σ' εσάς. Το συναίσθημα που θα σας δημιουργείται, κάθε φορά που θα σας ρωτάει κάποιος αν είναι αληθινή η ιστορία με το εσώρουχο ...; αυτό το συναίσθημα έχουν και οι Έλληνες Μακεδόνες κάθε φορά που κάποιο κράτος αναγνωρίζει τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και τους 500.000 Αλβανούς κατοίκους των Σκοπίων ως «Μακεδόνες»!
Είναι τόσο παρανοϊκό ...; όσο και ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ, για όλους όσους συμμετείχαν στον Μακεδονικό Αγώνα, πληρώνοντας με ΑΙΜΑ την υπεράσπιση της Μακεδονίας. Είναι υποτιμητικό για το 1.000.000 Μακεδόνων που διαδήλωσαν στην Θεσσαλονίκη ενάντια στα Σκόπια των 2.000.000, και είναι υποτιμητικό ακόμα και για την μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου που υπερασπίστηκε την τιμή μας περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο πολιτικό του διάδοχο.
Το ότι εσείς ...; ΔΕΝ εμφανίζεστε στην τηλεόραση με διάφανο παρεό και κόκκινο εσώρουχο ΔΕΝ είναι θέμα «ζωτικής σημασίας» για την σωματική σας ακεραιότητα, ούτε γιατί θέλετε να το παίξετε «αντρούκλα», αλλά καθαρά θέμα τιμής και συμβολισμού.
Αυτό ακριβώς είναι και για μας τους Μακεδόνες η Μακεδονία. Είναι το «εσώρουχό» μας που ΔΕΝ αντέχουμε να το κάνει «σημαία» του κάποιος άλλος, ασήμαντος, εξαιτίας των πολιτικών από τους οποίους ΑΛΛΑ ζητήσαμε και ΑΛΛΑ πράττουν. Οι Σκοπιανοί, κάθε τόσο, μας αφαιρούν πανηγυρικά κι από ένα «εσώρουχο» και η Ελληνική Κυβέρνηση περιμένει εδώ και 15 χρόνια, μία κίνηση καλής θελήσεως!
Είναι προφανές ότι κάποιοι μας «δουλεύουν» κανονικά. Τι άλλο πρέπει να κάνουν τα Σκόπια για να καταλάβει η κυρία Μπακογιάννη ότι έχουν περάσει 15 ολόκληρα χρόνια από τότε που έπρεπε να περιμένουμε μία κίνηση καλής θελήσεως. Δεκαπέντε χρόνια τώρα τα Σκόπια μας ξευτελίζουν κάθε φορά που έχουν την ευκαιρία και μας υπενθυμίζουν ότι αυτοί παραμένουν ακλόνητοι και με ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στις θέσεις τους ενώ εμείς «κοιμόμαστε» όρθιοι και μας πιάνουν συνεχώς κορόϊδα. Μήπως τελικά κάποιοι πληρώθηκαν για να κάνουν τα κορόϊδα; Κι αν το «κορόϊδο» είναι στην κορυφή, υπάρχει σωτηρία για όλους εμάς στη βάση;
Η ήττα στην υπόθεση αυτή ισοδυναμεί με το να φορέσουμε φούστα, όχι επειδή μας αξίζει, αλλά επειδή εμπιστευθήκαμε Ψεύτες, Δειλούς κι Απατεώνες να μας κυβερνήσουν. Και δεν είναι θέμα ούτε κομματικής τοποθέτησης, ούτε Εθνικισμού. Είναι η θέληση να διατηρήσουμε ΑΚΕΡΑΙΑ, αυτά που παραλάβαμε από τους γονείς και τους παππούδες μας.
Καταλαβαίνετε ότι ΕΜΕΙΣ ...; δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑΝ απολύτως λόγο να υποχωρήσουμε επί του θέματος αυτού, διότι απλά ...; ΔΕΝ είμαστε σε θέση να καταλάβουμε το ΓΙΑΤΙ θα έπρεπε να το κάνουμε.
Έρχεστε λοιπόν να μας χαρακτηρίσετε και LOSER, εσείς που κάνατε για την Μακεδονία ...; ΤΙ;
Σημ. Μην το πάρετε προσωπικά. Απευθύνομαι σε όλους όσους βλακωδώς αναρωτιούνται για τα αίτια της επιμονής μας στον όρο «Μακεδονία». Υπάρχουν πολλοί λόγοι και μάλιστα ιδιαίτερα σοβαροί. Κι αν θα προκύψει πρόβλημα ενότητας κράτους, αυτό είναι κάτι που θα συμβεί στην Ελλάδα, όπως έγινε ΗΔΗ δύο φορές στις αρχές και στα μέσα του αιώνα μας, με ιδιαίτερα οδυνηρές συνέπειες. Τότε που αδέρφια και ξαδέρφια Μακεδόνες, μεσ' τη δίνη των πολέμων, δήλωναν άλλοι Έλληνες, άλλοι Βούλγαροι κι άλλοι Σλαβομακεδόνες και σφάζονταν μεταξύ τους συγγενείς πρώτου βαθμού. Μακάρι να ήταν οι «γείτονες» μας ρομαντικοί όπως θα' θελε η κυρία Ρεπούση. Ρωτήστε τις οικογένειες των πιλότων που χάθηκαν στο Αιγαίο, για να μην φθάσουν οι Τούρκοι να πετούν πάνω απ' την Ακρόπολη. Ρωτήστε τους στρατιωτικούς που «συνωστίζονται» κάθε χρόνο κάτω από τη γη, να σας πουν ΠΩΣ τηρούνται οι συμφωνίες «χαμηλής πολιτικής» και «παγκοσμιότητας» που υπερασπίζονταν εκ του αφαλούς η κυρία Ρεπούση και η κυρία Γιαννάκου λες και ζούνε στη Ελβετία.

Με εκτίμηση,
Σίμος Σταυρακίδης
simoslogos@yahoo.gr
ΑΠΟ:http://greekmacedonians.blogspot.com/2009/02/loser.html
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Κυριακή, 30 Μαΐου 2010

Ανέγραφαν χώρα προέλευσης Macedonia

Μπλόκο σε 1,5 τόνο ξερή μαγιά από τα Σκόπια

Δεν διαπιστώθηκε άλλο πρόβλημα στην σύνθεσή της.

Στην απαγόρευση εισόδου στη χώρα από το ΣΤ’ τελωνείο Πειραιά φορτίου με 1,5 τόνο ξερής μαγιάς προερχόμενης από την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (Π.Γ.Δ.Μ.), προχώρησε η νομαρχία Πειραιά.

Οι γεωπόνοι της νομαρχίας μπλόκαραν το συγκεκριμένο φορτίο, όχι λόγω κάποιου υγειονομικού προβλήματος, αλλά γιατί κατά τον έλεγχο που διενήργησαν διαπίστωσαν ότι η σήμανση χώρας προέλευσης ανέφερε MACEDONIA και όχι FYROM.

Ως εκ τούτου προκειμένου να επιτραπεί η εισαγωγή του προϊόντος στην εγχώρια αγορά επισημάνθηκε από τους ελεγκτές της νομαρχίας Πειραιά ότι πρέπει να αντικατασταθεί η σήμανση ΜACEDONIA με την επίσημη ονομασία FYROM.

Μέχρι τότε το φορτίο θα παραμείνει δεσμευμένο στους χώρους του τελωνείου και το «πράσινο φως» θα δοθεί μόνο όταν ο επανέλεγχος της νομαρχίας επιβεβαιώσει την επικόλληση της νέας σήμανσης.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Πειραιά.
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης


Στα σκαριά έχει καταπώς φαίνεται η Κυβέρνηση σχέδιο εκ νέου χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας σε όλους όσους την στερήθηκαν μετά τον εμφύλιο. Το "καταπώς φαίνεται πάει στην Υφυπουργό Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη η οποία σε επιστολή της στον επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Τόμας Χάμπαργκε διαβεβαιώνει ότι: οι αρχές έχουν έτοιμο σχέδιο για την επαναχορήγηση ελληνικής ιθαγένειας σε όλους όσους την έχασαν και άρχισε ήδη να εξετάζεται μια πληθώρα αιτήσεων που έχουν υποβληθεί απο τους ενδιαφερόμενους.

Πρόκειται για όσους στερήθηκαν την ελληνική ιθαγένεια μετά τον εμφύλιο στην Ελλάδα κατοικούν χρόνια τώρα στα Σκόπια και έχουν προσφύγει στο Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου ζητώντας μαζί με την ελληνική ιθαγένεια και τις περιουσίες που κατασχέθηκαν τότε.Το θέμα είναι ότι η φάμπρικα θα ανοίξει με το μεγάλο θέμα της διεκδίκησης περιουσιών...
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

κόκκινη γραμμή


Αναρωτιούνται οι Σκοπιανοί αν η χώρα τους είναι ένα βήμα μπροστά ή ένα βήμα πίσω όσον αφορά τις ενταξιακές συνομιλίες. Αναρωτιούνται αν ο Γκρουέφσκι έχει μπλοκάρει τις συνομιλίες με την δήλωσή του για δημοψήφισμα σχετικά με το όνομα "Βόρεια Μακεδονία". Τράβηξε τελικά και αυτός την "κόκκινη γραμμή" του ή έπαιξε το παιχνίδι "ενώστε τις τελείες;" Είπε άραγε τη γνώμη του σχετικά με την πρόταση για "Βόρεια Μακεδονία", έπειτα από απαίτηση της διεθνούς κοινότητας, ή μίλησε απλά εναντίον της χρήσης αυτού του ονόματος πέρα από το περιεχόμενο της ενδιάμεσης συμφωνίας;

Φαίνεται πως ο Γκρουέφσκι έχει ρίξει το δόλωμα στους πολίτες της ΠΓΔΜ, διότι η ασαφής δήλωσή του μπορεί να ερμηνευθεί με διάφορους τρόπους. Η Αθήνα, πιέζει επιθετικά (ήμαρτον!!) παίζοντας μάλιστα αυτή τη φορά στο σκοπιανό έδαφος! Οι πολίτες της ΠΓΔΜ λένε πλέον πως η πολιτική του Γκρουέφσκι έχει καταστρέψει τις πιθανότητές τους για συμβιβασμό, και είναι πολύ πιθανό ότι για πρώτη φορά, ο πρωθυπουργός να έχει δημοσίως υπαινιχθεί το ενδεχόμενο αποδοχής αλλαγής του ονόματος της "Μακεδονίας" (δηλαδή, αποδοχή του ονόματος "Βόρεια Μακεδονία").

Μάλιστα, το έκανε αυτό χωρίς να το προσέξει κανείς. Σύμφωνα με μήνυμα του στην Sitel TV, δεν δηλώνει ενάντιος στην ονομασία "Βόρεια Μακεδονία", αλλά στην χρήση του ονόματος αυτού έναντι όλων. Αν συνεβαινε το αντίθετο, θα αρκούσε να πει ότι τίθεται εναντίον του ονόματος "Βόρεια Μακεδονία". Έτσι, ενώ οι γείτονες μας ήταν απασχολημένοι με ζητήματα γλώσσας και ταυτότητας, το όνομα της χώρας τους ξέφυγε της προσοχής τους..

Η μόνη εντύπωση που δίνεται είναι ότι ο Γκρουέφσκι δεν είναι τόσο αφελής όσο φαίνεται. Αφήνει την Αθήνα να προετοιμάσει τους πολίτες της ΠΓΔΜ για το συμβιβασμό στην ονομασία, αντί να το κάνει ο ίδιος, ως πρωθυπουργός ενός υπεύθυνου κράτους. Τα κόμματα της ΠΓΔΜ παρακολουθούν τις αντιδράσεις και όσο πιο άκαμπτες γίνονται οι ελληνικές θέσεις (άκαμπτη στάση η πρόσθεση του "Βόρεια" στο Μακεδονία... θα σπάσουμε στο τέλος από την πολλή ακαμψία), τόσο περισσότερο χώρο αποκτά ο Γκρουέφσκι για να προβεί σε παραχωρήσεις.

Λαμβάνοντας υπ'όψιν όλα τα παράλογα αιτήματα που -κατά τους Σκοπιανούς- έχει παρουσιάσει και χρηματοδοτήσει η ελληνική πλευρά, ο Γκρουέφσκι δεν χρειάζεται να δικαιολογήσει τις πράξεις του, ανεξάρτητα από το αν αποφασίσει να δεχτεί την αλλαγή του ονόματος της χώρας του ή όχι. Κατά τους Σκοπιανούς, ουαί και αλίμονο αν δικοί τους εμπειρογνώμονες προσέγγιζαν ένα άλλο έθνος με αναλύσεις και αιτήματα όπως αυτά που παρουσίασαν πρόσφατα οι Αλέξανδρος Μαλλιάς, Ευάγγελος Κωφός, και Θάνος Βερένης - θα τους λυντσάριζαν τα ΜΜΕ όπως λυντσάρησαν και τους συγγραφείς της περιβόητης "Μακεδονικής" εγκυκλοπαίδειας. Τα Σκόπια παρόλα αυτά θεωρούν πως η ανοχή της ΠΓΔΜ απέναντι στον ξένο εθνικισμό μπορεί να τεντωθεί εκπληκτικά σε αντίθεση με την ανοχή στον εγχώριο εθνικισμό. (Κι εμείς που νομίζαμε πως είμασταν μοναδικοί σε αυτού του είδους την ανοχή!)

Οι γείτονες μας πάντως είναι απαρηγόρητοι με το γεγονός ότι η ελληνική θέση για το ζήτημα της ονομασίας παραμένει ίδια ανεξαρτήτως κυβέρνησης (μόνο εμείς και οι ΗΠΑ..) - θεωρούν δε τον Παπανδρέου πιο επικίνδυνο διαπραγματευτή από ό,τι ήταν ο Κώστας Καραμανλής (ότι θα το ακούγαμε και αυτό..), διότι ο Γιώργος Παπανδρέου χρησιμοποιεί μεν τα ίδια μέσα με τον Κ. Καραμανλή, αλλά τα χρυσώνει με φίνα Ευρωπαϊκή ρητορική.

Το μειονέκτημα του Παπανδρέου είναι ότι παρέα με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, έφτασαν κάποτε κοντά στην επιθυμητή για την Αθήνα επίτευξη συμφωνίας. Κατά συνέπεια, θα ήταν πολιτικά υποτιμητικό για αυτόν να αμόλαγε καλούμπα την "κόκκινη γραμμή" του σε σχέση με αυτό που φαινομενικά πραγματοποιήσε στο παρελθόν. Ένα άλλο μειονέκτημα του είναι ότι αδυνατεί να κατανοήσει πως οι ηθοποιοί στα Σκόπια έχουν αλλάξει και ότι θα είναι δύσκολο να επαναλάβει την αγορά μια λύσης (κάτι που θα μπορούσε να κάνει την εποχή των Ljubco Georgievski και Vasil Tupurkovski).

Από την άλλη πλευρά, μεγάλο πλεονέκτημα του Παπανδρέου είναι ότι θεωρείται μετριοπαθής πολιτικός στην ευρωπαϊκή σκηνή, ενώ ο Γκρουέφσκι θεωρείται εθνικιστής. Η ΕΕ από την άλλη, απέχει πολύ από το να αποδεχτεί ανοιχτά εθνικιστικά στοιχεία όπως ο καλός μας γείτονας..

Τα ελληνικά ΜΜΕ δεν έλαβαν μέρος στο blitzkrieg των διαπραγματεύσεων όμως - ευτυχώς για εμάς - τα Σκοπιανά ΜΜΕ, αν και εξίσου κατευθυνόμενα και προκατειλημένα, προβάλουν τουλάχιστον τα γεγονότα.

Ο Ιούνιος θα είναι ένας πολύ καυτός μήνας.. Είναι έτοιμοι οι Έλληνες για την ψυχρολουσία;
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησηςΈχουμε συνηθίσει την κυβέρνηση των Σκοπίων να κλαίγεται όπου σταθεί και όπου βρεθεί, εκτοξεύοντας κατηγορίες κατά τις Ελλάδας η οποία εμποδίζει την είσοδο της χώρας στους ευρωατλαντικούς οργανισμούς. Σαν τμήμα όμως της παλιάς καλής κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας, διατήρησε κάποιες συμπεριφορές, όπως τη γνωστή μέθοδο του - κρύβω τις πομπές μου δαχτυλοδείχνοντας τις πομπές του γείτονα -. Επειδή το κάθε νόμισμα έχει πάντα δυο πλευρές, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στις σχέσεις των Σκοπίων με τη Βουλγαρία.

Τα Σκόπια λοιπόν, με πείσμα που αγγίζει τα όρια του παλιμπαιδισμού, συνεχίζουν να αρνούνται την υπογραφή συμφώνου σχέσεων καλής γειτονίας που έχει προταθεί από τη Βουλγαρία. Ένα σύμφωνο που αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την υποστήριξη της ένταξης της πΓΔΜ από τη Βουλγαρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ομως, η πολιτική των ηγετών των Σκοπίων υπονομεύει διαρκώς την εύθραυστη είσοδο της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν πρόκειται πλέον για επιμονή, αλλά για ωμή αναίδεια, όπως υποστηρίζουν οι Βούλγαροι. Οι ηγέτες των Σκοπίων θέτουν προϋποθέσεις που είναι αδύνατον να εκπληρώσουν εκείνοι που θέλουν να δουλέψουν μαζί τους. Εάν, κατά την άκαμπτη θέση τους απέναντι στην Ελλάδα θα μπορούσε κανείς να διακρίνει ίσως μια μορφή πολιτικής αυτοπεποίθησης, η θέση τους απέναντι στη Βουλγαρία φτάνει στα όρια της παραφροσύνης. Η Βουλγαρία θεωρεί πως έδειξε μεγάλη ανοχή προς τους γείτονές της, ωστόσο είναι φανερό πως αυτό δεν είναι αρκετό για την πΓΔΜ, η οποία συνεχίζει την κλειστή επιθετική συμπεριφορά της.

Οι Βούλγαροι υποστηρίζουν πως έχουν κάνει περισσότερα από ό,τι ήταν απαραίτητο για να αποδείξουν την ύπαρξη καλής θέλησης και υποστήριξης και πως έχει έρθει η ώρα να κάνει ορισμένες παραχωρήσεις και η πΓΔΜ. Ωστόσο, τα Σκόπια συνεχίζουν να φέρονται με τρόπο που δεν έχει καμία σχέση με την Ευρωπαϊκή διπλωματία και ανταγωνίζονται τους πάντες και τα πάντα. Με τέτοια συμπεριφορά, είναι πρακτικά αδύνατο να λυθούν τα προβλήματα τους με τη Βουλγαρία μέχρι τον Σεπτέμβριο, όταν και έχει ορισθεί η υπογραφή του εν λόγω συμφώνου.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει συχνά κατηγορηθεί από τις Βρυξέλλες για έλλειψη ελευθερίας λόγου. Οι Βρυξέλλες μάλλον αγνοούν το γεγονός ότι ο Σκοπιανός Τύπος, εκτός από τις γνωστές ανθελληνικές και αντιαλβανικές διαθέσεις του, εκφράζεται συχνά πυκνά και κατά της Βουλγαρίας. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, εφόσον έχουν υφαρπάξει και μεγάλο μέρος της Βουλγαρικής ιστορίας, αρνούμενοι βεβαίως τη βουλγαρική καταγωγή τους; Οποιοσδήποτε τους υπενθυμίζει ποιοί πραγματικά είναι, τους προσγειώνει απότομα από τη μακεδονική lala land και αυτόματα χαρακτηρίζεται εχθρός.

Όμως, η Βουλγαρία έχει ένα εξαιρετικά ισχυρό χαρτί στα χέρια της. Το Βορειοατλαντικό βέτο. Το γεγονός ότι μέχρι στιγμής η Βουλγαρία δεν έχει παίξει αυτό το χαρτί δεν σημαίνει ότι αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να συνεχιστεί για πάντα. Η Βουλγαρία πράγματι μπορεί να βοηθήσει τους Σκοπιανούς να ξεπεράσουν το Ελληνικό τείχος που εμποδίζει την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς δε θέλει να βρεθεί στον ίδιο φαύλο κύκλο που βρεθήκαμε εμείς. Όμως η Βουλγαρία, σε αντίθεση με την Ελλάδα, δεν πρόκειται να κάνει καμιά υποχώρηση σε ό,τι αφορά την καταγωγή των Σκοπιανών - κάτι που γνωρίζουν καλά οι Σκοπιανοί, μια που καθένας γνωρίζει καλά τα αδέρφια του..

Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Aπειλούν οι Σκοπιανοί με κατάργηση ελληνικό blog, διότι… «αυθαδίασε»!

Ξεπερνά κάθε προηγούμενο η προκλητικότητα των Σκοπιανών οι οποίοι ζητούν την «παύση», από τη διαχειρίστρια αρχή google-ενός από τα μεγαλύτερα blogs της Ελλάδας.

Πρόκειται για το ελληνικό blog “taxalia” (http://taxalia.blogspot.com) γιατί «τόλμησε» να απαντήσει σε υβριστικά σχόλια του σκοπιανού Καθηγητή-Δημοσιογράφου Milan Adzievski κατά του πρώην Ελληνα πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, το οποίο αναφέρει ενδεικτικά πως:

"Ο τέως Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, είναι ένας βάρβαρος Τούρκος, επειδή ένας Τούρκος στρατιώτης βίασε τη γιαγιά του, όπως συνήθως έκαναν οι Τούρκοι στις γιαγιάδες μας ! Επίσης αναρωτιόταν, πόσο χοντρός είναι ο Καραμανλής, πόσο Τούρκος είναι ο Καρατζαφέρης" και άλλα πολλά φαιδρά.

Αναμένουμε και εμείς όπως χιλιάδες άλλοι Ελληνες, την αντίδραση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών...

Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης


Γράφει ο Νίκος Μάρτης, πρώην υπουργός, πρόεδρος της “Μακεδονικής Εστίας”

Όταν συνεπώς ετέθη από τους Έλληνες θέμα ονόματος της Δημοκρατίας των Σκοπίων, όλοι οι Έλληνες εννοούσαν ότι με τη διαγραφή της λέξης “Μακεδονία” από την ονομασία της Δημοκρατίας των Σκοπίων θα αποκαθίστατο η ιστορική αλήθεια, δηλαδή ότι η Μακεδονία αιώνες προ Χριστού ήταν ελληνική, οι Μακεδόνες ιστορικά από τον 8ο αιώνα ήταν Έλληνες και ότι είμαστε κληρονόμοι της ιστορίας (ο Μέγας Αλέξανδρος έκανε την εκπολιτιστική εκστρατεία 1.000 χρόνια προ της αφίξεως των Σλάβων στη Βαλκανική) και πολιτιστικής κληρονομιάς της Μακεδονίας (Βεργίνα, Δίον, Πέλλα κτλ.).


Η ταυτότητα των Μακεδόνων ως Ελλήνων επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι με τους άλλους Έλληνες είχαν τα αυτά ιερά των θεών, τους αυτούς θεούς που κατοικούσαν στο μακεδονικό όρος Όλυμπο, μιλούσαν την αυτή γλώσσα, την ελληνική. Είχαν θέατρα και συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις Αμφικτυονίες, όπου μόνο Έλληνες γίνονταν δεκτοί. Από τα ανωτέρω γεγονότα ούτε ένα δεν μπορούν να επικαλεστούν οι Σκοπιανοί.
Το 1912 μετά από πέντε αιώνες οθωμανικής κατοχής, που δεν υπήρχαν κράτη της Βαλκανικής αλλά ούτε και διοικητική διαίρεση Μακεδονίας, αλλά σαντζάκια και βιλαέτια, ελευθερώθηκε από τον ελληνικό στρατό το μεγαλύτερο τμήμα της αρχαίας Μακεδονίας και δημιουργήθηκε η Γενική Διοίκηση Μακεδονίας και κανένας γείτονας ή τρίτος δεν διαμαρτυρήθηκε. Δεν διαιρέθηκε η Μακεδονία, αφού δεν υπήρχε. Η Συνθήκη του Βουκουρεστίου αναφέρεται μόνο στα σύνορα και δεν αναφέρει ότι διαιρέθηκε η Μακεδονία.
Οι στρατοί της Σερβίας και της Βουλγαρίας, που κατέλαβαν επάνω από τα σημερινά ελληνικά σύνορα λωρίδα της αρχαίας Μακεδονίας (όπως αναφέρει η Ακαδημία Αθηνών), την προσήρτησαν ως σέρβικο και βουλγάρικο έδαφος.
Οι Τούρκοι κατέλαβαν τη Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη, αλλά δεν έγιναν Ίωνες ή Θράκες και δεν υπάρχει προηγούμενο στην ιστορία λαός να καταλάβει ξένη χώρα και να ονομάσει τον χώρο με το όνομα του κράτους που προϋπήρχε, και πολύ περισσότερο να ονομάσει τους πολίτες του με το όνομα των πολιτών που κατοικούσαν.
Κατά ποίαν λογική οι Σλάβοι, που έφτασαν στη Βαλκανική 1.000 χρόνια μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον 6ο και 7ο αιώνα μ.Χ., και κατέλαβαν λωρίδα της αρχαίας Μακεδονίας, βορείως των σημερινών ελληνικών συνόρων, θα ονομαστούν Μακεδόνες;
Ο αείμνηστος πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής στην από 3.1.1992 επιστολή του προς τους πρωθυπουργούς της τότε ΕΟΚ ανέφερε ότι “…Η Δημοκρατία αυτή ούτε εθνολογικά, ούτε ιστορικά έχει το δικαίωμα να ονομάζεται Μακεδονία. Το θέμα το ξέρω καλύτερα από κάθε άλλον διότι είμαι ο ίδιος Μακεδών”. Συνεπεία της επιστολής αυτής τον Ιούνιο του 1992 το Συμβούλιο Κορυφής της Λισσαβόνας ομόφωνα αποφάσισε ότι θα αναγνωρίσει τα Σκόπια υπό τον όρον ότι δεν θα έχει την λέξη “Μακεδονία”.
Ο ισχυρισμός ότι το όψιμο συνταγματικό τους όνομα είναι Μακεδονία είναι απορριπτέος με το επιχείρημα του αειμνήστου προέδρου, του Μακεδόνα Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά και διότι υπάρχει και το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας, που δεν έγινε δεκτή στην ΕΕ με το όνομα αυτό, αλλά ως Ηνωμένο Βασίλειο, γιατί στη Γαλλία υπάρχει επαρχία Βρετάνη.
Στην Ελλάδα η Μακεδονία υπήρχε ιστορικά από τον 8ο αιώνα π.Χ. ως ελληνική. Κατά ποία λογική θα ονομαστεί Μακεδονία;
Συνεπώς, σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τη λέξη Μακεδονία δεν είναι νοητή, και αυτή τη θέση την αρνούνται όλες οι παμμακεδονικές οργανώσεις.
Ο αείμνηστος πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής με συγκινητικό τρόπο είπε: “Υπάρχει μία Μακεδονία και αυτή ελληνική”. Κανένας σε ολόκληρο τον κόσμο δεν αμφισβητεί τις θέσεις και τις πράξεις του.
Επιβεβαίωση το ότι κόκκινη γραμμή αποτελεί η ταυτότητα των Μακεδόνων, που είναι ταυτότητα Ελλήνων, αποτελούν:
1. Η επιστολή των 340 καθηγητών αμερικανικών και άλλων πανεπιστημίων προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που ζητούν να ανακαλέσει την απόφαση του προκατόχου του, Μπους, που ονόμασε την επομένη της δεύτερης εκλογής του τα Σκόπια ως “Μακεδονία”, οπότε επανέρχεται η πάγια θέση της Αμερικής.
2. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Stettinious με την υπʼ αριθ. 868614/26.12.1944 εγκύκλιό του προς τους πρεσβευτές και τους προξένους των ΗΠΑ έδωσε οδηγίες να πληροφορήσουν ότι η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί δημαγωγία (δηλ. απάτη) την ύπαρξη “Μακεδονικού Έθνους” και ότι θα λάβει μέτρα εναντίον εκείνων που θα βοηθήσουν Γιουγκοσλαβία και Βουλγαρία να δημιουργήσουν Μακεδονικό ζήτημα εις βάρος της Ελλάδος.
3. Το Δόγμα Τρούμαν, που απέτρεψε την απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα και ένταξή της στα Σκόπια.
4. Ο πρόεδρος Κλίντον, ο οποίος έναν μήνα πριν τις εκλογές δήλωσε ότι θα σεβαστεί την απόφαση κορυφής της Λισσαβόνας το 1992 και είπε ότι θα αναγνωρίσει τα Σκόπια εφόσον δεν θα έχουν τη λέξη “Μακεδονία”. Βέβαια ο Κλίντον δεν έλαβε απόφαση διότι δυστυχώς το ελληνικό λόμπι έσπευσε και συγκέντρωσε υπογραφές από Μακεδόνες Ελληνοαμερικανούς και ονόμασε τα Σκόπια FYROM.
5. Το ντοκιμαντέρ του Φώτη Κωνσταντινίδη με τίτλο “Μακεδονία, ο ελληνιστικός πολιτισμός μέχρι την Ασία” τεκμηριώνει άλλως την αυτονόητη ελληνικότητα της Μακεδονίας με μαρτυρίες κορυφαίων ξένων ιστορικών και αρχαιολόγων, καθώς και με αρχαιολογικά ευρήματα, επιγραφές και νομίσματα.

http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=50436
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ- ΣΤΟΙΧΕΙΑ/ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ


1. Ο ιστορικός Ελλάνικος ο Μυτιληναίος, που έζησε στην αυλή του βασιλιά της Μακεδονίας Αλεξάνδρου του Α, έγραψε ότι συνεννοούνταν με άνεση με τους Μακεδόνες και ότι η μιλιά τους έμοιαζε με τη δική του διάλεκτο, την Αιολική.

2. Μια Περσική επιγραφή του 513 πΧ καταγράφει τις Ευρωπαϊκές χώρες που κατέχονταν τότε από τον Μεγάλο Βασιλέα. Ανάμεσα σ' αυτές είναι και το όνομα "Yuna Takabara". Yuna σημαίνει Ίωνας. Είναι το όνομα που δίνουν ακόμη και σήμερα οι ανατολικοί λαοί στους Έλληνες. Takabara σημαίνει αυτόν που η περικεφαλαία του μοιάζει με ασπίδα. Όπως εύκολα αναγνωρίζεται από αρχαία νομίσματα, μόνο οι Μακεδόνες είχαν τέτοια περικεφαλαία. Άρα οι Πέρσες θεωρούσαν τους Μακεδόνες Έλληνες. Μάλιστα ανάλογες επιγραφές μετά το 479 πΧ δεν αναφέρουν την ίδια ονομασία, αφού η Μακεδονία είχε πια απελευθερωθεί από τον Περσικό ζυγό.

3. Όλα τα Μακεδονικά ονόματα μηνών, γιορτών, πόλεων, τόπων και ανθρώπων ( περίπου 300 ) είναι Ελληνικά: Πέλλα, Αιγαί, Θεσσαλονίκη, Δίον, Άργος, Παγγαίον, Αλέξανδρος, Φιλώτας, Φίλιππος, Δρύκαλος, Άρπαλος, Πευκέστας, Βερενίκη κλπ. Ειδικά, τα ονόματα των μηνών δεν υπάρχουν στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά η Δωρική τους προέλευση είναι προφανής. Μερικές Μακεδονικές λέξεις υπάρχουν και σε άλλες Ελληνικές διαλέκτους με διαφορετική σημασία: Πχ χάρων στη Μακεδονική είναι το λιοντάρι. Αυτό σημαίνει ότι οι Μακεδόνες είχαν τη δική τους Ελληνική διάλεκτο και δεν δανείστηκαν τα Ελληνικά τους από τους νότιους Έλληνες.

4. Μια επιγραφή του 600 πΧ σε ένα πιθάρι που βρέθηκε στην περιοχή της Αιανής Κοζάνης, γράφει σε άπταιστα Ελληνικά: " Άρπαλος έρια " Ήταν βοσκός ο άνθρωπος και φύλασσε τα μαλλιά των προβάτων του στο πιθάρι !!!

5. Ο Βασιλιάς των Μακεδόνων Αλέξανδρος ο Α' έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες. Μάλιστα έγινε προσπάθεια από τους συναγωνιστές του να αποκλειστεί σαν βάρβαρος. Αυτός όμως απέδειξε την Ελληνική του καταγωγή από τους Τημενίδες του Άργους, έλαβε μέρος στους αγώνες και κέρδισε ( Ηρόδοτος)

6. Οι Μακεδόνες, με την ηγεσία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κατέκτησαν τον τότε γνωστό κόσμο και μετέδωσαν εκεί τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ Πολιτισμό και την Ελληνική γλώσσα. Ο Πλούταρχος γράφει: " Αλέξανδρος, παίδας Περσών τρισμυρίους επιλεξάμενος, εκέλευσε γράμματά τε μανθάνειν Ελληνικά και Μακεδονικοίς όπλοις εντρέφεσθαι" ( Ο Αλέξανδρος, αφού διάλεξε τριάντα χιλιάδες Περσόπουλα, διέταξε να μάθουν Ελληνικά γράμματα και Μακεδονικά όπλα ). Δεν θα δέχονταν οι Μακεδόνες να μεταδώσουν έναν ξένο πολιτισμό!!

7. Όλοι οι λαοί ( Ρωμαίοι, Εβραίοι, Καρχηδόνες, Πέρσες…) που γνώρισαν τους Μακεδόνες τους θεωρούσαν Έλληνες.

8. Όλες οι πόλεις που έχτισε ο Αλέξανδρος στην πορεία του είχαν το όνομα Αλεξάνδρεια εκτός από δύο που λέγονται η μία Βουκεφάλα και η άλλη Νίκαια. Όλα αυτά τα ονόματα είναι Ελληνικά.

9. Ο προφήτης Δανιήλ που η προφητεία του περιλαμβάνεται στην Παλαιά Διαθήκη γράφει λυπημένος για τον Έλληνα κατακτητή που θα κατακτήσει την πατρίδα του και ...

10. Ο Στράβων, ο μεγαλύτερος Γεωγράφος της αρχαιότητας γράφει: " Έστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία"

11. Στην Αττική κωμωδία οι άλλοι Έλληνες παρουσιάζονταν να μιλούν τη τοπική τους διάλεκτο για να προκαλέσουν γέλιο. Σε μια κωμωδία λοιπόν, υπάρχει διάλογος ενός Αθηναίου με έναν Μακεδόνα. Ρωτάει ο Αθηναίος: "σφύραινα δ' έστι τίς; " ( Τί είναι σφύραινα; ) και απαντά ο Μακεδόνας " κέστραν μεν ύμμες ωττικοί κικλήσκετε" ( αυτό που εσείς οι Αττικοί λέτε κέστρα ) !! Είναι φανερό ότι ο Μακεδόνας μιλάει Ελληνικά !! Από τη λέξη σφύραινα έχουμε σήμερα το σφυρί αλλά και τη σφυρίδα !!

12. Είναι γεγονός ότι σε πολλούς Έλληνες, οι Αρχαίοι Μακεδόνες φαίνονταν βάρβαροι. Αυτό οφείλεται στην πολιτισμική καθυστέρηση των Μακεδόνων λόγω της απομόνωσής τους στη Μακεδονία για περισσότερους από 6 αιώνες ( 1200-700 πΧ)

13. Όλοι οι αρχαίοι Έλληνες γλωσσολόγοι δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν την Μακεδονική διάλεκτο για να επισημάνουν τις ιδιορρυθμίες της Ελληνικής γλώσσας. Έτσι ο Ησύχιος που έζησε τον 5 μΧ αιώνα μας δίνει περίπου 150 Μακεδονικές λέξεις αφού στο λεξικό του περιλαμβάνονται μόνο ιδιωματικές λέξεις. Ελάχιστες από αυτές δεν έχουν ακόμη συσχετιστεί με την Ελληνική γλώσσα.

14. Μια επιγραφή του 352 πΧ που βρέθηκε στην Επισκοπή Πέλλας σημαιώνει " Αρτεμιν αγροτέραν Γαζωρείτιδα και Βλουρείτιν" !. Στην 'Αρτεμι της αγροτιάς από τον Γάζωρο και τα βουνά !! ( βλουρείτις = φιλορείτις κατά τον κ. Θαβώρη )

15. Το πρώτο ιδιωματικό Μακεδονικό κείμενο που έχουμε μέχρι τώρα βρέθηκε πρόσφατα στην Πέλλα. Είναι ένας κατάδεσμος ( ευχές και κατάρες) του 425 πΧ σε κοινή Δωρική διάλεκτο.

16. Ο Αλέξανδρος κάλεσε τον Φιλώτα να απολογηθεί στην Μακεδονική κατά τη δίκη του ενώπιον του στρατού. Ο Φιλώτας απάντησε: "Εκτός από τους Μακεδόνες, υπάρχουν πολλοί άλλοι γύρω μας που θα με καταλάβουν ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ αν απολογηθώ στην Κοινή". Η καίρια λέξη στην απάντηση αυτή είναι το "ευκολότερα". Ο Φιλώτας υπονοεί ότι αν μιλούσε Μακεδονικά τότε οι άλλοι, που ήταν Έλληνες στην πλειονότητα, θα τον καταλάβαιναν αλλά δυσκολότερα. Αυτό όμως σημαίνει ότι η Μακεδονική ήταν μια Ελληνική διάλεκτος.
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Τρίτη, 25 Μαΐου 2010

Ένας αποκεφαλισμένος….Τούρκος!!!

Ένας αποκεφαλισμένος….Τούρκος!!!
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

ΤΗΝ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ… ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

ΤΗΝ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ… ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης

Τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών

lastscan3Το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει τα μυστικά σχέδια του διεθνούς σιωνισμού και για την γνησιότητά του λέγονται πολλά…. Οι Σιωνιστές το θεωρούν πλαστό, ενώ οι αντισιωνιστές το θεωρούν γνήσιο. Η συζήτηση όμως είναι περιττή, διότι το ίδιο το βιβλίο, μ’ έναν σατανικό τρόπο προβάλλει την σημερινή θλιβερή πραγματικότητα!


lastscan2

Σύμφωνα με τις Σιωνιστικές πηγές, τα Πρωτόκολλα είναι έργο σκοτεινών παρασκηνίων, που τροφοδοτούν το μίσος εναντίον των Εβραίων. Πως όμως ένα βιβλίο που προβλέπει την πορεία του κόσμου, μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο και ασήμαντο; Πως είναι δυνατόν ένα πλαστό σχέδιο να προωθείται στην εφαρμογή; Ποιές δυνάμεις το προωθούν ή ποιές δυνάμεις ενεργούν έτσι ώστε να δημιουργείται αποτέλεσμα που – έστω εν αγνοία τους – να είναι κατά γράμμα εφαρμογή του; Τι σημασία έχει αν ένα κείμενο είναι γνήσιο ή όχι, όταν το επαληθεύει η πράξη; Μήπως ο αγώνας για την γνησιότητα ή μη των Πρωτοκόλλων, έχει σαν στόχο να στραφεί η προσοχή μας μακρυά από το τρομαχτικό γεγονός της εφαρμογής, ενός τόσο σατανικού κειμένου;


Ας αφήσουμε τα κείμενά του να το επιβεβαιώσουν ή να το απορίψουν ως πλαστό!!!!


Πρωτόκολλο 1ον


Περίληψη: Το δίκαιο βρίσκεται στη δύναμη. Η ελευθερία είναι έννοια αφηρημένη. Ο φιλελευθερισμός. Η δύναμη του χρυσού. Η αυτονομία. Η κεφαλαιοκρατία. Ο εσωτερικός εχθρός. Ο όχλος. Η αναρχία. Έξω η ηθική από την πολιτική. Δίκαιο είναι το συμφέρον του ισχυροτέρου. Η Ιουδαϊκή μασονική εξουσία είναι αήττητη. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ο όχλος είναι τυφλός. Το πολιτικό αλφάβητο. Οι διαφωνίες των κομμάτων. Η μορφή της κυβέρνησης που οδηγεί καλύτερα στο σκοπό είναι η Μοναρχία. Τα ισχυρά ποτά. Ο κλασσικισμός. Η διαφθορά. Οι αρχές της Ιουδαϊκής και μασονικής κυβέρνησης. Ο φόβος. Το σύνθημα: “Ελευθερία, ισότης, αδελφότης”. Η αρχή της απολυταρχικής κυβέρνησης. Τα προνόμια της χριστιανικής αριστοκρατίας που καταστράφηκαν. Η νέα αριστοκρατία.


Πρωτόκολλο 2ον


Περίληψη: Οι οικονομικοί πόλεμοι είναι το θεμέλιο της Ιουδαϊκής υπεροχής. Η ορατή διοίκηση και τα παρασκήνια. Η επιτυχία των καταστρεπτικών διδασκαλιών. Η αφομοίωση στη σφαίρα της πολιτικής. Ο ρόλος του τύπου. Η τιμή του χρυσού και η αξία των Ιουδαϊκών θυμάτων.Πρωτόκολλον 3ον


Περίληψη: Ο συμβολικός όφις κι η σημασία του. Η αστάθεια της συνταγματικής πλάστιγγας. Ο τρόμος στα ανάκτορα. Η εξουσία και η φιλοδοξία. Οι κοινοβουλευτικές ομιλιομηχανές, οι λίβελλοι. Οι καταχρήσεις της εξουσίας. Η οικονομική υποδούλωση. “Η αλήθεια του λαού”. Οι μονοπωλητές κι η αριστοκρατία. Ο στρατός των Ιουδαίων μασόνων. Ο εκφυλισμός των Χριστιανών. Η πείνα και το δίκαιο του κεφαλαίου. Η έλευση και η στέψη του “παγκοσμίου κυρίου”. Το βασικό αντικείμενο του προγράμματοs των μελλοντικών δημοτικών σχολών των μασόνων. Το μυστικό της επιστήμης της κοινωνικής τάξης. Γενική οικονομική κρίση. Ασφάλεια των “ημετέρων”. Ο δεσποτισμός των μασόνων είναι η βασιλεία του λογικού. Η απώλεια οδηγού. Ο μασονοσμός κι η “μεγάλη” Γαλλική επανάσταση. Ο βασιλεύς δεσπότης είναι από το αίμα της Σιών. Γιατί η μασονία είναι άτρωτη. Ο ρόλος των μυστικών πρακτόρων της μασονίας. Η ελευθερία.


Πρωτόκολλον 4ον


Περίληψη: Τα διάφορα στάδια της δημοκρατίας. Η εξωτερική όψη της μασονίας. Η ελευθερία και η πίστη. Ο διεθνής συναγωνισμός του εμπορίου και της βιομηχανίας. Ο ρόλος της κερδοσκοπίας. Η λατρεία του χρυσού.Πρωτόκολλον 5ον


Περίληψη: Δημιουργία ισχυρής συγκεντρωτικής κυβέρνησης. Γιατί τα κράτη δεν μπορούν να συνενοηθούν. “Προεκλογή” των Ιουδαίων. Το χρυσάφι είναι η κινητήρια δύναμη των κρατικών μηχανισμών. Τα μονοπώλια στο εμπόριο και τη βιομηχανία. Οι θεσμοί όπως τους βλέπομε. Κοπώσεις από τις διαλέξεις. Πως θα υποταχθεί η Δημόσια Γνώμη. Η σπουδαιότητα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η υπερκυβέρνηση.


Πρωτόκολλον 6ον


Περίληψη: Τα μονοπώλια. Οι περιουσίες των Χριστιανών εξαρτώνται από τα μονοπώλια. Η αριστοκρατία χωρίς τον κτηματικό πλούτο της. Το εμπόριο, η βιομηχανία κι κερδοσκοπία. Η πολυτέλεια. Η αύξηση του μεροκάματου κι η ακρίβεια των ειδών πρώτης ανάγκης. Η αναρχία κι η οινοποσία. Η μυστική έννοια της προπαγάνδας των διαφόρων οικονομικών θεωριών.Πρωτόκολλον 7ον


Περίληψη: Γιατί πρέπει να αυξάνωμε τους εξοπλισμούς. Ζυμώσεις, διχόνοιες, τσακωμοί και μίση σ’ όλο τον κόσμο. Περιορισμός της αντιπολιτεύσεως των Χριστιανών με τους πολέμους και τον παγκόσμιο πόλεμο. Το μυστικό κι εγγύηση της επιτυχίας στην πολιτική. Ο ρόλος του τύπου στο σχηματισμό δημόσιας γνώμης. Τα Αμερικάνικα, τα Γιαπωνέζικα και τα Κινέζικα κανόνια.


Πρωτόκολλον 8ον


Περίληψη: Η διφορούμενη έννοια του δικανικού δικαίου. Οι συνεργάτες του μασονικού καθεστώτος. Ιδιαίτερες σχολές, ολότελα ξεχωριστή ανώτερη ανατροφή. Οι οικονομολόγοι κι οι εκατομμυριούχοι. Σε ποιούς πρέπει να εμπιστευόμαστε τις υπεύθυνες θέσεs στην κυβέρνηση.


Πρωτόκολλον 9ον


Περίληψη: Χρησιμοποίηση των μασονικών αρχών για την αλλαγή της ανατροφής των λαών. Η μασονία. Η σπουδαιότητα του αντισημιτισμού. Η μασονική δικτατορία. Ο τρόμος. Αυτοί που εξυπηρετούν την μασονία. Η “διανοούμενη” κι η “τυφλή” δύναμη των Χριστιανικών βασιλείων. Εξουσία και λαός. Η δημοκρατική δικτατορία. Εκπαίδευση και ανατροφή. Ερμηνεία των νόμων.


Πρωτόκολλον 10ον


Περίληψη:Η δύναμη των πραγμάτων στην πολιτική. Η μεγαλοφυϊα της ποταπότητας. Τι υπόσχεται το μασονικό κίνημα. Η καθολική ψηφοφορία. Η αυτοεκτίμηση. Οι αρχηγοί της μασονίας. Οι οργανώσεις κι η λειτουργία τους. Το δηλητήριο της Φιλελευθερίας. Το σύνταγμα είναι η πηγή των κομματικών διχονοιών. Η δημοκρατική χρονολογία. Οι Πρόεδροι είναι τα δημιουργήματα της μασονίας. Ευθύνη των Προέδρων. Ο “Παναμάς”. Ο ρόλος της Βουλής και του Προέδρου. Η μασονία είναι νομοθετική δύναμη. Το νέο δημοκρατικό πολίτευμα. Μετάβαση στη μασονική “μοναρχία”. Η εποχή της ανακήρυξης του “Παγκόσμιου Βασιλιά”. Εγκεντρισμόs ασθενειών και άλλων κακών της μασονίας.


Πρωτόκολλον 11ονΠερίληψη: Το πρόγραμμα του νέου Πολιτεύματος. Μερικές λεπτομέρεις του προτεινόμενου πραξικοπήματος. Οι Χριστιανοί είναι πρόβατα. Η απόκρυφη μασονία και οι στοές της “επιφανείας”.Πρωτόκολλον 12ον


Περίληψη: Η μασονική ερμηνεία της λέξης “ελευθερία”. Το μέλλον του Τύπου στο βασίλειο των μασόνων. Ο έλεγχος του Τύπου, τα πρακτορεία των ανταποκριτών. Τι σημαίνει πρόοδος για τους μασόνους. Η αλληλεγγύη των μασόνων στο σύγχρονο Τύπο. Το αλάνθαστο του νέου πολιτεύματος.


lastscan


Πρωτόκολλον 13ον


Περίληψη: Η ανάγκη του επιούσιου άρτου. Τα πολιτικά ζητήματα. Τα βιομηχανικά ζητήματα. Οι διασκεδάσεις. Οι οίκοι ανοχής. Η αλήθεια είναι μία. Τα μεγάλα προβλήματα.


Πρωτόκολλον 14ον


Περίληψη: Η θρησκεία του μέλλοντος. Η δουλεία του μέλλοντος. Αδύνατο να γίνουν γνωστά τα μυστήρια της θρησκείας του μέλλοντος. Η πορνογραφία και το μέλλον του έντυπου λόγου.


Πρωτόκολλον 15ονΠερίληψη: Παγκόσμιο πραξικόπημα σε μία μέρα. Οι θανατικές καταδίκες. Το μέλλον των Χριστιανών μασόνων. Ο μυστικός χαρακτήρας της Εξουσίας. Αύξηση των μασονικών στοών. Η κεντρική διοίκηση των Σοφών. Η υπόθεσh AZEFF. Η μασονία είναι ο οδηγός όλων των μυστικών οργανόσεων. Η σπουδαιότητα της δημόσιας επιτυχίας. Τα θύματα. Οι θανατικές καταδίκες των μασόνων. Κατάπτωση του κύρους των νόμων και της εξουσίας. Η προεκλογή. Συντομία και σαφήνεια των νόμων της αυριανής βασιλείας. Υπακοή στην Εξουσία. Μέτρα κατά της κατάχρησης της Εξουσίας. Αυστηρότητα των ποινών. Όριο ηλικίας για τους δικαστές. Ο φιλελευθερισμός των δικαστών και της Αρχής. Το παγκόσμιο χρήμα. Η απολυταρχία της μασονίας. Ακυρωτικό δίκαιο. Πατριαρχική έννοια της αυριανής Κυβέρνησης. Θεοποίηση της Κυβέρνησης. Το δίκαιο του ισχυροτέρου, το μόνο δίκαιο. Ο Βασιλιάς του Ισραήλ εΊναι ο Πατριάρχης του κόσμου.


Πρωτόκολλον 16ον


Περίληψη: Τα Πανεπιστήμια θα γίνουν ακίνδυνα. Η αντικατάσταση της κλασσικής Παιδείας. Η μόρφωση και το επάγγελμα. Οι Σχολές όργανα του κυβερνώντος. Κατάργηση της ελεύθερης Παιδείας. Οι νέες θεωρίες. Η ανεξαρτησία της σκέψης. Η διδασκαλία με τις παραστάσεις.


Πρωτόκολλον 17ον


Περίληψη:Το δικηγορικό επάγγeλμα. Η επιρροή των Χριστιανών ιερέων. Η ελευθερία της συνείδησης. Ο Βασιλιάς των Ιουδαίων. Πατριάρχης και Πάπας. Μέσα πάλης κατά της Εκκλησίας. Προβλήματα του σύγχρονου Τύπου. Οργάνωση της Αστυνομίας. Η εθελοντική αστυνομία. Η κατασκοπία σύμφωνα με το πρότυπο της Ιουδαϊκής κοινωνίας. Οι καταχρήσεις της Εξουσίας.


Πρωτόκολλον 18ον


Περίληψη: Μέτρα ασφαλείας. Παρακολούθηση των συνομοτών. Η φανερή φρουρά, είναι καταστρεπτική για την Αρχή. Η φρουρά του Βασιλιά των Ιουδαίων. Το μυστικό γόητρο της Εξουσίας. Σύλληψη με την παραμικρή υπόνοια.


Πρωτόκολλον 19ον


Περίληψη: Το δικαίωμα υποβολής αναφορών και νομοσχεδίων. Τα πολιτικά εγκλήματα στην αρμοδιότητα των δικαστηρίων. Η διαφήμιση στα πολιτικά εγκλήματα.
Πρωτόκολλον 20ον


Περίληψη: Το οικονομικό πρόγραμμα. Ο προοδευτικός δασμός. Εισπράξεις με χαρτόσημα. Ταμιευτήρια και καθήλωση του χρυσού. Ελεγκτικό Συνέδριο. Κατάργηση της αντιπροσωπείας. Καθήλωση των κεφαλαίων. Γραμμάτια. Ανταλλαγή του χρυσού. Εκμετάλλευση της αξίας της εργασίας. Ο προϋπολογισμός. Τα κρατικά δάνεια. Η σειρά αξιών προς 1% τόκο. Οι βιομηχανικές αξίες. Οι κυβερνήτες των Χριστιανών. Οι ευνοούμενοι. Οι πράκτορες της μασονίας.


Πρωτόκολλον 21ον


Περίληψη: Τα εσωτερικά δάνεια. Το παθητικό κι οι φόροι. Οι μετατροπές. Τα Ταμιευτήρια και το εισόδημα. Κατάργηση του Χρηματιστηρίου. Φορολογία των βιομηχανικών αξιών.


Πρωτόκολλον 22ον


Περίληψη: Το μυστικό τοu μέλλοντος. Η προαιώνια δυστυχία βάση της μελλοντικής ευτυχίας. Η αίγλη της Εξουσίας και η μυστική λατρεία της.


Πρωτόκολλον 23ον


Περίληψη: Μείωση της παραγωγής ειδών πολυτελείας. Η μικρή βιομηχανία. Η απεργία. Απαγόρευση της μέθης. Θάνατος της παλιάς κοινωνίας κι οικοδόμηση της καινούργιας. Ο εκλεκτός του Θεού.Πρωτόκολλον 24ον


Περίληψη: Εξασφάλιση της δυναστείας του Βασιλιά μας. Προετοιμασία του Βασιλιά. Απομάκρυνση των ακαταλλήλων διαδόχων. Ο Βασιλιάς κι οι τρείς σύμβουλοί του. Ο Βασιλιάς-πεπρωμένο. Το άσπιλο του ήθους του Βασιλιά των Ιουδαίων.


Αποσπάσματα από την Ε΄έκδοση του βιβλίου ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών απόδοση στην νεοελληνική από τον Ν. Ψαρουδάκη.


Θ’ ακολουθήσει σταδιακή ανάλυση των πρωτοκόλλων.


ΕΛΛΑΣ


http://ellas2.wordpress.com/

Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης